• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Genel Seçimlerde Nüfus Müdürlüğü Açık Bulunacak
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

Engin Akyüz ile Konuşuyorum programının bu haftaki konuğu Alper Alhat oldu

Engin Akyüz ile Konuşuyorum programının bu haftaki konuğu Alper Alhat oldu
Engin Akyüz ile Konuşuyorum programının bu haftaki konuğu Alper Alhat oldu

“Engin Akyüz ile Konuşuyorum” programının bu haftaki konuğu Alper Alhat oldu
Haber Merkezi

Manisa Medya TV'de Pazartesi günleri canlı olarak yayınlanan “Engin Akyüz ile konuşuYORUM “programının bu haftaki konuğu Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat oldu.

Programda hem sunucu Engin Akyüz hem de izleyicilerden gelen soruları cevaplayan Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat: “Türkiye'de 14 milyon zeytin ağacıyla sektör de önemli konumda olan Akhisar da, 25 Kasım Dünya Zeytin Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.. 24 Kasım'da “Zeytine Minnet Yürüyüşü” Tahir Ün caddesinde başlayıp Belediyeye kadar sürecek. Bu kortej yürüyüşümüze tüm halkımız davetlidir. Belediyemiz önünde ikramımız ve Akhisar Belediyesi Fuaye Salonu'nda zeytin ve zeytinyağı ile ilgili resim sergisi açılacak. 25 Kasım'da ise Taş Konak’ta zeytinlerin altında gerçekleşecek etkinliklerde zeytinin sağlık için olan önemine dikkat çekilecek. Programı uyarsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in de katılmasını beklendiğimiz etkinlikte, merkezi İspanya'da olan Uluslararası Zeytin Konseyi temsilcileri başta olmak üzere Ayhan Sicimoğlu'ndan Sahrap Soysal'a kadar birçok ünlü de yer alacak. Zeytinyağı yarışmasıyla renklenecek.”dedi

“Üreticiden Tüketiciye Zeytinyağı” konulu panelde, sektörde hiç konuşulmayanların konuşulacağını” söyleyen Alhat, “Zeytinyağının tüketiciye neden bu kadar pahalıya gittiğini ele alıp konuşacağız. Akhisar'ın erken hasat kapsamında soğuk sıkımları da başarıyla tamamladığını, domat ve uslu tipi zeytin hasadının sona erdiğini, trilyenin yıl sonuna kadar süreceğinden “bahsetti.

“Biz Türkiye'de sofralık zeytinin yüzde 70'ini üretiyoruz. Kalitemiz nedeniyle de sektöre yön veren bir şehiriz. Şimdi de yine aynı yüksek kalitede zeytinyağı elde etmeye başladık. Erken hasat soğuk sıkımlara yönelik ilk numune analizlerinde asit oranı yüzde 0.2 (2 Dizem) altında çıktı. Bunun anlamı kusursuz yağ demektir. Artık zeytinyağım Akhisar'dan demek 'Ben kaliteli zeytinyağ tüketiyorum' demekle eşdeğer. Akhisar zeytinyağı demek güven demek” dedi.

“10 yıl önce düşünülüp tamda ihtiyaç duyulduğu anda gerçekleşen Zeytin organize ihtisas projesi Akhisar Zeytinciliğine büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye pazarında artık raflarda Akhisar zeytinini etiketlerde görüyoruz. Türkiye de zeytin üreten bölgelerde Akhisar 2. , ilçeler arasında da 1. durumdadır.”

“Merkez çarşı yakınında atıl durumda bulunan Dombaycıoğlu Hanını borsamız restore ederek Akhisarlılara yaşam alanı olarak sunuyoruz. Burada kiraya verilecek 7 işyeri mevcut. Ayrıca burada borsamız için bir büro açacağız.

Dünyada zeytinyağının fiyatının hasat öncesi sonrası değişmekle birlikte 3,5-4 euro arasında değişiyor. Ülkemizdeki rakamlarda buna yakındır. Borsamız olarak zeytinyağı ve zeytincikte ki sahtecilik üzerine de çalışmalarımız var.”

“Zeytin primine ihtiyaç ve hak olduğundan bahseden Alhat; diğer yerlerde zeytin yağı konuşulurken Zeytine emek verildiği için sofralık zeytine yönelindi. Prim isteği de buradan doğdu. 14 milyon zeytin ağacımız var büyük kısmı sofralık zeytin üretiyor. Tüketimin azlığının nedenlerini araştırıp bulduk. Zeytinyağı ve zeytin tüketimini artırmak için uğraşıyoruz.”

Zeytin ve zeytinyağında en önemli konunun “Tüketim” olduğunu belirten Alhat, “Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için herkesin daha duyarlı olması lazım. Zeytin ve zeytinyağını kullanmamız gerekiyor. En iyi karbonhidratlardan biridir. Bunu ille de doktorunuzun söylemesine gerek yok. Her gün her öğün zeytin ve zeytinyağı tüketerek sağlıklı kalabilirsiniz” diye konuştu.

Programın son bölümünde ilk olarak bu hafta başlayan bir uygulama ile Kitap tanıtımı yapıldı. Soma kaymakamı Ahmet Altıntaş ın “Okumanın Gücü” ve “Kişiye Özel Öğrenme” isimli kitapları tanıtıldı. Bundan sonraki programlarda bölge de yaşayanlardan çıkmış kitapların programda tanıtılacağı söylendi. (T.Şen)

İzlenme: 1709
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.