• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • Manisa 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Çağlak Festivali Canlandırma, Cirit ve Güreş Müsabakaları ile son buldu

Okunma Sayısı: 8278
Çağlak Festivali Canlandırma, Cirit ve Güreş Müsabakaları ile son buldu
9 günlük süren 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri tarihi süreci canlandırma gösterisi, Akhisar Belediyesi ve Kayalıoğlu Belediyesi halk oyunları gösterileri, cirit atışları ve güreş müsabakaları ile sona erdi.

Çağlak Festivali Canlandırma, Cirit ve Güreş Müsabakaları ile son buldu
Akhisar (Kenan MOLLA)

9 günlük süren 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri tarihi süreci canlandırma gösterisi, Akhisar Belediyesi ve Kayalıoğlu Belediyesi halk oyunları gösterileri, cirit atışları ve güreş müsabakaları ile sona erdi.

Şenliklerin son gününde ilk olarak Şeyh İsa Mahalle Muhtarı söz alarak Çağlak Festivali süreci hakkında bilgiler aktardı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı. Hızlı yaptığı konuşmada “Çağlak'a ve buna bağlı olarak Akhisar'a ilişkin hatırladığımız bir çok şeyler var. Çağlak Festivali ile bizler hep at arabalarının tıkırtılarını, gece kalkışları ve buna benzer bir çok anıları hatırlıyoruz. Çağlak Festivali üzerine bir çok anılarımız var. Festivalimiz bu anlamada her yıl bu anılarımızı tazelememizi sağlamaktadır. Akhisarlı olmak biraz da Çağlak Festivalini anlamaktan geçmektedir. Çünkü Çağlak Festivali içerisinde Akhisar'da yaşananlar, Akhisar'da yaşamış insanların bir çok önemi vardır. Hepimizin ortak arzuları Çağlak festivalinde birleşiyor. Dolayısıyla Çağlak Festivali bizim için çok önemlidir. Hepimizin Çağlak Festivaline ilişkin derin anıları var ama biz istiyoruz ki daha sonraki nesillere de, bizden sonraki çocuklarımız da Çağlak Festivaline ilişkin anılar taşısınlar. Bizlerin nasıl ciritler ile ilgili yağlı güreşler ile ilgili anılarımız varsa çocuklarımızın da böyle bir anılara sahip olmalarını istiyoruz. Bizim dönemimizde Çağlak Festivalini her geçen yıl zenginleştirmeye çalışıyoruz. Festivalimizin önemli bir kısmını Gölet alanımızda kutluyoruz. Çocuklarımızın da hafızalarında Gölet Alanı olacağına inanıyorum. Bizler Akhisar yaşadıkça, var oldukça bu anılarımızı zenginleştirmeye devam edeceğiz. Yaşadığımız bütün günlük olayları Çağlak Festivali'nde biriktirerek onları Akhisarlılarımız ile ülkemiz ile ve tüm Dünya ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Çağlak Festivali dediğimizde Şeyh İsa'yı ve Ayvaz Dede'yi anmadan geçmek olmaz. Biliyorsunuz bu festival kapsamında Bosna'dan kardeşlerimiz var, onlar da Ayvaz Dede Şenliklerini bir ay sonra kutlayacaklar. İnşallah bizde Akhisarlılar olarak önemli bir grubumuz ile Ayvaz Dede Şenliklerine gideceğiz. Şeyh İsa, Ayvaz Dede ve Bosna köprümüz gün geçtikçe daha da sağlamlaşıyor. Bugün de yine hep birlikte Yunus Emre Derneğimiz ile birlikte Ayvaz Dede Camimizin temelini attık, Bosna ile kurduğumuz köprü daha da anlamlı hale gelmektedir” dedi.

Tiyatro ekibinin özel olarak hazırladığı Şeyh İsa'nın Akhisar'a gelişini ve öğütlerini içeren bir canlandırma yapıldı. Ardından festival alanında Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından "Somuncu Baba Sebil Ekmeği" Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak ile Vakıf Akhisar İlçe Temsilcisi Bayram Turgut tarafından halka ücretsiz dağıtıldı.

Tarihi süreçte var olan Cirit oyunları ise yine her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel olarak devam etti. Çağlak Mevkiinden toplanan yaklaşık 20 atlı vatandaş cirit gösterileri ile büyük ilgi topladı. Dereceye girenlere para ödülü verildi.

Festivalde son olarak binlerce vatandaşın katıldığı Meydan Baş Hakemliğini Fikret Atılca'nın yaptığı federasyonun da desteklediği Çağlak Yağlı Güreş müsabakalarına geçildi. 13 kategoride birbirleri ile kıyasıya yarışan güreşçileri vatandaşlar sonuna kadar takip etti. 552. Çağlak Festivali Yağlı Güreşlerinin bu yıl ki ağası ise 20 Bin TL veren Akhisarlı İş Adamı İlhan Aysu oldu. Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Gürcan Yiğiter de yarışma komitesinde yer aldı.

Dereceye Girenler;

Baş
1. Yüksel Kalay
2. Kadir Ergin
3. Mahmut Kavakçı ve Hakan Çalışır

Başaltı
1. Sezen Tepeli
2. Mustafa Koca
3. Ahmet Özak ve Mehmet Sert

Büyük Orta
1. Ali Semer
2. Mahmut Sutay
3. Gazanfer Kahveci ve Halis Küçük

KüçükOrta Büyük Boy
1. Eyüp Kıyı
2. Mehmet Koca
3. Ercan Sancak ve Mahmut Yılmaz

KüçükOrta Küçük Boy
1. Gökhan Sancak
2. Turgay Çiftçi
3. Ahmet Aydın ve Emre Taş

Deste Büyük Boy
1. Recep Açıkgöz
2. Burhanettin Uran
3. Tahir Özer ve Fazlı Karabodur

Ayak
1. Tunahan Gündoğan
2. İsmail Samet Yaman
3. Ramazan Adak ve Talat Anlatan

Deste Küçük Boy
1. Abdullah Açıkgöz
2. Sedat Uçar

3. Önder Aktaş ve Cafer Karataş

Teşvik 2
1. Hüseyin Akın
2. Mehmet Artık
3. Fatih Yaman ve Sedat Keskin

Tozkoparan
1. Şahin Karaca
2. Beytullah Kılıç
3. M. Emre Ödemiş ve Emre Özkan

Teşvik 1
1. Onur Özkan
2. Üzeyir Baydar
3. Necati Can İşbilenler ve Samet Can Çakır

Küçük Minik 2
1. Ahmet Çoban
2. Mert Artık
3. Olcay Demir ve Burak Tunç

Minik 1
1. Muharrem Emir
2. Sercan Uzun
3. N. B. Ertan

 

 











































































































































 


  • Yorumlar 18
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.