• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl kutlama programı açıklandı

Okunma Sayısı: 5897
Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl kutlama programı açıklandı
Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl kutlama programı açıklandı

6 Eylül 2017 Çarşamba günü kutlanacak olan Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü programı Akhisar Kaymakamlığı yaız işleri müdürlüğünce ilan edildi.

AKHİSAR İLÇESİNİN DÜŞMAN İŞGALİN KURTULUŞUNUN 95.YILI

A-GIRIŞ Akhisar in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü, 16.04.2012 tarih ve 2012/3073 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilip, 05.05.2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Törenler Yönetmeliği" esasları dahilinde Kutlama Komitesi tarafından aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde kutlanacaktır.

B-AMAÇ 6 Eylül günü halkımız tarafından gurur, mutluluk ve şevk içinde kutlanacaktır. Çünkü bugün Akhisarlılar olarak esaretten kurtulma ve milli varlığımızı yüceltme bilincini yaşadığımızdan;

1- Bir yanda milli varlığımızın, milli birlik ve bütünlüğümüzün, milli ortaklığımızın ve geleceğimizin sembolü olan günümüzü içtenlikle sevgi ve coşku ile yaşamak,

2- öte yandan milli egemenliğimizi, milli birlik ve beraberliğimizi zedelemeye, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan vatanımızı bölmeye, parçalamaya kalkışanlara karşı geleceğimizin teminatı olan çocuklarım ızı uyanık ve bilinçli yetiştirmek,

3- Gençlerimizin medenT dünya içinde itibarlı bir yere sahip olarak yarınlara güvenle bakabilmeleri ve büyük Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak amacı çerçevesinde Akhisar ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıll aşağıdaki program çerçevesinde kutlanacaktır.

C- ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNMA VE KUTLAMA TÖRENI

TARIH: 06.09.2017 Çarşamba SAAT : 09:30

YER : Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı

1- Atatürk anıtına sunulacak çelenkler ve törene katılan resmi ve özel kuruluş temsilcileri saat 09:20'de anıt önünde yerlerini almış olacaklardır. Çelenk koyacak kurum ve kuruluşlar 05.09.2017 Salı gününe kadar Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü'ne bildireceklerdir.

2- 06.09.2017 Çarşamba günü saat 09:30-da çelenkler protokol sırasına göre ad okunarak bizzat birim amirleri tarafından sunulacak ve tören yöneticisinin vereceği komutla saygı duruşu yapılacak, devamında Belediye Bandosu eşliğinde Istiklal Marşımız söylenecek, Bayrağımız göndere çekilecektir.

3-Akhisar Şehit Serdar Kandemir Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Beyza Açıkgöz - Bayrak şiirini o kuyacak.

4-Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Belediye Başkanı Salih HIZLI tarafından yapılacaktır.

5-Akhisar Şehit Serdar Kandemir Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Sudenur Karagöz- Bir Bayrak Rüzgar Bekliyorşiiriniokuyacak.

6-Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi.

7-Kurtuluş Günü nedeniyle gelen kutlama mesajları okunacaktır.

8- Ayrıca Belediye Başkanlığınca hazırlanan çelenkler saat 09:30 - 10:00 arasında Reşatbey Mahallesindeki Reşatbey Anıtına ve Aynalı Camii'indeki Halit Paşa kabrine konulacak ve saygı duruşunda bulunulacaktır.

9-Kapanış

D-GÖREV DAĞİLİMİ

1- Resmi binalar ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca, yol ve meydanlar ise Belediye Başkanlığı tarafından Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatılacak ve süslenecek, taklar kurulacak ve gece aydınlatılacaktır. Belediye Zabıtası'nca esnafın bayrak asması sağlanacaktır.

2-Atatürk Anı tı ses ve kürsü düzenlemeleriyle şeref tribünü Belediye Başkanlığı'nca hazırlanacak, Belediye Bandosu hazır tutulacaktır. Göndere çekilecek bayrak için belediye zabıtası görevlendirilecektir. Elektrik kesilmesi ne karşı hertürlü önlem Akhisar Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş'nce alınacaktır.

3-Törende güvenlik tedbirleri ve yol güzergahlanndaki trafik düzenlemesi Ilçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye zabıtası tarafından sağlanacaktır. Tören sırasınca kuru sıkı silah ve patlayıcı maddeler patlatı Imayacaktır.

4-Tören yerinde ve tören süresince Ilçe Sağlık Müdürlüğü'nce tam donanımlı bir ambulans ve gerekli sağlık ekibi hazır bul undurulacaktı r.

5-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce şiir okuyacak öğrenciler temin edilecek, merkezdeki ilk ve orta dereceli okullardan 2 idaresi nezaretinde bayrak ve flamalar bulundurulacaktır. (Öğrenci grubu getirilmeyecek sadece bayrak flama taşıyacak öğrenciler törene katılacak)

6-Çelenk Sunma ve Kutlama Programında Tören Yöneticiliğini Akhisar Şehit Serdar Kandemir Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mesut TAŞATAR yapacaktır. Bando eşliğinde Istiklal Marşı 'nı Akhisar Şehit Serdar Kandemir Ortaokulu Müzik Öğretmeni Meltem ALHAT söyletecektir. Sunuculuk görevi Akhisar Şehit Serdar Kandemir Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hamdi GÜVEN tarafından yapı lacaktır.

7- Kurtuluş günü ile ilgili organize edilecek mevlit ve mevlit sonrası ikram için müftülük görevlendimıe yapacaktır.

 

 

 

akhisarin-kurtulusunun-95-yildonumu-(1).jpgakhisarin-kurtulusunun-95-yildonumu-(2).jpgakhisarin-kurtulusunun-95-yildonumu-(3).jpgakhisarin-kurtulusunun-95-yildonumu-(4).jpgakhisarin-kurtulusunun-95-yildonumu-(5).jpgakhisarin-kurtulusunun-95-yildonumu-(6).jpg

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.