• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Cumhuriyet’imizin 86. yılını coşkuyla kutladık

Okunma Sayısı: 9694
Cumhuriyet’imizin 86. yılını coşkuyla kutladık
Cumhuriyetimizin 86. Yıl kutlama törenleri Şehir stadında yapılan törende coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin 86. Yıl kutlama sabah saat 09.30' da Kaymakamlık makamında, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Sistem Albay Ta
Cumhuriyet'imizin 86. yılını coşkuyla kutladık
Akhisar: (Kenan MOLLA)

            Cumhuriyetimizin 86. Yıl kutlama törenleri  Şehir stadında yapılan törende coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin 86. Yıl kutlama sabah saat 09.30' da Kaymakamlık makamında, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Sistem Albay Tanju İncesu, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Akhisar Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Güney, tarafından Cumhuriyetimizin  86.yıl kutlama tebriklerini kabul etti.

            Akhisar Şehir Stadında saat 10' da başlayan Cumhuriyet' in 86. yıl kutlama programı Kaymakam Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Sistem Albay Tanju İncesu, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı halkın ve okulların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başladı. Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Mutlu Ceviz ve Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fethi Görgülü'nün sunuculuğunu yaptığı Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Cumhuriyetimizin 86. Yıl kutlama töreninde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek yaptı. Kaymakam Mustafa Çek;”

Değerli Protokol, Muhterem Akhisarlılar, ve Sevgili öğrenciler, bugün Cumhuriyet Bayramını hep birlikte büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz. 86 yıl önce bugün, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanıyla, yeni kurulan Türk devletinin yönetim şekli belirlenmiş ve uzun süren bağımsızlık mücadelesi sonunda dünya sahnesine “Türkiye Cumhuriyeti” adı altında yeni bir devlet çıkmıştır. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiştir. Birçok büyük imparatorluklar kurarak dünya milletlerine devlet teşkilatlanmasının nasıl olacağını göstermiş, adil ve hoşgörülü idaresiyle de tarihin her döneminde önemli bir rol üstlenmiştir. 1071'de Malazgirt Meydan Muharebesi sonucu Anadolu'yu kendisine yurt edinen ecdadımız, üç kıtayı hakimiyeti altına alan Osmanlı Devleti ile yüzyıllarca dünya siyasetine yön veren süper bir güç olmuştur. Ancak 600 yıllık maziye sahip Osmanlının I. Dünya Savaşında yenilmesi, Türk milletinin tarih sahnesinden silindiği şeklinde anlaşılmış ve yıkılan imparatorluğun toprakları paylaşılmaya başlanmıştır. Müslüman Türk Milletinin esarete boyun eğeceğini sanan işgalci güçler, karşılarında vatan ve istiklalleri uğruna canlarını ve mallarını seve seve feda etmeye hazır kahraman vatan evlatlarını bulmuşlardır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal, ecdadın şehit kanlarıyla suladığı vatan topraklarını geri almak ve korumak için gereken örgütlenmeyi gerçekleştirerek Milli Mücadeleyi başlatmış, 23 Nisan 1920'de Ankara'da Büyük Millet Meclisi, yeni kurulan Türk devletinin karar organı olarak faaliyete başlamıştır. I. ve II. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Muharebesi ve ardından 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruzun 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ndeki zaferle sonuçlanması Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı anlamına geliyor ve 9 Eylül 1922'de düşman İzmir'de denize dökülüyordu. Artık sıra yeni kurulan devletin yönetim şeklini belirlemeye gelmişti.

