• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Manisa 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Eğitim İş Akhisar İlçe temsilciliğinden basın açıklaması

Okunma Sayısı: 1658
Eğitim İş Akhisar İlçe temsilciliğinden basın açıklaması
Eğitim İş Akhisar İlçe temsilciliği, rehber öğretmenlere verilen hukuksuz icapçı görevleri konusu hakkında açıklama yaptı.

Eğitim İş Akhisar İlçe temsilciliğinden basın açıklaması
Haber Merkezi

Eğitim İş Akhisar İlçe temsilciliği, rehber öğretmenlere verilen hukuksuz icapçı görevleri konusu hakkında açıklama yaptı.

Yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“Rehber öğretmenlerimize verilmek istenen ve bizlerce angarya olarak değerlendirilen yaz tatili icapçı görevleriyle ilgili hazırladığımız basın açıklamasına hepiniz hoş geldiniz.

Hepimizin bildiği gibi hukuka inanılan ve saygı duyulan devletlerde mahkeme kararlarına uyulur ve bu kararlar toplumun refahının ve devlete bağlılığının sağlanması için olmazsa olmaz normlardır. Yani yargının verdiği kararlar, biz vatandaşları bağladığı kadar kanun yapıcıları da hüküm verici hâkim ve savcıları da bağlayıcı niteliktedir. Ancak Akhisar savcısı buna uygun davranmak yerine kendi başına buyruk uygulamalarla yani mahkeme kararlarını tanımadan rehber öğretmenlerimize verilen icapçı görevlendirmelerinin yasal olduğunu iddia etmekte ve eğitim emekçilerinin kişisel hak ve özgürlüklerine darbe vurmaktadır. Hâlbuki Milli Eğitim Temel Kanunu’nda açıkça belirtildiği üzere öğretmenler yaz tatilinde iki ay boyunca aralıksız izinli sayılacaktır hükmü bulunmaktadır ayrıca yaz aylarında rehber öğretmenlerin resen görevlendirilmesi Anayasa’mızın 18. Maddesinde ifadesini bulan : “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır .’’ hükümlerine de aykırılık içermektedir.

Sendikamız Eğitim İş, eğitim emekçilerinin özlük ve hukuksal haklarını sonuna kadar korumak ve hukuksal ve idari işlemlerin insanların temel hak hürriyetlerine göre düzenlenmesi gerektiğini her mecrada savunmakla mükellef bir sendikadır.

Eğitim İş sendikası olarak Devlet kadrolarının iş bilmez, liyakatsiz ve hukuk bilmez idarecilerle doldurulduğunu ve emekçilerin haklarının bu kişi ve kişilerce gasp edildiğini üzülerek görmekteyiz. Totaliter rejimlere has uygulamalarla emekçileri adeta yok saymakta ve hak ve özgürlüklerini görmezden gelmektedirler. İktidara yakın idarecilerin koltuklarını korumak adına aydınlıkçı, ileri görüşlü, Atatürkçü, laik, Cumhuriyet yanlısı ve halktan yana tavır takınan emekçileri düşman ilan edip, onları hedef gösterip üstlerinden takdir görmeye çalıştıklarını ayan beyan takip etmekteyiz.

Eğitim İş sendikası olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün hazırlayıp Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği İcapçı Nöbet çizelgesini asla kabul etmiyor ve rehber öğretmenlerimize şu çağrıyı net bir şekilde yapıyoruz. “Bu kanuna aykırı ve hükümsüz görevleri kabul etmeyin, sendikamızın almış olduğu eylem kararını uygulayın ve her söylenene boyun eğen emekçiler olmadığınızı gösterin. Dilekçenizi verdikten sonra sendikamız Eğitim İş’in gücünü örgütlülüğünden aldığını ve  bütün birimleriyle yanınızda olacağını  göreceksiniz.” Sendikamız Eğitim İş olarak özellikle eğitim emekçilerinin özlük ve hukuksal haklarının korunması noktasında ne kadar ciddi, samimi ve konunun sonuna kadar takipçisi olduğumuz daha önceki olay ve durumlarda net bir şekilde görülmüş ve sendikamızın etkisinin ne denli büyük olduğu ve koltuk sahiplerinde yarattığı korku herkes tarafından aşikardır.

Buradan Akhisar İlçe milli eğitim müdürüne de seslenmek istiyoruz. Başka bir bakanlık tarafından hazırlanan listeye nasıl hemen tamam der ve görevlendirme yazısını muhataplara gönderirsiniz? Sizin personelinizin haklarını koruma ve savunma göreviniz yok mudur? Siz sadece bir evrak memuru musunuz ve savcı ya da sosyal hizmetler ilçe müdürünün emriyle mi çalışmaktasınız? Bu soruların cevabını bizler çok iyi bilmekteyiz ama sizlerden duymak haklılığımızı ve sesimizin neden bu kadar  yüksek çıktığını göstermek adına önemlidir.

Ülkemizin son dönemde geldiği hal de göz önünde bulundurulduğunda kuvvetler ayrılığı ilkesinin hiçe sayıldığı ve tüm yetkilerin tek bir kişide toplandığı bir ortamda Eğitim İş olarak isteğimiz ve amacımız Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine dönülmesi ve insanların bağlılık hissettiği ve güvendiği Türk yargısının işletilmesidir. Çünkü bir hukuk devletinin bütün vatandaşlarına eşit ve adil yaklaşması ayrıca kişisel düşüncelerini değil kanunları merkeze alarak hükümde bulunması zorunludur. Savcı da olunsa, hakim de olunsa kanunların üzerinde olunmadığı bilinmelidir.

Eğitim İş Akhisar İlçe temsilciliği olarak rehber öğretmenlere verilen hukuksuz icapçı görevleri konusunun takipçisi olacağımızı ve bu hukuksuz görevlendirmenin iptaline kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi,  Manisa Şube ve Ankara MYK üyelerinin de konudan haberdar edilerek konuyu gerekli mercilere taşıyacağımızı siz değerli basın mensupları aracılığıyla konunun muhataplarına bildiriyoruz”


whatsapp-image-2022-06-06-at-18.50.54-(1).jpgwhatsapp-image-2022-06-06-at-18.50.54.jpgwhatsapp-image-2022-06-06-at-18.50.55-(2).jpgwhatsapp-image-2022-06-06-at-18.50.55.jpgwhatsapp-image-2022-06-06-at-18.50.56-(2).jpgwhatsapp-image-2022-06-06-at-18.50.56-(3).jpg

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.