• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Genel Seçimlerde Nüfus Müdürlüğü Açık Bulunacak
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Başkan Özbey’den önemli açıklamalar

Okunma Sayısı: 6802
Başkan Özbey’den önemli açıklamalar
TFF 1. Ligde mücadele eden Akhisarspor’da yaklaşık 1 aydır başkanlık görevini yürüten Evren Özbey ve yönetim kurulu üyeleri Av. Bışar Özbey ve Serhat Özbey Akhisarlı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Özbey’den önemli açıklamalar
Akhisar Haber Ajansı-AHA

TFF 1. Ligde mücadele eden Akhisarspor’da yaklaşık 1 aydır başkanlık görevini yürüten Evren Özbey ve yönetim kurulu üyeleri Av. Bışar Özbey ve Serhat Özbey Akhisarlı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yılmaz Atabarut Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan başkan Özbey, transfer yasağı konusuna değinerek iç transferde önemli işlere imza atıldığını kaydetti.

Özbey yaptığı açıklamada: “ 2-3 tane transfer var gözüyle bakıyorum ben Göksu, Onurcan, Hasan Ali hatta Çekdar’ı da say 4 tane transfer. Bu yaz başka oyuncular alsaydık bu oyuncular belki de yoktu şu anda. Cem Hoca çok iyi bir hoca ama bütün hocalar gibi belki diyecektik ki tecrübeye inanalım gençlere sonra şans verelim. Genç oyuncuda duygusal oluyor çabuk küsüyor. Dün akşam Göksu’nun geri pasında en çok şeye üzüldüm inşallah kafa olarak salmaz kendini dedim. Sağ olsun Rotman gitti, teselli etti Göksu’yu bir birliktelik oldu” dedi.

TRANSFERİ AÇMAK İÇİN 4 KOLDAN ÇALIŞTIK

Transfer sezonunun son gününe kadar büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Özbey: “Transferi resmi olarak açmaya gelirse son geceye kadar 4 koldan çalıştık. Bizim en büyük artımız biz bir ekibiz. Tek adamla yönetilecek bir yönetim olmayacağız. Son geceye kadar çok çalıştık ama nereye takıldık onu da söyleyeyim. Aslında büyük dosyalar çözüldü. Geldik Paulo Henrique’ye takıldık. Onun daha önce bize verdiği söz 2 taksitle benim parayı ödeyin dedi yazılı şeyler var ama son gece ben vazgeçtim, 2 gece önce bütün paramı yatırın dedi. Biz de transferi açmadık gençlere güvendik. Ama açmayacağımız anlamına gelmiyor. İnşallah Ocak’ta biz de isteriz açılsın. Herkes görüyor takımın kanatları iyi çalışmıyor. Daha doğrusu kanat oyuncusu yok. Altyapıda bile kanat oyuncumuz yok. Hocamız da oyuncu bulamayınca oyun bulmak zorunda kaldı şu an o oyunun üzerinde gidiyoruz. Geçen sene Mehmet Altıparmak döneminde daha sonra Yılmaz Vural döneminde takımda her bölgede birçok alternatif varken ben bu kadar iyi top oynadığımızı hatırlamıyorum. Şuan izlenen futbol herkese keyif veriyor. Zevk alarak maç izliyoruz. Bizde açmak istesek açardık ama sadece açmış olurduk Paulo Henrique’ye parasını yatırırdık ama bu sefer içerisini karıştırırdık” ifadelerini kullandı.

