• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Fatih Karabulut sessizliğini bozdu!

Okunma Sayısı: 7298
Fatih Karabulut sessizliğini bozdu!
Akhisarspor’un eski başkanı Fatih Karabulut, dün Akhisarspor yönetimi tarafından yapılan sert açıklamalara cevap vererek “Akhisarspor kapalı kapılar ardında, Akhisarlılardan kopuk bir şekilde yönetiliyor. Herkes huzursuz” dedi.

Fatih Karabulut sessizliğini bozdu!
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Akhisarspor’un eski başkanı Fatih Karabulut, dün Akhisarspor yönetimi tarafından yapılan sert açıklamalara cevap vererek “Akhisarspor kapalı kapılar ardında, Akhisarlılardan kopuk bir şekilde yönetiliyor. Herkes huzursuz” dedi.

“DÖNÜP KENDİNİZDE SORUN ARAYIN”

Kendi iş yerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karabulut:

“Benim başkanlık dönemimde kaymakamımız, belediye başkanımız, milletvekillerimiz “duvar” değil destek oldular. Şu anda destek olunmuyor diyorsanız dönüp kendinizde bir sorun arayın. Evren Özbey, bu memleketin milletvekiline, valisine, kaymakamına, emniyet müdürüne, belediye başkanına, taraftarına hele hele Akhisarspor’un tarihine geçmiş ailesinden çoluk çocuğundan feragat ederek kulübümüze yıllardır emek harcamış eski yöneticilerine kalkıp da Akhisar’da Akhisarspor’un kalbi olan tesislerinde laf söyleyemez. Söyletmem de! İstanbul’dan gelip tüm Akhisar’ı karşısına alıp, bir de Akhisarspor sevdalısıyım demek samimiyetsizliktir. Benim başkanlık yaptığım dönemde hem Kaymakamımız Sabit Kaya, hem Belediye Başkanımız Besim Dutlulu, hem milletvekillerimiz Uğur Aydemir, A. Vehbi Bakırlıoğlu'nu ne zaman arasak gece 2’lerde 3’lerde dahi kulübümüz için ellerinden gelen desteği yaptılar. Her zaman yanımızda oldular. Siz hangi vekili aradınız da destek olmadı duvar oldu ? Kimin yanına gittiniz de destek olmadı duvar oldu ? Siz talepte bulundunuz da kimse gelmedi mi yardıma ? Akhisar’da olup Akhisarspor için mücadele ettiğinizi belirtip de bu şekilde Akhisar’ın değerlerine saldırmanız suçluluk psikolojinizden midir yoksa ? Eğer siz destek olunmadığını düşünüyor iseniz dönüp kendinize bir bakın. Kendinizde bir sorun arayın.

GELİŞ SÜRECİ ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL

Özbeylerin geliş süreci anlatıldığı gibi değil. Harun Eryüksel’in bahsettiği şartların dışında yerine getirmedikleri birçok sözler var. Bışar Özbey transfer yasağını koyduran en önemli dosyamız olan emnes’in dosyasını çözeceğini belirtti ancak son dakikada çözemeyeceğini söyleyince tüm sezon planlamamız alt üst oldu. Daha önceden çözemeyeceğini söylemiş olsa idi ona göre bir çözüm bulabilirdik. 

ÖZBEYLERİ ŞAHSİ OLARAK TANIMAM

Öncelikle ben Özbey’leri şahsi olarak tanımam. Ne daha önceden ne de şuanda herhangi bir samimiyetim de yoktur. Bu kişilerin isimlerini ilk defa Akhisarspor’umuza Elmar Bjarnason ve Çekdar Orhan’ı getirdiklerinde o zamanki başkanımızın aracılığı ile tanıştım. Akhisar’da daha öncesinden bu kişilerle tanışıklıkları ve samimiyetleri olan kişiler vardı. Benim başkanlık dönemimde Av.Bışar Özbey normalde kulübümüzün avukatı olmayacaktı. Kendisi Harun Eryüksel aracılığı ile gelip, “kulübümüze transfer yasağı koyduran en önemli dosyamız olan Emnes’in avukatı Sami DİNÇ’i tanıdığını, İstanbul’da kendi ofisinde komşu olduklarını, belli bir bütçe ayarlanır ise bu yasağı kaldıracağını” söylemiştir. Bizler de sözüne inandığımız için kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda kendisine bu işi çözmesi için yetki verdik. Kendisine de yasağı çözebileceğini belirttiği bütçeyi ayırdık ve kalan paramızla da As Başkanımız Ali Kuloğlu ile birlikte yeni sezon planlamamızda yer alan ve transferin açılacağı düşüncesi ile yeni kadromuza katmayı düşündüğümüz oyuncularla gece gündüz demeden ailemizi ve çocuklarımızı dahi görmeden pazarlıklar yapmaya başladık. Kulübümüzde kalmak isteyen 12 futbolcumuzun ücretlerinde yarıya kadar varan indirimler konusunda anlaştık. Transfer etmek istediğimiz oyuncuları belirledik.

