• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Manisa 26 °C
  • İzmir 25 °C
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Aybek Turizm Acentesi; kaçak turlara dikkat ediniz

Okunma Sayısı: 5221
Aybek Turizm Acentesi; kaçak turlara dikkat ediniz
Aybek Turizm Acentesi Hürriyet Mahallesi 151 Sokak numara 3/1'de Akhisarlılara hizmet veren Aybek Turizm A Grubu Seyahat Acentesi Genel Müdürü Emine Aybek, kaçak turlar için önemli açıklamalarda bulundu.

Aybek Turizm Acentesi; kaçak turlara dikkat ediniz
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Aybek Turizm Acentesi Hürriyet Mahallesi 151 Sokak numara 3/1'de Akhisarlılara hizmet veren Aybek Turizm A Grubu Seyahat Acentesi Genel Müdürü Emine Aybek, kaçak turlar için önemli açıklamalarda bulundu.

'Kaçak Turlar' a Dikkat Ediniz. Yasa dışı bir suça ortak olmayınız diyerek sözlerine başlayan A Grubu Seyahat Acentesi Genel Müdürü Emine Aybek şunları söyledi. Emine Aybek;" Ülkemizde Seyahat Sektörü bir dizi kanunlar ile düzenlenmiş ve bu seyahatleri gerçekleştirmek ve planlamak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde, Tursab 'a kayıtlı seyahat acenteleri yasal olarak yetkili tayin edilmiştir.

LÜTFEN YASA DIŞI 'KAÇAK' TURLARA DİKKAT EDİNİZ

Emine Aybek;" Ülkemizde her konuda olduğu gibi bu konuda da halkımızın kanunları çok net bilmemesinden faydalanan bazı 'Kanun Tanımaz ' kişi ve kurumlar maalesef Seyahat endüstrisinde 'Kaçak' olarak anılan, hiçbir yasal zemini olmayan tur veya geziler düzenlemektedirler. Bazıları henüz rezervasyon aşamasındayken tespit edilerek, Tursab tarafından engellenmekte yada yasal bir acenta tarafından gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Tüm bu uğraşılara rağmen bazıları önleyici denetimlerden kaçarak, Kaçak tur olarak seyahate çıkmaktadır. Kaçak turlar tur bölgelerinde, Kültür ve Turizm bakanlığı, Tursab, Maliye ve Emniyet güçlerinin yaptığı ortak denetlemelerde tespit edilmekte ve üzücü hallere düşmektedir.

TURSAB KAÇAK TURLARIN ACI BİLANÇOSUNU KAMUOYUNA AÇIKLADI

Emine Aybek;" Turu Düzenleyen Kişiye, Tur Aracına Ceza.... Yolcu için Tura ve Ödenen Paralara elveda. Kaçak tur düzenleyen kişi ve kurumlara 'Kaçak Seyahat Acentacılığı Faaliyeti' yaptıklarından ötürü yetkilerce idari para cezası kesilmektedir. Aynı zamanda haklarında Tursab tarafından dava açılmaktadır. Her yıl binlerce 'Kaçak Tur' tespit edilerek cezai işlem yapılmaktadır. Sadece 2014 Yılının ilk yarısında 796 Kaçak Tur denetimlerde tespit edilmiştir.Türkiye de Kaçak Turların rakamının büyümesini sağlayan ve tetikleyen nedenler; Her türlü uyarıya ve yasaya rağmen Bazı okul Gezilerinde Seyahat Acentesi kullanılmadan Kaçak Tur Üretmesi. Bazı Dernek, Vakıf gibi Sosyal yardımlaşma kurumlarının Seyahat Acentesi kullanmadan Kaçak tur üretmesi. Bazı Üniversitelerde Öğrencilerin kendi aralarında Kaçak Tur düzenlemesi ve Rektörlüklerin bu faaliyetlere göz yumması. Belediyelerin İhale ettikleri bazı Gezi ve Turların Turizm Şartlarına uygun olmaması, yüklenici firmanın Eksik yada Kaçak tur yapmak zorunda bırakılması. 

Halkımızın en ucuz Arayışının yarattığı RANT ve bu arayışı karşılamak üzere Herşeyiyle Eksik bir şekilde kaçak tur hizmeti veren, Kanun Tanımaz kişilerin hırsızlık aşkları. Tüketici Bilinçli olmalı ve Yasal olmayan bir seyahat ürünü satın almamalıdır !

Yapılan tüm denetimlere rağmen bu tip yasal olmayan Hak Hırsızlığı yapan, yasa dışı tur düzenleyen kişilerin engellenebilmesi ancak Bilinçli Tüketiciler ile mümkündür. Bu nedenle bir tura katılırken, bir seyahat planı yaparken; Mutlaka hangi seyahat acentesi tarafından gerçekleştiğini denetleyiniz. Aşağıda bulunan link adresinden; Tursab Internet sitesinden acentenin adını veya belge numarasını yazarak faaliyette olup olmadığını kontrol ediniz. 

