• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Manisa 6 °C
  • İzmir 8 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Arınç, Tanrıverdi, Baybatur 2002 ruhunu yakalar mı?

Ahmet Ünsal

ARINÇ-TANRIVERDİ-BAYBATUR  

2002 RUHUNU YAKALAR MI? 

 

Geçtiğimiz günlerde “AKP Manisa İl Başkanı Hızlı ve Teşkilatını Gören Var mı?” diye yazdığım köşe yazımda İl Başkanı Hızlı ve yönetim kurulu hakkında bazı tespitlerde bulunmuştum. Başkan Hızlı ve beraberindeki Ak Partili Milletvekilleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Gazeteciler Cemiyetine yönelik yaptığı ziyareti sırasında  “Ben ön plana çıkmak istemiyorum.14 aylık süreçte yaptığımız birçok icraat var. Ancak kongrede oluşturacağım yeni yönetim kurulum ile birlikte daha da etkin olacağımı göreceksiniz. Kısaca kendime yeni yazılım attım” dedi. 

    Ak Partiden azzedilen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından hizmete açılan Muradiye Çok Amaçlı Spor salonunda gerçekleştirilen 7.Olağan İl kongresine bizzat gittim. Kim. kiminle kulis yapıyor.2023 öncesinde Yerel seçimlerde kim Belediye Başkanı olmak istiyor, kimin Milletvekili hesapları var hepsini görebilmek adına salona erken girdim. 

   Her zaman olduğu gibi zamanında başlaması gereken kongre tam bir buçuk saat rötarlı başladı. Partililerin salonda yükselen ‘‘Sosyal mesafeye uyun, birer koltuk atlayarak oturun’ uyarılarına partililer ne yazık ki aldırış bile etmediğini gözlemledim. Sadece bununla kalsa iyi İçişleri Bakanlığının HES kodu uygulaması da kongre girişinde hiçe sayıldı. Fakat jandarma kollu kuvvetleri üst aramasının ardından gazetecilere ‘Basın kartınız yoksa giremezsiniz’ diyecek kadar detaylara inilmiş olmasına da bir anlam veremedim. Keşke aynı hassasiyet Sosyal mesafe, ateş ölçümü ve HES kodu uygulamasında gösterilmiş olsa idi. Kongreden bir gün önce Manisa Büyükşehir Basketbol maçı oynandı sporcular ve teknik ekip başta olmak üzere covid testinden geçirilerek salona alındı. Maçta seyircisiz oynandı. Fakat iki bin kişinin aynı anda nefes alıp verdiği salonda neden kongreye izin verildi onu anlayamadım. Her halde eski yönetim Covid-19 virüsüne dilekçe başvurarak ‘Sizden bir gün rica ediyoruz. Kongremizi yapıp işgal ettiğimiz salondan sessizce çıkacağız yeter ki virüsünüzü askıya alın’ böyle deli saçmalı olur mu burası Manisa olur vallahi ve oldu da.  

  Bu arada salonu bu kadar kısa sürede kongre ortamına hazırlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekibini gerçekten kutlamak gerek.  

 

KENDİMİ İZMİR KONGRESİNDE ZANNETTİM    

 

 Kongre salonuna girdiğimde kendimi Manisa il kongresinde değil İzmir il kongresinde hissettim. Başımı yukarı,sağa sola kaldırdığımda Binali Yıldırım’ın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde birlikte çektirdiği fotoğrafların yer aldığı afişler gözüme takıldı.       

   O afişlerin yerlerinde Ak Partinin üç ayağından birisi olan ve iki dönem TBMM Başkanı seçilen, Başbakan yardımcılığı görevinde bulunan Bülent Arınç’ın afişleri olsaydı daha anlam yükleyebilirdim. 

   Buna ilaveten MKYK üyesi Murat Baybatur ve diğer milletvekillerin birlikte çektirdikleri bir fotoğrafla Birlik beraberliğin simgelendiği afişte salonda yer alabilir idi. 

