• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Genel Seçimlerde Nüfus Müdürlüğü Açık Bulunacak
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Çocuk Evi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürlüğüne Teslim Edildi

Okunma Sayısı: 9921
Çocuk Evi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürlüğüne Teslim Edildi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürlüğüne bağlı olarak Hürriyet Mahallesi 396 Sokak N0 88’de kiralanan evin Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından tefrişatını donatan ev Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Akhisar İlçe Müdü

Çocuk Evi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürlüğüne Teslim Edildi
Akhisar (Kenan MOLLA)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürlüğüne bağlı olarak Hürriyet Mahallesi 396 Sokak N0 88’de kiralanan evin Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından tefrişatını donatan ev Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürlüğüne teslim edildi.

            Zeytin dalı Çocuk evi teslim törenine Akhisar kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürü Suudi Arslan, ATSO Meclis başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, yönetim kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yunus Derneği Başkan yardımcısı Fikret Türk ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürlüğü personeli katıldı.

             Türkiye’de birçok il ve ilçelerde olmayan örnek projelerden biri ve ilklerin ilçesi olduğunu söyleyen Akhisar Kaymakamı Kamil Köten;” devletimizin böyle ihtiyacı olan çocuklarımıza sağladığı imkânları takip edip ve severek yapan Sosyal hizmetler Müdürü Suudi Arslan ve onlara her zaman yardımcı olan, gönüllü hiçbir karşılık beklemeden işim içine geren Beyaz Yunus Derneği yöneticisi Fikret Türk’e teşekkür ediyorum. Bu evin tüm mefruşatını alarak büyük bir hazırlık yapan Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Sayın Ali Erdayıoğlu, Meclis Başkanı Dr. Sayın Mehmet Ulusoy’a, Bizim bütün hizmetlerimize destek olan Sayın Belediye başkanımız Salih Hızlı’ya ve buraya destek olan İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum.

            Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu;”Yönetim Kurulu ve Meclis başkanlığı olarak yaptığımız toplantıda, Meclis Yönetim Kurulu üyemiz Kaya Yılmaz’a bu evin döşenme görevini verdik ve dayayıp döşeyerek çok güzel bir hale getirdi. Meclis üyemiz Kaya Yılmaz’a bu titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sosyal Hizmetler Müdürümüz Suudi Arslan dosttum, Fikret Türk’ün önerileriyle evi döşememiz oldu. Biz Akhisar’a ne gerekiyorsa elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Bunda Kaymakam, Belediye başkanlığının da büyük katkıları var” dedi.

Ev ortamında büyüyecekler

            Mehmet Ali Erdayıoğlu;” bu evde 6 çocuk yaşayacak ve ev ortamında büyüyecek olması, yarın bu çocuklarımızın büyümesiyle topluma kazandırılacak olması çok önemli bir görevdir. İnşallah bu evlerin daha ileriki günlerde diğer il ve ilçelerde de atmasıyla daha çok çocuğun topluma kazandırılması demektir. Bu çocukları topluma kazandırmamız için herkesin el ele verip bu işi daha ileriye götürmesi lazımdır” dedi.

Çocukları Hayata kazandırma projesi

            Sosyal Hizmetler Akhisar İlçe Müdürü Suudi Arslan;” İl Özel İdaresi tarafından kirası ödenen, Çocuk Evi Projesinin, evinin tüm tefrişatını, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapıldı. Kısa süre içersinde iki evimizi daha hayata geçireceğiz. Bu evimizde 6 çocuğumuz kalacak ve tamamen tüm bakımından okuluna ve geleceğine kadar sorumlu olan hizmetleri bizler vereceğiz. Bu çocukları topluma kazandırmak için çok uğraş vereceğiz. Her evde 3 anne olacak, her anne 24 saat kendi aralarında değişerek görev yapacaklar. Psikologlarımız Elif Nur Gürek ile Tuğba Babat, Sosyal Hizmet Uzmanı Mustafa Küçükkaya ve Leyla Dağkoçak tarafından sürekli takip edilecek ve bunlarında takibini ben yapacağım. Bu evde 6 çocuk 18 yaşına kadar anne ve aile sevgisi içinde büyüyecekler. 18 yaşından sonra Bakanlığımızın çocukları hayata kazandırmak projeleri var. Biz şuanda Avrupa’nın çok önündeyiz. İki yıl önce Almanya’ya gittim inanın biz onlardan çok iyi ve öndeyiz. Çocuk yuvalarımızda 100-150 kişi çocuklarımızın bir arada kalması ileriki süreçte o çocuklarımızda büyük sıkıntılar doğar. Şuanda o arkadaşlarımızdan Memur olanlar var. Hala o geçmişteki sıkıntıları üzerinden atamıyorlar” dedi.

İki evimiz daha onay bekliyor

            Arslan; “evlerimizde erkek çocuklar kalacak. İki evimizin daha onayını bekliyoruz. Belediye Başkanımız Salih Hızlı, TOKİ evlerinde biri kız, diğeri erkek iki ev tahsis etti. Bir evde ye pişiyorsa bizim bu evlerimizde de onlar pişecek. Tam bir aile ortamı içersinde olacak. Her çocuğa belli bir harçlık veriyoruz. Çocuk evden çıkarken harçlığını alacak, öğle okuluna gidecek. Biz bunların takibini yapıyoruz. ” dedi.

Koruyucu aile sistemi

            Suudi Arslan;” Mart ayı sonunda yaptığımız çalışmalar neticesinde Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikolog ile yaptığımız çalışmalardan koruyucu aile sistemi üzerinde yoğunlaşıyoruz. Aile çocuğu yanına alacak, çocuk kendi ailesi olmadığını bilecek. Biz o aileye 750 TL para vereceğiz ve o maile çocuğa her gün harçlığını verecek ve çocuktan sorumlu olacak. İmkânı olmayan ailelere de bu anlamda destek vermiş olacağız.

            Belediye başkanı Salih Hızlı;” bu çocukların topluma verdikleri maddi ve manevi zararları hesap ettiğimizde bu model kendi kendini ödeyen bir model oluyor. Toplumda gördüğümüz bu çocuklara bu evlerimizde bıkama alınacak çocuklar. Bunları engellediğimizde 5 yılsonunda bu tür sıkıntılarımızın lehimize döndüğünü de göreceğiz. Buradaki çocuklar normal bizim çocuklardan daha güçlü çocuklar olarak ta ileriki hayata kazandırmış oluruz.

            Beyaz Yunus Derneği başkan yardımcısı Fikret Türk;” çocuklarımıza terbiye vermek için azarlayabiliriz, ama burada yetişecek çocuklarımıza kimsenin ses tonunu yükseltmeye hakkı yoktur. Biz Akhisar olarak Ege bölgesinin nüfus olarak en fazla engelli olan ilçelerinden biriyiz. Biz bu dezavantajımızı, bugün avantaja çevirmiş konumundayız. 640 evde yatalak kendi hayatını sürdüremeyen insan ile olarak bakım modeli olarak anneye para ödeniyor, anne çocuğuna daha iyi baksın diye senede 3 defa habersiz denetim yapılıyor” dedi.






















  • Yorumlar 5
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.