 PUAN SİLME CEZASINDAN KURTULDUK

Özbey: “Bütün takımlar Ankaraspor transferi açtı ama puanı silindi. Eskişehir aldı biz transferi açmadığımız halde puan silme almadık. Bunun içinde büyük bir gayret gösterdik. Gene ciddi bir para ödedik. Fakat bize kızıyorlar kendinizi basına anlatmıyorsunuz diye gerçekten Akhisar’ın menfaati için de birçok yerde konuşmuyoruz. Çünkü biz bu puan silmeyi tamamen benim kardeşlerimin ikili ilişkileri ile para ile olmayacak hatıra gönüle imzalarla puan silme almadık. Ama söz verdik insanlara bu açıklanmasın denildi o yüzden açıklamadık. Gördüğümüz gibi puan silme almadık o puan silmenin sadece 3 puan olarak bakmıyorum o 3 puan silme cezasını alsaydık biz ne İstanbulspor karşısında öyle oynardık ne de dün Bursa’nın karşısında öyle oynardık. Takım psikolojik olarak düşerdi. Çok iyi futbol oynuyoruz. Takımımızın müdafaa savunması çok iyi ama bu birkaç haftadır maalesef tecrübesizlikten dolayı gençlerimizin sayısı fazla olmasından dolayı son 15-20 dakika oynamak biraz zordur. Ama tabiî ki gençler de böyle pişecek. 90 dakika bitiminde sahada 7-8 tane Akhisarlı top oynuyordu altyapıdan” dedi.

BİZ EKONOMİDE KÜME DÜŞMEYELİM

Transfer yasağının devam ettiğini kaydeden fakat istedikleri takdirde bunun da kaldırılabileceğini söyleyen Özbey: “Transfer yasağımız var ama niye var onun hakkında bir açıklama yapmak istiyorum. Oyunculara zamanında paralarını ödeyememişiz problemler olmuş geçmişte demek ki kasada para yokmuş ki paralarını ödeyememişiz. Şimdi yaklaşık Euro’nun artmasıyla birlikte toplam borç 20 milyon TL, gelecek 7 milyon TL daha var ama Euro’nun artması veya düşmesi durumunda tahmini 30 milyon TL olarak düşünüyoruz. Şimdi biz bu sezon 10 milyon TL artıda bitiriyoruz 10 milyon borç ödüyoruz aslında. Yani transferi açtık borcumuz sabit kaldı 30 milyon Akhisar’a bir fayda sağlamıyor ki bu durum ama 30 milyonun 10 milyonunu ödedik ne kaldı 20 daha akılcı daha mantıklı yaklaşmak istiyoruz. Küme çıktık küme düştük biz ekonomi de kümeye düşmeyelim çıkacaksak da ekonomik olarak çıkalım” dedi.

BEN BURADA KENDİ CEBİMDEN PARA VERİYORUM

Kulüp için kendi cebinden para verdiğini kaydeden Özbey: “Benim için menajer falan diyorlar öyle bir durum yok resmi olarak. Konuya gelirsek transferi açmaksa evet dışarıdaki izlenime göre söylenenlere göre biz buradan para çalacağız kasada çok büyük paralar varmış bunlar söyleniyor. Transferi açacaksak ben para çalacaksam en çok benim işime gelir değil mi? Bu şehrin mantığına göre konuşuyorum. İnanın şunu söylemek istemezdim ama transferi açmaya çok yakınız istersek açarız. Transferi açtık öyle düşünelim açtık ama biz buraya hangi oyuncuyu getireceğiz ya da ne için getireceğiz şu anda. Bize fayda sağlayacak oyunlar lazım ben burada transferi açıp para çalmaya gelmedim ben burada kendi cebimden para veriyorum kardeşlerimle beraber. Transferi açacaksak şehrin mantığına göre en çok benim işime yaraması lazım ama şuanda transferin açılmasını çok mantıklı bulmuyorum futbolun içinden gelmeme rağmen şuan sürecin böyle gitmesinden yanayım. Ocak ayında neler olur tam bilmiyorum ama açmaya da çok yakınız. Şehir bunu çok duymak istiyor ama mantık çerçevesinde açmak gerekiyor. Yine söylüyorum Balıkesir Ankaraspor gibi açacaksak transferi hiç açmayalım” dedi.

