• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Evren Özbey'den çarpıcı açıklamalar

Okunma Sayısı: 7473
Evren Özbey'den çarpıcı açıklamalar
TFF 1. Ligde mücadele eden Akhisarspor’da yaklaşık 2,5 aydır başkanlık görevini yürüten Evren Özbey, Adana Demirspor maçı öncesi Akhisarlı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Evren Özbey'den çarpıcı açıklamalar
Akhisar Haber Ajansı-AHA

TFF 1. Ligde mücadele eden Akhisarspor’da yaklaşık 2,5 aydır başkanlık görevini yürüten Evren Özbey, Adana Demirspor maçı öncesi Akhisarlı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yılmaz Atabarut Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan başkan Evren Özbey, Ben iki buçuk aydır başkanlık görevini sürdürüyorum. Bizim enerjimizi düşüren bazı gelişmeler var. Bunları açıklamak için bu toplantıyı gerçekleştirmek istedim. Kongre sürecimiz geçen hafta açıklanmıştı 11 Aralık diye ama pandemiden dolayı Şubat sonuna kadar bütün kongreler yasaklandı. Bizim bu şanssız süreç en çok Akhisarspor’u etkiledi. Biz de sürekli eleştirilere maruz kalıyoruz" dedi.

SAHADA BİR TÜRLÜ İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMIYORUZ

Evren Özbey;" Akhisar’ın 30 milyona yakın borcu vardı. Transfer yasakları vardı, içerde ödenmeyen geçen yıldan kalan futbolcu maaşları vardı. Bunları ödemek için elimizden gelen bütün çabayı gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta içeriye 1 milyona yakın para dağıttık. Fakat sahada bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Bununla ilgili de hem benim hem takımın moral ve motivasyonu düşük. Özellikle benim moral ve motivasyonumu düşüren bazı olaylar yaşanıyor. Bu toplantının amacı da o. Bizim bu kulübe geliş sürecimizde başkan Fatih Karabulut ve Ali Kuloğlu, bize kulüpten istifa edeceklerini, bırakacaklarını sizin de kulübün hukuki işlerini yaptığınızdan dolayı tanışıklığımız var gelin siz yönetin dediler. Bizden önce görüştükleri sadece benim bildiklerim bir Bosnalı firma ve Antalyalı birileri vardı. Kulübü onlara satıp şirketleştireceklerdi. Bu görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Bize geldiğinde bu teklif bir süre düşündük, aşırı baskı ve ısrar yaptılar. Fakat benim şartım da şu oldu; ben buranın yabancısıyım, yönetim kurulunda Akhisarlı üyeler devam etsin. Bunların içinde Ali Kuloğlu, Fatih Karabulut da dahil" dedi.

ARALIK 2019’DA, KULÜBÜN KASASINDA 12 MİLYON PARA VARDI

Evren Özbey;" Gelinen süreçte ne yazık ki Fatih Karabulut başkanlık sürecini Hüseyin Eryüksel’den devraldığında Aralık 2019’du. Kulübün kasasında 12-13 milyon para vardı. Bıraktığında da biz devraldığımızda 0 TL vardı. 2.5 aydır başkanım, 3 milyon lira para harcadım. 1 TL geliri olmayan bir kulüpten bahsediyoruz. İçerde parası ödenmemiş futbolcular var. Ama Süper Lig döneminden ödenmemiş kontratlar var. Yönetimi zor bir kulüp, bize para gelmiyor ama federasyondan her para ödendiğinde mail geliyor kulübümüze. Bu maillerden TFF 1. Lig kulüplerine TFF 3 milyon TL ödemiş, biz de cebimizden 3 milyon TL vermişiz" dedi.

