• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Manisa 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP’nin gündemi ‘içme suyu zamları’

Okunma Sayısı: 3517
CHP’nin gündemi ‘içme suyu zamları’
Manisa’da son aylarda yaşanan su fiyatlarındaki artış ve birçok bölgedeki su kesintileri CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu tarafından gündeme taşındı.

CHP’nin gündemi ‘içme suyu zamları’
Haber Merkezi

Manisa’da son aylarda yaşanan su fiyatlarındaki artış ve birçok bölgedeki su kesintileri CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu tarafından gündeme taşındı.
MASKİ’nin su faturalarına yansıttığı artışlar ve su kesintilerinin masaya yatırıldığı toplantı CHP İl binasında gerçekleşti.

“AKP SİYASİ MEZARLIKLAR TARİHİNDE YERİNİ ALACAKTIR’’

Basın toplantısı öncesi açıklamada bulunan CHP Manisa İl başkanı Semih Balaban, 18 yıllık AKP iktidarı döneminde ülkenin her alanda zor duruma düştüğünü ve halkın sıkıntılarının sorun yumağı haline geldiğini ifade etti.
CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada;
“18 yıllık AKP iktidarında ülkede tarım, ekonomi, hukuk, eğitim her şey bitti. AKP sunu gündem yaratarak halkın dikkatini başka yöne çekerek uzatmaların uzatmasını oynuyor. AKP’nin 18 yılda özellikle ekonomik alanda ülkeyi getirdiği nokta ortada. Tek adam rejimi ile Cumhurbaşkanlığı sistemiyle her şeyin düzeleceğini ülkenin uçacağını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan döneminde ülke uçmuyor, altın uçuyor, dolar uçuyor ve ekonomi günden güne kötüye gidiyor. Halkımız için Türkiye Cumhuriyeti maalesef en zor günlerini yaşıyor. Halkımızın sorunları bu hükümet döneminde çözülmek bir yana çözümsüzlük yumağı haline getiriliyor. Ama halkımızın umudu var. Bu umudun adı da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Önümüzdeki ilk seçimde hangi tarihte olursa olsun halkımız demokratik bir şekilde AKP hükümeti tavsiye edecektir. AKP siyasi mezarlıklar tarihinde yerini alacaktır.’’ dedi.

“MANİSA İLERİDE CİDDİ BİR SU SORUNU İLE KARŞILAŞABİLİR’’

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada, Manisa genelinde son aylarda yaşanan su sıkıntısı konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Manisa’da yaşanan su sorunu konusunda bir araştırma yaptıklarının altını çizen CHP’li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada, “15-20 günde önce soma’nın Cenkyeri mahallesinde bir eylem vardı. Bizde bu eyleme katıldık. Eylemin konusu suydu. Cenkyerinde yaşayan yurttaşlarımız yıllardır sağlıklı suya ulaşamıyordu. Çeşmelerden kahverengi bir sıvı akıyordu. Bıçak kemiğe dayandığı zaman bir eylem kararı alarak seslerini dile getirdiler. Onlarla birlikte olduk. Bu ülke gündemine taşındı. Eylemin ardından bir hafta sonra Manisa Büyükşehir belediyesi ekipleri yıllardır süren su sorunu çözüme kavuşturmuşlardır.
Yaşanan bu olaydan sonra Manisa’nın çeşitli yerlerinden buna benzer sıkıntıların yaşandığı bizlere iletildi. Bize sıkıntılarını çeşitli yollarla dile getirdiler. Manisa’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan bu sıkıntı üzerine bir araştırma yaptık. Muhtarlarımız ile bir araya geldik. Sonuç olarak Cenkyeri’ndeki problemin Manisa’nın birçok ilçesinde mahallesinde ve hatta şehir merkezinde yaşandığı öğrendik. Yapılan araştırmada Manisa’nın ileriki süreçte çok ciddi bir şekilde susuzlukla karşı karşıya kalabileceği kanısına vardık.’’ ifadelerini kullandı.

