• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

Emekliler Sendikası Akhisar Şubesi 1. Olağan Kongresi yapıldı

Emekliler Sendikası Akhisar Şubesi 1. Olağan Kongresi yapıldı
Emekliler Sendikası Akhisar Şubesi 1. Olağan Kongresi yapıldı

Emekliler Sendikası Akhisar Şubesi 1. Olağan Kongresi yapıldı

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası Akhisar Şubesi 1. Olağan Kongresi Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli’nin de katıldığı kongrenin divan başkanlığını Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ercan Çınarlı Divan Başkanlığı’nı yürüttü.

Seçimli kongrenin tek adayı Mehmet Curaoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Sayın Divan; Sayın Genel Merkez Yönetim Kurulu üyem; Sayın Belediye Başkanım, partilerimizin değerli temsilcileri, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, sendikamızın değerli üyeleri ve basın emekçileri. Disk-Emekli-Sen Akhisar şubesinin 1. Olağan kongresine hoş geldiniz, hepinize saygılarımı sunuyorum. Biz emekliler 1995 yılından bu yana sendika kurarak örgütlü yaşam mücadelesi vermekteyiz. " Hak Verilmez Alınır" "Özgürlük Ve Demokrasi Mücadelesinden Emekli Olunmaz" anlayışını rehber edinip, örgütlü yaşamı hayata geçirilmiştir. Sendikal örgütlenmemiz sistemin baskıcı ve faşizan yaklaşımı yüzünden zaman zaman kesintiye uğrasa da gerekli bilgi ve donanıma sahip emekliler, her zaman direncini gösterip mücadeleye devam etmiştir. Bugün de bizlerin örgütlenmesinden, mücadelesinden çekinen hakim sınıfın saldırısını boşa çıkararak, yeniden kuruluşumuzu yaparak mücadeleye devam ediyoruz.1. Olağan kongremizi, bizlerin örgütlenme ve mücadele isteğimizi ortaya koyması açısından önemsiyoruz.

Değerli arkadaşlarım; Ülkemizin siyasal yapısı laik demokratik sosyal hukuk devleti olma hedefinden uzaklaşmış tek adam diktatörlüğüne evrilme aşamasındadır. Partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, cumhur ittifakı ile pekiştirilip faşizan anlayış devlet yönetimine egemen kılınmak isteniyor. En son İstanbul seçimlerinin gerekçesiz gerekçe ile iptal edilmesi bu sistemin faşizan ve baskıcı anlayışının kurumlar üzerindeki görüntüsüdür. iktidar tarafından toplumun yüzde ellisi ötekileştirilmiş, terörist, vatan hain ilan edilerek hedef gösterilmiştir. Barış içinde bir arada kardeşçe yaşam isteklerine kulaklar tıkanmış, hatta yok sayılmıştır. Toplumun bütün kesimleri ekonomik kriz altında ezilirken, uzunca bir süre krizi kabul etmeyip dış güçlerin manüpilasyonu, papaz krizi denilerek yanlış ekonomik uygulamaların üstü örtülmeye çalışılmıştır. Döviz yükselmiş enflasyon, hayat pahalılığı artmış, faizler yükselmiş, üretim azalmış, işsizlik oranı artmıştır. Ekonominin patronu damat sık sık paket açıklar olmuş, ama hepsi de fiyasko çıkmıştır. Son pakette işçinin kıdem tazminatına göz dikmiş, fona devri gündeme gelmiştir. Ancak işçi sınıfı işsizlik fonunun nasıl kullanıldığını gördüğü için kıdem tazminatının gaspına izni vermeyecektir. Değerli dostlarım;

Devlet kurumlarında ve yerel yönetimlerdeki israf ve saltanatı eklersek ekonomi berbat, hayat pahalı, insanlarımız zordadır. Aldığımız yüzdelik ücret zamları enflasyon karşısında iki üç ayda eriyip gidiyor. işsizlik yüksek, özellikle gençler iş diye çırpınırken "herkes iş bulacak diye bir şey yok" denilerek kayıtsız kalınabiliyor. Toplum arasında devlet kurumlarına güven gün geçtikçe azalıyor. Başta hukukun üstünlüğüne olan güven azalmıştır. Onlarca gazeteci düşüncelerinden dolayı hapiste yatıyor. Yüksek Seçim Kuruluna, Yüksek Öğrenim Kurumu sınavlarına, orduya işe almalarda liyakat sistemine toplumun güveni sarsılmıştır. Toplumun her zamankinden daha çok adalete, hukukun bağımsız tarafsız ve üstünlüğüne, demokratik hak ve özgürlüklere, barışa, kardeşçe bir arada yaşamaya ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bu bağlamda toplumun tüm kesimleri örgütlenmeli, adalet temelinde birlikte mücadele ederek dayanışma içinde olmalıdır. Disk-Emekli-Sen bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyor. Ülkemizde 12 milyon civarında emekli var, hızla üye sayımızı artırıp taleplerimizİ öne çıkararak mücadeleyi yükseltmeliyiz. Sendikamız 9 Şubat'ta başlattığı kuruluş sürecini kısa sürede tamamlayarak hızla üye sayısını artırıp, demokrasi mücadelesinde yerini alan önemli kuruluşlar arasında sayılacaktır. Çünkü biz emeklilerin çocuklarımıza, torunlarımıza ve doğanın korunmasına karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluktan asla kaçamayız diye düşünüyorum. Değerli dostlarım; Tüm emeklileri Disk-Emekli-Sen çatısı altında örgütlenmeye çağırıyorum. Bizler dernek değil sendikal örgütlenme yaparak taraf olmak istiyoruz. Örgütlü mücadelemizle taleplerimizin gerçekleşeceğine, demokratik hak ve özgürlüklerin kazanılacağına inanıyoruz. Aynı zamanda bizler, genel kurulların bir eğitim semineri şeklinde geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Genel kurullar bilgilenme, örgütlenme, hedef tespit etme yerleri olmalıdır. Bu nedenle, kongremizi onurlandıran konuklarımızın ülkemizin sorunları hakkında görüş ve önerilerini sunmaları bizler için faydalı olacaktır. Değerli dostlarım; hepinizin bildiği gibi "umutsuz insan vardır, umutsuz durum yoktur" bunca olumsuz koşullardan kurtulmanın yolu, tüm ezilenler lehine devrimciler, demokratlar, yurtseverlerin dayanışma içinde birlikte mücadelesiyle olacaktır. Birleşe birleşe kazanacağız! Zafer direnen emekçinin olacak. inanıyoruz ki; her şey çok güzel olacak yaşasın disk, yaşasın emekli-sen yaşasın örgütlü mücadelemiz” dedi.

Ardından üyelere seslenen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Sendikalar ile seçim öncesi de görüşmeler yapıp çalışma felsefelerimizi ortaya koymuştuk. Göreve başladığımız zamandan beri hızlıca çalışmaya devam ediyoruz. Yaptığımız her işte daha önceki belediye anlayışı ile aramızdaki farkı ortaya koymaya çalışıyoruz. Gerek yaptığımız toplu iş sözleşmesi ile sendikalar ile olan ilişkimiz ile işçilerimize verdiğimiz haklar ve önem ile bu farkı her geçen gün arttırıyoruz. Bu ülkede maalesef emeklilerimizin durumu istediğimiz gibi değil. Yardım olarak verilen sadaka kültürü ile verilen bir anlayış var. Ama her zaman için maalesef bu böyle oluyor” dedi.

Faaliyet raporu ve gelir-gider tablosunun açıklanmasının ardından kongre sona erdi.

 

İzlenme: 1178
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.