• BIST 9530.47
  • Altın 2483.763
  • Dolar 32.4961
  • Euro 34.8541
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Bay Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Tır Şoförü Aranıyor
  • Vasıfsız İşçi Aranıyor
  • Beden İşçileri Alınacaktır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akigo için kalmak mı zor gitmek mi?

Ahmet Ünsal

Akigo için kalmak mı zor gitmek mi? 

 

HOŞGELDİN MANİSA FK VE SOMASPOR 

BİZ BURADAYIZ BEKLİYOR OLACAĞIZ MANİSASPOR 

 

Meslek hayatımı boyunca nice şampiyonluk ve ligden düşme haberlerine imza attım. İnanın içimi acıtanların içerisinde Manisaspor’un Süper Ligden düşüşü birde aynı kader çizgisini paylaşan Akhisarspor yer aldı. Düşünün liglerdeki merdivenleri bir çırpıda çıkacaksınız kendinizi zirvede bulacaksınız üstüne üstlük Fenerbahçe ve Galatasaray gibi devleri dize getirecek Ziraat Türkiye Kupası ve Süper kupayı kulübünüzdeki müzenize koyacaksınız. Bu yönüyle bakıldığında gerçekten gururlanmamak içten bile değil di. Bende bir Manisalı olarak gurur duydum. Bu gururlandığım süreci daha önce Manisaspor’un süper lige çıktığı o ligde mücadele verdiği dönemde yaşadım. 

   Birisi 6 sezon bir diğeri 7 sezon Manisalı futbolseverlere unutamayacakları bir 13 yıl yaşattı. O yıllar için Manisaspor’a ve Akhisarspor’a ne denli teşekkür etsek ve şükran duysak azdır. Hem ekonomik hem de manevi olarak ciddi katkılar sağladılar. Önemli olan bu sürecinin devamı sağlamaktır işte bakın o boyutta istikrarlı takımlar olma süreci başarılamadı. 

   Düşünün o yıllarda Manisaspor’da kimler geldi geçti. Ekonomik olarak güçlü Vestel Şirketler Grubunun işaret ettiği başkan Haluk Çubukçu 40 yıl aradan sonra yeniden süper lige çıkan O takımın teknik direktörlüğünde Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevlerinde bulunan Mustafa Denizli, Ersun Yanal’ı gördü. 

  Akhisarspor’da ise Atilla Özcan’ın attığı temeller üzerinde Süper ligle tanışırken ileride Galatasaray gibi takımın teknik patronluğuna geçecek olan Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Reşit Akçay'ı, Şaban Yarkın’ı Fenerbahçe takımının formasını giyen Roberto Carlos, Cihat Arslan’ı daha sonrasında Tolunay Kafkas'ı ligin bitime 9 hafta kalada Okan Buruk'u göreve getirdi. 

  Buruk ile iki kupa gördü UEFA’da mücadele etme hakkını kazandı. Ligin başında Buruk ile anlaşamadı ve lige Safet Susic'i başladı. 

Akigo’yu süper lig kapısına kadar getiren ancak bu rüyası gerçekleşmeyen bugün için Erzurumspor’u bulunduğu tehlikeli bölgeden kurtarmaya çaba harcayan Yılmaz Vural. O ki bir zamanlar da Manisaspor’u uçurumun eşiğinden alabilmek için takımın başına gelmiş ruh bedenden çıkmış olan Manisaspor O sezon ligden düştü. 

  Dönemin başkanı Kenan Yaralı ve yönetimin istikrasız yönetiminin payı çok büyük idi. 

   Akhisarspor için başarıda söz sahibi olan Başkan Hüseyin Eryüksel, siyasi kulvarı tercihi Akhisarspor’un bugün gelinen kötü tablosunun yaratılmasında etken oldu. 

   Bura da bir yönetim başarısızlığın bedelini acı bir şekilde ödedi ve ödemeye devam ediyor Akhisar şehri.  

  Düşünün Türkiye liglerinde borçsuz ve kasasında milyonlarca parası olan O takımdan ne ekonomik olarak nede yönetim olarak eser kalmadı.  

 Covid-19 Pandemi bahane edilerek geçtiğimiz ayda yapılan kongrede Evren Özbey’in başkanlığı resmiyet kazandı. Fakat peş peşe alınmaya devam edilen kötü sonuçların önü alınamadı. 

  Cem Kavçak ile başlayan sezon Mesut Dilsöz ile devam etti. Onu Fırat Gül izledi onun taktikleri de takıma şifa olamadı. Akhisarspor yönetimi teknik direktörler konusunda ciddi yanlışlar yaptığına inanlardanım. 

  Buna Futbolcu transferlerinde yaptığı hatalar eklenince ortaya traji komik gelişmeler gün yüzüne çıktı.  