“SU ŞEBEKELERİ 80’Lİ, 90’LI YILLARA AİT’’

CHP’li Bakırlıoğlu, Manisa dahil olmak üzere Türkiye’deki su şebekelerinin büyük bir kısmının 1980 ve 1990’lı yıllarda yapılan şebekeler olduğunu ve artık eskiyen şebekelerin bir an önce değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
CHP’li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Akhisar ilçemizin birçok kırsal mahallesinde, Yunusemre’de Yuntdağı ile şehir merkezinde, Şehzadelerin merkezinde, Alaşehir, Kula ve Kırkağaç’ta su konusunda sıkıntıların yaşandığını tespit etti. Yaşanan sıkıntıların en başında yeraltı su seviyelerinin azılması sebebiyle pompaları işlevsiz hale gelmesi yer alıyor. Yatırım yapılması lazım. Yeni pompaların çakılması gerekir. Şebekelerin yetersiz olduğunu gördük. Türkiye’deki yeraltı su şebekelerinin büyük bir kısmı 80’li yıllarda ve 90’lı yıllarda inşa edildi. Şebekeler o günkü şartlara ve nüfus ile malzeme kalitesine göre inşası yapılmış. Ama günümüzde artık bu şebekelerin yetersiz kaldığını ve eskidiğini görüyoruz. Patlaklar yaşanıyor. Basınç yok. Eskiyen su şebekeleri yüzünden çok büyük su kayıplarının yaşandığını gördük. Mesela Alaşehir Belediye Başkanımız Ahmet Öküzcüoğlu ile yaptığımız görüşmede, ayda 600 bin ton depoya su geldiğini ve gelen 600 ton suyun sadece 300 bin tonunu vatandaşların kullanabildiğini öğrendik. Yani 300 bin ton su zayi oluyor. Ya kaçak kullanılıyor, yada çeşitli patlaklarla ile şebekedeki sıkıntılardan su heba oluyor.
Manisa Büyükşehir belediyesi yeni şebekeler kuruyor. Ancak kurulan yeni sistemlerden de şikayetler geliyor. O zaman karşımıza malzeme seçiminde büyük problemin veya mühendislikte problemlerin olduğu ortaya çıkıyor.’’

“MASKİ’DE ELEMAN YETERSİZLİĞİ”

Manisa’daki su sıkıntısının farklı bir sebebinin ise MASKİ’deki personel yetersizliği olduğunu ifade eden CHP’li Bakırlıoğlu,
“MASKİ’de özellikle eleman yetersizliğinden kaynaklı problemlerin de yaşandığını gözlemledik. Şebekede yaşanan patlakların çok uzun sürdüğünü bize iletildi. Bir hafta veya 3 hafta patlayan borulardan akan sulardan söz ettiler. Su kaynaklarımız zaten kıt. Kıt olan kaynaklarımızı da şebeke yetersizliğinden ve eskimesinden dolayı yeteri kadar kullanamıyoruz.’’ şeklinde ifade etti.

“BAKINLIK VE DSİ DEVREYE GİRMELİ’’

CHP’li Bakırlıoğlu, özellikle pandemi döneminde yaşanan su sıkıntısının cöçüme kavuşturulması konusunda ilgili bakanlığın ve DSİ’nin bir an önce devreye girmesi gerektiğini dile getirdi.
CHP’li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada,
“ Su hayattır. Su sadece insanlar için değil, tabiattaki tüm canlılar için hayati bir önem taşımaktadır. Kaliteli ve sağlıklı suya tüm insanların ulaşması en doğal hakkıdır. Pandemi döneminden geçiyoruz. Birinci dalga bitmedi, ancak ikinci dalga kapıda. Rakamlar artmaya başladı. Bu dönemde bize sıklıkla söylenen şey Maske-Mesafe-Hijyen. Sağlık bakanımız her gün bunu tekrarlıyor. Maskemizi taktık, mesafemizi koruduk. Fakat Sağlık Bakanımıza sormak istiyorum. Manisa’daki vatandaşlar maskeyi taktı, mesafeye dikkat etti. Ama işten eve gittiği zaman evde sular akmıyor. Gerekli hijyenini evde sağlayamıyor. İnsanlar isyan ediyor. Buna nasıl bir çözüm getirilecek.
Pompalar yetersiz yeni pompaların çakılması lazım. Şebekeler yetersiz. Çok ciddi bir şekilde Manisa’nın her yerinde altyapı çalışması yapılması lazım. MASKİ’deki personel sayısı artırılması lazım. Manisa’da yaşanan bir su sorunu var. Bu sorunu çözüme kavuşturacak olan da Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı olan MASKİ’dir. Ancak üzülerek söylüyoruz ki Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ bütçe yetersizliğinden, borçlarından ve insan kaynağı yetersizliğinden dolayı bu hayati sorunu çözme kabiliyetinde değil. Günden güne bu yeteneği kaybediyor. Bundan sonra yapılanlar pansuman. Manisa’daki su soruna bakanlığı ve DSİ’nin mutlaka devreye girmesi gerekli. Tarımsal sulamada da aynı sıkıntı yaşanmaktadır.’’ Dedi.