TRANSFER YASAĞIMIZ KALKMADI

Bu süreçte Av. Bışar Özbey ile görüşmelerimizde kendisi tarafından sürekli “her şey olumlu, çözülüyor, siz planlamanızı yapın” gibi Emnes dosyasının çözüleceği ve transferin açılacağı kesin olarak söylendi. Tam her şey hallolmuş transferlerimizi yapıp sezona rahat başlayacağız derken Bışar Özbey Emnes dosyasının çözümü aşamasında son dakikada hiç hesapta ve gündemde yok iken Dany’nin kulübümüzle arasındaki uyuşmazlık dosyası kesinleşmemiş olmasına rağmen “Dany’nin ücretinin ödenmemesi durumunda anlaşmanın olmayacağını, Emnes dosyasının bu şekilde çözülebileceğini” söyledi. Daha sonrasında Bışar Özbey’e “bu şekilde bir anlaşmanın kulübümüz tarafından yapılamayacağı, eğer böyle bir anlaşma yaparsak kulübümüzün mali yapısının bozulacağını ve sezon planlamamızın sekteye uğrayacağını, Dany’nin alacağının kesinleşmediğini ve böyle bir talepte bulunamayacağını, daha önceki konuşmalarımızda bu şekilde bir durumun hiç söz konusu olmadığını, son dakikada niçin böyle bir durumun ortaya çıktığını” söylememiz sonrası süreç Emnes ile anlaşamama şeklinde sonuçlandı. Emnes’le son dakika Bışar Özbey tarafından anlaşma sağlanamayınca da transfer yasağımız devam etti ve kadromuza katmayı planladığımız oyuncuları da kadromuza katamadık. Mevcutta elimizde bulunan paramız ile sezon planlamamızı yapmak zorunda kaldık.

HİÇBİR KARARLARINDA İMZAM YOK

Ben başkan olduğumda daha önceden de bu takımı Süper Lige çıkaramazsak başkanlığı bırakacağımı ve aday olmayacağımı Akhisarspor’umuzun geleceği ile ilgili tesislerimizde yaptığımız toplantıda da kamuoyu ve basına açıkça bildirmiştim. Daha sonrasında yönetim tarafından “Özbeylerin bu işin içinde olduklarını, maddi durumlarının olduğunu, ücret alacağı biriken oyuncular olduğunu ve bu ücretleri ödeyeceklerini,  transferi hemen açabileceklerini, geldikten sonra hemen kongre de yapacaklarını, bu kişilere külümüzle ilgili yetki verebileceğimizi” söylemiştir. Oturup yönetim kurulumuz ile de bu teklifi konuşunca kulübümüzün menfaatleri gereğince bizden daha iyi kulübü yönetsinler diye başkanlıktan istifa ettim ve Yönetim kurulumuz tarafından Evren Özbey’e imza yetkisi verildi. Ben şahsi olarak başkanlığı bıraktıktan sonra Evren Özbey’e borçlandırma yetkisi verilmesi dahil hiçbir kararlarında imzam dahi bulunmamaktadır.

HER GÜN FARKLI BEYANLARDA BULUNUYOR

Evren Özbey geliş süreci ile ilgili de tutarsız. Bir röportajında “Harun Eryüksel’e çok büyük borcumuz var. Kendisi bizi getirdi.” Şeklinde, başka bir röportajında “Hüseyin Eryüksel bizi getirdi.” Şeklinde, daha başka bir röportajında da “Fatih Karabulut bizi getirdi.” Şeklinde başka başka beyanlarda bulunmuştur. Evren Özbey’in hangi beyanına itibar edelim ? Her gün farklı beyanlarda bulunuyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OYNATACAĞIZ DEDİLER, ŞU ANKİ DURUMUMUZ ORTADA

