• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Manisa 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı

Okunma Sayısı: 5157
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar Yeni Adli Yargı yılı açılışı Akhisar Adliye Sarayının zemin katında yapılan törenle başladı.

Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Akhisar Yeni Adli Yargı yılı açılışı Akhisar Adliye Sarayının zemin katında yapılan törenle başladı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ve Manisa Baro Yönetim Kurulu üyesi Akhisar Baro temsilcisi Av. Ümit Arışlıer, Adliye Sarayının Zemin katında bulunan Atatürk büstüne çelenk konulması ile tören başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ilk konuşmayı Manisa Barosu Yönetim Kurulu üyesi, Akhisar Baro Temsilcisi Av. Ümit Arışlıer yaptı. Av. Ümit Arışlıer;” 2014-20 15 Akhisar adliyesi adli yıl açılışımızı katılımlarınız ile onurlandırdığınız için Manisa Barosu Akhisar Baro Temsilciliği, ve şahsım adıma teşekkürlerimi sunarım. Geçtiğimiz dönemlerde başta görevleri başında şehit edilenler olmak üzere, aramızdan ayrılan hakim, savcı ve avukat meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Sayın meslektaşlarım sayın misafirler; çağdaş hukukun avukatlar için kabul ettiği; hiç bir baskı engelleme taciz veya hukuka aykırı müdahale ile karşılaşmadan her türlü mesleki faaliyeti yerine getirmeleri, görevlerini icra ederken güvenlikleri tehdit edildiğinde korunmaları, yargı yerleri ve özellikle idari makamlar önünde yazılı ve sözlü taleplerinde hukuki ve cezai muafiyetlerden yararlanmaları, müvekkilleriyle iletişimlerinin gizliliği gibi ilkelerin ihlal edilmemesini, tüm meslektaşlarım adına yeni yargı yılında talep ediyoruz. Yine bunlara ilişkin yasal

düzenlemelerin de biran önce yapılmasını talep etmekteyiz. Sayın misafirler, hakimlerin tarafsız ve bağımsız olmaları ne kadar önemliyse kanun koyucu ve idari makamların yerine

geçerek yasama organı ya da hükümet gibi davranmaları da kabul edilemez. Başka bir anlatımla, devlet içinde ayrı devletler olamaz, yargı mensuplarının devletin içinden veya dışından kimi yapılarca “benim hakimim”, senin hakimin” diye sınıflandırması izah dahi

olunmaz ve kabul edilemez. Bu tartışmaların yapıldığı bir ülkede hiç kimsenin hukuki güvenliği kalmaz. adalet mülkün temeli ise, mülk temelsiz kalır. Yine bu bağlamda; yürütme veya yasama organınca tarafsızlığı ve bağımsızlığı anayasa ile güvence altına alınmış olan ve uluslararası sözleşme ve normlar ile desteklenen yargı da; hiç bir şekilde, görev yapmasını, yani, adalet dağıtmasını ve çalışmasını engelleyecek baskıya ve müdahaleye maruz bırakılamaz. Bu bağlamda; görevleri başında her türlü baskıya maruz kalmış olan, tüm hakim, savcı, avukat meslektaşlarımıza da bu dönemde direnme gücü diliyorum sayın misafirlerimiz konuşmama son verirken, 2014-2015 adli yılın hukukun üstünlüğünün ve yargının bağımsızlığının korunduğu bir adli yıl olmasını ve Türk yargı erki mensupları için huzurlu ve verimli geçmesini, tüm ulusumuz için ise adaletli, adaletin hüküm kılındığı bir yıl olmasını

diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Törende konuşan Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner;” Çok değerli misafirler çok değerli katılımcılar 2014 - 2015 adli yılı açılış programına hoş geldiniz, sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı olarak, geçtiğimiz adli yılda soruşturma bürosuna 8653 soruşturma evrakı gelmiştir, Devir ile birlikte toplam 18484 soruşturma evrakına bakılmıştır. Soruşturma bürosunda 8780 evrakımız sonuçlandırılmıştır. Kalan 9704 soruşturma evrakının 7511 adedi faili meçhul, 2193 adedi ise derdest evrak olarak soruşturmasına devam edilmektedir. Akhisar Başsavcılığı İlamat Büromuzda gelen 4551 infaz evrakı devir ile birlikte toplam 9137 ilam evrakına bakılmıştır. İlamat İnfaz Bürosunda çıkarılan evrak sayısı 4254 tür. Kabahatler Büromuzda toplam 36 adet kabahat soruşturmasına bakılmış, bunlardan 32 adedi sonuçlandırılmıştır. Talimat Büromuzda toplam 1101 evraka bakılmış, 1027 evrak sonuçlandırılmıştır.  Yakalama Büromuzda toplam 1533 evraka bakılmış, 1208 evrak sonuçlandırılmıştır. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımızın geçtiğimiz adli yıl döneminde büroların bakımından iş yüzdeleri hesaplandığında %90 ve üzeri bir iş ortalamasının tuttuğu kayıtlanmaz kapsamında görülmektedir. Yargının hızlandırılması, etkinlik ve verimliliğin artırılması bakımından ulaştığımız rakamlar memnuniyet verici olmakta birlikte yeni adli yılda da hızlı, etkili, verimli işleyen bir yargı mekanizmasının Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı olarak gerçekleştirilmesi için gereken her türlü çabayı gösterme kararlılığındayız" dedi.

Çok değerli katılımcılar,

Bekir Şahiner;” Geçtiğimiz adli yıl içerisinde önemli yasa değişiklikleri gerçekleşmiş olmakla birlikte, 6545 sayılı Yasa ile yapılan değişiklikler oldukça önemlidir. 6545 sayılı Yasa ile yapılan değişiklik ile yargının hızlandırılması, etkinliği ve verimliliğinin artırılması noktasında Sulh Ceza Hakimliği kurulmuştur. Akhisar Merkez ve Mülhakat adliyelerimizde Sulh Ceza Hakimlikleri faaliyetine başlamıştır. Sulh Ceza Hakimliklerinin kurulması il birlikte özellikle soruşturma aşamasında hakim kararı gereken iş ve işlemlerde Sulh Ceza Hakimliği yetkili olduğundan iş ve işlemlerde hızlıca karar alınabilmesi imkanı ortaya çıkmıştır. Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararlara karşı yapılan itirazların artık Akhisar Sulh Ceza Hakimliği tarafından incelenip karara bağlanılması ile birlikte Merkez ve Mülhakat Adliyelerimizde KYOK Kararlarına yapılan itirazların daha çabuk sonuçlanması imkanı ortaya çıkmıştır. 6545 sayılı Yasa ile birlikte Sulh Ceza Mahkemeleri kaldırılmış, Sulh Ceza Mahkemelerindeki yargılama dosyaları Asliye Ceza Mahkemelerine devredilmiştir. Akhisar Adliyemizde 3 Asliye Ceza Mahkemesi faaliyette bulunacaktır. 2. Asliye Ceza Mahkemesi hariç diğer Asliye Ceza Mahkemeleri 1/2 yetki ile çalışacaktır. Soma ilçemizde müstakil iş mahkemesi kurulmuştur. İş- Mahkemesi faaliyetine başlamıştır. İş Mahkemesinin faaliyete geçmesi ile birlikte iş davaları daha kısa süre içerisinde karara bağlanacaktır.

6545 sayılı Yasa ile birlikte uyuşturucu madde suçları, hırsızlık suçları cezalarında ciddi artışlar olmuştur. “Esrar elde etmek için kenevir yetiştiren kişiye 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilebilecektir" dedi.

