• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Diş Beyazlatma İle Gülümsemekten Korkmayın

Okunma Sayısı: 1519
Diş Beyazlatma İle Gülümsemekten Korkmayın
Beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmak güzel gülümsemelerin en önemli unsurudur.

Diş Beyazlatma İle Gülümsemekten Korkmayın

 

Beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmak güzel gülümsemelerin en önemli unsurudur. Dişlerinin renginden memnun olmayan kişiler için adeta bir kurtarıcı olan diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde diş hekimleri tarafından uygulanan etkili bir yöntemdir. Bleaching olarak da adlandırılan diş beyazlatma prosedüründe dişin en üst tabakasında bulunan mine tabakasının gözle görülemeyen gözenekli yapısına yerleşmiş renkli maddeler özel içeriğe sahip diş beyazlatma jelleri kullanılarak temizlenir.

 

Diş beyazlatma işlemiyle diş temizliği birbirinden farklı işlemlerdir. Diş temizliği dişin üzerinde ve aralarında biriken diş taşı ve lekelerin temizlenmesi için yapılır. Diş taşı temizliği yapılan diş temiz ancak sarı renkli olabilir. Diş beyazlatma işlemi dişin temiz ve lekesiz halindeki ana renginin açılması için yapılır. 

 

Dişler diş taşlarından ve lekelerinden arındırıldıktan sonra ofis tipi ya da ev tipi diş beyazlatma yöntemleri uygulanabilir. Bazı durumlarda her iki yöntemin kombine edilmesi de mümkündür. 

Diş Beyazlatma Zararlı mıdır?

 

Diş beyazlatma işlemi diş hekimi kontrolünde ve doğru şekilde uygulandığı takdirde dişlere herhangi bir zarar vermesi söz konusu değildir. Diş beyazlatma işlemiyle elde edilen sonuçlar genellikle iki yıl kalıcılığını korur. Eğer diş beyazlatma işleminden sonra ağız ve diş bakımına yeterli özenin gösterilmemesi ya da çay, kahve, kırmızı şarap, sigara kullanımının fazla olması söz konusuysa diş beyazlatma işleminin etkisi daha kısa süreli olabilir. Diş beyazlatma işlemi sigara kullanan kişilere de uygulanabilir. Ancak sigara içen kişilerde elde edilen beyazlığın kalıcılık süresi sigara kullanım miktarına bağlı olarak değişebilir. 

 

 

Diş beyazlatma işleminin dişlerde 1-2 gün içerisinde kendiliğinden düzelen geçici bir hassasiyete neden olması mümkündür. Bunun dışında diş beyazlatma dişlerde ağrıya ya da kalıcı bir hasara yol açmaz. Ayrıca dişlere herhangi bir zarar veren bir işlem değildir. Beyazlatma işleminin porselen kaplamaların rengine hiçbir etkisi yoktur. Bu nedenle porselen kronlar üzerine diş beyazlatma işlemi uygulanmaz. Dolgular dişin yalnızca belirli bir kısmında yer aldığı için kalan diş dokusu beyazlamasına karşın dolgunun rengi sabit kalır. Bu nedenle gerek görüldüğü durumlarda beyazlatma işleminden sonra dişlerin yeni renkleri ile uyumlu olması için dolguların rötuşlanması söz konusu olabilir.

 

Daha önce kanal tedavisi gören ve bu nedenle renk değişikliği meydana gelen dişlerin tek başlarına beyazlatılması için internal bleaching denilen yöntem uygulanır. Önemli olan nokta kanal tedavisinin başarılı bir şekilde yapılmış olması ve dişte herhangi bir çürük dokunun bulunmamasıdır. Bu nedenle bazı durumlarda içten beyazlatma yöntemi uygulanmadan önce kanal tedavisi yinelenerek sızdırmazlığın sağlanması söz konusu olabilir. 

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

 

Diş beyazlatma işlemi ofis tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma olmak üzere iki farklı yöntemle uygulanabilir. Ofis tipi diş beyazlatma klinikte diş hekimi tarafından uygulanan profesyonel jel tedavisidir. Ev tipi diş beyazlatma ise hastanın kendisine özel hazırlanan şeffaf kalıplar içine beyazlatma jeli koyarak diş hekiminin kontrolünde kendisinin uyguladığı diş beyazlatma yöntemidir. En iyi sonucun ve uzun süreli kalıcılığın sağlanması için ofis tipi diş beyazlatma işlemi ev tipi diş beyazlatma yöntemi ile kombine edilebilir.

 

Diş beyazlatma yöntemi olarak hangisi tercih edilirse edilsin uygulama mutlaka diş hekiminin kontrolünde yapılmalıdır. Diş beyazlatma prosedüründe ev tipi ya da ofis tipinde kullanılan diş beyazlatma jelleri kişiden kişiye değişen hassasiyete neden olabilir. Özellikle sıcak soğuk yiyecek içeceklere karşı duyarlık ve kamaşma hissi yaşanması normal olarak kabul edilir. Bu tür şikayetler kısa süre içerisinde kendiliğinden kaybolur. Diş hekimi tarafından florür uygulaması yapılması ve önerilen diş macunlarının kullanılması hassasiyet oluşumunu azaltabilir.

beyazlat.jpg

Diş beyazlatma tedavisiyle elde edilecek olan sonuçlar birçok farklı etkene göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Dişlerdeki renk değişikliklerinde sarı tonların ağırlıklı olduğu durumlarda diş beyazlatma işleminden daha iyi sonuç alınır. Antibiyotik kullanımına bağlı olarak meydana gelen renk değişiklikleri daha zor beyazlatılır ve istenilen sonuca daha uzun sürede ulaşılabilir. Kanal tedavisi uygulanmış bir diş canlı dişlere oranla daha uzun sürede beyazlatılabilse de genellikle 2-3 hafta içinde etkili sonuçlar alınabilir. Diş beyazlatma işleminde kullanılan beyazlatma jelleri en az 2 yıl kadar etkilidir. Ancak kişinin renklenmeye neden olacak etmenlere ne kadar maruz kaldığı ve hijyen alışkanlıkları gibi unsurlara göre sürede değişiklik olabilir. Rutin kontrollerde hekimin ve hastanın ortak karar alması durumunda diş beyazlatma uygulaması tekrarlanabilir.

 

Hastanın diş hekimi kontrolünde evde kendi kendine uyguladığı beyazlatma işlemine ev tipi diş beyazlatma denilir. Diş beyazlatma amacıyla tek başına uygulanabilen bu yöntem ofis tipi diş beyazlatma işleminin desteklenmesi amacıyla da kullanılabilir. 

 

Ofis tipi diş beyazlatma işlemi diş hekimi tarafından dişlere beyazlatma jeli uygulanması ve özel ışık kaynağı yardımıyla başlangıç diş renginin koyuluğuna göre beyazlama elde edilmesi için yapılır. 

 

Diş beyazlatma fiyatları için, beyazlat.net’i ziyaret edebilirsiniz.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.