• BIST 9524.59
  • Altın 2495.15
  • Dolar 32.5041
  • Euro 34.7261
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı Açılış Töreni Yapıldı

Okunma Sayısı: 4486
Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar'da düzenlenen Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası açılışı Akhisar Belediye Meclis Salonunda törenle açılışı yapıldı. Akhisar' da 25 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası açılış töreni saat 11:00'de baş

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar'da düzenlenen Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası açılışı Akhisar Belediye Meclis Salonunda törenle açılışı yapıldı. Akhisar' da 25 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası açılış töreni saat 11:00'de başladı. Nazlı Pınar Aydın'ın sunuculuğunu yaptığı Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve FİDE marşının okunmasıyla başladı.

Olimpiyata Ermenistan, Azerbaycan, İngiltere, Gürcistan, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, Libya, Nepal, Yeni Zelanda, Rusya, Somali, Güney Afrika, Sri Lanka, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan ülkeleri olmak üzere 120 civarında yarışmacı katılırken, olimpiyatlar 3 Ekim tarihinde sona ereceği bildirildi.

            Akhisar'da düzenlenen Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvasının açılış konuşmasını Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı yaptı. Ali Nihat Yazıcı;” Üst düzey Dünya 16 Yaş  Satranç dünya şampiyonasını turnuvasını Akhisar'da başlattığımız için büyük mutluluk duydum. Sevgili misafirler öncelikle şunu belirteyim, 9 yıldır 100'zün üzerinde Satranç Federasyonu olarak Uluslar arası turnuva düzenledik, yapmadığımız her hangi organizasyonun kaldığını zannetmiyorum. Uluslar arası organizasyonlar Ülkemizin tanıtımı için çok önemli olduğuna, bizler bu organizasyonları yaparken kılı kırk yararcasına çok çalışıp çok dikkatli bir şekilde hareket ediyoruz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Ama biz Akhisar'da tatil yaptığımızı söyleyebiliriz. Sayın Kaymakamımız Mustafa Çek, Belediye Başkanımız Salih Hızlı ve Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Halil Vehbi Başaran'ın sayesinde çık rahat ve en kolay organizasyonlardan biri oldu. Öncelikle Kaymakam, Belediye başkanı ve Akhisar halkına teşekkür ediyorum. Sevgili konuklarımız için burada çok iyi anılarınız olacak. Satranç'ın dışında da Akhisar'ın kalplerinde yer alacağı bir programın olacağına inanıyorum. Tabi ki uluslar arası organizasyonları yaparken Belediyelere, Kaymakamlıklara, hükümetimize, Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Burada Keskinoğlu'na, Ramiz Köfte'ye, ECE Zeytin ve Zeytinyağlarına, Graniser' e, Akhisar Seyahat'e, Pehlivanoğlu'na, Akhisar Ticaret ve sanayi odasına, Akhisar Esnaf odasına ve bu organizasyonu yapan Akhisar halkına Türkiye Satranç Federasyonu olarak şükranlarımı sunuyorum” dedi.

            Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası açılışında konuşan Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı;” Akhisar'ımıza gelen Dünya 16 yaş Satranç şampiyonasına katılan sporcu misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bu büyük organizasyon Akhisar'ımız için önemli bir deneyim. Bundan 400 yıl öncede Akhisar'da satranç turnuvaları yapılıyordu. Akhisar'daki satranç başarısı buradan geliyordu. Öyle zannediyorum ki bu turnuva bundan 400 yıl sonra da Akhisarlılar tarafından yapılmış denilecektir. Turnuvamıza katılan bütün sporcularımıza başarılar diliyorum. İnanıyorum ki bu turnuva sonrası bütün misafirlerimiz birer Akhisar dostu olarak Akhisar'dan ayrılacaklardır. Ayrıca Turnuva destek olan sponsorlarımıza, bütün Akhisarlılara ve Devlet bakanımız ve Başbakan yardımcımız Sayın Bülent Arınç'a,  ve Manisa valimiz Celalettin Güvenç'e buradan çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası açılışında konuşan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek;” Değerli misafirler, sevgili sporcular Akhisar'da Dünya 16 Yaş Altı Satranç şampiyonası Turnuvasının yapılmasından büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemiz dışından ve ülkemizden bu turnuvaya katılan tüm sporculara hoş geldiniz diyorum. Akhisar'da kaldığınız süre içersinde umarım iyi yarışmalar geçirirsiniz, çevrenizdeki gezilerden memnun kalırsınız. Bu olimpiyatın yapılmasında komitede yer alan üyelerimize ve sponsor olarak destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkürlerimi bildirmek benim için ayrı bir memnuniyet verici bir unsurdur. Ben de bir satranç oyuncusu olarak defalarca turnuvalara katıldım ve şu anda Akhisar Belediyespor'un lisanslı satranç sporcusuyum.Akhisar'da yılda 5-6 defa en az 400, 500, 600 sporcunun katıldığı satranç turnuvaları yapılıyor. Ama ilk defe bir olimpiyat düzeyinde uluslar arası yarışmayı yapıyoruz, bunda da büyük memnuniyet duyuyoruz. Turnuvada yarışacak tüm sporculara maçlarda başarılar diliyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış töreni ardından toplam 16 ülkeden katılan 120' e yakın yarışmacı Akhisar Belediyesi Bandosu eşliğinde şehir turu attı. Olimpiyatın ilk turu bugün Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Alanı Büyük Salona saat 16.00 da Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı' nın ilk hamlesi ile başlayacağı bildirildi.












































  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.