• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı

Okunma Sayısı: 5265
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da Toplam yatırım tutarı 4.6 milyar lirayı bulan 207 projenin toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL “Bereketli olsun” dedi
 Ahmet ÜNSAL/Manisa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da Toplam yatırım tutarı 4.6 milyar lirayı bulan 207 projenin toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayinin yanı sıra tarımda da ülkenin önemli bir kenti olan Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda,  binlerce üzüm üreticisinin beklediği üzüm alım fiyatını açıkladı. Toplu açılış törenine 22. Dönem Meclis Başkanı Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, protokol üyeleri katıldı. Törene 50 bin kişi katıldı.

BİZ ÇİFTÇİ KARDEŞLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYİZ GEÇEN YIL 13 LİRAYDI

Erdoğan, “Buraya gelmeden önce üzüm bağını ziyaret ettim. Bölgemizin en önemli gelir kaynaklarından olan Sultani çekirdeksiz üzümün alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Alım fiyatlarını hasat döneminin başında ilan etmemizin sebebi üreticimizin emeğinin hakkını alabilmesini sağlamak her hangi bir istismara meydan vermemektir. Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran 9 numaralı Sultaniye Çekirdeksiz kuru üzümün TMO’muz, çiftçi kardeşlerimizi mağdur etmeyiz. Geçen yıl bu 13 liraydı. Şimdi bu yılda Cumhurbaşkanınız bütün arkadaşlarımızla değerlendirmemizi yaptık ve fiyat olarak, en güzlü devlet en güçlü çiftçi olarak fiyatımızı 27 lira olarak belirledik. Nasıl bereketlimi. Yani sizin bu bereketiniz var ya, bu samimiyetiniz var ya inşallah üzümlerdeki bereketi de artıracaktır. İnşallah 2 gün içerisinde üzümlerimizi toparlayıp bir hafta içinde kurutup hemen yola koyulalım. İhracatımızı da buna göre yapalım. Kuru üzüm fiyatımızın üreticilerimize, ihracatçılarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI

Gaziantep'teki elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Aldığım resmi rakamı söylüyorum, şu anda karşımda 50 bini aşkın Manisalı var. Tarihin, medeniyetin, üretimin şehri, efelerin, zeybeklerin, yiğitlerin diyarı Manisa'yı özlemişiz. Fatih, Manisa'da aldığı eğitimle İstanbul'u fethetmişti. Türkiye'yi dünyanın siyasi ve ekonomik olarak en güçlü devletleri arasına sokmaya kararlıyız. Türkiye'de bizden başka çeyrek, yarım asır sonrasına ışık tutan vizyon inşası peşinde koşan, programlarını, projelerini çalışan kimse göremezsiniz. Biz bu millete aşığız. Biz bu ülkeyi seviyoruz. Bu millete ve ülkeye hizmet etmeyi en büyük beşeri rütbe olarak görüyoruz. Bunun için çalışıp mücadele ediyoruz. Emeklerimizin karşılığını hep birlikte alacağımız günlere giriyoruz. Saldırılara, tuzaklara karşı mücadelemizi bugünler için verdik. Eğitimden sağlığa, adaletten enerjiye, ülkemizin alt yapısını bugünler için kurduk. Ekonomik, sosyal, diplomatik gücünü bugünler için inşa ettik. Eğitimde bugün 81 vilayetimizin tamamında Üniversite varsa boşuna değil. Göreve geldik 76 üniversite vardı, şimdi 208 üniversitemiz var. Üniversitenin olmadığı il yok. Sağlıkta 19 tane şehir hastanemiz var. Eğitim araştırma hastanemizin olmadığı il, ilçe yok. Bu bir şeyi gösteriyor. Bu kadro milletine aşık. Biz aşk ile koşan yorulmaz diyerek bu yolda yürüdük. Dünyanın kriz üstüne kriz yaşadığı dönemde ülkemiz hedefine kararlılıkla yürüyorsa bu sayededir. Aşkımızdan dertliyiz biz, bu milletin dertlisiyiz.