Ben Özbeyler iyi niyetli olarak kulübümüz için mücadele edecekler ve sözlerini yerine getirecekler diye Akhisarspor’un önünü açmak adına başkanlıktan istifa ettim. Ancak görüyorum ki bu kişilerin amacı ve niyetleri farklı. onurları varsa taraftarın ve Akhisar halkının istemediği Özbeyler bugün kulüp üzerinden ellerini çekerler ve kongre kararı alınır. Başlangıçta Özbeylere iyi niyetli olarak bakmaya çalıştım ve kulübümüz için güzel şeyler yapacaklarını düşündüm. Kendilerine de bu nedenle yeni yönetimde destek olacağımı ve kongre yapılana kadar istifa etmeyeceğimi belirttim. Ancak sonradan anlaşıldı ki, Özbeyler sözlerini yerine getirmediler. Transferi hemen açacağız dediler açamadılar. Bizim çok paramız var dediler paralarının söyledikleri kadar olmadığı anlaşıldı. Hemen kongre yapacağız dediler hala kongre yapılmış değil. İmzalar da toplanılmamış olsa sezon sonuna kadar bu şekilde kongre yapmadan devam edecekler. Biriken ücretleri ödeyeceğiz dediler, ödemek bir yana ücretleri ödenmediği için ilk kendi menajerliklerini yaptıkları Elmar Bjarnason başta olmak üzere diğer oyuncular bir bir ücretlerini alamadıkları için sözleşmesini tek taraflı feshederek gitti.  Bunlar gelirken biz Akhisarspor’u şampiyonlar liginde oynatacağız dediler, şuanki durumumuz ortada, düşmemek için mücadele veriyoruz. Keşke basın toplantısında Harun Eryüksel, Özbeylere gelirken verilen sözleri hatırlatırken Özbeylerin söz verip de gerçekte söyledikleri gibi olmayan ve yapmadıkları sözlerini de açıklasa idi.

“KİMSE İÇERİ ALINMAYACAK” DİYEN SİZLERSİNİZ

Akhisar’da kulüp tesislerimizde Evren Özbey tarafından tarafıma, daha öncesinde uzun yıllar kulüp yönetimde görev alan Süleyman İşçi ve İbrahim Evren Acar’a ve kongre için imza veren üyelerimize açıkça tehdit boyutuna varan gerçek dışı ve hakaretamiz ifadeler kullanılıyor. Aynı şekilde evren Özbey’e iade ediyorum. Evren Özbey tarafından dünkü basın toplantısında Eski başkanlara, Akhisarlılara, önceki dönem yöneticilerimize ve dernek üyelerimize açıkça tehditvari ve onurlarına ve şereflerine dil uzatmaya kadar varan ifadeler kullanılmıştır. 6 aydır kulübün içerisinde olanlar kulübümüzün kuruluşundan bu yana kulübümüze hizmetleri olan kulübümüzü amatörden profesyonel lige çıkaran eski başkanımız Halil İbrahim Doğan hakkında, 3. Ligden bu yana kulübümüze her türlü maddi manevi destekte bulunan eski başkan olarak bana kulübümüzde uzun yıllar yöneticilik yapmış ve emekleri olan Süleyman İşçi ve İbrahim Evren Acar’a ve genel kurul yapılması için imza atan dernek üyelerimize yakışıksız ve sokak ağzı ile ifadeler kullanılıyor. Halil İbrahim Doğan’ı kapıda bekleten bizzat sizlersiniz. İstanbul’dan Akhisar’a talimat verip “kimse içeri alınmayacak” diyen sizlersiniz. Halil İbrahim Doğan olağanüstü genel kurul için toplanan imzalara ilişkin dilekçeyi vermek için tesislerin kapısında olduğunu tüm Akhisar biliyordu. Sizler de biliyordunuz.

HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ

Evren Özbey “Süleyman İşçi ve İbrahim Evren Acar futboldan çok anlasalardı Süper Ligden düşürmezlerdi.” Diyor ama Süper Ligden düşme aşamasındaki yöneticiler arasında basın açıklamasında yanında bulunan yöneticiler de vardı. Sana imza yetkisi veren yönetime dahi saygın yok! Kendi birlikte olduğu kişileri dahi kötüleyen Evren Özbey Akhisarlıların gözü önünde şehrimizin insanını kandırmaya çalışıyor. Bu şehir artık uyandı. Sizlere dur diyor. Zorlamanın bir anlamı yok. Bizler nasıl bırakmasını bildi isek siz de bırakın ve gidin. Akhisarspor’umuzun başında Akhisarlılara hakaret ederek duramazsınız. Akhisarlılar buna müsaade etmezler. Önce haddinizi bileceksiniz.

SİZ KİMSİNİZ?

