• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • Manisa 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

Akhisar’da ‘Darbeye hayır’ nöbeti

Akhisar’da ‘Darbeye hayır’ nöbeti
Akhisar’da ‘Darbeye karşı hayır’ nöbeti Akhisar Belediyesi yeni hizmet binası önü Milli Egemenlik Meydanı’nda devam ediyor.

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından binlerce Akhisarlı akşam saatlerinde Milli Egemenlik Meydanı’na akın etti. Araçlarıyla şehirde nöbet turu atan vatandaşlar ise bayraklarla kornalarla ‘Darbeye hayır’ mesajı verdi. Adeta kutlama eşliğinde devam eden ‘Darbeye hayır nöbeti’nde taşkınlık çıkmadı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise sık sık denetimlerini sürdürüyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, meydanda toplanan kalabalığı selamlayarak bir açıklama yaptı. Öte yandan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit’e telefon ile bağlanan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber kalabalığa seslendi ve Akhisar halkının yanında olduğunu kaydetti.
Selamlayarak sözlerine başlayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; “dün akşam olduğu gibi bu akşam da Milli Egemenlik Meydanı’nda hep bir aradayız. Demokrasi nöbetimiz için hep bir aradayız, Allah’a şükürler olsun.
Değerli kardeşlerim, sevgili Akhisarlılar; bizlerin, bu şehir için bu ülke için hayalleri var. Bizler bu ülkenin geleceği için ve çocuklarımızın geleceği için hayaller kuruyoruz. Çocuklarımız daha özgür bir Türkiye’de yaşasınlar diye, çocuklarımız daha zengin bir Türkiye’de yaşasınlar diye hep birlikte çalışıyoruz. Bizler meselelerimizi demokratik yöntemlerle çözmek kararlılığı içerisindeyiz. Bunu bugüne kadar böyle yaptık, bundan sonra da böyle yapacağız.
DEĞİŞİM DARBE İLE KABUL EDİLEMEZ
Ben 3 dönemdir belediye başkanınızım, bundan evvel bir başka belediye başkanı vardı, benden sonra ki dönemde inşallah bir başka arkadaşımız olacak. Bu değişimlerin hepsi demokratik süreçlerle sizin ananızın ak sütü gibi kullandığınız oylarla olacaktır. Bu değişimlerin başka türlüsü asla kabul edilemez. Hele hele darbe ile asla kabul edilemez. 
ASLA SİYASET İÇİN BİR ARADA DEĞİLİZ
Burada akşam olduğu gibi bugün de bütün Akhisar burada. Ben simaları tanıyorum, burada her siyasi düşünceden arkadaşımız ve kardeşimiz var. Asla siyaset için bir arada değiliz. Biz ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için buradayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meselelerimizi oturup konuşacağız, tartışacağız ve çözüme bağlayacağız.
HAYALLERİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ
Değerli kardeşlerim biz bu vatanın evlatlarıyız, bu toprakların evlatlarıyız. Sağcısıyla, solcusuyla herkes bu toprakların evlatlarıdır. Bizler kardeşiz, Allah bizi bu topraklarda kardeş kıldı. Bizler bütün farklılıklarımıza rağmen bu topraklarda barış içerisinde kardeşçe yaşamayı becerebilen asil bir milletiz. Bu asaletimiz bundan sonra da devam edecektir. Bizim bu topraklarda hayallerimiz var, biz bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz ve bu hayallerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. 
ANADOLU İNSANLIĞIN SİGORTASIDIR
Birbirimizi arkadaş ve dost bilerek yolumuza yürüyeceğiz. Anadolu dünyanın, bütün insanlığın sigortasıdır. Eğer Anadolu’ya bir şey olursa bilin ki bütün dünya kaybeder. O yüzden biz millet olarak büyük bir vebalin ve büyük bir misyonun sahipleriyiz. Bu asil millet bu misyonu tarih boyunca gerçekleştirdi bundan sonra da gerçekleştirmeye devam edecektir. 
Bu topraklar bütün göçmenlere ev sahipliği yapmıştır, bu asil millet buradan gelen geçen herkese ev sahipliği yapmıştır ve hiç kimsenin ne dinine, ne diline ve ırkına bakmamıştır onların hepsini bağrına basmış lokmalarını paylaşmıştır, Anadolu bu yüzden Anadolu’dur. 
BU FOTORĞAF TARİHE GEÇECEKTİR
Biz bu vatanı sokakta bulmadık bu vatan şehitlerimizin kanları ile sulanmış, asil bir vatandır, mübarek bir vatandır. Sizler Anadolu’nun bu asil milletin cesur evlatları, sizler bu meydanları doldurarak demokrasinize, çocuklarınız yarınlarına ve bu ülkenin yarınlarına sahip çıkıyorsunuz. Allah’ın izniyle bu topraklarda bizler sonsuza kadar dünya var oldukça yaşamaya devam edeceğiz. Bu fotoğraf Akhisar’ın tarihinde en şanlı yerini alacaktır. Akhisar’ın tarihinde geriye dönüp baktıklarında bu fotoğrafa Akhisarlılar diyeceklerdir ki evet Akhisar’ın asil evlatları meydanlara toplandılar ve bu meydanlarda demokrasiye sahip çıktılar. 
(BG-ED-KM-HŞ)

İzlenme: 1645
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.