• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Genel Seçimlerde Nüfus Müdürlüğü Açık Bulunacak
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Engelliler için tatile engel yok!

Okunma Sayısı: 1342
Engelliler için tatile engel yok!
Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Tatile Engel yok projesi kapsamında tatil hakkında bilgi vermek için engelliler ile bir araya gelerek açıklama yapan ABZED Başkanı Cem Bayrak konuşmasında şöyle dedi.

Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Tatile Engel yok projesi kapsamında tatil hakkında bilgi vermek için engelliler ile bir araya gelerek açıklama yapan ABZED Başkanı Cem Bayrak konuşmasında şöyle dedi.

Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği 22.09.2006 tarihinde herkesin engelli adayı olduğu ve sevgiyle bütün engellerin aşılabileceği düşüncesiyle kurulmuştur.  10 yıldır engellilerimizin daha sağlıklı, mutlu, huzurlu, sosyal ve kendine güvenen bireyler yetişmesi için faaliyet göstermekteyiz.

06.05.2010 tarihinde Türkiye'de bir ilk olan, bütün engellilerimizi kapsayan, engellilerimizin istihdamı ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetişebilmeleri için Cafe Biz'i açtık. Birçok engellimiz Cafe Biz'de kendini yetiştirdikten sonra başka işyerlerinde ve fabrikalarda çalışmaya başkasına muhtaç olmadan yaşamaya başladılar. Derneğimiz bünyesinde engellilerimizle ve sağlıklı bireylerin arasındaki iletişimi güçlendirmek için resim, ahşap hediyelik, vitray vb. kurslar açtık. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin başlatmış olduğu Mavi Kapak Kampanyasını bir kapağın engellilerimiz için umut olduğu inancıyla yılmadan usanmadan devam ettirmekteyiz. Akhisar Belediyesi işbirliğiyle 2007 yılından beri İzmir Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulunda ve Aşık Veysel Görme Engelliler Okulunda okuyan işitme ve görme engellilerimize evlerinden ( Gördes, Soma, Gelembe, Akhisar, Saruhanlı ve Manisa) pazartesi günü sabah alarak okula götürüp, cuma akşamı okullarında alarak evlerine getirmekteyiz. Derneğimiz ve Akhisar Belediyespor işbirliğinde engelli halter takımını kurduk.  Akhisar Belediyespor Engelli  Halter Takımı olarak 25 Ekim 2014 Tarihinde Kırıkkale de yapılan “2014 Kırıkkale iller arası Bedensel Engelliler Valilik Halter Turnuvasına katıldık ve takım halinde iller arası Valilik kupasında Kırıkkale’de 5 altın, 1 gümüş, 1 bronz toplamda 7 madalya alarak şampiyon olup  26 Ekim 2014’de Akhisar’a döndük. Ayrıca takımımızın birçok il birincilikleri ve dünya dördüncülüğü bulunmaktadır. Bu da bizlere bir kez daha gösterdi ki engelliler istediğinde ve desteklendiğinde yapamayacağı hiçbir şey yoktur.

Bu yılda yine Türkiye'de bir ilk olan Tatile Engel Yok Projesini hayata geçirecek olmanın büyük heyecanını yaşamaktayız.    

Tatile Engel Yok Projeminiz hayata geçirebilmek için derneğimize siz saygıdeğer halkımızdan, tüm saygıdeğer oda Başkan'larımızdan ve değerli arkadaşlarımızdan maddi ve manevi yardım hususunda desteklerinizi rica ederiz
                                                                                                                              
TATİLE ENGEL YOK 

Deniz Suyunun Tedavi Edici Özelliği:

1.    MÖ. 4.yüzyılda deniz suyunun yararlı etkisi Tıbbın babası olarak görülen Hipokrat tarafından tespit edilmiştir. Hipokrat balıkçıların ellerinin sık sık olta kullanımı yüzünden kesilmesine rağmen enfeksiyon kapmadıklarının farkına varır ve böylece deniz suyunun tedavi edici özelliğinin olduğunu keşfeder.

2.    Fransız biyolog Rene Quinton deniz suyunun kan plazmasıyla aynı değerlere sahip olduğunu farkına varır ve tedavi edici özelliğini kanıtlar. Deniz suyu da tıpkı kan plazması gibi 104 ana element ve mineral içermektedir. Cildin gözeneklerinden vücudun içine giren deniz suyu dolaşım sistemine ulaşır ve böylece vücut fonksiyonlarını dengeler. Kan dolaşımındaki oksijen miktarını artırır.