Şuanda kulüp üyelerimiz takımımızın hem sportif hem mali hem de huzur anlamında sıkıntılar olduğu için, seçimli genel kongre yapılması amacıyla imza topladılar. Sürekli benim ismini geçiriyorlar. Kongrede sadece Fatih Karabulut değil derneğimizin 143 üyesi de birden adaydır. Akhisarspor şahıslara bağlı değildir. Akhisarspor’umuzun 143 dernek üyesinin hepsi yönetime adaydır. Akhisarspor 50 yıllık köklü bir kulüptür. 50 yıldır Akhisarlılar tırnakları ile kazıya kazıya bu günlere getirdiler Akhisarspor’umuzu. Şuan kulübümüzün içerisinde bulunduğu sıkıntılı durumdan da kurtarmasını bilirler. Dünkü basın toplantısında Evren Özbey sanki kulübün sahibi imiş gibi konuşuyor. “Kendisi olmasa kulübün kapısına kilit vurulacağını, maçlara dahi çıkamayacağını, aday olacak olanın parasını vermesini vs.” söylüyor. Aday olacak olan kişi Özbeylerden izin mi alacak ? Siz kimsiniz ? Akhisarspor sizin ipoteğiniz altında değildir ! Kimsenin hakkı olan alacağı kulübümüzde kalmamıştır. Kongre sonrasında yeni yönetimimiz Özbeyler ne harcadı iseler bakılır ne kadar harcamış iseler yeni gelen yönetim tarafından bir ödeme takvimine bağlanarak harcadıkları para bir şekilde verilir. Kimsenin haram parası kulübümüze lazım değil.

NEDİR BU FATİH KARABULUT KORKUNUZ?

Kulübe siyah çelenk bırakılır suçlu Fatih Karabulut ! Yenilgiler olur suçlu Fatih Karabulut ! Başka kişiler adaylık açıklaması yapar, yaptıran Fatih Karabulut ! Kulüpten alacağını alamayan alacaklı esnaf kapıya dayanır Fatih Karabulut ! Nedir bu Fatih Karabulut korkunuz. Ben başkanlık görevini bıraktığım günden bu yana ne Özbeylerle oturup konuştum. Ne maça gittim. Ne protokole oturdum. Ne tesislere gittim. Özbeyler kulübe ne gelse benden biliyorlar. Korkulu rüyaları oldu Fatih Karabulut. Bunlar geldikleri günden beri sürekli benim hakkımda gerçek dışı beyanlarda bulunuyorlar. Ancak şuanki yönetimde olan arkadaşlarımız Fatih Karabulut’u savunmadılar. Evren Özbey’in basın açıklamasında yanında duranlar Fatih Karabulut’un yanında durmadılar. O da ayrı bir konu.

9 PUANINI SİLDİRİRİZ DEDİLER

Özbeyler bana gelip, “biz işimizi bozup da akhisarspor’a geldik. biz akhisarspor’dan gidersek kulübün 9 puanını sildiririz. tekrardan transfer yasağı koydururuz. kulübü tekrar fırtınalı günlere bırakır da gideriz” gibi sözler söylediler. Kim akhisarspor’u daha çok seviyormuş bu cümlelerden anlayın. Evren Özbey’in onuru varsa benim dönemimde harcamalara dair bildiği her şeyi açıklasın. benim şahsi tek bir harcamam varsa akhisar’ı terkedeceğim. bildiği her şeyi açıklamaz ise kendisi akhisarspor’umuzun yakasından düşsün. herkes kasadaki 18 milyon tl’yi söylüyor ama kimse geçen sene 45 milyon tl’lik takımımızın kurulduğundan bahsetmiyor. Benimle ilgili “takım otobüsünü sattı, Vitoyu sattı, Fibabank’tan 8,5 milyon kredi çekti kulübün geleceğini gasp etti, Bosnalılarla takımın satılması için görüştü” gibi gerçek dışı yalan yanlış beyanda bulunuyorlar. Akhisarlılar sizin bu yalanlarınıza inanmaz. Bu iftiralarla bir yere varamazsınız. Fatih Karabulut ismini lekeleyemezsiniz. Akhisar’da Fatih Karabulutun kim olduğunu herkes bilir. Asıl siz kimsiniz ?

HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK

Benim görevde olduğum süreçte ne yaptı isem kulüp menfaatleri için yaptım. Öncelikle takım otobüsü ve vitoyu ben kendim değil yönetim olarak karar alarak satışını yaptık. Satıştan gelen para belli. Nereye harcandığı da belli. Son kuruşuna kadar takımımıza harcandı. Akhisarspor bir dernektir. Temliğin varsa kredi kullanırsın. Bizim bu yılki TFF’den gelecek hakkedişlerimiz maalesef Av. Bışar Özbey’in anlaşacağız deyip anlaşamadığı ve kulübümüzü zora sokan Marvin Emnes’e ödenmiştir. Kullanılan finansman şuan transfer yasağı koyduran oyunculara gidiyor. Benim başkanlığım döneminde ne karar aldı isek Yönetim Kurulu üyelerimiz de dahil hep birlikte karar vererek aldığımız kararlardır. Yapılanlarda da herhangi bir gizli kapaklı durum yok. Her şey açık. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok.

BEN BİR OYUNCU BİLE TRANSFER ETMEDİM

Benim başkanlığım döneminde takımımızın harcamalarını en az 10 kat daha aşağı çektik. Bu şekilde ne kadar tasarruf yaptığımızı herkes bilir. Kulübümüze gereksiz mali yük olan ne varsa hepsinde tasarrufa gittik. Herkes kasada 18 milyon TL para vardı ama sezon içerisinde 45 milyon TL’de futbolcu maliyetlerine dair bütçe yükümüz vardı. Biz zor şartlarda kendi bağlantılarımızı kullanarak ve kendimiz maddi ve manevi fedakarlık yaparak takımımıza play-off oynattık. Tüm harcamalar resmi. Ben bir oyuncu bile transfer etmedim. Sadece Yılmaz Vural’ı getirdim. Geçen sezonki süreci herkes biliyor. Son dakikada Süper Lige çıkamadık. Herkes kasadaki 18 milyon TL’yi söylüyor ama kimse 45 milyon TL bütçe yükümüz olduğundan bahsetmiyor. Ben görev aldığım süreçte ayrılan futbolcular ile anlaşmadan kimseyi göndermedim. Görev sürecimizde oynayan oyuncu kim varsa kulübümüzün menfaatleri gereği ileride tekrar alacak dosyaları ve transfer yasakları ile karşılaşmaması adına hepsi ile anlaşarak gönderdim. Bu şekilde diğer anlaşıp gönderdiğimiz oyuncuları da düşündüğümüzde giden oyuncularla anlaşmış olmamız kulübümüzü 10 milyon Euro civarında bir borç yükünden kurtarmış oldu. Ama Özbeyler kendi dönemlerinde ayrılan oyuncular ile hiçbir şekilde anlaşmadı. Maç sonrası bavulunu alan futbolcu bırakıp gitti. Özbeyler kulübümüzün geleceğini ipotek altına alınmıştır. Kulübümüz şuan gelecekte Özbeylerin anlaşmayarak gönderdikleri oyuncuların dosyalarıyla karşı karşıya kalacak ve hepsi Emnes dosyası gibi karşımıza çıkacak. Özbeyler günü kurtarma derdinde. “Fatih Karabulut kulübümüzün geleceğini ipotek altına aldı” diyenler hiçbir futbolcu ile anlaşmadan gönderdiklerinden kendileri kulübümüzün geleceğini ipotek altına aldılar. Kimin Akhisarspor’umuz için mücadele ettiği  ortada.

6 AYDA BU İŞLER OLMAZ

Ben 3. Ligten bu yana kulübümüzün maddi/manevi yanındayım. Bunu herkes bilir. Önceki dönem başkanlarından Hüseyin Eryüksel ve diğer başkanlarımız ile külümüz için ne mücadeleler verdiğimizi, geçmişte kulübümüze bankalar kredi dahi tahsis etmezler iken bizlerin araya girip bir sözümüzle kulübümüze finans sağladığımızı, kendi çeklerimizi kulübümüze verdiğimizi herkes bilir. Hala dahi kendi şahsi çeklerim duruyor kulüpte. Bu arkadaşlar 6 aydır kulüp içerisindeler kalkmışlar “Akhisarspor benim çocuğum gibi, büyüttük, ettik” diyorlar. Sen önce bu kulübün kuruluşundan beri yıllardır maddi ve manevi desteğini esirgemeyen eski başkanlara ve değerli üyelerine laf söyleme. Yıllardır bu kulübe hizmet edenleri dışlama. Asıl Akhisarspor’u büyüten yıllardır bu kulüpte emeği olanlardır. 6 ayda bu işler olmaz. Hele sözle hiç olmaz. Akhisarspor kapalı kapılar ardında, Akhisarlılardan kopuk bir şekilde yönetiliyor. Herkes huzursuz.

 

  • Yorumlar 18
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.