• BIST 7948.6
  • Altın 1887.908
  • Dolar 28.8471
  • Euro 31.4362
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Eksen Kurs Merkezlerinde KPSS - ALES - DGS kayıtları devam ediyor
  • Dr. Dt. Simge Ayazoğlu Akhisar Ortodonti kliniği açıldı
  • Vergi Ödemede İkinci Taksit Son Gün 30 Kasım
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Yenileme kayıtları devam ediyor
  • Sosyal medya hesaplarımız
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar’da Muhteşem Bir Tarihi Canlandırma

Okunma Sayısı: 2548
Akhisar’da Muhteşem Bir Tarihi Canlandırma
Şehrin ileri gelenlerinden Hacı şerifağazade Emin Ali Efendi, Reşit Efendi, Eczacı Esat Bey, Doktor Cevdet Bey, Yılanoğlu Mehmet Ali Efendi’ nin Yunanlı askerler tarafından rehin alınması

Akhisar’da Muhteşem Bir Tarihi Canlandırma
Akhisar (Kenan MOLLA)

Şehrin ileri gelenlerinden Hacı şerifağazade Emin Ali Efendi, Reşit Efendi, Eczacı Esat Bey, Doktor Cevdet Bey, Yılanoğlu Mehmet Ali Efendi’ nin Yunanlı askerler tarafından rehin alınmasının canlandırılması Akhisar’ da muhteşem görüntülere sahne oldu.

Tarihi canlandırma Akhisar Tren Gar’ ından saat 17.00’de hareket edilerek Şehit Teğmen Tahir ün caddesi, Tekel ve Karakol arasından, eski garaj mevkiinden Şehit Necdi Şentürk Parkı içinde bulunan ilk rehine teslim alındı. Rehine ile birlikte hareket eden Yunanlı askerler buradan belediye önünde bulunan diğer rehine ile beraber iple bağlayarak Tahir ün caddesinden Akhisar öğretmen evinde bulunan rehineyi de alan yunan askerileri en son olarak hükümet konağı önünde bulunan rehineyi de teslim aldıktan sonra tekrar tren garına hareket ettiler. Burada da temsili olarak trene bindirip rehineler götürüldü.

Canlandırmada Ali Akbaş (Yunan Kumandanı), şuayip Aslan (Yunan Kumandanı), Beytullah Akkoyun (Yunan Askeri), Ergün (Yunan Askeri), Bekir Göker (Rehine), Alaattin Biçer (Rehine), şaban Molla (Rehine), Nevruz Ali Gider (Rehine), Mustafa çeviker (Rehine) görev aldılar.

Akhisar’ ın 84. kurtuluş günü etkinlikleri çerçevesinde ilk kez düzenlenen tarihi canlandırma Akhisar’ lı vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve merak ile izlendi.

Not: Daha geniş içerikli fotoğraflar için lütfen akhisar.bel.tr adresini ziyaret edin!











  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.