• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz; yatırımcılar ihtisas OSB’ye gelmeye başladı

ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz; yatırımcılar ihtisas OSB’ye gelmeye başladı
ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz; yatırımcılar ihtisas OSB’ye gelmeye başladı

ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz; yatırımcılar ihtisas OSB’ye gelmeye başladı
Akhisar Haber Ajansı – AHA

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayarak 4 yıllık dönemini değerlendirdi. ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, son 4 yılda Organize Sanayi Bölgesi’ne ciddi yatırımcılar geldiğini ve bu sayede bir çok Akhisarlının iş sahibi olduğunun altını çizdi.

Zeytin konusunda büyük atılımlara imza attıklarını ifade eden ATSO Başkanı Yılmaz, “Belediye Başkanımız ve ekibi başta olmak üzere Vali Bey’in ortak olduğu Ticaret Odamızın da yüzde 6 hissesinin olduğu Zeytin İhtisas Organize Sanayi bölgesi var. Buradaki amaç ‘Zeytin denince Akhisar’ sloganı ve zeytinin çok farklı ürün gamlarıyla, farklı pazarlama kanallarıyla zeytinin, zeytinyağından ve prinasından çok farklı ürün gamlarıyla pazarlanması hususu önem arz ediyor. Siz en iyi zeytini üretebilirsiniz, sofralık zeytinin yüzde 70’ini siz üretebilirsiniz ama bunu farklı ürün gamlarına farklı AR-GE’ler ile farklı pazarlama kanallarıyla dışarıya satmanız lazım. Coğrafi işaretlerin önemi bir kez daha burada ortaya çıkıyor. Ciddi anlamda yatırımcılarımız şuan itibariyle İhtisas organize sanayimize gelmeye başladı. Bu maliyetlerin düşmesini getirecektir, rekabet gücünü arttıracaktır. Ürün gamını arttırıp binlerce istihdamı ve ekonomiye çarpan etkisi noktasında katkı sağlayacaktır.

KÜÇÜK ESNAFA ÖNDERLİK EDECEĞİZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Akhisar Ticaret ve Sanayi Odamıza ayrı bir teveccühü var. Bunun göstergesi de birçok yere gidemiyor ama 4 sefer biz davet ettik ve geldi. Akhisar’ımıza ayrı bir değer veriyor. Bizim bütün amacımız bu ilişkilerimizi kullanarak bize olan bu teveccühü kullanarak bir tuğla daha Akhisar’ımıza alabilir miyiz gayretindeyiz. Bugün kimsenin hayal etmediği ve buraya geldiğinde de Merkez Çarşı ve Dombaycıoğlu hanı için 10 üzerinden 1 milyon iş yapmışsınız sizi tebrik ederim dedi. Biz yeter demedik 2 tane daha şey istedik. Bunun 1 tanesi çok ciddi önem arz ediyor. Büyük sanayicimiz Organize Sanayide alt yapısı, organizasyonu yapılmış bir yerde ve fiziki anlamda rahat üretimlerini yapabiliyor. Ama küçük esnafımız, parantez içinde söylüyorum küçük esnaf benim üyem değildir. Marangozlar odası, demirciler odası gibi birçok esnaf odamız var. Bu kardeşlerimizin üretim yaptığı yerler fiziki anlamda artık onlara dar geliyor. Sanayide küçücük dükkanlarda üretim yapıyorlar. Bunların bir istekleri var, büyük müteşebbis bunları yapıyor fakat biz dar imkanlarla çalışan küçük esnafız. Ticaret Odası olarak onlara önderlik edeceğiz, buradaki ticareti arttırma noktasında bir gayretimiz olacak. Devletin hazine arazilerinden Rıfat Başkanımızın önderliğinde kira öder gibi, onların mesleklerini rahat icra edebilecek şehir dışında, dükkanları çok cüzi rakamlarla halledebilme noktasında gayretimiz oldu. Rıfat Bey’e bunu ilettik, çok onurlandı. Bunun için arkanızdayım dedi ve gerekli mercilere gidilecek.

SİVİL HAVACILIK KONUSUNU GEREKLİ MERCİLERE ANLATTIM

Sivil havacılık meselesi benim için çok önem arz ediyor. Askeri hava alanının sivil uçuşlara açılmasını Merzifon yaptı ve başardı. Benden önceki dönemde de bu konu çok dillendirilmiş, başta sayın vekilimiz Uğur Bey ile bu konuyu görüşürken Uğur bey bu işin alt yapısı konusunda ciddi çalışmalarda bulunmuş. Bizden önceki farklı sivil toplum örgütleri de bunları dillendirmiş fakat biz istiyoruz ki artık bu iş lafta kalmasın. Soma, Kırkağaç, Gördes, Demirci, Gölmarmara, Salihli, Kula, Saruhanlı ve Manisa, Balıkesir gibi bu bölgede yaşayan arkadaşlarımızın sıkıntısını ben çok net biliyorum. Kırkağaç’tan ve Soma’dan Ankara’ya gidecek olan Ticaret Odası başkanımız sabah 8’deki uçak için gece 3’te evinden çıkıyor. Gitmesi ayrı dert, gelmesi ayrı dert. Burada bir tane İstanbul’a bir tane Ankara’ya uçak gitsin ve gelsin. Bölgede aşağı yukarı 1 milyon nüfus var. Bundan 60 sene önce Akhisar’dan günde 2 defa İstanbul’a uçak kalkıyormuş. O günlerde İzmir’den ve Manisa’dan gelen insanlar Akhisar’a sabahtan gelip burada ayrı bir ticari hareketlilik olurmuş. Bunu tekrar canlandıralım istedik. Sivil havacılık benim işim değil fakat ben buna sivil toplum örgütü olarak önderlik edeceğim, gerekli mercilere bunu anlattım. Rıfat Bey’in bana vermiş olduğu bir söz var. Bu işi Cumhurbaşkanımız da dahil şûrayı toplayıp bu derdinizi anlatacağım bunun ehemmiyetini ben daha iyi anladım dedi. Bu iş sadece uçak indi bindisi değil burada ekonomiye o kadar çok çarpan etkisiyle yansımalar olacak ki bunu hayal dahi edemiyoruz diye düşünüyorum.

KONSEYDE BENİM İMZAM VAR

Ekonomik anlamda öyle tuşlara basalım ki küçük ve orta ölçekli işletmecilerimizin fiziki anlamda zanaatlarını yapması, coğrafi işaretlerimiz ve ihtisas organize sanayi bölgesi ile ilgili yapılacak faaliyetlere katkı sağlamamız, merkez çarşının canlandırılması ve sivil havacılıkla ilgili bütün bunlar ekonominin canlanması adına önderlik edilebilen faaliyetlerdir. Yoksa ne yapabiliriz ki, sekretaryamız zaten çalışıyor. Değerli kağıtlar noktasında bir çok şeyi yapmışız. Konseyde tek durak haline getirdik. Önceden bir şirket kuracaktınız 50 yere gidiyordunuz, artık tek yerden hallediliyor ve bu konseyde benim imzam var. Bu faaliyetler ekonomiye bir katalizördür ve ticaret ve sanayi odalarının asli görevidir” dedi.

(BG-KM-HŞ)

İzlenme: 1544
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.