• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • Manisa 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisarspor’da feda sezonu

Okunma Sayısı: 10910
Akhisarspor’da feda sezonu
Akhisarspor As Başkanı Ali Kuloğlu, saat 19.00'da kulüp binasında yaptığı basın açıklamasına Sportif Direktör Bayram Ali Kaya, Medya sorumlusu Etem Çınar, 1970 Akigo Taraftarlar Derneği, Hendek Tayfa Taraftarlar Grubu, Son Kale Taraftarlar Grubu ve basın

Akhisarspor’da feda sezonu
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Akhisarspor As Başkanı Ali Kuloğlu, saat 19.00'da kulüp binasında yaptığı basın açıklamasına Sportif Direktör Bayram Ali Kaya, Medya sorumlusu Etem Çınar, 1970 Akigo Taraftarlar Derneği, Hendek Tayfa Taraftarlar Grubu, Son Kale Taraftarlar Grubu ve basın mensupları katıldı.

FUTBOLCULARA TOPLAMDA 8 MİLYON 523 BİN TL BORÇ

As Başkan Ali Kuloğlu yaptığı açıklamada: “Geçen seneki hedefimiz Süper Lige çıkmaktı. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar da bir yıldan önceden gelen para ve 2019-2020 sezonunda futbol federasyonundan gelen harcadık. Maalesef 2019-2020 sezonunun eksi hanede kapattık. 2019-2020 sezonun da yerli oyuncuları 4 milyon 350 TL, yabancı oyunculara 470 bin Euro TL karşılığı olarak da 4173  550 TL borçla totalde de 8 milyon 523 bin TL borçla kapatmış olduk. Tekrardan çalışmalara başladık. Pandemi nedeniyle liglerin temmuz sonunda bitmesi ve eylül 11’de tekrar başlaması arada çok kısa bir süre mesafe oluştu. Bu mesafede de yönetim olarak ne yapabiliriz bir takım çalışmalar yaptık. Bu 8 milyon 523 bin TL olan borcumuzun futbolcular ile yaptığımız görüşmeler sonucun da 3 milyon 290 bin TL’ye indirdik. Artı temmuz ve ağustos ödemeleri bunun içerisindedir. Futbolculara 3 milyon 290 bin TL ödedikten sonra kalan miktar 12 milyon  815 bin TL’dir.  Bunlar futbolcularının alacağı garanti ücrettir.

OYUNCULAR YÜZDE 25 İNDİRİME GİTTİ

Yollarımızı ayırdığımız futbolculardan Onur Ayık yaklaşık 1 milyon 10bin TL  onunla karşılıklı olarak anlaşarak Akhisarspor’umuzu daha zor günlere sokmaması adına 240 bin TL yıl sonu ödemeli  protokol yaparak indirdik. Tolga Ünlü’yü  yaklaşık 490 bin TL olan alacağını 125 bin TL bir yıl sonra ödemeli karşılıklı anlaştık. Aykut Çeviker’le 593  bin alacağını 140 bin TL olarak anlaştık. Bahsettim rakamlar temmuz ve ağustos alacakları da rakamın içerisinde. Çünkü feshetmediğimiz zaman temmuz ve ağustos alacakları da ilave ediliyor.  Erhan Çelenk’in 663 bin olan alacağını  karşılıklı olarak 0 bedelle feshettik. Gökhan Değirmenci kardeşimiz de 514 bin lira olan alacağını karşılıklı olarak 0 bedelle feshettik.  Sözleşmesi devam eden oyuncularımız son derece karakterli, son derece anlayışlı bir şekilde hem daha önce alacaklarından hem de yeni yıl alacaklarından yaklaşık %25 gibi bir oranda indirime gittiler.

3 MİLYON 290 BİN TL’Yİ ACİL BULMAMIZ GEREKİYOR

Bu sene belediye den alacağımız destekler de doğalgaz ve elektrik masrafları Akhisar belediyesi tarafından karşılanıyor. Stat bakımı ve onarımı her türlü masrafı yine Akhisar belediyesi tarafından karşılanıyor. Bu sene personellerimizin içerisinde de ciddi değişiklikler yaptık ve belediyede bu sene bize personel sayısını 12 kişiye doktoru da ilave edersek 13 kişiye çıkardık.  Akhisar belediyesi bu sene 8 tane altyapı antrenörü görevlendirdi. Sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Akhisarspor’un ekonomi olarak zor durumda olması. Bu zorlukların ne kadar önemli olduğunu kamuoyuna paylaşmak durumundayız. Şuan Akhisarspor’un bu ligde kalıcı olmak için 2 yılda tekrardan yapılanmasını sağlayarak tekrardan 3. yılda süper lige çıkması için 3 milyon 290 bin TL’yi acil bulmamız gerekiyor. Akhisar’ımız dan büyük destek bekliyoruz. Akhisarspor’un bu parayı bulabilmesi için bir takım önerilerimiz var.  Akhisarspor ve Akhisarsporu sevenler olarak Akhisar’da belirli bir grubu yaratamazsak inanın ki burada kimse gerekli desteği vermeyecektir.

2 BİN TL’Yİ VEREN HERKES ÜYE OLABİLİR

En çok konuşlan şeffaflık konusunda bütün borcu size arz ettim. Burada en önemli konulardan bir tanesi üye konusu. En son toplantıda üyelik 1 defaya mahsus olmak üzere 2000 TL’ye indiriyoruz. 2000 TL’yi veren herkes Akhisarspor’a üye olabilir. Bu anlamda Akhisarlılara çok büyük görev düştüğüne inanıyoruz. Tahmin ettiğimiz üye sayısına ulaşırsak ödememiz gereken paraları daha rahat ödeyeceğiz.