            29 Ekim 1923'te yani 86 yıl önce bugün toplanan TBMM devletin yönetim şeklini “Cumhuriyet” olarak belirlemiş ve böylece devletimizin adı “Türkiye Cumhuriyeti” olmuştur. Aynı gün yapılan seçimde Mustafa Kemal ATATÜRK Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Cumhuriyetin ilanı tüm yurtta top atışları ve şenliklerle kutlanmıştır. Başta Cumhuriyetin ilanı olmak üzere Kurtuluş Savaşı'ndaki önemli günler, daha sonra milli ve resmi bayram olarak kabul edilmiş ve her yıl kutlanmaktadır. “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Mustafa KEMAL'in en büyük eseri Türkiye Cumhuriyetidir. Cumhuriyet, halkın kendi kendisini yönetmesidir. “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyen Atatürk; “Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek bu yönetim biçimini benimsemiştir. Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Lâiklik ve İnkılapçılık olarak 6 ana prensip halinde belirlenen Atatürk İlkelerinin başında “Cumhuriyetçilik” ilkesi yer almaktadır. Bu ilke; halk-devlet ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini belirtmekte, hakimiyetin millete ait olduğu görüşüne dayanmaktadır. Milleti kendi yönetiminde söz  sahibi yapan, millete hükümet işlerini kontrol etme yetki ve imkanı kazandıran Cumhuriyet yönetiminin özgür demokrasiden ayrılamayacağını anlatmaktadır. Cumhuriyet rejiminde hiçbir hiç bir kişi, grup veya güç, milletin temsilcilerinden oluşan meclise tahakkümde bulunamaz. Millet adına kararları meclis verir. Bu kural en buhranlı dönem sayılan milli mücadele yıllarında bile geçerli olmuştur. Dün olduğu gibi bu gün de hepimize düşen görev; iç ve dış düşmanların vatan, millet ve bayrağımıza yönelik saldırılarına karşı, meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek ve Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaktır. Atatürk; “Ey Türk Gençliği!..Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur.” Diyerek Cumhuriyetin korunmasını Türk gençliğine ilk görev olarak vermiştir. Gençlerimizin bu anlayış içerisinde hareket ederek, 86. yılını kutladığımız bu günde kendilerine emanet edilen Cumhuriyete sahip çıkacağına inanıyor, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor ve Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” dedi.

            Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi Yiğit Sertkaya “ Ben  Cumhuriyetim”, Adnan Menderes Lisesi öğrencisi Buket Okkalıoğlu “Akdenize Doğru” şiirleri okudular. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen spor, kompozisyon, şiir, resim, yarışmalarında başarılı olan sporculara ödülleri verildi.
 Minik Kızlar Basketbol: 1. Özel Akhisar Koleji, 2. Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu, Çamönü İlköğretim okulu,

Yıldız Kız Basketbol: 1 Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu, 2. Özel Akhisar Koleji, 3. Çamönü İlköğretim okulu

Genç Kız Basketbol: 1. Adnan Menderes Lisesi, 2. Anadolu Lisesi, 3. Anadolu Öğretmen Lisesi.

Genç Erkek Basketbol: 1. Namık Oğul Lisesi, 2. Kayhan Ergun Teknik Lise, Endüstri Meslek Lisesi, 3. Çağlak Anadolu Lisesi.

Yıldız Kız Voleybol: 1. Halil Mandacı İ.Ö.O., 2. Ülkü İ.Ö.O., 3. Atatürk 100. Yıl İ.Ö.O.

Genç Kız Voleybol: 1. Adnan Menderes Lisesi, 2. Çağlak Anadolu Lisesi, 3. Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesi,

Genç Erkek Voleybol: 1. Çağlak Anadolu Lisesi, 2.Adnan Menderes Lisesi, 3. Anadolu Lisesi

Genç Kız Masa Tenisi: 1. Anadolu Öğretmen Lisesi, 2. Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesi, 3. Adnan Menderes Lisesi

Minik Kızlar (1200) Metre Ferdi sıralama: 1. Hazal Açıl (Yavuz Selim İ.Ö.O), 2. Arzu Arslan (Yavuz Selim İ.Ö.O), Cemile Kaya (Yavuz Selim İ.Ö.O) 
Kors yarışmaları

Minik Kızlar: (1200) Takım Sıralaması. 1. Yavuz Selim İ.Ö.O., 2. Atatürk 100. Yıl İ.Ö.O, 3. Gazi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İ.Ö.O
Minik Erkekler (1500) Ferdi Sıralama:  1. Hakan Ertuğrul (Yavuz Selim İ.Ö.O.), 2. Fırat Ok (Yavuz Selim İ.Ö.O), 3. Doğukan Aldemir (Atatürk 100. İ.Ö.O)

