• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 16 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

Akhisar’da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

Akhisar’da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Akhisar Kaymakamlığı ve Akhisar Belediyesi tarafından Belediye Sanat Galerisinde

Akhisar’da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı
 

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Akhisar Kaymakamlığı ve Akhisar Belediyesi tarafından Belediye Sanat Galerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” mensuplarının 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi kalkıştığı hain darbe girişimi sırasında ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinden objektiflere yansıyan fotoğraflardan oluşan “15 Temmuz Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi” açıldı. 

Sergi açılış konuşmasını yapan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, “Devletimiz ve tarihimiz açısından çok önemli bir olayın sene-i devriyesini gerçekleştirdiğimiz bir hafta içerisindeyiz. 15 Temmuz 2016, FETÖ, Paralel Devlet yapılanması adlı örgütün hain bir darbe kalkışmasını gerçekleştirdiği tarih olarak tarihimizde yerini aldı.

26 Ekim 2016 tarihinde Ulusal Bayram ve genel tatiller hakkındaki kanunda yapılan değişiklikle 15 Temmuz 2017 tarihimden itibarinden 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anma ve milli birlik günü olarak artık kutlanacak. İçinde bulunduğumuz haftada dün başlattığımız şehitlik ziyaretiyle bu hafta içerisinde gerçekleştireceğimiz fotoğraf sergisi ve başka etkinliklerle haftayı idrak edeceğiz.

Kalkışmalar, gerek Cumhuriyet tarihimizde gerekse kadim devletimiz Osmanlı Devleti tarihi içerisinde de bazen müracaat edilen bir yöntem olmuştur. Bu özellikle Osmanlı Devletinin de kendisiyle eş zamanlı olarak gelişen Bizans medeniyetinde de başvurulan meşru olmayan bir yöntem. Cumhuriyet tarihimiz içerisinde de değişik kere bu yönteme maalesef müracaat edildi.

15 Temmuz tarihi bundan sonra demokrasi şehitlerimizi anma, demokrasi bilincimizi geliştirme, güçlendirme ve özellikle bütün kurumların meşruiyet kültürünü geliştirmesi noktasında çok önemli misyonu ifa edecek. Özellikle Cumhuriyet tarihi döneminde baktığımız zaman maalesef siyasi gelişmeler demokrasiye olan ve milli iradeye karşı olan sıkıntıları değerlendirmekte farklı cümlelerle ifade edilmiş. O dönemin etkin güçleri tarafından şartlar geliştiği takdirde bu yöneteme müracaat edilmesi gayet meşru bir yöntem olarak değerlendirilmiş. Daha sonraki dönemlerde şapkayı alıp gitmek şeklinde değerlendirilen ve bunun karşısında direnç gösterilmeyen bir vaziyet alınmış.

İçinde bulunduğumuz süreç içerisinde de maalesef kontrollü ve kontrolsüz, sivil ve askeri olarak değişik değerlendirmeler yapılmakta. Bu açıdan baktığımızda sivil ve demokratik hayatımız açısından son derece önemli olan 15 Temmuz olayını maalesef etkinsizleştirme, değersizleştirme ve itibarsızlaştırma gibi bir takım amaçlara hizmet ediyor. Bu özellikle kendisini Türk Milletinin gelişmesine adamış, fikir adamı Nurettin Topçu’nun 1960’lı yıllarda ifade ettiği ‘Türk Milletinin kendisini geleceğe hazırlama noktasında ulusal Kurtuluş Savaşında askeri yöntemler ile geliştirdiği yöntemin sivil ve zihniyet anlamında kendisini ifade etmesinin gerekliliğini, belkide 15 Temmuz aradan geçen yarım asırlık bir süre içerisinde bu olayı gerçekleşmesiyle Nurettin Topçu’nun sivil anlamda Kuva-i Milliye hareketinin gelişmesi tahakkuk etmiş olabilir diye değerlendiriyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde, onun dirayetinde ve milletimizin dik duruşuyla önlenen bu kalkışmanın yıl dönümünde hayatını kaybeden 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bundan sonraki süreçlerde demokratik ve siyasi hayatımızda bir daha bu yöntemlere müracaat edilmemesi en büyük dileğimiz olacaktır” dedi.

Sergi açılışına Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında anı defterini ilk imzalayan ise Akhisar Kaymakamı Kaan Peker olurken ardından Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve vatandaşlar da anı defterini imzaladı.

 

İzlenme: 1524
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.