• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 17 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

ATSO Başkan Adayı Çatalcalı söyleşi

Okunma Sayısı: 5570
ATSO Başkan Adayı Çatalcalı söyleşi
Yaklaşan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri öncesinde Başkan adaylarından İş Adamı Yılmaz Çatalcalı ile Akhisar Haber Ajansı olarak röportaj gerçekleştirdik.

ATSO Başkan Adayı Çatalcalı söyleşi
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Yaklaşan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri öncesinde Başkan adaylarından İş Adamı Yılmaz Çatalcalı ile Akhisar Haber Ajansı olarak röportaj gerçekleştirdik. Bir süre önce adaylığını açıklayan Yılmaz Çatalcalı, Akhisar Haber Ajansı İmtiyaz sahibi ve Haber Müdürü Kenan Molla'nın sorularını cevapladı.
 

K.M.) Bize biraz kendinizi anlatırımsınız ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olmaya nasıl karar verdiniz ?
Y.Ç.) 53 yaşında evli ve iki çocuk babasıyım. Ticari hayatım 14 yaşında başladı. Önümüzdeki yıl Allah nasip ederse ticaretteki 40. Yılım olacak. Geriye dönüp baktığımda ne mutlu bana ki yoklukla başladığımız  ‘’emek emek ‘’  üstüne koyarak gittiğimiz ticaretimizde helalden hiçbir zaman vazgeçmeyip ,duruşumuzu hiç bozmadan yolumuza devam edebilmişiz .Biz bu duruşu bozmadıkça ticaretimiz daha da büyümüş.
Bir dönem Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TUGİK) Yönetim Kurulu Üyeliği
Üç dönem Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİFED) Yönetim Kurulu Üyeliği
Üç dönem Akhisar Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı
yaptım.  Halen Manisa Kültür Ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktayım. Bu tecrübelerimi Akhisar'ımız yararına kullanabilmek için 8 Ekim 2017 de yapılacak Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine Yönetim Kurulu Başkan adaylığımı açıkladım. Neden adayım sorusuna gelirsek koltuk için değil memleketim için adayım.
(K.M) Nasıl bir seçim süreci bekliyorsunuz
Y.Ç.) Seçim sürecinden ziyade , seçim çalışmalarını ve reklamını iyi yapanın değil , seçildikten sonra odamızı layığıyla yönetecek üyelerimize ve Akhisar'ımıza en çok emek sarf edecek adayın kazanmasını temenni ederim .
(K.M) Kadronuza güveniyormusunuz ?
Kadroma güveniyorum ve inanıyorum. Çünkü kadrom tamamen ticari hayatlarında başarılı olmuş  ve  Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde daha önce boy göstermemiş isimlerden oluşuyor.  Yeni isimlere ve yeni fikirlere her zaman açık olmalıyız . Bu göreve yeni bir kadroyla talibim . Akhisar Genç İş Adamları Başkanlığı yaptığım süre zarfında yönetim ekibini her dönem yeniledik ve şuanda aynı şekilde devam ediyor . Bu sistem derneğimize çok değer katmıştı.
(K.M)Vaatleriniz ve yapmak istedikleriniz nelerdir ?
Y.Ç.) Öncelikli Hedef Akhisar Organize Sanayi Bölgesi olacak. Akhisar Organize Sanayi bölgesi konum ve fiyatlar baz alındığında önümüzdeki 5 yıl içinde en az 3 kat büyüyebilecek potansiyele sahip. İstanbul ve benzeri Büyükşehirlerde Organize Bölgelerinde bir fabrika kurmak artık çoğu firma için maddi açıdan yorucu ve imkansız gibi gözüküyor. 
Bu yüzden büyük firmalar üretimlerini Akhisar-Turgutlu-Manisa gibi bölgelerin organizelerinde yapmak istiyor. Akhisar Organize Sanayi Bölgesinin büyümesi 2. ve 3. Organize sanayinin kurulması için elimizden geleni yapacağız.Akhisar Organize Sanayi Bölgesi Konum itibariyle İzmir Adnan Menderes Havalimanına 106 km, İzmir Limanına 83 km, Büyük bir kısmı hazır olan İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlandıktan sonra Bursa ve İstanbul ulaşımı da oldukça kısa ve rahat olacak. Akhisar Organize Sanayi Bölgesine otomobil üreticileri çekeceğiz. AKGİAD başkanlığı yaptığım süre zarfında bu proje için çok çaba sarf ettim. Çin Otomobil fabrikalarıyla ve