• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Manisa 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Eski as başkanı Ali Kuloğlu açıklamalarda bulundu

Okunma Sayısı: 5440
Eski as başkanı Ali Kuloğlu açıklamalarda bulundu
Önceki gün basın açıklaması yapan Akhisarspor başkanı Evren Özbey'e, Akhisarspor eski as başkanı ve yönetim kurulu üyesi Ali Kuloğlu, yerel basın mensuplarına yaptığı basın açıklamasıyla yanıt verdi.

Eski as başkanı Ali Kuloğlu açıklamalarda bulundu
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Önceki gün basın açıklaması yapan Akhisarspor başkanı Evren Özbey'e, Akhisarspor eski as başkanı ve yönetim kurulu üyesi Ali Kuloğlu, yerel basın mensuplarına yaptığı basın açıklamasıyla yanıt verdi.

Ali Kuloğlu;" Bugün sizlerle bir araya gelme sebebim dün Akhisarspor yönetiminden yapılan açıklamalarda Evren beyin hakkımda söylediklerine karşılık benim de basın açıklaması yapmam gerektiğini düşündüm. Ali Kuloğlu olarak hiçbir zaman kimseyi arayıp şu anki mevcut yönetimde olan arkadaşlarımızı kötü olarak lanse etmedim. Hiçbir zaman haklarında spekülasyon yapmadım. Ayrıldığım 3 aylık süreç içerisinde de Akhisarspor ile ilgili hiç kimse ile kongre yapılacak, tekrar yönetime girecek gibi bir çalışmam olmadı. Bu son derece adımın bu şekilde kullanılması ve beni Akhisarspor’un yönetimine tekrar girmek için çaba gösterdiğimi Akhisar halkına anlatması yanlıştır. Ben hiçbir zaman Akhisarspor’un gelecek yönetimler içerisinde olmayacağımı ve hiçbir şekilde de çalışmayacağımı şu an sizlere söylüyorum. Evren kardeşimiz rahat olsun benim böyle bir düşüncem yok. Böyle bir çalışma içerisine girmediğimi aslında kendisi de çok iyi biliyor. Fakat neye istinaden bunu söylemek zorunda kaldığına da anlam veremiyorum. Çok üzüntülü olduğumu kendisine ifade etmek istiyorum" dedi.

FUTBOLCULARA 1 MİLYON 720 BİN TL BORCU VARDI

Ali Kuloğlu;" Geçen sene TFF 1. Ligde son maça kadar geldik. Play Off’da pandemi olayında zor günler geçirdik ve bir şekilde tekrar bir üst lige çıkamadık. Çıkamadığımız için de maddi imkansızlıklar içinde olduğunu bütün kamuoyu biliyor. Bışar Özbey, bizim bu süreç içerisinde kulübümüzün avukatı olmuştu. O anki pozisyonda Akhisarspor’un mali durumunu, UEFA’da devam eden davaların ne olduğunu, kesinleşmiş olan rakamların hepsini biliyordu. O kadar spontane gelişti ki olay biz bunların nasıl halledilmesi gerektiği şeklinde çalışmalar yaparken birden Akhisarspor’u biz yönetelim dedi. Ben de Fatih Karabulut ile neden olmasın dedik. Daha sonra kendi aralarında toplantı yaptılar, Akhisarspor’u pozisyonunun ne olduğunu, UEFA’ya 3 milyon Euro borcu olduğunu ve bizim onlara teslim ettiğimiz anda Akhisarspor’un geçen seneden futbolculara 1 milyon 720 bin TL borcu olduğunu ve anlaşmalar yaptıklarımızı ve peşinatlarla birlikte Akhisarspor’un 3 milyon 270 bin TL ihtiyacı olduğunu biliyorlardı. Biz onlara ne baskı yaptık ne de altın tepside Akhisarspor’u sunduk. Bunları gizleyip de sonradan bunlar karşılarına çıkmadı" dedi.

ÖZBEY KARDEŞLER BİZ AKHİSARSPOR’UN TRANSFERİNİ DE AÇARIZ

Ali Kuloğlu;" Biz Akhisarspor’un transferini de açarız, Akhisarspor’u bir üst lige taşırız diye talip oldular. Biz de buyurun gelin dedik yönetim kurulu kararıyla bu arkadaşlara görevi verdik. Hatta ben ve Fatih Başkan hem görevlerimizden hem de yönetim kurulu üyeliklerimizden istifa etmek istedik ama bize kongre yapılıncaya kadar siz yönetimde kalın biz de kongre yapılıncaya kadar yönetimde kalmayı uygun gördük. Biz bunu yaparken kulübün menfaatlerini düşündük, kendimiz de mental ve manevi olarak çok yorulduk. Akhisarspor’a faydalı olamayacağımızı düşündüğümüz için de kendimizi geri çektik. Bu yaşanan süreç içerisinde ben Akhisarspor’un sadece 1 tek maçına gittim. Bir de yönetim toplantısına katıldım. Bunun haricinde hiçbir şekilde kesinlikle bu kardeşlerimizin hakkında kötü lanse etme çalışması yapmadım. Bunu ispatlasınlar, ben her türlü bedeli ödemeye hazırım. Bu son derece beni üzdü. Ben bu açıklamayı son derece yanlış buluyorum. Evren Özbey’e yakıştıramadım" dedi.