ZATEN AKHİSARLILAR YÖNETİYORDU SİZ GEMİYİ BIRAKIP KAÇIP GİTTİNİZ

Evren Özbey;" Para harcamaya devam ediyoruz. Transferi açmak için çalışmalara başladık. Ocak ayının ilk haftası transfer dönemi açılıyor. Herkesin malumu bizim takımımız şiddetle kanat ve santrfor istiyor. Ben bunlarla uğraşırken Fatih tekrar başkan olmak istiyor çalışmalara başladı şeklinde duyumlar geldi. Ben de bunu halkla paylaşmak istedim. Eğer Fatih Karabulut ve Ali Kuloğlu tekrar başkan olmak istiyorlarsa kongreye gerek yok. Boşuna kulübümüzün üyelerini ve yönetimdeki kişileri arayıp bana destek ver demelerine gerek yok. Zaten yönetim kurulu üyeleri kendileri. Gelsinler kulübün anahtarını onlara bırakayım, kaldıkları yerden devam etsinler. Bizi dışarıya öyle bir lanse ediyorlar ki sanki biz bu kulübe çökmüşüz, kasada dehşet bir para varmış da biz bunun peşindeymişiz gibi, Akhisar’ı Akhisarlılar yönetsin gibi milliyetçilik boyutuna ulaşan söylemler. Zaten Akhisarlılar yönetiyordu siz gemiyi bırakıp kaçıp gittiniz. Gelin, ben kulübü bırakmaya razıyım. Ama gelmeyeceklerse de ben Akhisar’ın geleceği için çalışmak istiyorum. Artık bunlardan yoruldum. Önümde 15 milyonluk transfer dosyası var. Özellikle Emnes denilen oyuncu Federasyon gelirlerimize haciz koymasına rağmen bütün paramı almadan imza vermem diyor. 7 milyona yakın hala alacağı var. Bunlar için çalışmak istiyorum ama Mart ayında olacak kongre için bana koltuğu gel al diyen başkan çalışacaksa hiç zorlanmasın. Fatih ve Ali ağabeye ben rica ediyorum önümüzdeki Adana Demir maçı var gelsinler koltuğa otursunlar, zaten yönetim kurulu üyeleri olduğu için seçime de gerek yok. Bu sürece devam etsinler. Ama Adana Demirspor maçı da çok erken diyorlarsa 11 Aralık’ta kulübü onlara teslim edeyim" dedi.

HARCADIĞIM PARA ORTADA

 Evren Özbey;" Benim koltuğa yapışıp kalkmama durumum ortada değil. Harcadığım para ortada ben ikinci ligden kulüp alıp yoluma devam ederim. Akhisarlılar bizim iyi niyetimizi bir türlü anlamak istemediler. Futbolcuların tamamı Fatih Karabulut döneminden ödemediği maaşlarla boğuşuyorum hala, gel hem geçen yıl ödemediğin maaşları öde Fatih ağabey hem de bu yılı planla ben Akhisar yaşasın diye mutlu olurum. Marka bir kulüp olduğu için biz sahip çıkmak istedik zaten. Ben ısrarla kendisine bırakma, biz seni destekleyelim dedim. Hayır ben kalkacağım dedi, tamam gel yine destekleyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yine yapalım, kulüp yine yaşasın. 11 Aralık’a kadar geliyorsan gel gelmiyorsan da böyle bir şey yok diye açıkla ben aday değilim de " dedi.

GELECEK YIL AKHİSAR’IN BU LİGDE KALMASINI MI İSTİYORUZ

Evren Özbey;" Bu takım bir ilçe takımı, alttan Manisa geliyor. Gelecek yıl Akhisar’ın bu ligde kalmasını mı istiyoruz, yoksa düşmesini mi istiyoruz? Şu an bana o kadar psikolojik baskı yapılıyor ki ben önümdeki dersi çalışamıyorum. Hangi oyuncuyla hangi dosya var, ne pazarlık yapacağım kafa kalmıyor. Ben kalkmalarını istememiştim, şimdi de oturmak istiyorlarsa gelsinler 11 Aralık’a kadar. İnşallah erken gelirsiniz de Adana Demirspor maçında koltuğa oturursunuz. Her şey kayıtlı ve belgeli, geldiğimden beri her şey muhasebede kayıtlı hiçbir personeli çıkarmadım. Bu arada Akhisar’dan biri gelmek istiyorsa yine bırakırım koltuğu daha önce de söyledim. Benim ödediğim para belli, bunu ödesinler biz çıkıp gidelim. Fatih Karabulut, hali vakti bizden daha yerinde bir insan, zamanında kulübün parası bittikten sonra kaynak cebinden vermemiş. Şimdi vermek istiyorsa buyursun gelsin kulüp yaşasın. Ama lütfen artık Fatih ağabeyden de rica ediyorum. Aday değilse de Mart ayındaki kongrede kulüp düzlüğe çıkmışsa inşallah Allah bize bunu nasip eder. Karşıma aday diye çıkması da ona yakışmaz. Ben ona zaten bırakıyorum şimdi geliyorsa gelsin" dedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE SÜREKLİ CEBİMDEN PARA VERDİM

Evren Özbey;" Zaten federasyon kulüplere 3 milyon 200 bin dağıtmış. Biz onu hak etmiyoruz ama haciz olmasaymış bize de o para gelecekmiş. Biz açıklamadığımız ikili ilişkilerle kulübü eksi 3 puan alma cezasından kurtardık. Kötü işler yapmamaya çalıştık. Fatih abiye geleceksen gel gelmiceksen beni rahat bırak ben Henrique ile pazarlık yapayım. Ekimde ben anlaşmıştım Henrique ile tam parayı yatıracağız paranın hepsini istiyorum dedi bizde transferi açamadık. Ben bu pandemi döneminde sürekli cebimden para verdim. Kulübün 1 TL geliri yok. Verdiğim parayı versin bırakayım. Benim zaten rahatsız olduğum nokta o bana kulübü veren kişi bana para harcatıyor şimdi transferi açtıracak mart ayında belki kulüp play-off da olacak sonra marta ben adayım diyecek. Böyle oyunlara gerek yok. Ben bu işi yapsam yaparım. Param alt liglerden takım almaya yeter. Benim Akhisarspor’a sarılma, yapışma gibi bir derdim yok. 4 tane çocuğum var çocuklarımı bu kulübü aldığımdan beri haftanın yarısı göremiyorum. Şimdi diyorum ki kulüp daha çok zarar görmesin gel. Takım otobüsü satıldığında çok üzüldüm ben ama Fatih ağabeye kızmıyorum o durum imkanı yoktur durum onu gerektirmiştir. Benim amacım kulüp daha çok kan kaybetmesin. Akhisar çok güzel bir marka dışarıdan biz onu içeriden göremiyoruz şu kupalar her takımda yok. Yaşasın bu takım. Fatih ağabey gerçekten daha iyi yaparım diyorsa gelsin" dedi.