   Kongreye katılan 700’e yakın delege ve 17 ilçeden katılan teşkilatları salonda canlı ve heyecanlı tutabilmek adına yapılan anoslara gereken yanıt ise oldukça cılız kaldı. Ben 2002 Yılından buyana Ak Partinin birçok il kongresine katıldım o yıllardaki coşku-heyecan-salonu çınlatan ıslıklar ve sloganlardan eser yoktu. Bazı partililere sorduğumda ise ‘Abi malum Covid-19’ yanıtını aldım. Pardon bu mazeretin altına sığınmayı da doğru bulmam. Siz bağırdınız, heyecanınızı dışa vurdunuz ağzına bant yapıştıran mı oldu. Kısaca Ruh bedenden çıkmış bir kere geri döner mi bilinmez!....  

    Kongreye katılıp ta sesini yükselten teşkilatları da yok saymak doğru olmaz Akhisar,Salihli, Gördes, Kırkağaç, Soma gibi ilçelerin sloganları salonu adeta inletti. 

   Kongrede İsmail Bilen, Recai Berber, Mehmet Ali Özkan,Tamer Akkal,Semra Kaplan Kıvırcık yan yana oturur iken Uğur Aydemir’in ise milletvekili arkadaşları arasına mesafe koyarak MKYK üyesi Murat Baybatur’un yanına oturması akıllara bazı soru işaretlerini getirdi. 

    Bu arada Cumhur ittifakı çatısı altında bulunan belediyelerden birisi olan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un kongre salonunda tek başına bırakılması da işin başka bir yönü. 

  

LİSTEDE ARINÇ VE PAKDEMİRLİ’YE VEFA    

    

Bülent Arınç’ın işaret ettiği ve dizayn ettiği her haliyle fark edilen Salih Hızlı’nın yönetim kurulu listesine gelince listedeki isimleri biraz irdelemek istiyorum. 

Arınç’ın siyasetteki kader arkadaşı olan bir süre  

önce hayatını kaybeden Tezcan Ödemiş’in oğlu Levent Ödemiş, Bakan Bekir Pakdemirli’nin yeğeni Esad Ekrem Pakdemirli, Manisa’nın köklü ailelerinden ve esnaflarından Halil Pekcan’ın oğlu Ahmet Pekcan,Ticaret ve Sanayi Odası eski Genel Sekreteri Hasan Fatih Özsümer, Ak Parti kurucu il başkanlarından Dursun Ali Yıldız’ın oğlu Fatih Yıldız, Yine partinin kurucularından Hayrullah Solmaz’ın oğlu Hüseyin Solmaz, Işıkal ailesinden Hüseyin Işıkal, Şehzadeler ilçe başkanlığına vekalet etmiş olan deneyimli siyasetçi Mustafa Ali Çimbil, Türkiye Harp Malûlü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube başkanı Ümit Taydaş, listede Hüseyin Tanrıverdi’nin 7 kişilik ekibi var. Ataman Taydaş, Hasan Kaçire, Hüseyin Işıkal ve diğer 4 kişi. Bilindiği üzere Adnan Kaçire’nin Tanrıverdi’nin siyasetteki yol arkadaşı olduğunu bilmeyen yok. Salona en son girende Tanrıverdi oldu. Yanında Kaçire, oğlu Hasan’da bulunuyordu. Yunusemre ilçe başkanlığı görevinden ayrıldıktan üç yıl sonra yeniden siyasete girme kararı veren Zafer İkinci gibi isimler 49 kişilik yönetim kurulu listesinde öne çıkan isimler. 

   Tabi bu liste hazırlanması öncesinde gerçekten zorlu bir sürecin yaşandığını iyi biliyorum. Süpriz bir şekilde İl başkanlığından el çektirilen Berk Mersinli, kentte saygınlığı ile bilinen Anavatan döneminde siyasetin ön saflarında yer alan isimlere ‘Sizlerden bir isimi listede görmek istiyoruz’ teklifine vize çıkmadı.  

