• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Manisa 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar sokaklarındaki ücretli otopark uygulaması kalkıyor mu?

Okunma Sayısı: 7270
Akhisar sokaklarındaki ücretli otopark uygulaması kalkıyor mu?
Manisa merkez ve bir çok ilçelerinde kaldırılan ücretli otopark uygulaması için Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu önderliğinde CHP ve İYİ Parti grubu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisine önerge sundu.

Manisa merkez ve bir çok ilçelerinde kaldırılan ücretli otopark uygulaması için Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu önderliğinde CHP ve İYİ Parti grubu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisine önerge sundu. Verilen önergede Akhisar Belediyespor'a destek amaçlı verilen otoparklardan, sokak otopark ücretlerinin kaldırılması ve sabit otopark ücretlerinin desteğinin devam etmesi önerildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı.

Toplantıda 74 gündem maddesi ve iki önerge görüşüldü. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun önergesiyle Akhisar'da cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasının kaldırılmasını talep edildi. Başkan Cengiz Ergün, Akhisar'da ücretli otopark işini alan şirketin sözleşmeyi feshetmesi gerektiğini ifade etti. Sözleşmenin feshi için görüşme yapılması kararlaştırıldı. Sözleşme feshedilince Akhisar'da ücretli otopark uygulaması tamamen kalkmış olacak. 4 Mayıs 2022 tarihine kadar süren sözleşme kapsamında Akhisar'da cadde ve sokaklardan elde edilen gelir Akhisarspor'a gelir olarak gidiyordu.

Meclis toplantısı ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu şu ifadelere yer verdi, "Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Akhisar halkının bizden istediği sokak ve caddelere park eden araç sahiplerinden alınan ve geliri Akhisarspor’a giden otopark ücretlerinin kaldırılması konusunu CHP ve İYİ Partili meclis üyelerimizin imzalarıyla meclisimize sunduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisarspor’un bu otopark uygulamasından feraget ettiği taktirde Akhisar’daki cadde ve sokaklardan alınan park ücretinin kalkacağını ifade etti.

Akhisarspor’un caddelerden kazandığı gelirin aynısını Akhisar Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak karşılamayı önerdik. Otopark uygulaması kalktığı taktirde, personelin mağdur edilmeden belediyemiz bünyesinde işe alınacağını da bilinmesini isteriz. Biz, halkımızın taleplerini çözüme ulaştırmak için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bundan sonra söz Akhisarspor yönetiminde" dedi.

ÖNERGENİN TAMAMI

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, İYİ Parti Meclis Üyeleri Gökhan Köse, Mustafa Ali Kındıroğlu, CHP Meclis Üyeleri Ahmet Tınazlı ve Lütfi Akdağ'ın imzaladığı önergede şu ifadelere yer verildi. "Bilindiği üzere kentimizin spor kulübü Akhisarspor’umuz, yılardır Manisa’mızı ve Akhisar’ımızı futbol alanında başarı ile temsil etmektedir. Kazandığı Süper Kupa ve Türkiye Ziraat Kupası’nın yanısıra, yıllar boyunca Türk Futbolunu hegemonyası altına alan İstanbul kulüplerini defalarca yenerek bizleri gururlandırmıştır.

Manisa Büyükşehir Belediyesi de Akhisar’dan elde ettiği otopark ve reklam gelirini Akhisarspor’a aktarmakta ve üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmaktadır.

Ancak Manisa merkez ve diğer tüm ilçelerin sokak ve caddelerinden alınan otopark ücretleri kaldırılırken, Akhisar ilçemizde hala devam etmekte, alınan ücretlerin kaldırılması konusunda vatandaşlarımızdan bizlere yazılı ve sözlü olarak yoğun bir talep gelmektedir.

Ülkemizde bazı şehirlerde uygulanan sokak ve cadde üzeri paralı otopark uygulamaları hukuka aykırı bulunarak yargı tarafından iptal edilmektedir.