Bekir Şahiner;” 5237 sayılı TCK’nun 188. maddesinde düzenlenen “Satmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurma suçlarında faile 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilebilecektir.” Hırsızlık suçlarında “Bina ve eklentilerinde yapılan hırsızlık eyleminde faile 3 yıldan 7 yıla kadar ceza verilebilecektir.“Gece vakti işlenen hırsızlık suçundan yarı oranında ceza artırılacaktır.” 6545 sayılı Yasa da bir önemli değişiklikte adli para cezası ödenmemesi sebebiyle cezası hapse çevrilenlere ilişkindir. Bunlar cezaevine alınmayıp kamuya yararlı bir işte denetimli serbestlik marifetiyle çalışarak cezalarını infaz edebilecektir" dedi.

Çok değerli katılımcılar;

Bekir Şahiner;” Yargı olarak en çok eleştiri aldığımız hususlardan birisi de , Cumhuriyet Başsavcılıktan tarafından açılan davaların, iddianamelerin beraatle sonuçlanma hususudur. Ülkemizde Cumhuriyet Savcıları tarafından düzenlenen iddianamelerin önemli bir kısmı beraatle sonuçlandığı bilinen bir gerçektir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 6. maddesi adil yargılama hakkının bir parçası, Lekelenmeme Hakkıdır. Kişilerin haklarında somut deliller varsa mahkumiyet kararı verilebilecektir. Somut delillere istinaden kişiler yargılanmalı, beraatle sonuçlanması muhtemel olaylarda kişiler hakkında iddianame tanzim edilmemelidir. Bugüne kadar Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı olarak Avrupa Insan Hakları Sözleşmesi 6. madde kapsamındaki Lekelenmeme hakkına önem verdiğimiz gibi düzenlenen iddianamelerde somut deliller, bu delillerin mahkumiyete yetecek derecede olmasına yeni adli yılda da öncelik vereceğiz" dedi.

Değerli katılımcılar,

Bekir Şahiner;” Geçtiğimiz adli yılda 13/05/20 14 tarihinde Soma İlçemizde meydana gelen 301 maden işçisinin vefatı ile sonuçlanan uzu cü maden kazası, yaşadığımız en önemli adli olaydır. Bu olayda Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Mülhakat Adliyelerimizle birlikte HSYK, Bakanlığımız, Adli Tıp Yetkilileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile koordinasyon ve iş birliği içerisinde yapılması gereken her türlü hukuki işlem en kısa süre içerisinde yapılmıştır. Soruşturma halen Soma ilçemizde görevli Cumhuriyet Savcılarımız tarafından devam ettirilmektedir. Bu olay hiç bir kuşkuya mahal bırakmayacak şekilde soruşturmayı yürüten Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından araştırılmaktadır. En kısa sürede soruşturma ikmal edilecektir. Fezleke düzenlemek suretiyle iddianamenin düzenlenilmesi için soruşturma evrakı Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunulacaktır. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendireceğimiz Cumhuriyet Savcısı marifetiyle gerekli incelemenin yapılarak iddianame düzenlenilmek suretiyle Akhisar Ağır Ceza Mahkemesine en kısa sürede sunulacaktır. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu tadilatı halen devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde yapılan tadilat işlemleri basınımız vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yaşanan bu elim olay sebebiyle vefat eden şehit madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim" dedi.

Değerli meslektaşlarım, değerli katılımcılar,

Bekir Şahiner;” 2014- 2015 adli yılının ülkemize, milletimize yargı çalışanlarına hayırlı olmasını dilerim. Yeni adli yılda adaletin kuvvetli olmasını temenni ederim, Yeni adli yılda hak ve özgürlüklerin hayata geçirildiği, insanların birbirlerini farklılıklarıyla kabul ettiği, hukuk devletine ulaşma yönünde demokratik adımların atıldığı barış, huzur, esenlik içinde geçen adli yıl olmasını temenni ederim.Yeni adli yılın Hakimlerimize, Savcılarımıza, yargı çalışanlarımıza hayırlı olmasını diler, çalışmalarında kolaylık ve başarılar dilerim. Yeni adli yılın birliğe, beraberliğe vesile olmasını temenni ederim diyerek sözlerini tamamladı.

 

Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı

  • Yorumlar 2
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.