KAÇAK TURLARA DENETİMLERDE CEZA YAĞIYOR

 Emmine Aybek;" Yasa ne diyor. 1972 yılında yürürlüğe giren 1618 Sayılı kanun Özetle ; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için seyahat ürünlerinin sadece Seyahat Acenteleri tarafından planlanarak satılabileceğini belirlemektedir. Ayrıca seyahatlerde ve paket turlarda hangi asgari şartların sağlanması gerektiğini, bu seyahatleri kimlerin ne şekilde denetleyeceğini de düzenlemektedir. Kısaca bu kanun emirlerince; T.C sınırları içerisinde yada T.C. vatandaşları için Yurtdışında yapılacak Tüm 'Tur' 'Gezi' 'Paket Tur' 'Günübirlik Tur' Faaliyetlerinin 'Uçak Bileti' ' Otel' 'Rent A Car' gibi seyahat ürünlerinin sadece Seyahat Acenteleri tarafından satılabileceğini açıkça ifade etmektedir. 

 KAÇAK TURLAR; CAN YAKIYOR, CAN ALIYOR

Emine Aybek;" Turizm sektöründe Yasa dışı tur düzenleyen kişilerin; Turizme uygun olmayan koşullarda ve içerikte hazırladıkları Kaçak Turlar birçok Can Kaybına yada hak kaybına neden olmuştur. Niğde Üniversitesi Ulukışla Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin düzenlediği KAÇAK TUR ve ACI BİLANÇO 11 kişi hayatlarını kaybetti, 31 kişi yaralı.

Kazanın arkasında yatak gerçek Neden Profesyonel bir tur operatörü tarafından rahatlıkla okunabilmektedir. Kazanın altında yatan Gerçek neden; Hiç bir deneyimi bulunmayan kişilerce tertiplenen Kaçak Tur olması, Tur için uygun olmayan Araç kullanımı, Şoförü denetleyen Rehberin olmayışı, Turu yöneten bir seyahat operatörünün bulunmayışı, Kaçak Turlar Can Yakıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin düzenlediği kaçak tur ve acı bilanço 8 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralı.

Hiçbir Yasal güvencesi olmayan, bir üniversite öğrencisi tarafından organize edilmiş bir seyahat sonucu maalesef birçok kişi hayatını kaybetti. Geziyi organize eden kişinin de hayatını kaybettiği bu Kaçak turda olan yine masum kişilere oldu. Bu kazanın gerçek nedeni ; Yine yukarıda kaza ile maalesef aynı.

SEYAHAT ACENTELERİNİ TERCİH EDİNİZ

emine Aybek;" Seyahat Acenteleri ile tur yapmak bölgeyi en iyi hizmet alarak, güvenle tanımak demektir. Son yıllarda ülkemizden artan Turizm talepleri ve kaçak turların engellenebilmesi için Seyahat Acenteleri kâr marjlarını neredeyse Sıfıra indirmiş durumdadırlar. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen yasal zeminde ve hizmet prensiplerinden ödün vermeden tur üreten seyahat acenteleri güvenli bir seyahat imkanı sunmaktadır. Turizme uygun araçlar, Profesyonel rehberler ve iyi hazırlanmış tur programları ile tur bölgesinin ruhunu yaşayabileceğiniz turlar hazırlamaktadırlar. Bu nedenle lütfen seyahatlerinizde Seyahat Acentelerini tercih ediniz.

Not : Bu bilgilendirme mesajında özellikle hiçbir seyahat acentesinin ismi zikredilmemiştir. Reklam amaçlı değil tamamen Tüketicimizi bilinçlendirme amacıyla hazırlanmıştır.

HERKES BU İŞİ DÜZGÜN YASAL YOLLARLA YAPSIN

Emine Aybek;" Biz Tekeliz sadece bu işi biz yapacağız diye bir gayemiz yok. Fakat herkes bu işi düzgün yasal yollarla yapsın diye çabamız var. Bu saatten sonra siz duyarlı Akhisar halkımızdan da Bu konuda tespit ettiğiniz kaçak faaliyetler ile ilgili ihbarlarınızı ihbar@tursab.org.tr veya aybektur@hotmail.com mail adresine veya sadece bu konuda hizmete açılan 0212 236 49 66 Nolu telefona yapabilirsiniz.
Kaçak gezi organize etmenin cezai işlemleri 2.800 ile 5.000 arasıdır. Araç Sahibi veya Araç sahibi Firmaya ve Geziyi Organize eden kişiye ayrı ayrı cezai işlem uygulanır. Ayriyetten vergi kaçırmaktan dolayı +bir cezai işlem daha uygulanır. Gezi düzenleme yasal hakkı sadece Seyahat Acentelerinde vardır. ! Taşımacılık isini üstlenen firmalar ,Okullar ,Dernekler ,Klüpler ,Şahıslar, Halk Eğitimi Merkezlerinin gezi organize etme yasal hakkı yoktur. Sadece TÜRSAB Belgeli Seyahat Acenteler bu işi üstlenebilir" dedi.


14797319_1768397236746778_104204356_n.jpgkacaktur.jpgkacakacenta1.jpgkmo_4387.jpgkmo_4390.jpg

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.