• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Genel Seçimlerde Nüfus Müdürlüğü Açık Bulunacak
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Armağan;" Emekliler Nutuk Değil, Sorunlarına Çözüm Bekliyorlar"

Okunma Sayısı: 2795
Armağan;" Emekliler Nutuk Değil, Sorunlarına Çözüm Bekliyorlar"
Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Akhisar Şubesi, Eğitim-Sen, Akhisar İlçe temsilcilik lokalinde basın açıklaması yaptı.

Armağan;" Emekliler Nutuk Değil, Sorunlarına Çözüm Bekliyorlar"
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Akhisar Şubesi, Eğitim-Sen, Akhisar İlçe temsilcilik lokalinde basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Başkan yardımcısı Abdullah Armağan, yönetim kurulu ve üyelerinin katıldığı toplantıda basın açıklamasını Abdullah Armağan okudu

Abdullah Armağan'ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;

                          EMEKLİLER HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI;
Emekliler nutuk değil, sorunlarına çözüm bekliyorlar
Değerli Basın Emekçileri;
 

Ülkemizi yönetenler, katıldıkları toplantılarda yaptıkları konuşmalarda veya basınımızın emeklilerle ilgili sorularına verdikleri yanıtlarda, emeklileri yere göğe sığdırmazlar ve emeklilere ne yapılsa azdır tarzı, gerçekçi olmayan yapmacık açıklamalar yapmaktadırlar.
Ne yazık ki, bunlar ülkeyi yönetenlerin gerçek düşüncelerini yansıtmayan, samimiyetten uzak, açıklamalardır. Bugün Türkiye’de yaşayan 11 milyon emeklinin yaşadığı sorun ve sıkıntılar, söylenenlerin samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Daha açık bir ifadeyle söylersek, ülkeyi yönetenler söylediklerinde samimi değildirler. Zira samimi olsalardı bu gün Türkiye’de emekliler toplumun en mağdur kesimi olmazlardı.
Yıllardır yaşananlarla sabittir ki, 7 Haziran seçimlerinde, halk tarafından iktidardan indirilmiş olan 13 yıllık iktidar AKP’de dahil bu güne kadar ülkeyi yöneten tüm iktidarlar söylediklerinin aksine, emeklileri sefalete sürükleyen kararlar alıp uygulamaya koydular.
Sosyal Devletin temel görevleri olup, tüm yurttaşlara eşit, nitelikli ve parasız verilmesi gereken, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Güvenlik, hizmetleri özelleştirildi. Bir yandan kaynak yok bahanesiyle emekli aylıkları, sahte enflasyon oranları kadar arttırılırken, diğer yandan ise devlet hazinesinden teşvik edilen özel bireysel emeklilik sistemi ile kamu emeklilik sistemi adım adım yok ediliyor. Buda yetmedi, şimdide hastanelerde
• alınan fahiş ücretleri karşılayamayan yurttaşlar “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” yapmaya teşvik edilerek, sigorta şirketlerine yeni rant kapısı açılıyor.
Değerli Basın emekçileri;
13 yıldır bu ülkeyi tek başına yöneten ve elinde bulundurduğu parlamento çoğunluğuyla, saatler içinde kanun çıkarma gücünü elinde bulunduran AKP 7 Haziran 2015 milletvekili Genel Seçiminde tek başına iktidar olma şansını yakalamasa da henüz, bu ülkenin en çok milletvekiline sahip birinci partisidir. Buna
• muhalefet partilerinin kendi aralarındaki anlaşmazlıklar da eklenince görüyoruz ki, AKP’nin olası koalisyon ortaklarından biri olarak, ülke yönetiminde söz sahibi olması ihtimali devam ediyor.
Emekliler olarak, 13 yıllık iktidarında, emeklileri sefalete sürüklemiş olan AKP’den çok fazla bir beklentimiz yok. Zira aynı AKP 7 Haziran seçimleri sürecinde, emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne ilişkin projeler üreten ve seçim beyannamelerinde çeşitli vaatlere yer veren muhalefet partilerinin bu vaatlerine kaynak yok diyerek, karşı çıkmış ve sermayeye peşkeş çektiği kaynakları gözden kaçırma telaşına kapılmıştır. Halbuki Türkiye’de yaşayan her yurttaş, özellikle son yıllarda, sermayenin her dediğinin AKP tarafından, kanun yapma tekniğine aykırı bir şekilde, parlamento içinde ve sokakta muhalefete şiddet uygulanmak suretiyle, torbalar halinde kanunlaştırıldığını, bu torba kanunlarla getirilen vergi ve prim aflarıyla kaynakların sermayeye hibe edildiğini gayet iyi bilmektedir.
Doğrusu, 13 yıldır iktidar da olup, her türlü yolsuzluğa bulaşmış, demokrasinin asgari kurallarını uygulamamış, düşünce ve ifade özgürlüğünü yok etmiş, Roboski’nin, Gezi direnişi ve 6-7 Ekim olaylarında yaşanan ölümler ile hukuksuzlukların hesabını vermemiş, çalışma yaşamına getirdiği ortaçağ köleliğiyle Soma, Ermenek, Torunlar İnşaat örneklerinde olduğu gibi, on binlerce işçinin iş cinayetlerine kurban gitmesine yol açmış, hasını yandaşlaştırmış, yandaş olmayanları komplolarla cezalandırıp susturmuş, hukuku rafa kaldırmış, iç güvenlik paketiyle ülkeyi açık cezaevine çevirmiş, sosyal devleti yok etmiş, nüfusun önemli bir kesimini yoksullaştırmış, en önemlisi de 11 milyon emekliyi sefalete sürüklemiş olan AKP’nin koalisyonda olmaması gerekmektedir. Zira iktidar, seçim sürecinde anayasayı ve yasaları yok saydı, elindeki devlet olanaklarını pervasızca kullandı. Yetmedi iktidarını sürdürmek için provokasyonlara başvurmaktan geri durmadı. Bütün bunlara rağmen, halk AKP’yi oylarıyla iktidardan indirdi.