 Şimdilerde ise Mesut Dilsöz’ün yardımcısı komutasında Spor Toto 1. Lige tutunmaya çalışıyor. Zor bir rüya ancak gerçekleşmeyecek olarak görmemek gerekir. Zorlu Altay maçında ortaya konulan mücadeleci futbolun mükafatı olarak galibiyeti aldı. Süper Ligin biletini mutlak almak isteyecek olan Giresunspor deplasmanından zaferle dönebilecek güce sahip. Akigo için 90 dakika adeta ‘Kalmak mı zor gitmek mi ?’ maçı olacaktır.  

   Son 90 dakika da kendi evinde Play-Off hesapları olan Ümraniyespor ile karşılaşacak.  

   Tabi ki Akhisarspor’un arkasına bakmaksızın maçlarını kazanması öncelikle şart.  

  Sonra mı şuandaki puanı 29. Menemenspor ve Adanaspor 34’er puandalar.  

  Akigo iki maçı kazandığı takdirde puanını 35 yapar. 

  Menemenspor ilk yarıda kendi evinde berabere kaldığı Ankara Keçiörengücü deplasmanında puan arayacak. Son maçını da kendi evinde ligin yeni lideri Adademirspor ile oynayacak. 

 Adanaspor’a geldiğimde ise ilk devrede kendi evinde 2-1 yenildiği Royal Hastanesi Bandırmaspor ile Bandırma deplasmanında kazanmak için sahaya çıkacak. Adanaspor’un ligdeki son sınavında ise süper lig hesapları olan Yılport Samsunspor’u ağırlayacak. Nereden bakılırsa bakılsın Menemen ve Adanaspor’un işleri bir Akhisarspor kadar zor olduğu unutulmamalıdır. Bir ışık var mı derseniz bu saatten sonra futbol sahada oynanacak kararı futbolcuların performansı verecek diyorum. 

    

YOLUNUZ AÇIK OLSUN MANİSA FK 

SÜPER LİG YOLUNDA ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞMEK OLMAZSA OLMAZ  

 

Dile kolay 38 haftalık bir lig maratonu bugün için üç maç sonra tamamlanacak. Misli com 2. Lig Beyaz grubunun lideri Manisa FK oynadığı 35 maçının 23’ünden galip ayrıldı. 11’ini beraberlikte sonuçlandırdı. Kalesinde 22 gol görürken rakip fileleri tam 78 kez havalandırdı. Rakiplerinin üzerine adeta gol olup yağdı. Henüz bir yenilgisi yok ligde yoluna namağlup olarak devam ediyor. Ligde elde ettiği 80 puanla matematiksel olarak şampiyonluğunu kesinleştirdi. O artık bu ligde prestij maçlarını oynayacak 2021-2022 Futbol sezonunda Spor Toto 1. Liginde mücadele edecek. 

   Buraya kadar başarılı öyküsünü ayakta alkışlıyorum. Aslında alkışı hak edenlerin en başında bu takıma sonsuz güvenen finans yönünde gözünü kırpmadan kaynak harcayan onursal başkanı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve şimdi kulüp başkanı Mevlüt Aktan ile beraberindeki yönetim kurulu. 

   Şimdi merak edilen konu yeni sezonda maçlarını nerede oynayacağı yönünde. Bir rivayete göre Gençlik ve Spor İl müdürlüğü ile protokol imzaladığı 19 Mayıs Stadyumunda oynayacağı diğer bir yönüyle de Manisaspor ligden düştüğü O stadyumda değil de Akhisar’daki stadyumda oynayacağı duyumlarını alıyorum. 

   Maçların seyircisiz oynandığı şu ortamda nerede oynayıp olmadığı önemli değil önemli olan 1. Ligde neler yapabileceğidir. Yılport Samsunspor gibi başarıyı yakalayıp yakalamamasıdır. Çünkü önümüzdeki sezonda süper ligden düşecek olan çok dişli ve bir o kadar da köklü takımlarla mücadele edecek. Oldukça zorlu bir lig maratonu Manisa FK’yı bekliyor olacak. Pardon birde kadroda tasviye ye gidecek mi?. Öte yanda da takımı şampiyon yapan Teknik Direktör Serkan Özbalta ile yoluna devam edecek mi ?.Tüm bu sorulara tek isim karar verecek oda tabi ki Onursal Başkan Cengiz Ergün. Neden mi diyorum 2004-2005 sezonunda Levent Eriş yönetiminde süper lige çıkan Vestel Manisaspor takımın başkanlığı elinden alınan Ergün’ün Süper Ligde bir takımın başkanlığı yapma rüyasını gerçekleştirmek var. Onun rüyası demek uzun yıl aradan sonra yeniden Manisa şehir merkezinde süper lig heyecanın geri dönmesi demektir. Şehre Ekonomik katkılar yönünde bu rüyasının gerçek olmasını dilerim. 

   Şehirle bütünleşen yolu izleyen bir anlayışı hayata geçirmeleri tek şart bunun bilinmesinden yarar var diyorum. Mevcut Başkan Mevlüt Aktan ve beraberinde yol arkadaşlarına çok görevler düşüyor.. 