Malezya'da ortak dostlarımızın olduğu dev bir firmayla konuyla ilgili görüşmeler yaptık. Ancak konuya yeterince destek ve ilgiyi yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarından bulamadım. Bu konuyu Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak tekrar gündeme getirmeyi düşünüyorum. Akhisar'ımıza gelecek bir otomobil fabrikası 200 den fazla kurulacak yan sanayi üretimini de Akhisar'a çekecek . Bu yan sanayi firmalarını da üyelerimiz kuracak. Kısacası Akhisar'ımız kazanacak. Fuarlara gerekli önem verilmiyor, vereceğiz. Dünyanın en önemli ticaret fuarı olan. Her sektörden 24.000 den fazla firmanın katıldığı Çin Guangzhou İthalat ve İhracat Fuarına daha önce odamız tarafından bir gezi düzenlenmedi. AKGİAD yönettiğim süre zarfında bu fuara hemen hemen her yıl katılım sağladık. Katılım sağladığımızda birçok odanın bu fuarı yakından takip ettiğini ve her yıl katılım sağladığını gördük. Ancak bunların içinde Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası yoktu. Çin'deki fuarda katılım sağlayan çok arkadaşımız kendi sektöründe ticaretine bir şeyler kattı .
Örneğin bu fuar vesilesiyle şuan Çin'den kendi markam olan HZR Atom Elektrikli Bisikletlerinin ithalatını yapmaktayım. Çin'de açtığım bu kapı tanışıklıkların ilerlemesiyle Malezya'dan getirdiğimiz Modenas marka motosikletlerin Türkiye Satış-Servis ve Yedek Parça Temsilciliğini almamızı bize nasip etti. Kısacası benim ticaretime çok şey kattı. Bu fuarda her sektörün dünya lideri firmaları boy göstermekte. Ancak oda olarak Gıda fuarlarından ileriye gidilemedi. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası 10 meslek grubunu içinde barındırmakta . Ancak tek bir sektöre hitap etmekte oda Gıda sektörü. Fuar projeleri ise sadece gıda üzerine yapıldı. Diğer 9 grup için ne yapıldı diye üyeler olarak merak ediyoruz.
MEVCUT AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI BİNASINDA SEÇİM BİLE RAHAT YAPILAMIYOR.. YENİ BİNA PROJEMİZ VAR..
Oda binası gerek otopark gerek asansör problemi dolayısıyla kullanışlı değil , çoğu üyemizin odaya girmişliği bile yok. Odamıza yakışır üyelerimizin geldiğinde rahatlıkla çayını kahvesini içip fikirlerini beyan edebileceği geldiğinde hoş karşılandığı ve sosyal faliyetlerin daha rahat yapılabileceği bir bina projemiz var.
AKHİSAR ÜNİVERSİTESİNE EN BÜYÜK İlgiyi ve Desteği AKHİSAR TİCARET ve SANAYİ ODASI gösterecek ..
Akhisar'da bir üniversite demek . Gençlerimize kendi memleketlerinde lisans sahibi olma imkanı vermesinin yanında , dışarıdan da birçok öğrenciye AKHİSARIMIZIN kapılarını açma ve memleketimizi tanıtma olanağı sağlıyor. Dışarıdan gelecek öğrenciler , aileleri , arkadaşları şehrimize tahminimizden çok daha fazla ticari gelir elde ettirecek. Üniversite  Akhisar'daki Restaurantlarımız, Cafelerimiz , otellerimiz , yurtlarımız , seyahat firmalarımıza , marketlerimize , benzin istasyonlarından sanayisine birçok kuruluşa değer kazandıracak.  Bu yüzden bu projeye en büyük ilgiliyi odamız göstermeli.  Bunun sözünü veriyoruz..
ZEYTİN ve ZEYTİNYAĞI için BELEDİYE-ATSO-TİCARET BORSASI el ele çalışacağız. Akhisar'ın büyük ticaret ve bereket kaynağı, Akhisar'ımızın simgesi Zeytin ve Zeytinyağını şehrimize nasip olan bu bereket için elimizden geleni yapmaya hazır olacağız. Bununla ilgili belediye ve borsayla ortak projeler üretmeye her zaman hazır olacağız.
Akhisar Ticaret Borsasına gerekli tüm durumlarda destek olacağımızın sözünü veriyoruz.
GURUR KAYNAĞIMIZ AKHİSAR KÖFTE İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK MEMLEKETİMİZE BORCUMUZDUR.
Dışarıdan gelen misafirlerimize ilk sorduğumuz soru olan Akhisar Köfte ikram edelimmi ?
Yemekten sonra Akhisar Köfteyle ilgili fikirlerini beyan ettiklerinde o sevinci ve gururu hepimiz bir kez yaşamışızdır. Bize bu gururu yaşatan lezzetimizi dünyada bilmeyenin  kalmaması için elimizden geleni yapmak bizim memleketimize borcumuzdur ..
