• BIST 9645.02
  • Altın 2418.15
  • Dolar 32.5564
  • Euro 34.8009
  • Manisa 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Akhisar’da 23 Nisan Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlanacak
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

CHP'den Tarımsal Kalkınmada Belediyeciliğin Rolü paneli

CHP'den Tarımsal Kalkınmada Belediyeciliğin Rolü paneli
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar ilçe teşkilatı tarafından "Tarımsal Kalkınmada Belediyeciliğin Rolü" paneli Şehit Necdi Şentürk Merkez Park içindeki Belediye Sinema Salonunda yapıldı. Saat 11.00'de başlayan "Tarımsal Kalkınmada Belediyeciliğin Rolü

CHP'den Tarımsal Kalkınmada Belediyeciliğin Rolü paneli
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar ilçe teşkilatı tarafından "Tarımsal Kalkınmada Belediyeciliğin Rolü" paneli Şehit Necdi Şentürk Merkez Park içindeki Belediye Sinema Salonunda yapıldı. Saat 11.00'de başlayan "Tarımsal Kalkınmada Belediyeciliğin Rolü" Panelinin moderatörlüğünü Türkiye Tarımcılar Vakfı Genel başkanı Kanber Kul yaptı. Panele konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir Tire Süt Kooperatif Müdürü Fatih Karataş katıldı.

Tarımsal Kalkınmada Belediyeciliğin Rolü, paneline CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl başkanı Semih Balaban, CHP İlçe başkanı Av. İsmail Fikirli, İYİ Parti Akhisar İlçe başkanı Mustafa Kındıroğlu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, CHP Akhisar Belediye başkan Adayı Ecz. Besim Dutlulu, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

CHP Kadın kolları başkanı Ruhan Tatlıdil'in sunuculuğunu yaptığı program Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli yaptı. Fikirli;" Akhisar’a adamı dikseniz, topraktan adam fışkırır. Öyle bir toprakta yaşıyoruz. Bir tane atıyorsunuz, yüz tane tane alıyorsunuz ama maalesef iş ticarete döndüğünde maalesef zarar ediyorsunuz. Bunu herhâlde dünyada hiçbir ekonomist, hiçbir iktisatçı açıklayamaz. Bugün tablo bu noktada, tarımsal kalkınmada belediyeciliğin rolü isimli paneli düzenleme fikri oluştu” dedi.

Panelde konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Akhisar’ın birçok sıkıntısı vardı, kırsalda birçok problem vardı. Bunlar çözüm istiyordu ve biz de çözmek için yola çıkmıştık ama nasip olmadı. Ben, 31 Mart’tan sonra bize nasip olmayanın Besim Bey’e nasip olacağına inanıyorum. Akhisar’ın hizmet ile buluşacağına inanıyorum. Belediyecilik dediğimiz şey temel anlamda yol, su, kanalizasyon, kaldırım gibi hizmetler belediyelerin yapmak zorunda olduğu hizmetlerdir. Geçtiğimiz günlerde bir araştırma yaptık. Akhisar’ın sorunu nedir onu tespit edelim dedik. Çok şaşırtıcı sorunlarla karşılaştık. 2019 yılında biz insanların ‘Sinema salonumuz yok, bizim konferans salonlarımız kısıtlı, kütüphanemiz yok, yeşil alanlarımız kısıtlı’ gibi talepleri beklerdik Akhisar halkından ama bu sonuçlar çok enteresan. Yurttaşlarımız hala Akhisar’daki kaldırımlarımız ve yollarımız kötü diyor. Yapacağımız çok iş var. Biz belediyeciliğe yol, su ve hizmetlerin ötesinde bakıyoruz” dedi.

Panelde konuşan CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, “Biz bundan 2 ay önce bu yola çıktığımız zaman farklı belediyecilik anlayışından bahsederek yola çıktık. İnsanlara dokunan, vatandaşı düşünen onların isteklerine göre hizmeti götüren, güler yüzlü çalışkan bir belediyecilikten bahsetmek istiyoruz. Akhisar’ı, Akhisarlılarla beraber yönetmek istiyoruz. Sosyal ve ekonomik olarak da gelişimi hedefleyen bir belediyecilik anlayışından bahsediyoruz. Kırsaldaki mahallelerimizde bizim en önemli unsurumuz muhtarlarımızla koordineli çalışmak olacak. Biz burada muhtarlarımıza çok önemli görevler vereceğiz. Bizim için her bir muhtarımız belediye başkan yardımcısı yetkisinde olacak. Biz onlarla beraber Akhisar’ı yöneteceğiz. Seçilmişlerin, atanmışlardan bir şey istemesi kolay değil. İnşallah bundan sonra atanmış bürokratlar ne kadar başarılı olursa olsun biz diyeceğiz ki sevgili muhtarlarımız, siz seçilmişler biz seçilmişlerden hizmet isteyeceksiniz. Bizimle birlikte yöneteceksiniz belediyeyi, köyünüze, mahallenize bir hizmet gerektiği zaman bir daire başkanı veya müdürle değil direk bizlerle muhatap olacaksınız. Çünkü biz de Akhisar’a hizmet getirmek istediğimiz zaman ilk önce sizlere danışacağız. Kırsalda tarıma destek bizim için çok önemli, bunu çok başarılı yapan belediyeler var. Ne yazık ki bizim bölgemizde bu iş çok fazla başarılı devam etmiyor. Bu yüzden biz insanlara bunu anlattığımız zaman ‘Bunu başarabilir misiniz? Bunun devamı olabilir mi?’ gibi tepkilerle karşılaşıyoruz. Bu sebepten dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımsal kalkınma dairesi başkanını davet ettik. Biz Akhisar Belediyesini yönetmeye vizyonumuz, kucaklayıcı dilimiz ve projelerimiz ile hazırız. Ayrım yapmadan, herkese elimizi uzatarak belediyeyi yöneteceğiz. Bu güne kadar hizmet etmiş emeği geçmiş yerel yöneticilere teşekkür ederiz. Amacımız bundan önce yapılan hataları tekrarlamamak, yapılamamış hizmetleri hayata geçirmek. Kimse ile hesaplaşma peşinde değiliz, amacımız Akhisar’a hizmet. Sadece CHP değil başka partilere gönül vermiş tüm Akhisarlıların mutlu olacağı bir şehir yaratmak en büyük hedefimiz. Bunun için vereceğiniz katkılar ve destekler için şimdiden teşekkürler” dedi.

 

Panelde konuşan CHP Manisa il başkanı Semih Balaban, “Bu paneli bizlere sunan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütümüze, vekilimize ve belediye başkan adayımıza çok teşekkür ediyorum. Bu panel bile Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerelde neler yapacağının ve yerelde diğer partilerden farkını net bir şekilde gösteren bir etkinlik. Ben inanıyorum Cumhuriyet Halk Partisi Manisa’da, Akhisar’da ve kendisine bırakılan bütün ilçelerde 31 Mart’ta sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini ve sosyal demokrat belediyeciliği halkla buluşturacak" dedi.

Moderatör Kanber Kul'un yönettiği Panelde olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk;Tarımsal ve Kırsal Kalkınmada Belediyelerin Rolü, İzmir Tire Süt Kooperatif Müdürü Fatih Karataş; Türkiye Tarımla, Tarım Kooperatifleşmeyle kalkınır , İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanı Ertuğrul Tugay'da İzmir Büyükşehir belediyesinin çiftçilere, kooperatiflere yaptığı destekleri,Tarıma ve kırsala yaptıkları yatırımları anlattı.

İzlenme: 1355
Etiketler:
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.