• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

Bakan Kasapoğlu ve Varank Akhisar OSB'de iş adamları ile buluştu

Bakan Kasapoğlu ve Varank Akhisar OSB'de iş adamları ile buluştu
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Akhisar'a geldi.

Bakan Kasapoğlu ve Varank Akhisar’dan seslendi
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Akhisar'a geldi. Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada iş dünyasıyla bir araya gelen Kasapoğlu ve Varank burada ortak bir açıklama yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Akhisar Havalananına geldi. İki Bakan ilk olarak Kayalıoğlu’nda Hilaliye Camii’nde cuma namazı kıldı. Daha sonra Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’ne geçen Kasapoğlu ve Varank burada OSB yönetimi, iş insanları ve partililerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Bakanlar Kasapoğlu ve Varank’ın programına Manisa Valisi Ahmet Deniz, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Tamer Akkal, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Sayın, MHP Akhisar ilçe başkanı Ahmet Namal, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Akhisar Belediye Başkan adayı Hüseyin Eryüksel ve partililer eşlik etti. Her iki Bakan öğle yemeği öncesi ısı değiştirici parça üretimi yapan fabrika gezisi yaptı. Her iki bakan da gezinin ardından yemekhaneye çıktı. Burada ilk olarak bir konuşma yapan Kasapoğlu memleketi Manisa’da olmaktan ve Bakan Varank’ı yanında görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“BAKANLIKLAR OLARAK DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

31 Mart seçimlerinde çok güçlü bir sesin hem Akhisar’dan hem de Manisa’dan çıkacağına inancının tam olduğunu söyleyen Bakan Kasapoğlu şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 17 yıldır her alanda inanılmaz değişimler yaşandı. Bundan sonraki süreçte herşeye rağmen, kumpaslara, tuzaklara rağmen Cumhurbaşkanımız önderliğinde üretmeye taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Bu süreçte siz sanayicilerimiz ve emeğini alın teriyle ortaya koyan kıymetli kardeşlerimiz bu süreçte çok önemli bir paya sahip. Bizlerde hükümet olarak, bakanlıklar olarak hem de yerel yönetimlerle iş birliğiyle sürekli desteklemeye devam edeceğiz. Bu çerçevede 31 Mart gerçekten önemli bir süreç. Bu süreçte biz sadece yerel yöneticilerimizi seçmeyeceğiz. Maalesef bu seçimlerde ülkemizin tökezlemesini isteyen bir takım odaklar var. Her zaman halkın iradesi milli iradesi galip geldi. 31 Mart’ta bu kirli oyunlara en güzel cevabı halkımız verecek. Bizlerde üretimde her alanda katkı vererek, öz güvenli gençlerimizi yetiştirme yolunda bizler bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız.”

“5 MİLYON LİRALIK KAYNAKLA AKTARDIK”

Manisa’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Varank şöyle konuştu: “17 yıldır aynı şevk ve heyecanla dur durak bilmeden çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Her bir ilimizin potansiyelini daha da ileriye taşımak adına çok önemli gayretlerimiz var. Temel önceliğimizi buna verdik.  Manisa sanayisi de sunduğumuz teşvikleri de kullanarak gelişti. Burada  2002 yılında sadece 58 firma 200 milyon yatırım teşvik belgesine sahipti. 17 yılda bin 500’ün üzerinde firmaya teşvik vergisi vererek 24 milyarlık sabit sermaye yatırımını destekledik. Akhisar’da da desteklediğimiz sabit sermaye yatırımı 1 buçuk milyarın üzerindedir. Bu sayede Manisa ve Akhisar’ımız büyüdü ve güçlendi. Tabi üretim demek, istihdam demek. Verdiğimiz teşvikler sayesinde 65 bin vatandaşımıza yeni iş imkanları oluşturuldu. Kobilerimizi de ihmal etmedik iktidarımız döneminde 5 bin işletme yaklaşık 60 milyon liralık kobi desteğinden faydalandı. Burada 16 bin vatandaşımıza girişimcilik eğitimi verdik. Üretim alt yapılarımızı daha da kuvvetlendirmek için Manisa’da 2 yeni OSB daha kurduk. 5 Bin kişinin çalıştığı Akhisar OSB’de bakanlığımızın desteklerinden en iyi şekilde faydalanıyor. Buraya da şimdiye kadar 40 milyon liralık bakanlık kredisi kullandırdık. Yine sanayi sitelerimizin sayısını 10’dan 12’ye çıkardık. Burada da 9 bin vatandaşımıza iş kapıları açmış olduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kalkınma ajansları ve bölge kalkınma idareleri bakanlığımıza bağlandı. Onlar vasıtasıyla şehrimize 88 milyon liralık bir kaynak aktardık. Akhisar’da gıdadan, eğitime, enerjiden, çevreye, sanayiden, alt yapıya 26 projeyi kalkınma ajanslarımız vasıtasıyla destekleyip 5 milyon liralık kaynakla aktardık. İnşallah hedefimiz Akhisar’ın zeytin ve zeytinyağının yüksek teknoloji kullanılarak üretilmesi ve dünya pazarlarında bir marka haline gelmesidir.”

“YENİLİKÇİ KURUTMA SİSTEMLERİNİN YER ALACAĞI MERKEZİ KURMAYI PLANLIYORUZ”

“Kuru meyve sebze üretimine katma değer sağlamak için de faaliyetlerimiz var. Bunun için yenilikçi kurutma sistemlerinin yer alacağı bir merkez kurmayı planlıyoruz. Bunu da en kısa zamanda şehrimize kazandıracağız. Manisamızın çocuklarını da ihmal etmiyoruz. İlimizde 10 farklı kendin yap atölyesi kuracağız. Bu atölyeler matematik bazlı olacak. Bu sayede 6-15 yaş arası çocukların kodlama algoritmik düşünme, süreç tasarlama ve pratik uygulamalar geliştirme gibi konularda becerilerini arttırmayı hedefliyoruz.” Konuşmaların ardından Bakan Varank ve Kasapoğlu programın ardından Akhisar ilçe merkezinde esnaf ziyaretine katıldı.

İzlenme: 1481
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.