“SU EN YÜKSEK FİYATLA KULLANAN 2. İLİZ”

CHP’li Bakırlıoğlu açıklamasında, son aylarda su fiyatlarında yaşanan artışları da gündeme getirerek, Manisa’nın 30 büyükşehir arasında en pahalı suyu kullanan ikinci il olduğunu ifade etti.
CHP’li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada;
“30 tane büyükşehir arasında şuanda Manisa’daki vatandaşlarımız su konusunda en pahalı ücreti ödeyen 2. il durumundayız. Önümüzdeki aylarda birinci olmak için adım adım ilerliyoruz. Haziran 2019 yılındaki MASKİ genel kurulunda suya yüzde 35’lik bir zam yapılmış. O gün CHP olarak buna itiraz ettik. O yüzde 35’lik zammın yanında 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle her ay su faturalarına TÜFE oranında zam yapıldı. Her ay güncelleme yapılmakta. Bu ay birinci kademe suyun ton fiyatı 4.13 lira. 1.62 lirada atık su bedeli tahsil ediliyor. Bu fiyat ile büyükşehir arasındaki en pahalı su ikinci il olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi kendi vatandaşlarına kullandırıyor. Önümüzdeki Eylül ayında 4.19 lira olması bekleniyor. Bu her enflasyon ve TÜFE oranına göre bu ücret artacak. Zaten insafsız bir zam yapılmıştı. Şimdi her ay zam yapılmaya devam ediyor.’’ dedi.

“OSB’DEKİ VAKA ARTIŞLARIYLA İLGİLİ VALİLİK AÇIKLAMA YAPMALI’’

CHP’li Bakırlıoğlu açıklamasının son kısmında özellikle Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan korona virüs vaka artışlarına da değinerek Manisa Valiliği’ne çağrıda bulundu.
CHP’li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada;
“1 Hazirandan itibaren normalleşmeye geçildi. Biz o zamanlarda normalleşme erken mi dedik. Gelinen noktada rakamların artığını görmeye başladık. Bu ülkede verilere ulaşmakta ciddi endişeler var. Gördüklerimiz ve yapılan açıklamalar ile Sağlık Bakanlığı’nı açıklamalara gün geçtikçe birbiriyle çelişmeye başladı. Türkiye’de yaşayan vatandaşlarda açıklanan veriler konusunda endişeler oluşmaya başladı. Bu pandemi döneminde etkilenen en önemli kesim işçi kesimi oldu. Manisa’daki sanayinin yoğun olduğu yerlerde Covid-19 sayıları çok yüksek. Vakalarında giderek arttığı ifade ediliyor. Manisa valiliğine sesleniyorum. Manisa OSB’de ciddi iddialar var. Bu konuyla ilgili açıklama yapılmış değil. Manisa Valiliğinin bir açıklama yapması bekliyoruz. Konunu üzerinde hassasiyetle durulması gerekiyor.’’ dedi.

SU ZAMLARINA KARŞI CHP TEK VÜCUT OLDU

CHP’li Bakırlıoğlu’nun partisinin il başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, CHP Turgutlu Başkanı Hüseyin Oğuz, Manisa Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Fehmi Gülen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

(Ahmet Ünsal)

photo-2020-08-07-17-21-56.jpgphoto-2020-08-07-17-21-56_1.jpgphoto-2020-08-07-17-21-56_2.jpgphoto-2020-08-07-17-21-57.jpgphoto-2020-08-07-17-21-57_1.jpgphoto-2020-08-07-17-21-57_2.jpgphoto-2020-08-07-17-21-58.jpg

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 9
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.