GENÇ GİRİŞİMCİLERİ CESARETLENDİRECEĞİZ…
T.C Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı  KOSGEB Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla bizlere hizmet eden KOSGEB i tanımayan girişimci kalmamalı..
Şehrimizde çok gencimizin projeleri hayalleri ve istekleri var. Bunun için KOSGEB denildiğinde akıllarında oluşan ilk izlenimleri.''Nasıl olur, o işler kolay değildir, bize çıkmaz’’  gibi tereddütlü yaklaşımları var. KOSGEB konusunda gençlerimizi bilinçlendirip ön yargılarını kıracağız. Tecrübe Paylaşımları Herkese açık bir şekilde yapılacak. Devlet Büyüklerimizin-İş adamlarımızın-Yabancı yatırımcılarımızın tecrübelerini Akhisar'ımıza aktarabileceği tecrübe paylaşımlarını sıklıkla yapacağız. Odamızın en temel vicdani görevlerinden olan yardım faaliyet ve projeleri çıkar amacı gütmeden yapılmalıdır . Önümüzdeki seçimler dolayısıyla bu projeleri henüz açıklamama kararı aldık.
K.M) Nasıl Bir ATSO Olmalı?
Y.Ç.) Şunu unutmamalıyız ki Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası siyaset meydanı değil, Ticaret meydanıdır. Üyelerimize ise naçizane tavsiyemiz oy kullanırken siyasi düşünülmemesidir.
Odalar , borsalar ve sivil toplum kuruluşları tarafsız olmalıdır. AKGİAD yönetirken herkesin şahit olduğu üzere bizim yönetimlerimiz her zaman tarafsız oldu. Gerek Ankara'da mecliste geçirdiğimiz sürelerde, gerekse yerel ve genel seçimlerde tarafsızlığımızı ortaya koymuştuk.
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası kesinlikle siyasetten uzat tutulmalıdır. Başa gelecek adayın siyasi kimliği olmamalıdır. Seçim süresince gereksiz politikalar uygulanmamalıdır. Bizler Politikacı değil ticaretçiyiz.
K.M) ATSO Başkan Adayı 4'e Çıktı ?
Y.Ç.) 8 Ekim Pazar günü yapılacak olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine adaylığımı açıklamıştım. Seçimlerde resmi olarak aday olduğunu belirten dört adayız.
Dört adayın 3'ü de daha önce seçime katılmış, kazanmış, kaybetmiş, yönetimde bulunmuş isimler. Bizim farkımız daha öncede dediğimiz gibi ekibimizin yeni yüzlerden oluşması.
Bildiğimiz ve çokça karşılaştığımız üzere ticaretin altın bir kuralı vardır. ‘’Rekabetten Kuvvet Doğar’’. Dört aday olduğumuz için rekabetin çekişmeli geçeceği bu seçimin karalama kampanyaları , belden aşağı vuruşların olmadığı odamıza kan kaybettirmeden seçimin geçici ticaretin ve dostlukların baki olduğunu aklımızdan çıkarmadan geçirmeyi diliyorum. Karalama kimseye değer katmaz aksine söylene zarar verir. Şimdiden tüm adaylara başarılar diler . Bu seçimin hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim .
(K.M) Mevcut ATSO Başkanı Sayın Abdurrahman Yılmaz'ın Tekrar Adayı Olduğunu Açıklaması Hakkında ki Görüşleriniz ?
Kendisi için hayırlara vesile olmasını dilerim. Hali hazırdaki ATSO yönetiminde çok değer verdiğim ağabeylerim, kardeşlerim, dostlarım bulunmakta yaptıkları işi iyi yapmaya çalıştıklarından bir şüphem yoktur. Aynı şekilde Mehmet Ali abi ve Erol bey aynı yönetimde odayı yönettiler onlarında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarına inanıyorum.
ANCAK ÜYELER YENİLİK İSTİYOR. 
Bizde Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasını daha iyi yöneteceğimizi iddia ediyoruz ve bu yüzden adayız. Abdurrahman beyin halktan uzak olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili sizinle yaptığı bir röportajı izlemiştim. Kendi deyimi ile işlerinin yoğun olduğunu söylüyordu. Bu nedenle ben bu dönem aday olmayacağını düşünüyordum. Herkesin kendi fikirleri saygımız var. Şimdiden tüm üyelerimize hayırlı olması temennisi ile saygı ve sevgilerimi  sunarım.
 


kmo_6493.jpgkmo_6495.jpgkmo_6502.jpg

  • Yorumlar 11
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.