BAY KEMAL'İ DE RAHATSIZ EDİYOR

Biz Türkiye'nin geçmişi değil geleceğiyiz. Biz milletimizin hizmetkarı değil, umuduyuz. Biz ülkemiz ve milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye talibiz. Bunun için gereken program, projeleri hazırlayan sadece biz varız. Karşımızdakiler milletimize geleceği değil sadece eski Türkiye'yi vaat ediyorlar. Siyasi istikrar, güçlü iktidar, etkin hizmet peşinde koşmak yerine, koalisyonların, krizlerin güzellemesini yapıyorlar. Buradan sizlere elinizi vicdanınıza koyarak hafızanızı yoklayarak karşılaştırmalar yapmanızı istiyorum. İstenen eğitim alınabilen bir Türkiye inşa ettik. Onların iyi dediği Türkiye üst üste yığılı şekilde eğitim alınan bir Türkiye'ydi. Biz şehir, devlet, özel hastaneleriyle en üst seviyede hizmet alacağı bir Türkiye inşa ettik. Onları iyi dediği Türkiye iyi girenin hasta çıktığı, bir kutu ilaç bulunmayan bir Türkiye'ydi. Savaş Ay'ın programında Kılıçdaroğlu kuzu kuzu oturuyordu. Ay'ın sorduğu soruların cevabını alamıyordu. Suçu Kılıçdaroğlu o zamanın başbakanına attı. Bak biz devlet yönetiyoruz. 19 şehir hastanesi, yüzlerce hastanemiz var.  Biz terör örgütleriyle mücadelemizi oluşturduğumuz güvenli bölgelerle sınırlarımızın dışına taşıdık. Teröristler kaçıyor, biz kovalıyoruz. Onların iyi dediği Türkiye bir köyden ötekine sağ sağlim gitmenin zor olduğu bir Türkiye'ydi. Biz otoyol, havalimanı, hızlı trenlerle donatarak ulaşımın hızlı olduğu Türkiye inşa ettik. İşte İstanbul-İzmir, 6,5 saatten 3 saat 15 dakikaya düştü. Manisa-İzmir Sabuncubeli Tüneli'ni kim yaptı. Eskiden Manisa-İzmir ne kadar mesafeydi, tünelle bu kadar kısaldı. Biz sanayimizi her alanda kendimizle birlikte tüm dünyaya üretim yapacak seviyeye getiren, kendi otomobilini üretecek kabiliyete kavuşturan bir Türkiye inşa ettik. Bu yılın sonunda inşallah kendi otomobilimizi üretiyoruz. Onların iyi dediği Türkiye sanayileşme adına Anıtkabir'in bayrak direğinin ipini üreten bir Türkiye'ydi. Savunma sanayimiz yüzde 80 yerli hale geldi. İstiklal ve istikbalimizi garanti altına alan Türkiye inşa ettik. İHA'larımız ,SİHA'larımız, Akıncılarımız var. Terör örgütlerini bunlarla inlerinde vuruyoruz. Bu teröristleri rahatsız ediyor. Bay Kemal'i de rahatsız ediyor. Onların iyi dediği Türkiye geleceğe bırakın güvenle bakmayı en temel askeri ihtiyaçlarını karşılamak için rekabet ettiği ülkelerden medet uman bir ülkeydi.

CHP'NİN İKTİDARINDA MAALESEF AYLAR GEÇTİ BURALAR İNŞA EDİLEMEDİ

Bu ülke toplu iğne bile üretemiyordu. Tüfek, İHA, SİHA, Akıncı uçaklarını biz üretiyoruz. İzmir yıkılmış mıydı? Bergama, Bornova ne haldeydi, aylar içinde yeniden inşa ettik mi? Van depreminde her yer yerle yeksan olmuştu, Bingöl depreminde her yer yerle yeksan olmuştu, biz inşa ettik mi? Gölcük'te Sakarya'da CHP'nin iktidarında maalesef aylar geçti buralar inşa edilemedi. Biz geldik buraları inşa ettik. Bunların iyi dediği Türkiye 99 depreminde aylarca yıkıntılara dahi ulaşamayan bir Türkiye'ydi. Onların iyi dediği Türkiye, verimsiz ve kurak topraklarda sadece kendi ihtiyacını karşılamaya çalışan, alternatifini bulanın toprağını terk edip geçimini başka işlerde arayan Türkiye'ydi. Biz siyasi, diplomatik ve askeri gücüyle dünyanın saygısını kazanmış, bölgesinde çıkarlarını savunan, dostlarının umudu hale gelmiş Türkiye inşa ettik. 2 gün önce Ukrayna'da bir hafta önce Soçi'deydim. Niçin, dünya barışını tesis edelim diye. Bu ülkede savaş için gayret edenler yok mu? Var. Onların kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Manisa onlara 2023 Haziran'ında ders vermeye hazır mı? Onların iyi dediği Türkiye kendi sorunlarını çözemediği için içine kapanmış bir Türkiye'ydi. Şu karşımdaki muhteşem topluluğu görünce Manisa bu işi bitirdi diyorum. Cumhur İttifakı olarak 2023 Haziran'ında bu işi bitirmekte kararlı mıyız? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.  Bizim inşa ettiğimiz Türkiye'yle onların özlemini duyduğu Türkiye arasındaki devasa farkı görebilirsiniz. Bizim milletimize sözümüz ve taahhüdümüz var. Ekonomi ve küresel üretimin en üst ligine çıkarmaktır. Herkes konuşur, herkes yuvarlak laflarla vaatlerde bulunur. Bizim farkımız yaptığımız eserler, hizmetlerle konuşmamızdır. Sadece Manisa'ya kazandırdığımız esereler bile Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin göstergesidir. 20 yılda Manisa'ya 48 milyar lira yatırım yaptık. Toplam yatırım tutarı 4.6 milyar lirayı bulan 207 projenin resmi açılışını burada, sizlerle yapıyoruz.  Tek millet, tek bayrak, tek devlet, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

ASRIN FATİHİ ÜZÜM DİYARI MANİSA HER ZAMAN SENİNLE

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden yakın dostlarından Hakan Füzün’ün Akhisar’daki cenaze törenine katılmıştı. Böylece Erdoğan, bir ay dolmadan iki defa Manisa’ya gelmiş oldu. Cumhuriyet Meydanı ve etrafında Manisa, Bursa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve birçok ilden 2 bin 600 kolluk kuvveti görevlendirildi. Cumhuriyet Meydanındaki binalara, “Asrın Fatihi üzüm diyarı Manisa her zaman seninle. Osmanlı’nın görkemli sancağı Şehzadeler Şehri Manisa’mıza hoş geldiniz” pankartları asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fındıktan sonra Manisa’da üzüm fiyatını açıkladı 27TL
  • Yorumlar 7
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.