• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Manisa 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Eğitim Bir Sen, ‘Tercihimiz Evet’ dedi

Okunma Sayısı: 4796
Eğitim Bir Sen, ‘Tercihimiz Evet’ dedi
Akhisar Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Okul-Kurum Temsilcileri, Okul-Kurum Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile bir araya geldi.

Eğitim Bir Sen, ‘Tercihimiz Evet’ dedi
Haber Merkezi

Akhisar Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Okul-Kurum Temsilcileri, Okul-Kurum Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile bir araya geldi. Toplantıya İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Şehitlerimiz, 15 Temmuz Şehitlerimiz ve tüm Şehitlerimiz anılarak başlandı. Eğitim Bir-Sen Yönetim kurulu üyesi Muhammet Emin Altunkaynak’a Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışmalarında aldığı dereceler ve başarılar nedeni ile plaket takdimi yapıldı. Toplantıda Anayasa Değişikliği Referandumu’na ilişkin Eğitim Bir-Sen’in kararını açıklayan Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Süleyman Erdem, önemli mesajlar verdi.

Sendikal Duruşumuzu, Kazanımlarla Sürdürüyoruz

Erdem yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin, bölgenin ve Manisa’mızın eğitim kolunda en büyük emek hareketi Eğitim Bir-Sendir. Eğitim çalışanlarının yetkili sendikası Eğitim Bir-Sen olarak; Milletimiz ve ülkemiz açısından yenilenmeye ve birilerinin Türkiye dayattığı teori ve pratikleri tasfiye etmeye katkı sağlayacak her işin, her duruşun, her oluşumun ya öncüsü ya paydaşı olduk.

Çözüm Odaklı Sendikacılığa Devam Edeceğiz

Eğitim çalışanlarının çözüm üretmeye odaklanmış akademik hizmet sendikacılığı yapmaya kararlıyız. Yerli ve milli sivil toplum anlayışının gücünü sahaya, masaya, meydanlara, öznesi olduğumuz mecralara aktarmakta, yansıtmakta kararlıyız, kararlı olacağız

Hedefimiz Üye Sayımızı Arttırmaya Devam Etmek

 “Evet, Mart ve Nisan ayında Memur-Sen’e üye kamu görevlisi sayısının, En az 1 Milyon 111 bin 111 olması için, illerde ve nüfusu 100.000 ve üzeri olan ilçelerimizde Memur-Sen’e Davet Tercihimiz Evet programları düzenlenecek ve bu programlardan biri de Akhisarımızda gerçekleşecek.. Memur-Sen’e Davet Tercihimiz Evet anlayışının yoğun bir biçimde Eğitim kolunda okul ve kurumlarımızda anlatılmasında en büyük görev siz kıymetli temsilcilerimize ve üyelerimize düşüyor. Bu günden itibaren yoğun bir biçimde düşüncelerimizi eğitim çalışanlarına anlatma vaktidir . Bu yılın Mayıs ayı; Konfederasyonumuz ve Eğitim Bir-Sen açısından, 4. Dönem Toplu Sözleşme yapılacağından Ağustos ayı, üyelerimiz başta olmak üzere kamu görevlileri ve aileleri açısından; Anayasa değişikliği paketi oylanacağından 16 Nisan ise tüm milletimiz açısından son derece önemlidir.