Değerli Basın Emekçileri;
AKP’nin 13 yıllık iktidarında, emeklileri mağdur eden aşağıdaki örnekler, bizce en çarpıcı olanlarıdır. Bunlardan çok daha fazlasının olduğunu sizde takip ediyor ve biliyorsunuz.
* Defalarca söz vermesine rağmen AKP 13 yıldır, Elinde tuttuğu parlamento çoğunluğuna rağmen, emeklinin yaşam düzeyinin insanca yaşayacağı seviyeye çıkarılmasını sağlayacak gerçek bir intibak yasasını çıkarmadı
* Emeklilere ikramiye verilmesi taleplerini görmezden geldiği yetmemiş gibi, muhalefetin ikramiye vereceğiz vaatlerine kaynak yok diye karşı çıktı.
* Müteakip defalar söz vermesine rağmen, çalışanlara verilen banka promosyonlarının emeklilere verilmesini sağlamadı.
* Sosyal devletin en önemli görevi olan ücretsiz sağlık hakkını yok etti, muayene ücreti,katkı/katılım payı, otelcilik ücreti, istisnai tıp hizmeti, öğretim üyesi farkı gibi çeşitli ücretler alarak sağlığı paralı hale getirdi.
* Emekli aylıklarının artırılmasında, esas alınan TÜFE artışının hesaplanmasında temel ihtiyaç maddeleri olan gıda enflasyonu yerine, günlük hayatımızda tüketmediğimiz ürünleri dikkate alarak, gerçek enflasyonun açıklanmasını engelledi ve aylıklarımızın erimesine yol açtı.
* Ülkenin büyümesinden yıllarını bu ülkeye vermiş emeklilere refah payı vermedi.
* Aldığı emekli aylığıyla geçinemediği için, çalışan veya işyeri açan emeklilerden %15 sosyal güvenlik destek primi aldı.
* Taban aylık uygulamasını kaldırıp, emekli aylıklarının çalışma döneminde alınmakta olan toplam gelirin çok altında hesaplanmasına, dolayısıyla düşük aylık bağlanmasına yol açtı.
* SSGSS kanunuyla emeklilerin işsiz çocukları için, geçinmelerine yetmeyen aylıklarından GSS primi alarak, emeklileri mağdur etti.
* Emeklilerin birlikte zaman geçirebilecekleri, aktivitelere katılabilecekleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecekleri mekanlar kurmadı, emeklileri kahve köşeleri ile evlere hapsetti.
* Sosyal devlet olmanın gereği olan Yaşlı, hasta ve kimsesiz insanların evlerinde bakım ve temizliklerini yapacak, düzenlemeler yapmadı.
* Aldıkları emekli aylıkları geçimlerine yetmeyen emeklileri çalışmayan çocukları için GSS primi ödemek zorunda bıraktı.
* Yaşadığımız sorunların temel nedeni olan örgütsüzlüğü dayattı, uluslararası sözleşmelerin “herkese”
tanıdığı sendika hakkımızı kullanmamızı engellemek için her türlü anti demokratik yola başvurdu, mahkemeleri baskı altına alarak, sendikamız hakkında kapatma kararı verilmesine yol açtı ve emekliler adına, onların sendikalarıyla sözleşme yapmaya yanaşmadı.
13 yıllık uygulamalarında mağdur olmuş ve yukarıdaki sorunlarına çözüm bekleyen emekliler, sorunlarının çözümünün kurulacak olan koalisyon hükümetinin öncülüğü olmasını beklemektedirler. Bu nedenle hiç
kimse kırmızı çizgilerimiz var deme ve emek düşmanlığı tescillenmiş olan AKP’yi bir şekilde iktidarda tutma hakkını kendinde görmemelidir. Zira bunun faturası, hem ülke için, hem de AKP’yle ortaklık yapacaklar için ağır olacaktır.
Basına ve kamuoyuna duyurulur. DİSK-EMEKLİ SEN AKHİSAR ŞUBESİ

Armağan;
Armağan;
Armağan;
Armağan;
Armağan;
Armağan;
Armağan;
Armağan;
Armağan;

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.