3.    Deniz suyunun vücudumuzdaki bir diğer önemli etkisi ise cilt sağlığını sağlamasıdır. Şu an dünya genelinde güzellik uygulamalarının ana maddesi olarak deniz tuzu ve suyu kullanılmaktadır. Bu uygulamanın ana sebebi deniz tuzunda bulunan doğal elementlerdir. Bu elementler deriden toksinlerin atılmasına ve ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olur. Deniz suyu atopik dermatit, rosacea, sedef ve egzama gibi birçok cilt bozukluğunun tedavisinde yardımcı olmaktadır.

4.    Deniz suyunun bir diğer önemli etkisi ise bağışıklık sistemimizi güçlendirmemize yardımcı olmasıdır. Deniz suyu vücudumuzdan zararlı toksin maddeleri uzaklaştırmaktadır. Deniz suyunda bulunan en önemli elementlerden olan iyot bağışıklık sistemini destekler ve böylece tiroid aktivitesini artırır. Doğal antiseptik olan deniz suyu vücudumuzu pek çok enfeksiyonlara karşı korumaktadır. Örneğin, oluşabilecek mantarlara veya parazitlere karşı vücut direncimizi artırmakta, diş ağrısına ve ağız içi yaralara iyileştirmektedir.


5.    Deniz suyu yapılan önemli bir çalışmaya göre alerjik hastalıkları önlemeye de yardımcı olur. Çocuk Sağlığı ve Alerji uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony’nin yaptığı çalışmalar ışığında alerjik çocuklar için deniz tatilinin önemli olduğunu tespit edilmiştir. Doç. Dr. Antony astım, alerjik rinit ve atopik dermatit gibi hastalıkların en doğal ve başarılı tedavi yönteminin deniz suyu ve güneş takviyesi olduğunu ifade etmektedir. Doç. Antony, “Alerjik hastalıkların tedavisinde en önemli doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle de çocuklar deniz suyundan bolca faydalanmalıdır. Deniz suyunda bulunan kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür ve sülfat, magnezyum klorür, magnezyum sülfat çocuklarda şifa niteliği taşımaktadır” sözlerini ifade etmiştir. Doç. Dr. Antony’ye göre, deniz suyu, güneşle birleştiğinde atopik dermatit, ya da çocukluk cağı egzaması denilen deri hastalığından kurtulmada da etkili olmaktadır. Ayrıca ürtiker veya halk arasında kurdeşen olarak adlandırılan kaşıntılı alerjik cilt lezyonları ve sıcağın etkisiyle ortaya çıkan isilikten korunmada da yararlı olduğu ispatlanmıştır. Doç. Dr. Antony: “Deniz suyu tüm sinüs yollarını temizler. Dolaylısıyla alerjik rinit ve kronik sinüzitin temizlenmesinde çok etkilidir. Yüzme, akciğerlerin kapasitesini artıran en etkili fizik tedavidir ve astım hastalarına önerdiğimiz en önemli sporlardan biridir.”

6.    Deniz suyunun psikolojik açıdan da insanlar üzerinde pek çok yararı olduğu tespit edilmiştir. Deniz suyunda bulunan magnezyum, lityum ve brom, beyindeki serotonin ve melatonin hormonlarının düzeylerini etkilemektedir. Böylece mutluluk ve huzur vermekte, depresyon, sinirlilik, anksiyete, ilgisizlik gibi birçok duygusal bozukluğun tedavi edilmesini sağlamaktadır.


Güneş Işığının Yararları:

1. Güneşten gelen ışınları vücudumuz D vitamini olarak depolamaktadır.
2. Şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla D vitamini raşitizm, osteoporoz gibi kemik hastalıklarının tedavi edilmesinde yarar sağlamaktadır.
3. Bunların dışında kanser tedavisi, enfeksiyonların önlenmesi ve iltihabi-romatizmal-otoimmün hastalığının tedavisinde de güneş ışığının yararları yadsınamayacak kadar fazla.
4. Ancak en son yapılan ve dünyaca ünlü klinik beslenme dergisi American Journal of Clinical Nutrition’ın Kasım 2007 sayısında da yayınlanan bir araştırmaya göre Londra Tıp Fakültesinden J Brent Richards ve arkadaşları daha çok D vitamini içeren vücutların daha az içerenlere göre daha uzun yaşam sürme ihtimallerinin olduğunu tespit etmişlerdir.
Kil Çamurunun Yararları:
1. Eski çağlarda daha iyi yaşam ve hastalıklarla mücadele etmek için kullanılan kil, şimdi detoksifikasyon programına eklenebilen, güvenilir bir ürün olarak ABD ve Avrupa’da da trend olmuş durumda.
2. Kilin içerisinde demir asidi, silisyum, alüminyum, magnezyum gibi insan vücuduna yararlı madde ve minareler bulunmaktadır.
3. Egzama, deri ve sedef hastalıkları için kil kullanılmaktadır. Vücuda bir miktar su ile uygulanan kil bakterilerin ölmesini sağlar.
4. Kil banyosu ile vücut temizliği sağlanabilmektedir. Deri vücudumuzu saran ve iç organlarımızı koruyan bir mekanizmadır. Bu yüzden de deri sağlığına öze gösterilmesi oldukça önemlidir.
Deniz Kumunun Yararları:
1. Islak deniz kumunda yürüyüş yapmak kan damarlarının genişlemesine ve kanın yukarı doğru pompalanmasını sağlayarak kan akışını arttırır.
2. Kireçlenme ve romatizma hastalığını tedavi edicidir
3. Bazı cilt hastalıklarını tedavi edicidir.
4. Doğal peeling etkisi vardır.

 Tatile Engel Yok Projesinin Amacı:

    Türkiye’de bir ilk olan “Tatile Engel Yok” Projesi ile amacımız “Eczanede satılmayanı almak”. Eczanede satılmayan ve doğal koşullar dışında ulaşamayacağımız güneş ışığı, deniz suyu, sıcak kum, kil çamuru gibi doğal oluşumlara ulaşmak.

    Bu proje ile 1 Temmuz- 30 Eylül tarihleri arasında Dikili’nin Bademli Köyü Killik Mevkii’nde Ali Babanın Yeri olarak geçen tatil kasabasında 13 hafta boyunca 10 barakayla yaklaşık 130 engellimizi ve ailelerini birer haftalık sürelerle misafir etmek istiyoruz. Bizim ABZED olarak amacımız engellilerimize ve ailelerine tatil keyfi yaşatmanın ötesinde güneş ışığı, deniz suyu ve kumdan tedavi amaçlı yararlanmalarını sağlamaktır.

    Bu yaz 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek tedavi amaçlı tatilde engelli ailelerimizden hiçbir maddi ve manevi beklentimiz yoktur. Ulaşım Akhisar Belediyesinin katkılarıyla derneğimiz tarafından sağlanacaktır. Konaklama 9-10 metrekarelik barakalarda gerçekleşecek, bu barakalarda engelli çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı onlara uygun tuvaletler, banyolar, yataklar mevcuttur.

    Projemizin en önemli tarafı ise engelli çocuklarımızın kendi başlarına rahatça denize girmelerini sağlamak amaçlı dizayn ettiğimiz tekerlekli mekanizmadır. Çocuklarımız denize 5 metre kalana dek kum bulunmayan bölümde kendi arabalarıyla gelebilecekler, beş metre kala ise kum üzerinde rahatça hareket edebilmeleri için tekerlekli mekanizmayı kullanabilecekler ve böylece ray üzerinde yavaş yavaş denizin 50-60 cm’lik derinliğine kadar gidebilecekler. Tasarladığımız tekerlekli ray üzerinde giden sandalyemizde her türlü güvenlik önlemleri alınmış vaziyettedir. Engellilerimiz emniyet kemerlerini taktıktan sonra butona bastıkları zaman ray sistemi devreye girecektir. Bu proje sayesinde engellilerimiz kimseye muhtaç kalmadan kendi iradeleriyle istedikleri zaman denize girebilecek ve güzel dünyamızın hepimize sunduğu güzelliklerden hiçbir masraf yapmadan yararlanabilecekler.

    ABZED olarak bizim için en önemli olan engellilerimiz ve ailelerinin sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam geçirmeleri. Bizim için hayal olan bu proje derneğimize gelecek desteklerin artması ile gerçek olacak ve engellilerimizin, anne babalarının yüzleri gülecek.

Adres: Reşat Bey Mah. 74 Sok. No:2  
İlhan Ayverdi Mahalle Konağı  
 Akhisar/Manisa                                                                                                                                                                                       

Telefon: 0532 664 58 88 Başkan Cem Bayrak                                                                                             

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.