   Liste son dakikaya kadar büyük bir titizlikle saklandığı muhakkak. Listede kamuoyunda söylenen isimlerden eser yoktu. Salih Hızlı başkanlığındaki bu yönetim Ak Partiyi şaşalı 2002 Yıllarına taşır mı bilemem ancak ikinci kuşaklardan oluşan yönetim kurulunun işleri gerçekten zor.  

   Pandeminin yarattığı ekonomik kriz dolayısıyla Ak partinin düşüşe geçtiği bu süreçte yönetim kurulu ve onun ikna edebileceği gönüllü ekibin iki katı yetmez tam on katı efor ve performans göstermeleri gerekir. 2023’e kadar ikna etmeleri gereken binlerce birey var. 

   Gelelim partinin büyük kongre delege sıralamasına orada dengeler oluşturulmuş gibi görünse de yine Arınç’ın ağırlığı ve etkisi tartışılmaz. Bildiğim kadarı ile Hüseyin Tanrıverdi şartsız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığı ile biliniyor. Onun yanında ve yolundan biran olsun ayrılmadığı biliniyor. 

  Yönetim Kurulu ve Partinin Büyük kongre listesini MKYK üyesi Baybatur,Arınç ve Tanrıverdi tarafından yapıldığını düşünürsek 2002 ruhunu geri çağırma gibi bir heyecanı ve coşkuyu yakalama hedeflendiği düşünülmüş olsa gerek. 

    

DAVAYA GÖNÜL VERENLER SOSYAL MEDYA DA PATLADI  

 

Yönetim kurulu ve büyük kongre listelerini internet sitelerinden gören kadınlı-erkekli bu partiye gönül vermiş olanlar sosyal medya hesaplarından “Manisa’da Ak Parti Bitmiştir nokta. Bence Berk başkan gittiğinde bitti başkanım. Reis-i ayakta uyutuyorlar. Mit, emniyet, asker, her şey elinde. Bir tek bunların yaptıklarından mı haberi yok anlamıyorum” tabi bu buraya yazabileceğim sözlere yer verdim.  

   Büyük Kongre listesine gelince Listenin 1. Sırasında Bülent Arınç, ikinci sırasında ise Cumhurbaşkanına çok yakın isim Hüseyin Tanrıverdi. İl Başkanı Salih Hızlı 3. Sırada yer almış. Sözde azzedildiği belirtilen eski il başkanı Berk Mersinli 9. Sırada kendisine yer bulmuş. Turgutlu’da ilçe milli eğitim müdürü ve Şube Müdürlerini ilçe binasına çağırarak yatırımlar hakkında toplantı yaparak kendince çıkış yaptığını düşünen ilçe başkanı Serkan Baş’ta 14. Sıradan listeye girmeyi başarmış. 

   Bu arada kongreden günler öncesinden Başkan adaylığını açıklayan Gürkan Kızıltuğ’u aradı gözlerim. Göremedim eğer aday olmuş olsa idi benimde bir oyum olsaydı gösterdiği cesaretinden dolayı Kızıltuğ’a olacaktı. Ona güvenenleri hayal kırıklığına uğrattığını belirtmek isterim. 

   Gelelim son söze öncelikle kongrede 700’e yakın delegenin oylarını alan Salih Hızlı ve yönetimini kutluyor bu zorlu süreçte başarılar diliyorum. Kendisine yazılım attığından söz eden Başkan Hızlı’nın neler yapabileceğini Manisa’ya hangi yatırımları kazandıracağını, muhalefetin hangi eleştirilerine yanıt vereceğini hep birlikte göreceğiz gerçekten ben çok merak ediyorum. Sevgiyle sağlıkla kalın. Saygılarımla……   

Bu yazı toplam 4000 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.