Bütün Eğitim Çalışanlarını Eğitim Bir-Sen’e Davet Ediyoruz

Toplu Sözleşme masasını, emeğin hakkı verildiğinde uzlaşma, alın terine haksızlık edildiğinde gerekli adımları  atma becerisini ispatlamış bir örgüt olarak bütün eğitim çalışanlarını Eğitim Bir-Sen’e davet ediyoruz. Ülkemizin kamu görevlileri sadece kendilerine yönelik kazanımların artmasıyla yetinecek kadar bencil değil, hiçbir zaman da olmadı. Milletimin ve ülkemin kamu görevlileri; milletine ve ülkesine kazandırmaya, milletin ve ülkenin yeni umutlara, yeni fırsat ve imkânlara sahip olması için de ter akıtır. Milletinin, ülkesinin, devletinin dara düşmesine, zora düşürülmesine, operasyon alanına dönüştürülmesine izin vermez. Ülkesini kaybetmektense hayatını kaybetmeyi, bağımsızlıktan olmaktansa ayağından, elinden, gözünden olmayı önemsemeyen bir millet ve onun kamu görevlilerinden bahsediyorum. Biz, böyle bir milletin egemen olduğu, Türkiye’de sendikacılık yapmanın onurunu yaşıyor, sorumluluğunu taşıyoruz. Yıllarca, kendisiyle hesaplaşmaya, değerlerini aşağılamaya, inancını yok saymaya odaklanmış bir vesayet tezgahının mağduru yapılan milletin yanında, milletle birlikte ortak akıl paydaşlığında olmaktan hiç vazgeçmedik.

 Tercihimiz Milletten Yana

Memur-Sen’in ve Eğitim Bir-Sen Türkiye’nin her kritik döneminde milletin beklentileriyle örtüşen tercihlerde bulunmuştur.Bu ortaklığın, bu paydaşlığın, bu yol arkadaşlığının, karardaşlığın arkasında Eğitim Bir-Sen’in milletle aynı pencereden bakması, milletle aynı yerden bakması ve aynı şeyi görmesi var.  Biz, milletin gördüğünden başka bir şey görmeyiz, milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız. Bütün bu söylediklerimiz, bugünkü tartışmalar için de geçerlidir” dedi.

Akhisar Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Süleyman Erdem, Eğitim Bir-Sen’in Anayasa Değişikliği Referandumu’na ilişkin eylem planını ve evet gerekçelerini ise şu şekilde açıkladı:

ERDEM; İnadına değil, inandığımız için Evet diyeceğiz.

“• Biz, hem Anayasa değişikliğine ilişkin gerçekleri hem de tercihimize ilişkin gerekçeleri, “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet anlayışıyla  her yönüyle ortaya koymak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.

• Televizyon programlarında, gazetelerde, panel, seminer ve konferanslarda görüşlerimizi dile getireceğiz. Kendi yayın organlarımızda da bu konuyu işleyeceğiz.

• Anayasa değişikliği paketine bütün olarak bakıldığında, vesayetin feshine ilişkin hem yürütme hem de yargı erki odaklı değişiklikler var. Vesayetin feshine Evet diyerek demokratik hukuk devletinin güçlendirmesine Evet tercihinin neresi hatalı olabilir.

• Yargının tarafsızlığını Anayasal zorunluluk ve sorumluluk haline getiren bir hükme Evet demekten daha makul ne olabilir.

• Yüksek yargı organlarında askeri vesayet dönemlerinin eseri olan üniformalı hakim üye fotoğrafına son verilmesine Evet demek, geçmişin hatalarının tekrarına set çekmektir.

• Yargının demokratik denetimi kanallarının varlığına Evet tercihi, ancak yargı sistemine güvenin artmasını istemek olabilir.

• Suç işlemesi, sanık kürsüsünde olması, dağa kaçırılması, Gezi kalkışmasında rol alması, FETÖ tarafından mankurtlaştırılması noktasında ses çıkarmayanlar gençliğin Meclis kürsüsünde olmasını, yasama faaliyetinde olmasını istemiyorlar. Biz istiyoruz bu yüzden de Evet diyoruz.

• Yasama erkininin yasama faaliyetine yoğunlaşmasını, yasama organı üzerinde yürütme erkinin baskısının kalkmasını, yasamanın yürütmeden bağımsız olmasını makul, makbul ve doğru buluyoruz ve EVET diyoruz.

• Bütün bu siyaset dışı yaklaşımları, milli iradeye aykırı bakışları ortadan kaldıran yürütme erkinin doğrudan sandıkta ve doğrudan millet tarafından belirlenmesi sistemine Evet diyoruz.

