• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

ATSO Başkan Adayı Boşnak ile keyifli bir söyleşi

Okunma Sayısı: 3775
ATSO Başkan Adayı Boşnak ile keyifli bir söyleşi
Yaklaşan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri öncesinde Başkan adaylarından Mali Müşavir ve Sigortacı olan Erol Boşnak ile Akhisar Haber Ajansı olarak röportaj gerçekleştirdik.

ATSO Başkan Adayı Boşnak ile keyifli bir söyleşi
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Yaklaşan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri öncesinde Başkan adaylarından Mali Müşavir ve Sigortacı olan Erol Boşnak ile Akhisar Haber Ajansı olarak röportaj gerçekleştirdik. Bir süre önce adaylığını açıklayan Erol Boşnak, Akhisar Haber Ajansı İmtiyaz sahibi ve Haber Müdürü Kenan Molla'nın sorularını cevapladı.

K.M.) Sayın Erol Bey Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yaklaştıkça ATSO başkan adaylarının, adaylıklarını açıkladığını görüyoruz konu ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

E.B.) :  Seçime girmek herkesin demokratik hakkı ve özgürlüğüdür.Adayların çoğalması beklenen bir gelişmedir.Tüm adayları seçim sürecinin hayırlı olmasını diliyorum.

K.M.) Seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusu hakkında neler söylemek istersiniz?

E.B.) ATSO seçimleri demokratik bir yöntem ile yapılan seçimlerdir. İlk önce her meslek grubunda meslek komiteleri ve bunun içinden meclis üyeleri seçilir, oluşan meclis ise kendi  içinde yapılan seçim ile meclis başkanını, yönetim kurulu başkanını ve yönetim kurulunu seçer. Dolasıyla üyeler gerçek anlamda özgür iradelerini temsile yansıtabilmektedir.

K.M.) Geçen hafta eski yönetim kurulu başkanı Sayın Mehmet Ali Erdayıoğlu'nun ATSO seçimlerine aday olmadığına ve ATSO hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

E.B.) Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki Mehmet bey ile 3 dönem birlikte çalıştık. Bu dönemlerde yönetim kurulu başkan yardımcılığı yaptım. Hep birlikte hatasıyla sevabıyla bir çok işe birlikte imza attık. Her şeyden önemlisi bizim yönetimimizde ATSO Akhisar'da aktif olarak çalışmaktaydı,

Bu dönemde;

* Akhisar Diş Hastanesinin Yapımı

* Devlet Hastanesindeki Yoğun Bakımın 2 Katına Çıkarılması

* Ambulans Alımı

* Emniyet Birimine Motor Alımı

* Ticaret İlköğretim Okulunun Yapılması

* Akhisar'ın Domat ve Uslu Zeytininin Coğrafi Olarak İşaretlenmesi

* Kültür Evinin Alımı

* Fuar Organisazyonlarının Sıkça Organize Edilmesi

* Vergi Törenlerinin Geleneksel Hale Getirilmesi

Gerçekleştirmiş olduğumuz başarılı faaliyetlerimizdir. Fakat her dönemin bir miladı vardır, bu dönemde miladını ve misyonunu tamamlamıştır. Artık yeni dünya düzeninde başarılı, genç, dinamik, dünyayı ve gelişmeleri takip eden kadrolarla yeni başarılı işler yapmak en büyük amacımızdır. İnanıyorum ve umuyorum ki eski başkanımız çıktığımız bu yolda beni ve yol arkadaşlarımı yalnız bırakmayıp destekleyecektir.

K.M.) Her seçim döneminde mutlaka mevcut yönetimin yönetim anlayışı hakkında yeni adaylara görüşleri sorulur. Peki sizin ATSO başkanı Sayın Abdurrahman Yılmaz'ın tekrar aday olduğunu açıklaması hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