KASADA 12 MİLYON TL PARA OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR

Ali Kuloğlu;" Biz Aralık ayında kulübü alırken 12 milyon TL para olduğunu söylüyorlar. Doğrudur. Akhisarspor geçen sene transferi yaptığında programı Süper Lig’e çıkmaktı. Onun için bir kadro oluşturuldu. Bu kadronun aylık maliyeti 4 milyon TL idi. Aralık ayında 12 milyon TL para vardı ama Mart ayında para bitti. Bu para bittikten sonra dahi biz futbolcularla yaptığımız konuşmalarla onları sezon sonuna kadar getirdik. Play Off’tan sonra Akhisarspor’un nasıl bir mali krize düştüğünü kamuoyu iyi biliyor. Bu şekilde sanki 12 milyon TL para vardı, sanki bu parayı biz har vurup harman savurduk anlamında söylemesi bizi üzmüştür" dedi.

BUNLAR BİZLERİ TAKOZ OLARAK GÖRÜYORLAR

Ali Kuloğlu;" Fatih Karabulut ile 14-15 ay Akhisarspor’un menfaatleri doğrultusunda çalıştık. Bu zaman içinde aramızda ağabey-kardeş ilişkisi doğdu. Bu meyanda beni sanki Fatih Karabulut ile beraber çalışıyor gibi kamuoyuna lanse etmesi son derece üzücüdür. Biz sözde siyah çelenk göndermişiz. Ben hiçbir taraftar grubuyla görüşmedim. 3 ay geçen sürede hiçbir dernekle de görüşmedim. Bu olayların içine beni çekmeleri de son derece üzdü. Akhisarspor’u şu anki durumundan sadece 2 kişi cımbızlayıp böyle Akhisar halkının önüne atmaları son derece yanlış. Başarı ve başarısızlık olur o anlamda başarısızlıklarını bize özellikle de benim adıma lanse etmesi son derece abestir. Fatih Karabulut başkanın da kesinlikle bir dahaki kongrede aday olmayacağını şimdiden sizlerin önünde söylüyorum. Bunlar bizleri takoz olarak görüyorlar herhalde bu takozu da önlerinden çekelim. Şu andan itibaren Akhisarspor’da çıtayı ne kadar yukarı götürebileceklerini düşünsünler. Bir daha Ali Kuloğlu ve Fatih Karabulut’u da ağızlarını da almasınlar. Benim adımı kullanarak bu şekilde kullanmaları son derece yersizdir. Şu an itibariyle de Akhisarspor’un yönetim kurulu üyeliğinden de şu an istifa ediyorum. Bu kardeşlerimiz de Ali Kuloğlu’nu kafalarından silsinler, Akhisarspor’u nasıl bir üst lige taşıyabiliriz onu düşünsünler. İlk geldiklerinde söylemlerinden bir tanesi Akhisarspor’u bir üst lige çıkarıp Şampiyonlar Liginde oynatmayı düşünüyoruz dediler. Şimdi de tehditkâr bir şekilde Akhisar’a ve Akhisarsporlulara diyorlar ki acaba Akhisarspor’un bu ligde kalmasını istiyor musunuz diyorlar. Böyle bir mantık olur mu" dedi.

BİZLER HATA YAPTIK, BU HATALAR NETİCESİNDE SÜPER LİG’E ÇIKAMADIK

Ali Kuloğlu;" Benim bugün sabah dükkana geldiğimde bu basın açıklamasından haberim yoktu. Bana telefon ettiler. Bak dediler senin hakkında bir takım söylentiler var dediler.  Sana yöneltilen suçlamalar var dediler. Ben okuduktan sonra Fatih Karabulut'a telefon açtım. Dedim ki Fatih başkanım durum bu merkez de ne düşünüyorsun dedim. Sen dedim tekrardan yönetici olmak istiyor musun dedim. Onunda bana vermiş olduğu cevap ağabey benim öyle bir düşüncem yok ama kamuoyundan sürekli olarak bana baskı geliyor. Ben ne kadar olmayacağım desem de kamuoyunda sanki ben başkan adayı olacağım gibi bir algı oluştu dedi. Benim Akhisarspor başkan adayı olmam söz konusu değildir dedi. Şuan ki kardeşlerim bunları kafalarından atsınlar Akhisarspor’a hizmet vermeye baksınlar. Çünkü bu kardeşlerim gençler illaki hatalar yapacaklar. Bizler hatalar yaptık. Bu hatalar neticesinde Süper Lig’e çıkamadık. Demek ki doğru işler yapamamışız. Ama biz asla yaptığımız hataları bir x kişisi üzerine yüklemedik. Eğer başarıda varsa başarısızlıkta varsa o bize aittir. Biz bu saatten sonra artık Akhisarspor’a faydalı olamayacağım için ayrıldım." dedi.

