• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Ensivri: “Büyükşehir üzerine düşeni yapıyor”

Okunma Sayısı: 5259
Ensivri: “Büyükşehir üzerine düşeni yapıyor”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın muhtarlarla yaptığı toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi ve şahsını hedef alan açıklamalara yanıt verdi.

Ensivri: “Büyükşehir üzerine düşeni yapıyor”
Haber Merkezi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın muhtarlarla yaptığı toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi ve şahsını hedef alan açıklamalara yanıt verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesinin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını vurgulayan Ensivri, bu tür açıklamaların kimseye bir faydasının olmadığının altını çizdi.

2014 yılı Mart ayında Manisa’nın Büyükşehir oluşumuyla başlayan dönemle birlikte Akhisar Büyükşehir Meclis Üyesi ve Koordinatörü olarak 3 yılı aşkın zamandır görev yaptığını hatırlatan Doğan Ensivri, “Akhisar Belediye Başkanı Sayın Salih Hızlı’nın muhtarlar ile yaptığı toplantıda yaptığı açıklamayı gereksiz bulmaktayım. Büyükşehir yasası hazır olmayan iller bulunmasına rağmen çıkmış olan hükümetin önemseyip onayladığı bir yasadır. Paylaştırma komisyonlarının olumlu ya da olumsuz kararları olsa da Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet etmekten çekinmemiş mazeret değil her defasında çalışmak için çözüm üretmişizdir” dedi.

“Akhisar’ı sıcak asfaltla tanıştırdık”

Yol paylaşımları sonucu Büyükşehir meclisinde 2016 yılında mecliste bir oylama sonucu Akhisar’daki yolların % 70’i aşan kısmının Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesine verildiğini de hatırlatan Ensivri, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile önceliği olan merkez ve dış mahalleleri merkeze kara yoluna bağlayan yolların sıcak asfalt, BSK, sathi kaplama ve yama çalışmaları fen işleri ekiplerimizce sıkı ve yoğun bir çalışma planıyla yapılmıştır. Merkezde çevre mahallelerde asfalt çalışmalarımız yapılmıştır. Paylaştırma komisyonunca şantiye alanın Büyükşehire verilmesi sonucu araç, makine ekiplerinin yetersiz ve az olmasını bahane olarak görmeyip vatandaşımıza hiçbir olumsuzluğu yansıtmamış bulunmaktayız. Yıllarca sıkıntıda olan sıcak asfalt ile tanışmamış Akhisar’ımız için sıcak asfalt hamlesini gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Her mahallemizde bir hizmetimiz mevcut”

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Akhisar’daki çalışmalarını anlatan Ensivri, “Ballıca- Dereköy -Erdelli hattı sıcak asfalt, Erdelli -Arabacıbozköy hattı sathi kaplama, Selçikli yolu sıcak asfalt, Mecidiye -Dereköy arası sıcak asfalt, Ballıca- Bünyaniosmaniye sıcak asfalt, Çağlak Grup Yolu sıcak asfalt, Çamönü sıcak asfalt, Beyoba Sazoba yolu sıcak asfalt ve bunun gibi diğer saymadığımız yollarda büyükşehir olarak gerekli çalışmalarımızı yaptık. Akhisar merkezimizde ise kanayan yara olan Tahir ün 1. Nakliye 2. Nakliye caddelerimizi ve tüm ara sokaklarımızın yağmur suyu sıkıntısı çözüp üst kaplama parke taşı ve ışıklandırma çalışmamız yapıldı. Halkımız çalışmalarımızı takdir ile karşılamıştır. Her mahallemizde bir hizmetimiz bir dokunuşumuz bir temasımız mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“Akhisar Belediyesi sıkıntı yaşamış olabilir”

Ova yollarına dahi hizmet götürdüklerini aktaran Ensivri, “2017 yılı içinde Cengiz Ergün Başkanımızın muhtarlarımızın talebini geri çevirmeyerek ova yolların greyder ile bakımları gerçekleşti. Yeni kurulmasına rağmen elindeki şartları ve bahaneleri olmasına karşılık vatandaşımıza gerekli hizmeti büyükşehir belediyesi olarak gösterdiğimize inanmaktayız. Daha saymadığımız MASKİ alt yapı çalışmalarımız, toplu ulaşım hizmetlerimiz, ilaçlama, numarataj, itfaiye, mezarlık hizmetleri gibi birimlerimizin yapmış oldukları hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Akhisar Belediyemizin de Büyükşehir Yasası içinde bulunan yaptığı ve yapamadığı görevleri bulunmaktadır. Akhisar Belediyesi şehrimizin hizmete ihtiyacı olduğu konularda sıkıntılar yaşamış olabilir. Bu yasa ile geçiş aşaması yaşanmış bazı olumsuzluklar oluşabilmiştir” dedi.

“Var gücümüzle Akhisar’ımız için çalışmaktayız”

Ensivri, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Akhisar’ımıza kazandırdığımız hizmetler Akhisar’a kalacak ve daha iyi yaşam kalitesi yaratacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz ERGÜN talimatları doğrultusunda tüm daire başkanlarımız ile koordineli bir şekilde tüm Akhisar halkımıza en iyi en verimli hizmeti vermeye çalışmaktayız. Zaman çalışma zamanıdır, gün Akhisar’ı marka kenti yapma günüdür. Bu türlü açıklamaların Akhisar’ımıza, vatandaşlarımıza hiç getirisi olmadığı düşünmekte ve en iyi hizmeti verebilmek için var gücümüzle Akhisar’ımız için çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz.”

(Basın Bülteni)
1-7.jpg2-1.jpg3-1.jpg4-1.jpg5-1.jpg6-1.jpg7-1.jpg

  • Yorumlar 65
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.