• BIST 86.771
  • Altın 246,994
  • Dolar 6,0108
  • Euro 6,7137
  • Manisa 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Nuri Giyik Sanayi sitesinde kiralık iş yerleri
  • Akhisar Eksen Eğitim Kurumlarında üniversite hazırlık yaz kursu başlıyor
  • Üretici Süt Ürünlerine bay elemanlar aranıyor
  • Çok iyi derecede İngilizce bilen çalışma arkadaşları aranıyor
  • British Town’dan karne hediyesi İngilizce kursu
  • Bu konsept Akhisar’da ilk!
  • Şiir Günleri sezon finali 15 Mayıs’ta
  • Benimle delirir misin? adlı tiyatro oyunu 24 Mayıs’ta
  • Akhisar'da muhteşem satılık villa
  • Continental'den yaz lastiklerinde 200TL'ye varan indirim
  • Stüdyo Özge’den bir not
  • Akhisar yerel seçim sonuçları
  • Özel Pinokyo Kreşi yaz okulu ve yeni dönem kayıtları devam ediyor
  • Çarıkçı Grup güvencesiyle ev sahibi olun!

Ankara Antlaşması: Türk Girişimcilerine İngiltere’de iş kurma ve oturum hakkı

Okunma Sayısı: 318
Ankara Antlaşması: Türk Girişimcilerine İngiltere’de iş kurma ve oturum hakkı
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Antlaşması, Türk vatandaşlarına girişimci olarak İngiltere’de iş kurma ve oturum hakkı veriyor.

Ankara Antlaşması: Türk Girişimcilerine İngiltere’de iş kurma ve oturum hakkı

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Antlaşması, Türk vatandaşlarına girişimci olarak İngiltere’de iş kurma ve oturum hakkı veriyor. Bu sayede İngiltere’de iş kolunuzla ilgili bir şahıs veya limited şirket kurarak çalışabilirsiniz. 5 senelik süreç sonucunda İngiliz vatandaşlığına da hak kazanabilirsiniz.

Bir girişimci vizesi olan Ankara Antlaşması vizesinin en büyük avantajları diğer yatırımcı vizelerine göre çok daha küçük bir sermaye gerektirmesi ve 5 yıl içinde İngiliz vatandaşlığına başvuru hakkı vermesidir.

İngiltere’de Süresiz Oturum Hakkı’na giden yol: Ankara Antlaşması

Ankara Antlaşması vizesinden faydalanmak için adayların İngiltere’de kuracakları iş ile ilgili detaylı bir iş planını içeren bir başvuru dosyası hazırlamaları gerekir. Dosyada adayın kuracağı işin detayları, kapsamlı bir pazar araştırması, adayın o işi yerine getirebileceğinin göstergesi olan eğitim ve deneyim gibi bilgiler ve o işi kurup kâr etmeye başlayana kadarki süreçte ihtiyaç duyacağı finansman detaylarının yer alması gerekir.

Ankara Anlaşması’yla İngiltere’ye yerleştiğiniz zaman öncelikle bir yıllık oturuma hak kazanırsınız. Bir yılın sonunda kurduğunuz şirketin finansal ve yönetimsel bir değerlendirmesi yapılır ve her şey yolundaysa oturumunuz üç yıl daha uzatılır. Bu üç yıllık sürecin sonunda (İngiltere’ye yerleştikten dört yıl sonra) yine aynı denetimlerden geçip kalıcı oturma iznine, yani süresiz oturuma hak kazanırsınız. Süresiz oturuma sahip olduktan sonra dilerseniz kendi şirketiniz haricinde başka bir iş yapabilir ya da maaşlı bir işte çalışmaya başlayabilirsiniz.

Ankara Antlaşması’na başvurmak için ne kadarlık bir bütçeye ihtiyacım var?