TEKRAR AVRUPADA OYNACAĞIZ

Uzun vadede geniş bir vizyonla yönetim şekli olduklarını kaydeden Özbey: “Şuna inanın geldiğimizden beri bu kulübün tüm her şeyi bizim şahsi cebimizden karşılanıyor. Maalesef ki kulübün geliri yok. 15 gün önce biz de insanız hani ne kadar ekip olsak da birbirimizi motive etsek de bir an dedim ki hem para vereceğim hem de bana sosyal medya üzerinden kötü mesajlar hakaretler gelecek. Çekilip gideyim kulüpten de bir gün paramızı alırız diye düşündüm sonra dedim ki 1 ay öncesini düşündüm biz buraya gelirken çok düşündük biz hedefler hayaller kurarak geldik şuanda ufak tefek konuları konuşuyoruz transferi açabilir miyiz? Bir gün inşallah gelecek biz bu kulübün tekrardan UEFA Avrupa ligi değil Şampiyonlar liginde oynayabilecek seviyeye getirmek istiyoruz belki şehirdeki vatandaşlarımız bu söylediğim cümleye gülecekler ama inşallah o günler geldiğinde o gülenlere başardığımızı göstermek istiyoruz” dedi.

KOLTUĞA GEÇİŞ SÜRECİ

Kulübün başkanlık süreci hakkında açıklama yapan Özbey şu ifadeleri kullandı:

“Bu işin ilk başlangıcı Ali Kuloğlu ve Fatih Karabulut ile oldu. Bışar kulübün avukatı oldu. Avukat olmasıyla kulüple daha yakından bilgi sahibi olduk. Bu süreçte başkan bir arayışta olduğunu söylüyordu biz yönetemiyoruz bırakacağız diye. O dönemde arayıştalardı hatta o zamanlar Bışar’a başkan (Fatih Karabulut) gel sen kulübü yönet dedi. Biz tabi bu teklif karşında baya şaşırdık. Defalarca telefonlar aldık gelin yapın diye sonra Serhat ben bir kulüp almak istiyorum ama Avrupa’dan istiyorum Türkiye’den almayacağım dedi. Sonraki süreçte aramızda çok konuştuk ve hedeflerimiz ve hayallerimiz doğrultusunda buraya geldik. Aslında bizim kafamızda buraya gelmek yoktu Fatih Karabulut bizi defalarca aradı gelin diye biz Fatih abi devam etsin biz dışarıdan destek verelim dedik ama kendileri tarafından destek gördük gelin yapın diye bu ısrarlar sonucu bizim gelmek ihtimalimiz yüzde 15’lerden yüzde 70’lere çıktı. Biz Akhisar’dan başka birileri varsa gelsin en son biz gelmeyelim dedik yine destek oluruz diye en son Fatih Karabulut siz gelin dedi.” dedi.

ÜYELİKLER İÇİN HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Kulübe üyelik konusu ile ilgili soruya değinen Bışar Özbey: “Hukuki olarak kulübün başkanı Evren Özbey’dir sormuş olduğunuz sorunun cevabı olarak bunu söylüyorum. Üyelikler için de bizim herkese kapımız açık kongreden sonra tekrardan konu ele alınacak. Dediğim gibi bizim kapımız herkese açık üyelik iptali gibi bir durum da yok ortada hukuki olarak ben tekrardan incelemelerde bulunacağım. Sonuçta belli bir ücret verip sonradan iptal edildi gibi bir durum olmayacak sonuçta insanlar o kadar para vermiş durumdalar. Sonuçta üyelik almak ciddi bir iştir sonuçta kongreye gidilecek ve biz seçilmezsek gelen yönetim demeyecek mi siz ne yaptınız diye haklı olarak bu kulübü etkileyecek bir şey sonuçta. Yine dışarıdan söylenenlere göre otobüsü biz satmışız deniliyor biz gelmeden önce zaten otobüs satılmıştı biz geldiğimizde de zaten otobüs parası da gitmişti.

Öte yandan Akhisarspor’un A takımındaki futbol modelinin alt yapılara da uygulanacağı söylenirken, Akhisarspor’un Yılmaz Atabarut tesislerine içerisine yapılan yeni tesislerin otel olarak kulübe gelir kaynağı yaratılacağı projesi üzerine konuşuldu.

kmo_2395-001.jpgkmo_2397-001.jpgkmo_2398-001.jpgkmo_2402.jpgemr_3368.jpg

  • Yorumlar 17
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.