 

BU KEZ 301 ŞEHİT MADENCİ İÇİN BAŞARDILAR. ŞAMPİYONLUK ONLARA ARMAĞAN  

 

Geçen sezon 2. Lig kapısından dönen Somaspor, bu sezonda işi sağlam tutarak yolunda emin adımlarla ilerledi. Adını 2. Lige çıkan takımlar arasına yazdırmayı başardı.  

   Soma şehri 2014 yılının 13 Mayıs ayında dünyayı şoka uğratan meydana gelen maden faciasında tam 301 madencimizi şehit verdi. Yüzlerce madencide ölümün eşiğinden döndü. Bu denli acı olayın üzerinden tam 7 yıl geçti geçmesine onların hayatlarını sonlandıranlar ellerini kollarını sallayarak dışarıda dolaşırken 301 eş, öksüz kalan yüzlerce evlatlar ömürleri boyunca bu acının izlerini üzerlerinde taşıyacak Soma’da yüzler bundan sonra Somaspor’un elde ettiği zafer ile gülmeye başlayacak. 

    Kim bu takıma güvendiyse onların yürekten tebrik ediyorum. Somalıların yıllar önce futbolu ne denrli sevdiğini benden iyi kimse bilmez. Yağmur çamur demeden ilçedeki üç takımın maçlarını bizzat yakından takip ettiğim o yılları hiç unutmuyorum. 

  Düşünün Soma Sotes, Somaspor, Soma 13 Eylülspor böylesi takımlar vardı her birinin binlerce taraftarı vardı. Aralarında oynanan her maç derbi niteliğini taşıyordu. O yıllarda öyle bir isim vardı ki takımların başında Tevfik Lav gibi teknik direktörü Soma halkının unutması mümkün değil. O futbolu sevdiren isimlerin en önünde idi. Fakat O yıllardaki futbol özlemi yeniden şehre hakim olacak. Fakat bu kez tek takım için Somaspor için. 

Yolunuz açık olsun. Somaspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydın ve üç sezondur şampiyonluğa inan Teknik direktör Burhanettin Başatemur ve başarıda söz sahibi olan futbolcuları bize de tebrik etmek düşer. Alkışlarım takımlarına inancını hiçbir zaman bırakmayan Kara Elmas diyarının yürekli insanlarına. Şampiyonluğun 301 şehit madenciye armağan edilmesi yüz yılların en anlamlı olayı olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini alacak… 

 

     “BİZ BURADAYIZ BEKLİYORUZ”  

 

Satırımın başlığında dediğim gibi “Biz buradayız bekliyoruz”. Biz senin toprak sahalarda Horozköy ile yaptığın maçlar sonrasında profosyonel lige döndüğün o yılları unutmam mümkün değil. Bugün için Bal ligine düşmüş veya düşürülmüş olabilirsin ancak dönüşünün muhteşem olacağı inancını taşıyacak binlerce Tarzanların olduğu unutulmamalı. Hangi takımdan söz ettiğimi anlamışsınızdır tabiki Manisaspor’dan söz ediyorum. 

   Şu anda kulübün başında olanlar veya olacak olanlara sesleniyorum yılmadan yolunuza devam etmelisiniz. Sonuçta Manisaspor markası bir değer. Amatör de mücadele etse O bir Marka. Geçmiş tarihi başarılarla dolu, ancak başarısız, liyakatsız, inançsız yöneticilerle yolları kesişti. Yeniden küllerinden doğacak olan Manisaspor’a inanların yeniden takımlarının küllerinden doğmasının yolunu açacaklarına inancım tam. Bu filim bitmedi sadece iyi yönetmen iyi bir senaryo ile yeniden vizyona girecektir. Geçmişte olduğu gibi binlerce izleyici 19 Mayıs stadyumundaki yerinde olacaktır….  

 

YENİ SEZONDA TURGUTLU HALKI HEP BİRLİKTE BAŞARABİLİR 

 

Kasabanın takıma gelince şampiyonluk hayalleri bir başka bahara kaldı. Çok iyi başladığı sezonu aynı inanç ve performansla götüremedi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’a seslenmek istiyorum Somaspor’un Manisa FK başardı neden Turgutluspor başarmasın. 2021-2022 futbol sezonunda daha istikrarlı bir takım yaratmak elinizde. Kasaba halkı böylesi bir birlikteliği sizden beklemekte haklı. Çünkü Turgutlulara böylesi bir borcunuz olduğu unutulmamalı. 

  Yeni sezon öncesinde hatalardan uzak transferler,.Takımdaşlık birlikteliği tesis edilerek yarım kalan şampiyonluk rüyasını başarmak dileği ile yeni sezonda buluşmak dileği ile. 

   Maske-Hijyen-Mesafe diyerek sağlıkla kalın Saygılarımla ….  

 

Bu yazı toplam 1399 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.