Ayrıca Akhisar’da, cadde üzeri otopark uygulamasında trafik güvenliği açısından gerekli verim alınmamaktadır. Açıklanan gerekçelerle ücretli cadde otopark uygulamasının Manisa’nın diğer ilçelerinde olduğu gibi Akhisar’da da kaldırılması, Akhisarspor’un bu nedenle uğrayacağı kaybın Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Akhisar Belediyesince ayni olarak ortaklaşa giderilmesi, konu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması hususunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e meclisimiz tarafından yetki verilmesini arz ve talep ederiz" denildi

DUTLULU: SOKAKLARDAN KAZANILAN GELİR, SABİT OTOPARKLARA GÖRE DAHA AZ

Mecliste de söz alan Başkan Dutlulu şu ifadelere yer verdi, "bu sokaklardan elde edilen gelir Akhisarspor için çok büyük bir gelir kaynağı değil. Asıl gelir sabit otoparklardan gelen ücretlerden elde ediliyor. Bunun yanında sokaklardan kazanılan para, çok büyük bir para değil. Akhisar Belediyesi olarak biz de elimizden gelen desteği vermek isteriz. Eğer siz de uygun görürseniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak iki belediyeyi de sıkıntıya sokmayacak bir şekilde, zaten destek oluyorsunuz biz de bu desteğe elimizden geldiği kadar yaparız" dedi.

ERGÜN: ÖNCE BU KARARI AKHİSAR BELEDİYE MECLİSİNDEN GEÇİRİNİZ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise yaptığı açıklamda, "Değerli başkanım; usul ve yönetmelikler nezdinde daha önce alınmış olan karar önce Akhisar Belediyesi'nde geçirilerek Büyükşehir'e sunulmuştur. Büyükşehir Meclisinde gündeme alınmıştır. Ancak siz şimdi önerge veriyorsunuz, önce o kararın değişikliği ile ilgili Akhisar Belediyesi meclisinde kararınızı alın, ondan sonra müracaatını Büyükşehir'e yapın. O açıdan şimdi bu düşüyor ve bunu gündeme alamıyoruz" dedi.

YALÇINKAYA: AKHİSAR BELEDİYESPOR İLE BİR MUHATABIMIZ YOK

Mecliste daha sonra söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, "Önergede iki nokta var, birincisi bu otoparklar MANULAŞ şirketimize devir oldu. MANULAŞ şirketimiz bir ihale yaptı, yaptığı ihaleye Akhisar Belediyespor değil, bir şirket girdi. Bu şirket ihaleyi aldı, biz o şirket ile muhatabız. Akhisar Belediyespor ile bir muhatabımız yok. İkincisi ise, Akhisar Belediyespor profesyonel ligde mücadele eden bir spor kulübü, bizim buna ayni yardımımız hukuken yok. Ne Akhisar Belediyesi'nin ne bizim. Hukuken böyle bir yardımda bulunma şansımız yok, bu konuda uyarmak istedim" dedi.

DUTLULU: SOKAKLARDAN GELEN DESTEK AYDA 10 BİN TL

İhaleyi alan şirketin kulübün ikinci başkanı olduğunu ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "bizim isteğimiz şu, şirket çağırılır, bu ihaleyi fesih ediyoruz ama Akhisarspor'da bu işten zarar görmeyecek bir şekilde anlaşma yapılsın diye söylüyoruz. Meclis üzerinden değil de şirket bundan feragat edebilir. Bir de Akhisarspor'un profesyonel kısmı var ama Akhisarspor'un ciddi bir şekilde amatör kulüpleri var. Akhisarspor'un sadece bir kulübü profesyonel ile dalları amatör olarak çalıştığı için ayni yardım yapabiliyoruz. Yani Kulübün ve şirketin ayda fergaya edeceği rakam 10 Bin TL civarındadır. Çok çok da büyük bir rakam değil, sokak kısmını feragat edebilir. Yine bu konuda istediğiniz gibi Akhisar Belediyesi'nden meclis kararı da çıkarabiliriz ama iş meclislik değil" dedi.

CENGİZ ERGÜN: ÖNCE HÜSEYİN ERYÜKSEL'İ İKNA EDİN

Ergün ise, "ihaleyi alan firma, MANULAŞ'a ben bu otopark alanı işinden vazgeçiyorum diye başvuru yapması lazım. MEclise gelmeden önce de ilgili ihaleyi alan firmanın MANULAŞ ile temasa geçerek karşılıklı yapılmış olan ihaleyi öncelikle fesih etmesi lazım ki otomatikman düşsün. Öncelikle Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel'i ikna edin Akhisarspor olarak bize müracaatını yapsın. ondan sonra konuşalım" dedi.

akhisar-ucret-otopark-(1).jpgakhisar-ucret-otopark-(2).jpgakhisar-ucret-otopark-(3).jpgakhisar-ucret-otopark-(4).jpgakhisar-ucret-otopark-(5).jpgakhisar-ucret-otopark-(6).jpgakhisar-ucret-otopark-(7).jpgakhisar-ucret-otopark-(8).jpg

  • Yorumlar 8
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.