AKHİSARSPOR’U ŞİRKET HALİNE GETİRMEK YÖNETİM KURULUNUN YETKİSİNDE DEĞİLDİR

Ali Kuloğlu;" Akhisarspor’u şirket haline getirmek yönetim kurulunun yetkisinde değildir. Eğer böyle bir teklif bize gelseydi bunu kongre kararı ile yapılabilir. Bizim tek düşüncemiz var o da Akhisarspor’u tekrar bir üst lige nasıl çıkartırız düşüncesini yaptık. Bunlar gizli kapaklı kapıların ardından konuşulan konular değil. Biz Evren  bey ile hiç bir şekilde görüşmedik. Biz avukatımız olduğu için Bışar bey ile görüştük. Bışar bana dedikten sonra niye olmasın dedim. Ondan sonra Evren bey ile Serhat bey geldi buraya ben o zaman görüştüm. Benim telefonumda Evren beyin telefonu kayıtlı değil. Ben nasıl onunla iletişim kuracağım. Bişer bey kulübün girdisini, çıktısını, bütün borçları, alacakları, giderleri zaten hepsini biliyordu. Bence bu şekilde lanse edilmesi bana göre çok yanlış. Bir takım hatalar, bireysel hareketler Akhisarspor’un bu pozisyona gelmesine neden oldu. Paylaşımcı olmadı, hep bir tek doğru olduğuna inandı" dedi.

BEN YÖNETİM KURULUNDA SEMBOLİK OLARAK KALDIM

Ali Kuloğlu;" Akhisarspor’un tabi ki borçlanması gerekir. Ama bu yönetimsel bir şey. Ben imza attım Fatih Karabulut imza atmadı ama böyle bir art niyetli olmadıklarını bildiğim için imza attım. Eğer onların bana atıfta bulundukları basın toplantısındaki söyledikleri gibi düşüncede adam olsam bende imza atmazdım. Onlarda düşünselerdi benim adımda böyle açıklamalar yapmazlardı. Ben yönetim kurulunda sembolik olarak kaldım. Bana söyledikleri kongreye kadar kal. Ondan sonra ayrıl dediler. Bu konu hakkında Harun Eryüksel’de kesinlikle hiç görüşmedim. Harun Eryüksel’in kulüpteki pozisyonunu bilmiyorum. Dernek de başkanı resmi olarak TFF’de Harun Eryüksel’dir. Evren Özbey’de yönetim kurulunun verdiği yetki ile kulübün CEO’su pozisyonudur" dedi.

TAHTA AÇILIRSA PLAY-OFF OYNAYACAĞINA İNANIYORUM

Ali Kuloğlu;" Akhisarspor Emnes’in borcu bitince transfer yapma şansı doğar. Artık katılım bankaları olsun. Akhisarspor’a kredi açar.  Emnes’in borcu bitince federasyondan gelen para Akhisar’ın havuzuna girecek.  Para yatıran vatandaşlarımıza karar defterine yazıp üyeliklerinin onayı için 3 kişi Fatih Karabulut Nazif Karabulut Ali Kuloğlu imza attılar.Özbey Kardeşler diğer yönetim kurulu üyelerine karşı çıkıp kongreden sonra üye yapalım sonra imzalarsınız diye imzalatmadılar.Karar defterinde bütün para veren üyelerin isimleri yazılı.Akhisarsporun konulan temlikler ile bu lig te 10 yıl önü açık .Şuan Akhisarspor’un mevcut kadrosu bu ligde kalması çok zor. Ama motivasyon yükselteceklerse içerde rahat bir şekilde çalışarak bütün yoğunlarını Akhisarspor’a vererek. İyi çalışırlarsa başarabilirler.  Tahta da açılırsa 3-4 transferde yapabilirse Play-Off oynayacağına inanıyorum. Ama yapamazlarsa işimiz zor" dedi.


kmo_3508.jpgkmo_3514.jpgkmo_3517.jpgkmo_3520.jpgkmo_3527.jpgkmo_3552.jpg

Etiketler: ,
  • Yorumlar 13
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.