FİFA’DA KAZANDIĞIMIZI CAS BOZDU

Yarın başkanımız Fatih Karabulut ile federasyona gideceğiz genel kurul toplantısı var. Büyük bir ihtimal ile oradaki açıklayacakları sonuç nedir bilmiyorum ama gelirlerin en fazla %10,%15 artığını düşünürsek 12 milyon olan gelirimizin 14 milyona ulaşacağını görüyoruz. 14 milyon geliri olan bir kulübün yaklaşık 18 milyon olan kadroyu karşılaması son derece kolay olduğunu düşünüyorsunuz ama esas belimizi büken konu maalesef daha önceden FİFA’ya başvurup da kesinleşen CAS kararı ile 1 milyon Euro Emnes’in ücreti. Gelecek olan gelirlerimizin 1 milyon Euro’su yaklaşık 9 milyon TL kesik gelecek. Bizim bu sene puan silme gibi bir derdimiz yok. Emnes’in borcu ödendikten sonra 2. Sırada Grbıc geliyor 650 bin Euro ona ödememiz olacak. Ondan sonra Bokila var ona da 46 bin Euro’dur. Bide Paulo Henrique var onunki de 90 bin Euro’dur. Yani şuan kesinleşmiş CAS sonuçları yaklaşık 1 milyon 700 bin Euro gibi kesinleşmiş borcumuz var. Bundan sonra hala devam etmekte olan Danny meselesi var. %99 kaybedeceğiz ama bu sene gelmez seneye gelir. Bide Gekas ile olan davamız var. Orada haklı iken haksız duruma düştük. FİFA’da kazandığımız davayı CAS bozdu. Onun neticesi şuan belli değil. Birde Barbosa’dan  devam eden davamız sonuçlandı o dava bizim Akhisarspor leyine sonuçlandı. O davanın kefili de Hatayspor’dur yani o parayı Barbosa’dan tahsil edemezsek Hatayspor’dan tahsil edeceğiz. Şuan FİFA’da ve CAS’taki durumumuz budur.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Akhisarspor’un bu seneki yaptığımız bütçe ile çok doğru bir orantılı bütçe. O anlamda şu 3 milyon 290 bin TL’yi bunu Akhisar olarak bulmamız lazım. Bunu yöneticilerimiz, idarecilerimiz, başkanlarımız, odalarımız bir şekilde el atılırsa ve taraftarımızın da üye desteği ile birlikte bunu aşarsak bence bu sene Akhisarspor iyi noktaya geleceğini düşünüyorum. Futbolcularımız öyle anlayışlı ki hiçbir futbolcu böyle bir kulüpte kalmak istemez. Bizimkiler hala burada bizim sözümüzü bekliyorlar, sözümüzün icrasını bekliyorlar. O anlamda hepimize görev düştüğüne inanıyorum.

AKHİSARSPOR’U İYİ GÜNLER BEKLEMEZ

Transfer yasağını kaldırabilmek için bu paraları yatırmamız lazım. Bizler gelecek için tedbir almazsak Akhisarspor’u iyi günler beklemez. Eğer biz Akhisar’da bu kurumları harekete geçiremezsek bu paralar ödenmez. Ödenmezse de futbolcuları burada tutamayız. Giderler gittikleri noktada ben senaryonun ne hale geleceğini bilemiyorum. Tüm Akhisar bunu tüm çıplaklıyla bilsin. Bizi eleştiriyorlar ama bizim nasıl çalıştığımızı bilmiyorlar. Benim şahsıma da hakaret ediliyor. İşte bu pabuççu nerden çıktı o genç arkadaşlar babalarına, dedelerine sorsunlar. Nereden çıktığımı görürler. Bunlar bizi son derece üzüyor. Buraya sabah 9’da gelip akşam 12’de gidiyoruz.

AKHİSARSPOR’U KURTARALIM

Yerel firmalarımızla yaptığımız görüşmeler neticesin de böyle bir şeyin olmadığı kesin. Ulusal şirketlerden düşündüğümüz firmalar var. Onlar ile birkaç görüşme içerisindeyiz. Stat’ın ledlerinin 2 yıllık kirası LED reklamlarının kirası. Bizim geçen sene LED reklamlardan kazandığımız para sadece 200 bin TL. Yeni bir teklif aldık. 2 yıllık 2 milyon 250 TL İstanbul şirketinden anlaştık sayılır. Boşta olan göğüs reklamımız var. Sırt reklamımız var bunlar için girişimlerimiz var. Her şeyden önemli Akhisar’a ciddi bir gelir getirecek olan isim sponsorluğu var. Ben rica ediyorum bütün başkanlarımızdan bütün büyüklerimizden egolarını atsınlar gelin şu Akhisarspor’u kurtaralım. 3 milyon 290 bin TL inan olsun çok komik bir rakam. Herkes üzerine düşen görevi birazcık yaparsa ben inanıyorum ki Akhisarspor çok farklı yerlere gelecek.

Akhisarspor olarak bir FEDA’ya ihtiyacımız var.

Virüs testi pozitif çıkan oyuncularımızın 4’ün testi negatif olarak geldi. 1 tanesi hala pozitif. 11 Eylül’e yetişebilirler” dedi.

kmo_1450.jpgkmo_1454.jpgkmo_1455.jpgkmo_1458.jpgkmo_1459.jpgkmo_1461.jpgkmo_1463.jpgkmo_1467.jpgkmo_1471-001.jpg

Etiketler: ,
  • Yorumlar 34
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.