• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

ATSO Meclis Üyesi Erol Boşnak yönetime yüklendi

ATSO Meclis Üyesi Erol Boşnak yönetime yüklendi
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi Erol Boşnak, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinde bulunan ofisinde basın açıklaması yaparak oda yönetimi ile ilgili bazı değerlendirme ve eleştirilerde bulundu.

ATSO Meclis Üyesi Erol Boşnak yönetime yüklendi
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi Erol Boşnak, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinde bulunan ofisinde basın açıklaması yaparak oda yönetimi ile ilgili bazı değerlendirme ve eleştirilerde bulundu.

2013 yılı Mayıs ayında yapılan seçimin ardından yönetime gelen Abdurrahman Yılmaz ve ekibinin geride kalan 4 yıllık süreçte verilen vaatleri yerine getirmediğini kaydeden Boşnak, odanın verimli ve aktif yönetilmesinin üyelerinin en doğal hakkı olduğunu savundu.

Meclis Üyesi Erol Boşnak yaptığı açıklamada, "Bugün bazı meseleleri konuşma ihtiyacı hissettiğim için sizleri buraya davet ettim. Amacım kamuoyunu bilgilendirmek ve duyarlı bir vatandaş olarak görevimi yerine getirmektir.Ve bu konuda soracağınız tüm soruları en içten şekilde cevaplandırmaktır.

Bu açıklamamın en büyük kaynağı A.T.S.O. meclisinin bu dönemki görev süresinin bu yıl dolacak olması. Hatırlarsanız Mayıs 2013'te yapılan seçimlerle görevimiz başladı.2 ay sonrada 4. yılımızı dolduracağız. Bu vesile ile odayla ilgili meclisimizde yaptığım bazı değerlendirme ve eleştirileri  kamuoyunla sizlerin aracılığı ile paylaşmak istiyorum.

Değerli arkadaşlar ilk önce şunu ifade etmek istiyorum. Meclisimizde görev alan tüm arkadaşlarım birbirinde değerli ve işlerinde başarılı esnaf, tüccar ,işadamı ve girişimcidir. Kimsenin şahsıyla ilgili söylediğimiz bir şey yoktur. Fakat aynı şeyleri oda yönetiminde gösterdikleri performans için söylemekte zorlanıyorum.

 A.T.S.O Akhisar’ın en büyük sivil toplum örgütüdür. Fakat ne yazık ki bu büyüklüğüne uygun Akhisar gündeminde belirleyici rolünü oynayamamaktadır. A.T.S.O. son 4 yıldır Akhisar’ın gündeminde maalesef yoktur. Odamızın Akhisar’ın gelişiminde ve Faaliyetlerde lokomotif rol oynaması gerekirken şu an sadece katar olup,  arkadaki vagon görevini almaktadır. Özellikle Yönetim Kurulu. Başkanının odaya ayırdığı zaman konusunda bazı sıkıntılar olduğunu gözlemlemekteyim. Bunları sivil  toplum yöneticisi olması ve bizi temsil ettiği için bu eleştirileri dile getirmek durumundayım. Maalesef  yukarıda belirttiğim gibi  bu meclis döneminde A.T.S.O Akhisar gündeminden düşmüştür. Temsil konusunda ileri gidileceğine daha da geriye gidilmiştir. Bu eleştirileri Sayın Abdurrahman Yılmaz’ın şahsı ile hiç bir  ilgisi yoktur. Aksine Abdurrahman bey Akhisar’ın yetiştirdiği başarılı işadamlarından biridir.Akhisar'ımıza sermaye ve istihdam da fazlasıyla  katkısı olmuştur. Fakat  odamızın verimli  ve aktif yönetilmesi üyelerimizin en tabi hakkıdır.

Seçim döneminde seçim beyannamelerinde yazılan bazı taahhütler vardır. Bunları inceleyip  durumu şöyle bir gözden geçirdim ve maalesef verilen sözlerin yerine getirilmediğini üzülerek söylemek durumundayım.

Kısaca bazı örnekler vermek gerekirse;

 ‘’Akhisarlı basit işlemler için artık Manisa’ya gitmeyecek (K) belgesi ve sanayii sicil belgeleri  Akhisar'da çıkabilecek dendi. Fakat halen gerçekleşmedi. Manisa’ya  gitmeye devam ediyoruz. Yeri gelmişken şunu söylemeden geçemeyeceğim, bugün sigorta levha kayıtları ve sigortacılık işlemeler, genelde il odalarında yapılmaktadır. Fakat bizim o günkü çabalarımızla Akhisar bu işlerin yürütüldüğü ender ilçeler arasına girmeyi başarmış durumdayız.

’Odamızda birim oluşturularak avukat ve mali müşavir istihdam ederek üyelere hizmet edilecek’’dendi. Maalesef  buda geçekleşmedi.

‘’A.T.S.O‘nun üniversite ile ilgili konularda işbirliği üst seviyede olacak ve bu sorunun çözümünde etkin olunacak.dendi ’Gerçekleşmedi. Çok şükür Akhisar 'daki farklı kurumlar bu işe el atarak olumlu mesafe kat etmeye başladı.

"Ticeret odası yöneticiler ulaşılır olacak ‘’ denmişti. Ulaşmak bir yana odanın  temsil sorunu daha da ortaya çıkmıştır. Gerçekleşmedi.

‘’Seçim zamanı değil, asıl seçim sonrası birliktelik artarak sürecektir.denmişti .Üyelerimizle birlikte platform oluşturup istişarelerde bulunulacaktık ’Fakat üzülerek söylüyorum ki`; Meclis toplantıları dışında hiçbir birliktelik oluşturulamadı. Meclis olarak oturup sohbet toplantısı altında  bir çay dahi bile  içilememiştir.

Bunları gerçekten üzülerek dile getiriyorum.Tüm bunların sonucu olarak geçen 4 yılın oda için verimli geçmediğini kanısına varmış durumdayım. Değerlendirme ve uyarı anlamında bu eleştirileri  duyarlı bir vatandaş olarak dile getirilmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyorum.Bundan sonraki süreçlerde de  eleştirilerimi sık sık dile getireceğim" ifadelerine yer verdi.

(BG-ED-HŞ-MÖ)



İzlenme: 1444
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.