• Cumhurbaşkanını seçemeyen & seçtirilmeyen Meclis….her iki fotoğrafı da yaşadık. Bu fotoğrafların ürettiği çatışma ve kamplaşmaların bedelini de ödedik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de bu riski ve geçmişte yaşanmış tehlikeleri ihtimal olmaktan dahi çıkaracağına inanıyoruz. Bu yüzden Tercih Evet diyoruz.

 

• İmzasının sorumluluğunu taşıyan ve gerektiğinde hesap verme durumunda bırakılan Cumhurbaşkanına Evet demek, hem akl-ı selimle hem de geçmişe dair birikimle uyumludur.

• Bazı partiler ve kesimler, sendika ya da sivil toplum görünümlü örgütler, Anayasa değişikliği paketinin herhangi bir hükmüne atıf yapmadan “tek adamlık” ya da “diktatörlük” kaygısı üretme stratejisiyle hareket ediyor.

• Tek adamlık söylemleri 15 Temmuz destanını yazan milletin bağımsızlık, özgürlük ruhunu kavramamaktır. Milli Şef döneminin mimarı ve siyasi mihmandarı olan siyasi oluşumların, bugün millete “tek adamlık” ve “diktatörlük” serenatlarını ayrıca not etmek gerekir. Hızlı karar verme, demokratik denetim zeminlerini güçlendirme imkanları üreten hükümler barındıran Anayasa değişikliği paketine dair Tercih Evet kararımızın, milletimizi Evet tercihine davet etme çalışmalarımızın genel çerçevesini bu şekilde özetleyelim. Önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı, madde madde, gelecek odaklı değerlendirmelerimizi, gerekçelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.

Kamu Görevlilerine Yönelik Siyaset Yasağı Kalkmalı, Grev Hakkı Teminat Altına Alınmalı

Anayasa değişikliği paketinin mevcut hükümlerinde risk ve tehlike oluşturacak bir yanlışlık görmüyoruz. bununla birlikte eksik buldukları konuların da olduğunu belirtti. ERDEM; eksik buldukları noktaları şu şekilde sıraladı: “Kamu görevlilerine yönelik; siyaset yasağının kaldırılmasına ve grev hakkının anayasal teminat altına alınmasına dair hükümlerin pakette olması gerekirdi. Bu eksiklikleri not ediyoruz. Eğitim Bir-Sen  olarak, Eğitim Bir-Sen’e üye olmayan, diğer sendikalara üye olan ya da hiçbir sendikaya üye olmayan kamu görevlilerine yönelik negatif bir bakışımız yok. Fikirlerini yanlış, hatalı, eksik bulabiliriz fakat saygı gösteririz. Aynı durum, referandum sürecindeki tercihimiz ve kararımız ile farklı yönde karar ve tercihte bulunacak kesimler ve insanlar için de geçerlidir. Kararı ne olursa olsun bu ülkenin her vatandaşı milli iradenin paydaşı, bu ülkenin eşit vatandaşı, Anadolu’nun kendine has söylemiyle birbirinin kardaşıdır.”

 Eğitim Bir-Sen’in davetinin kamu görevlilerinden ve milletten karşılık bulacağına eminiz. Memur-Sen’in ve Eğitim Bir-Sen’in yeni ufuklara, Türkiye’nin yeni umutlara yolculuğunun kesiştiği bu süreçte, Yeniden Büyük Türkiye hedefini gerçekleştirmeye dair emeklerimizde Yüce ALLAH’ın yar ve yardımcımız olmasını niyaz ediyor, sesimizi milletimize duyuran, sözümüzü insanımıza aktaran basınımızın değerli temsilcilerine ve siz çok kıymetli temsilcilerimize, müdür ve müdür yardımcısı arkadaşlarımıza ve tabiki üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

sendika-(2).jpgsendika-(4).jpgsendika-(9).jpgsendika-(13).jpgsendika-(17).jpgsendika-(20).jpgsendika-(22).jpgsendika(27).jpg

  • Yorumlar 29
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.