İSTEYEN VARSA TESLİM EDEYİM BEN KULÜBÜ

Evren Özbey;" Eğer ben kalırsam bu kulüp yaşasın diye herkes yaptığı borçtan sorumlu olsun diye karar alacağım. Fatih ağabey gelir bu kararı kabul eder etmez ona kalmış. Sadece Fatih Karabulut değil yapmak isteyen varsa gelsin buyursun. Transferi açmak için yaklaşık 15 milyon borç var. bunun bir tanesi taksitlendirmeye hiç yanaşmıyor. İçeride ki futbolcuların hala bu yıl ki alacakları var. benim ödediğim paralar maalesef ki Fatih Karabulut döneminde kalan borçlara gitti. Federasyon geliri hiç yok gelen kişi tamamen kendi cebinden finans edecek kulübü. İsteyen varsa teslim edeyim ben kulübü.  Hüseyin Eryüksel’de yönetim kurulunda. Beni çağırdıklarında ben Hüseyin Eryüksel ile görüştüm. Bana sen kendi hür iradenle istediğin kararları verebilirsin dedi. Hiçbir şeye karışmıyorum dedi bu kulüp kötü duruma düşerse üzülürüm dedi. Aralık 2019’da Fatih Karabulut göreve geldiğinde kasada para ile bıraktı Hüseyin Eryüksel. Ben bunu bugün öğrendim. Aralık 2019’un hesaplarını istedim 12-13 milyon para var. Hüseyin Eryüksel görev yaparken mahkemelik olmuş. Ne yazık ki bu yasaklar Fatih Karabulut döneminde geliyor. Mahkeme sürmüş, sürmüş Fatih Karabulut döneminde yasaklar gelmiş.  Ben Hüseyin Eryüksel’i başarılı buluyorum. Çünkü ilçe takımı ama arkadaki kupalar belli. Sevilla geldi maç yaptı Akhisarspor ile. Bunu insanlar normal karşılıyor. Başardığı şey normal bir şey değil bence zor bir iş başarmış" dedi.

BEN KÖTÜYSEM BENİ DE SEÇMESİNLER

Evren Özbey;"Beni en çok ne üzer mart ayında karşıma aday olursa çok üzerim. Fatih Karabulut eğer istiyorsa şuan gelsin yada benim kafamı rahat bıraksın ki kulüple ilgileneyim. Ben kulübü aldım dalgalı denizde güzelce getirdim inşallah mart ayında çok iyi yerde olur kulüp. Ama çok iyi oluruz karşıma çıkar çok üzülürüm. Ben diyorum ona şimdiden gel. Hem kongre belirsizliği ortadan kalkar. Ben buraya rica, ısrar ile geldim şuan arasa Evren bırak git tamam derim. Ama arkamdan çalıştığı için bende bütün halka söylemek istedim. Gelsin teslim edeyim herkes de bunu görsün. Halk niye paylaştım hayır ben şimdi gelmiyorum der sonra martta adayım der. Bu da bana adaletli bir tutum gelmez ben de o zaman kamuoyunun takdirine bırakırım. Ben eğer Mart'ta kadar çalışacaksam burada inşallah iyi yerlere getirmiş oluruz. Mart'ta Fatih Karabulut aday olduğunda Akhisar halkı seçimini yapar. Ben kötüysem beni de seçmesinler ama Fatih  Karabulut o zaman bana ayıp etmiş olur. Biz burada başkancılık oynamıyoruz ki bu kulüp yaşasın diye uğraşıyoruz. Ben başkanım Evren sıkıldım sen gel Evren yok sıkıldım geri ben başkan olayım insanlar bize gülerler. Akhisarspor amatör bir kulüp değil. Böyle olmaması lazım bu kulübün 11 aralığa kadar düşünsün istiyorsa muhasebeden bütün dökümleri alabilir. Haddim değil transferi açıp açmamak ben sadece harcadığım parayı isterim onu versin çekileyim" dedi.

kmo_3498.jpgkmo_3501.jpgkmo_3503.jpgkmo_3505.jpgkmo_3506.jpg

  • Yorumlar 41
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.