Ankara Antlaşması başvurunuzda, kuracağınız şirket için gerekli sermayeyi karşılamanız gerekir. Örneğin freelance olarak evden çalışacaksanız evinizin kirası, şirketin kurulumu ve tanıtımı için gerekli giderler, çalışmanız için gerekli malzemeler (Bilgisayar, kırtasiye vb.) ve şirketiniz kârlı hâle gelene kadarki kişisel giderlerinizi karşılayacak bir sermayeyi karşılamanız yeterlidir.

Ankara Antlaşması’na başvurmak için İngilizce bilmek zorunda mıyım?

Ankara Antlaşması başvurunuzun kabul edilmesi için İngiltere’de yapmayı planladığınız iş için yeterli düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmanız yeterlidir. Yeni Bir Hayat olarak en az orta düzey veya üzerinde İngilizce bilgisine sahip adayların başvuru yapmasını öneriyoruz.

Ankara Antlaşması’na alternatif: İngiltere Tier-1 Yatırımcı Vizesi

İngiltere yatırımcı vizesi sayesinde £2.000.000 değerinde yatırım yaparak 45 günde İngiltere’de oturum, çalışma, iş kurma ve uzun vadede İngiltere vatandaşı olma hakkına sahip olabilirsiniz.

İngiltere yatırımcı vizesinin en önemli avantajları, yatırımınızın geri alınabilir olması ve yatırım süreci boyunca sizin kontrolünüzde olmasıdır. Örneğin, Amerika EB-5 yatırımcı vizesi ile karşılaştırıldığında, yatırımlarınızın kontrolünün sizde olması en önemli fark olarak ön plana çıkmaktadır. EB-5 programında yatırımlar 5 yıl sonrasında geri alınabiliyor olmakla birlikte, Amerikan Hükümeti tarafından belirlenen bölgelerdeki projelere yönlendirilmelidir.

İngiltere yatırımcı vizesi, İngiliz finansal sistemine katkıda bulunmasından dolayı Ankara Antlaşması’na göre İngiliz Hükümeti’nin daha çok desteklediği bir programdır. Dolayısıyla gerekli şartları sağladığınız sürece, ilk başvuru ve uzatma süreçleri genel olarak daha sancısız geçer.

6 yıllık bir süreç sonucunda İngiltere pasaportuna sahip olarak ABD ve Kanada dahil dünyanın 170’ten fazla ülkesine vizesiz seyahat edebilir; diğer Commonwealth ülkelerindeki yatırım fırsatlarından da yararlanabilirsiniz. Avrupa Birliği içinde dilediğiniz ülkeye yerleşebilir, işinizle ilgili fırsatlardan faydalanabilirsiniz.

İngiltere Tier-1 yatırımcı vizesine hak kazanırsanız eşiniz ve 21 yaşından küçük çocuğunuz da sizinle birlikte İngiltere’de yaşama hakkına sahip olur ve belirli şartlar altında çalışma ve eğitim haklarına da sahip olurlar.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Episoft Serum Nedir?14 Mayıs 2019 Salı 14:33
  • SEO Kılavuzu ile Tüm SEO'yu Öğrenin14 Mayıs 2019 Salı 00:09
  • Rize’de olaylı maç. 90+7’de gelen golle Galatasaray liderliği aldı13 Mayıs 2019 Pazartesi 15:56
  • Aybek Turizm'den Ramazanda da gezmeye devam13 Mayıs 2019 Pazartesi 14:14
  • Dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim12 Mayıs 2019 Pazar 17:57
  • İstanbul’da İstediğiniz Sepetli Vinci Kiralayabilirsiniz09 Mayıs 2019 Perşembe 17:59
  • Bu konsept Akhisar’da ilk!08 Mayıs 2019 Çarşamba 18:52
  • Turuncu Plastik ile en iyi çözümler08 Mayıs 2019 Çarşamba 10:47
  • Aybek Turizm’de Hıdrellez coşkusu07 Mayıs 2019 Salı 14:20
  • Meltem ve Harun mutluluğa evet dedi06 Mayıs 2019 Pazartesi 18:21
  • ALKAN TAVLI
    • CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Alkan Tavlı
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.