E.B.) Tabiî ki bu konu hakkındaki görüşlerimi belirtmek isterim. Fakat  burada çok ince bir çizgi vardır. Sayın Abdurrahman Yılmaz'ın şahsı ve iş hayatı ile ilgili bizim bir sorunumuz yoktur. Ama Akhisar'ın lokomotif gücü olması gereken en büyük sivil toplum örgütü başkanı olarak sayın Yılmaz'ın odada sahip olduğu statü elbette bizleri  ilgilendirir. Kendi döneminde ATSO'nun pasifleştirilmiş, gündemden çıkmış, üyelerinin sorunlarından habersiz olduğunu görmekteyiz. Odanın temsiliyeti, zafiyete uğratılmıştır. Başkanlık koltuğuna oturan  şahsiyetlere kendisine emanet ve hizmet için verildiğini unutmamalıdır. Bu koltuk hiçbir zaman boş kalmamalı ve burada üyelerine hizmet için oturulmalıdır. Mevcut yönetimdeki arkadaşlar 2013 yılında ATSO adına yapılacak vaatlerle ilgili kitapçık yayınladılar. Bu kitapçıkta çok sayıda sözler verdiler.

* Hep Birlikte Olacağız

* Yöneticiler Ulaşılır Olacak

* Akhisarlılar Bir Çok Belge İçin Manisa ve İzmir'e Gitmeyecekler

* Avukat ve Mali Müşavir Odada Kadrolu Olarak İstihdam  Edilecek. VS

Sormak istiyorum mevcut yönetime,bunların hangisi gerçekleşti?Acaba başkanımız bu dönem içerisinde kaç üyesini gezdi ve sorunlarını dinledi.En büyük sıkıntı da oda başkanını odada ve üyelerinin arasında olmayışıydı.Bizler söz veriyoruz ki; eğer değerli üyelerimiz bizi yönetime laik görürlerse o koltuk yerinde hizmet aşkı ile eskiyecek ve üyelerinin yanında sorunları ile ilgilenen bir yönetim olacaktır.

K.M.) Son olarak şunu sormak istiyorum, kadronuza güveniyorsunuz vaatleriniz ve yapmak istedikleriniz nelerdir? Nasıl bir ATSO olmalı sizce?

E.B.) Bizler Akhisar'da doğduk, okuduk, işimizi burada kurduk ve ekmeğimizi burada kazanıyoruz. Tabiî ki hak yola buradan yürüyeceğiz. Bizler hep burada olduk ve olacağız. Biz Akhisarlıyız ve Akhisar sevdalısıyız. Oluşturduğumuz gruplarda işinde başarılı, vizyon sahibi, dünyayı ve yenilikleri takip eden, bizlerinde onlardan çok şey öğrenebileceği genç dinamik ve bu hizmet için elini taşın altına koyan hiç bir sorumluluktan kaçmayan, yol arkadaşlarına  sahibim. Bu hizmete enerji harcamak gerekir ve ben şanslıyım ki genç arkadaşlarımın ATSO için bitmek tükenmek bilmez bir enerjileri var. Birlikte çok güzel işler başaracağımıza yürekten inanıyorum. Aktif gurubum ile beraber ATSO tarihindeki altın çağını yaşayacağını buradan söylemek ve vaat etmek istiyorum. Akhisar'ı kalkındıracak marka şehri haline getirecek projelerimizle halkımızın hizmetin de olacağız. "Her şeyden önemlisi  ulaşılabilir  sorun dinleyen ve çözen bir başkan olarak her zaman üyelerimin yanında olmak en büyük vaadimdir." bunun yanında;

* Üniversite konusunda daha aktif bir tutum sergileyerek üniversitemizi bitirmek için  elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

* Oda personelini daha işlevsel hale getirmek, sorunlara  en kısa zamanda çözüm üretmek,internet üzerinden tüm bilgi akışını sağlamak,

* Her konuda ve özelikle mali konularda şeffaf politika izlemek ve üyelerimiz ile sürekli paylaşım içine olmak.

* Kredi ve hibeler için danışmanlık  sistemini aktif hale getirip her meslek grubunun kendi danışmanlık sistemini kurarak, üyelerimizi haberdar etmek

* Askeri havaalanın sivil havacılığa açılması hedefi bizleri heyecanlandırıyor umarım bu konuda da başarılı adımlar atacağız.

* Diğer sivil toplum örgütleri ile dayanışma içinde çalışarak Akhisar'ımızın her sorununa çözümler üreteceğiz.

Çalışan, ulaşılan, fikir üreten, genç, dinamik, çözüm üreten, yapıcı, hizmet eden, Akhisar sevdalısı, bir Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası için, yönetime talibiz.

kmo_5218.jpgkmo_5221.jpgkmo_5223.jpgkmo_5225.jpg

  • Yorumlar 6
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.