Minik Erkekler Takım Sıralaması: 1.) Yavuz Selim İ.Ö.O., 2. Atatürk 100. Yıl İ.Ö.O., 3. Ülkü İ.Ö.O.
Yıldız Kızlar (2000) Ferdi Sıralama: 1.Selin Sivrikaya (Gazi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İ.Ö.O), 2. Kübra Akgüç (Yavuz Selim İ.Ö.O), 3. Bahar Kaya (Yavuz Selim İ.Ö.O)

Yıldız Kızlar(2000) Takım Sıralama: 1.) Yavuz Selim İ.Ö.O., 2. Gazi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İ.Ö.O, 3. Ülkü İ.Ö.O.
Yıldız Erkekler (3000) Ferdi Sıralama .1. İsmail Cevahir (Ülkü İ.Ö.O.), 2. Ümmet Candan 75. Yıl Aysun Karalar İ.Ö.O., 3. Oğuz Adıyaman Atatürk İ.Ö.O.

Yıldız Erkekler (3000) Takım Sıralaması: 1. Ülkü İ.Ö.O., 2 Atatürk 100. Yıl İ.Ö.O., 3. Yavuz Selim İ.Ö.O.

Genç Kızlar (3000) Ferdi Sıralama: 1. Gülziye Akman Adnan Menderes Lisesi, 2. Pelin Avcı Adnan Menderes Lisesi, 3. Yeşim Sümer (Ticaret Anadolu ve Ticaret Meslek Lisesi),

Genç Kızlar (3000)Takım Sıralaması: 1. Adnan Menderes Lisesi,  2. Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, 3. Zeynep Gülin Kız Meslek Lisesi

Genç Erkekler(5000) :Ferdi Sıralama:  1. Rıdvan Sönmezsoy (Kayhan Ergun Anadolu Meslek Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi), 2. Oktay Erkanlı (Adnan Menderes Lisesi), 3. Emre Deretarlası (Kayhan Ergun Anadolu Meslek Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi)

Genç Erkekler(5000) : Takım Sıralaması: 1. Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, 2. Adnan Menderes Lisesi, 3. Sağlık Meslek Lisesi

Küçükler Satranç Yarışmaları: 1. Halil Mandacı İ.Ö.O., 2. Yavuz Selim İ.Ö.O., 3. Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İ.Ö.O.,

Minikler Satranç Yarışması:  1. Özel Akhisar Koleji, Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İ.Ö.O, 3. Gördes i:Ö.O.

Yıldızlar Satranç Yarışması: 1. Özel Akhisar Koleji, 2. Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İ.Ö.O, 3. Sazoba İ.Ö.O.

Gençler Satranç Yarışması: 1. Anadolu Lisesi, 2. Adnan Menderes Lisesi, 3. Adnan Menderes Lisesi-2

Kompozisyon yarışmaları: 1.Tuğba Lale, 2. Müjde Akçay, 3.Cansu Keskin

Şiir yarışmaları: 1.Yiğit Sertkaya, 2. Zeynep Erdost, 3. Ayşe Yıldırım

1.Kademe Resim yarışması : 1. Evrim Derviş, 2. Derin Sıdan, 3.Etkin Derviş

2.Kademe Resim Yarışması: 1. Bayram Kocaöğüt, 2.Naz Çeneli,3.Şeyma Güneş

Mansiyon : Ayşegül Demir (Süleymanlı İ.Ö.O.)

            Cumhuriyet Haftası spor etkinliklerinde spor, kompozisyon, şiir, resim, yarışmalarında başarılı olan sporculara ödülleri Kaymakam Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay  Tanju İncesu, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ve Adalet Komisyon Başkanı Muhammet Güney tarafından verildi.

            Akhisar Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi ile Akhisar Ülkü İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinden sonra geçiş töreni ile program sona erdi.











































































































































































































  • Yorumlar 2
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.