• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • Manisa 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

CHP Milletvekili Bakırlıoğlu, mağdur olan öğrencilerle buluştu

CHP Milletvekili Bakırlıoğlu, mağdur olan öğrencilerle buluştu
CHP Milletvekili Bakırlıoğlu, mağdur olan öğrencilerle buluştu

CHP Milletvekili Bakırlıoğlu, mağdur olan öğrencilerle buluştu

Akhisar’da özel bir lisede eğitim alırken, eğitim kurumunun kapanması ile açıkta kalan yaklaşık 80 öğrenci buluşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Bakırloğlu yaptığı açıklamada, “temel liseler vardı ve bu temel liseleri dönüşümü söz konusuydu. 2018-2019 eğitim ve öğretin senesinin sonunda temel liselerin dönüşeceği belliydi. Fakat içerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda, işte özel okulların sermayesinin yetersiz olmasından kaynaklı kimi okullar tamamladı, önümüzdeki dönemde eğitime devam edecek. Ancak ne yazık ki, Sınav isimli okulda olduğu gibi kimi okullarda bu dönüşümü tamamlayamadı ve okulu kapattılar.

Şimdi bu okullarda, liselerde geçen sene 9.sınıf öğrenciler TEOG sınavına girmedikleri için TEOG puanları olmadıkları için bu öğrenciler devlet okullarına bir şekilde yerleştirildiler. 12.sınıfta olan öğrenciler de zaten mezun oldular, onlarda bir problem yok. Ama arada geçen dönem 10. Ve 11. Sınıflarda okuyan yani bu sene 11. Ve 12. Sınıflara geçen öğrenciler de sıkıntı ve problem var.

 Sizin TEOG puanınız yetmiyor, bu sebeple biz sizi yerleştiremiyoruz, TEOG puanları tutanlara da kontenjanlarımız dolu yerleştiremiyoruz. TEOG puanı yetmeyenlere de biz zaten sizi yerleştiremiyoruz önünüzde iki tane seçenek var, ya özel okula gideceksiniz, veyahutta biz sizi açık liseye yönlendireceğiz. Önlerine iki tane seçenek sunulmuş durumda.

Benim basın açıklamamdan önce milletvekilimiz Uğur Aydemir bir açıklama yaptı. AK Parti hükümetleri kimseyi mağdur edilmeyecek diye bir açıklamada bulunmuş. Umarım, temennim , inşallah sizlerin bu mağduriyetini giderir. Ama burada bir bakış açısı önemli, ben burada bu insanların mağdur olduğunu düşünüyorum. Eğer mağdur olduğunu düşünüyorsanız ona göre önlemler alırsınız. Ama ortada mağduriyet yok derseniz zaten sıkıntı yoktur. Biz burada mağduriyet olduğunu düşünüyoruz.

Burada mağdur olan yıllık 2 ila 7 bin Lira yıllık eğitime bütçe ayıran aileler yeni özel okullarda yıllık 25 ila 30 bin lira gibi bir bütçe ayırma gibi imkanları yok. Bana göre mağduriyet şu; geçen sene sistem değiştirdiler, TEOG’u kaldırdılar. Halbuki TEOG sınavını kaldırana kadar başkanlarımızın söylediği şey vardı bugüne kadar en iyi sistem TEOG sistemi deniliyordu fakat birden bire TEOG sisteminde vazgeçildi ve yeni bir sisteme geçildi. Okullar nitelikli ve niteliksiz olmak üzere ikiye ayrıldı. Şimdi de geriye dönerek çocuklarımıza TEOG puanını sormak bana göre insafsızlık ve şuanda uygulanan sistem ile de bağdaşmayan bir tercihtir.

Bu bana göre adaletsiz bir durumdur, bu adaletsizliğin giderilmesi lazım. Bu dönüşümün 2018-2019 senesinde yapılacağı belliydi ve bunu dönüşüm yapamayacak okullarda belliydi ve mağduriyet olacağı da belliydi. Zamanında bu mağduriyetin giderilmesi lazımdı, bu yapılmadı. Akhisar’da bir sürü lise var ve Akhisar’da bu durumda olan bir tane okul var başka okul yok. Söz konusu çocuk sayısı da 80 ila 90 tanedir, Akhisar Milli eğitim Müdürlüğü bu 80, 90 tane çocuğu yerleştiremiyorsa kapatsınlar gitsinler orayı. Onlar da kendilerine göre haklı, işte bize emir gelmesi gerekiyor, milli eğitimde ulaşmaya çalıştık bakan yardımcısı ile konuştuk, durumu izah ettik anlatmaya çalışıyoruz, burada mağduriyet var diyoruz.

Bunu talep etmek, ben bir muhalefet bir milletvekiliyim, cumhuriyet Halk Partisi Milletvekiliyim bunu talep etmek benim en doğal hakkımdır. Ben bu hakkımı her yerde savunurum, bu memleketin buradaki insanların menfaatini her yerde savunurum. Kimse bize, nasıl muhalefet yapacağımız konusunda ders vermeye kalkmasın” dedi.

AKHİSAR’DA KAPANAN VE YENİ YAPILAN YURT HAKKINDA AÇIKLAMALAR

Akhisar’da kapasitesi az diye bir yurdun kapatıldığını ifade eden Milletvekili Bakırlıoğlu, “Milletvekili Uğur Aydemir, bu yurdun kapatılma nedeninin depreme dayanıksız olduğunu söylüyor. Kapatılma gerekçesi biz de dilekçesi var, kamudaki verimliliğin arttırılması yani bu okul 2 yıldan beri 210 kapasitesinin yarısının altında olduğu için biz tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kaynaklarını daha verimli kullanılması kapsamında biz bu yurdu kapatıyoruz diyorlar. Gelen yazıda depreme dayanıklılık ifadesi yok. Bir kere gerekçesini Uğur bey, adamakıllı öğrensin. Madem hassasız bu konularda depreme dayanıklılık konusunda, o zaman Milli Eğitim Bakanlığı sorsunlar. Akhisar’da kaç tane depreme dayanıklı okul var, yıllar öncesinden depreme dayanıksız olduğu tespit edildiği halde eğitim ve öğretime devam eden okul sayısı kaçtır. Bunlara da cevap versinler.

İkincisi ya nasıl bir insan, nasıl bir siyasetçi milletvekili yeni yurt yapılmasına karşı çıkabilir. Uğur beye ben buradan sesleniyorum, Uğur bey benim açıklamalarımı lütfen dikkatli dinleyin, okuyun. Ben neden yeni yurt yapılıyor diye bir şey söylemedim. Burada bir yurt var 210 kapasiteli ve bu kapasitesi dolmadığı...

İzlenme: 2171
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.