• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Genel Seçimlerde Nüfus Müdürlüğü Açık Bulunacak
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Sigara Fabrikası Celal Bayar Üniversitesine Tahsis Edildi

Okunma Sayısı: 7196
Akhisar Sigara Fabrikası Celal Bayar Üniversitesine Tahsis Edildi
30 yıllık bir mazisi olan, devletin kasasından 200 milyon doların üzerinde para harcanan, faaliyete hiç geçmeyen, 1 milyon 200 bin metre kare alan üzerinde bulunan Akhisar Sigara Fabrikası’nın 220 dönümlük parseli Celal Bayar Üniversitesi’ne tahsis edil

Akhisar Sigara Fabrikası Celal Bayar Üniversitesine Tahsis Edildi
Akhisar Haber Ajansı - AHA

30 yıllık bir mazisi olan,  devletin kasasından 200 milyon doların üzerinde para harcanan, faaliyete hiç geçmeyen, 1 milyon 200 bin metre kare alan üzerinde bulunan Akhisar  Sigara Fabrikası’nın 220 dönümlük parseli Celal Bayar Üniversitesi’ne tahsis edildi.

Üç kez Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından satışı çıkarılan, yatırımcılar tarafından ilgilenilmemesi nedeniyle, değişik görüşlerin ortaya atılmasından sonra, Tekel’in hazineye olan borçları nedeniyle, Özelleştirme İdaresi’nden  hazineye geçen Akhisar Sigara Fabrikası için bu kez değişik projeler üretildi. 1 milyon 200 bin metre kare alan üzerinde bulunan Akhisar  Sigara Fabrikası’nın 220 dönümlük parseli Celal Bayar Üniversitesi’ne tahsis edildi. Geriye kalan 796.554,52 metre karelik alanı iki ayrı parsel halinde Özelleştirme İdaresi tarafından tekrar  satışa çıkarıldı.

Dün Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Uğur Aydemir ile CBÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve oda başkanlarının da katılımıyla düzenlenen törenle Akhisar  Sigara Fabrikası’nın 220 dönümlük parseli Celal Bayar Üniversitesi’ne tahsis gerçekleştirildi.

İNŞAAT MALİYETİNİ STK’LAR KARŞILAYACAK

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, CBÜ’ye tahsis edilen alanda yeni bir fakültenin de faaliyete geçeceğini belirterek, “Akhisar Üniversitesi ilçemizin gündemini meşgul eden konulardan bir tanesiydi. Bu kapsamda Akhisarlılar olarak bir dernek kurduk. Biliyorsunuz Akhisar’da bir Meslek Yüksek Okulu ile Tütün Eksperliği Meslek Yüksek Okulu var. Burada 500 öğrenci öğrenim görüyor. Okulların bulunduğu alan artık Akhisar’ın potansiyelini karşılamayan bir alan ve genişleme imkanı olmayan bir alandı. Bu kapsamda milletvekillerimizin de desteğiyle Akhisar sigara Fabrikasının 220 dönümlük alanının Celal Bayar Üniversitesi’ne tahsisi gerçekleştirildi. Bu yeni alana üniversiteyi taşıma gibi bir proje var. Şu anda YÖK’te onay bekleyen Ziraat Ve Doğa Bilimleri Fakültesi de bu alan içine inşa edilecek. Bunun da 10 milyon gibi bir rakam maliyeti var. Bu maliyeti de Akhisarlı sivil toplum örgütleriyle el ele vererek karşılayacağız. İlk adım da Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifinden geldi. 200 bin lira bağışta bulundu.

HER AKHİSARLI 100 TL VERSİN

Fakülte inşaatı için gerekli olan 10 milyon liranın Akhisarlıların bağışlarıyla toplanabileceğine dikkat çeken Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ise, “Bu çalışmanın, bu noktaya gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Akhisar 160 bin nüfusu olan, ancak göçlerden dolayı 400 bin nüfusa ulaşan bir ilçe. Türkiye’deki İl’lerin 40 tanesinden daha büyük. Bildiğiniz gibi CBÜ Ziraat Ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin hayata geçebilmesi için 10 milyon liraya yakın bir paraya ihtiyaç olacak. Akhisar’da büyük işadamlarımız ve büyük sivil toplum örgütlerimiz var. Bugün ilçemizdeki okulların birçoğunu bu işadamlarımız yapmıştır. Ben inanıyorum ki her Akhisarlı 100’er lira bağış yapsa bu para birkaç ay içinde toplanır. Akhisarlılar da buzu mahcup etmeyecektir. Bu paranın geri dönüşümü de bir yıl içinde kendini amorti edecektir” dedi.

TEKNOLOJİK FAKÜLTE!

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Akhisar’a kurulacak Ziraat Ve Doğa Bilimleri Fakültesi binalarını yapmak kaydıyla yüksek okulların bulunduğu araziyi devredebileceklerini ifade etti. Pakdemirli, “Rektör adayı olduğum dönemde Akhisar’da yaptığımız görüşmelerde sigara fabrikasının mutlaka eğitime kazandırılması gerektiği görüşünü belirtmiştik. Bu ancak bugüne nasip oldu ve 220 dönümlük alan üniversitemize tahsis edildi. bu arazi Akhisar’daki potansiyeli çok rahat karşılayabilecek büyüklükte. Bildiğiniz gibi YÖK fakülte müracaatlarında 100 bin nüfus istiyor, Akhisar bütün şartları sağlıyor. Akhisar büyük bir ilçe olarak üniversitenin ciddiyetini tam olarak kavradığının kanaatindeyim. Üniversitemize de destek olacağına eminim. Ziraat Ve Doğa Bilimleri Fakültesi müracaatı YÖK tarafından değerlendiriliyor. Bu fakülte sıradan bir fakülte olmayacak. Teknolojiye yönelik daha farklı bir model olacak. Bilindiği gibi Akhisar’da kapanmak üzere olan ancak her yıl 20-30 öğrenci kabul eden bir Tütün Eksperliği Meslek Yüksek Okulu da var. Türkiye’de tek olan bu yüksekokulun kapatılmasından yana değiliz, biz kurulacak fakülte içinde bir bölüm olarak faaliyet göstermesinden yanayız. Ve çalışmalarımızı da bu yönde planlıyoruz. Akhisar’da mevcut okullarımızın arsa ve binaları üniversitemizin tapulu malı, öbür tarafta bina yapmak kaydıyla bu mülkleri devredebiliriz” dedi.

HAYALİMİZ GERÇEK OLDU

AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir’de yaptığı konuşmada, “Sayın Pakdemirli rektör adayıyken kendisinden bir fakülte sözü almıştık. Bugün o sözünü hocam yerine getirdi. O sözün yerine getirilebilmesi için fakülteye alan bulmamız lazımdı. Bizde o günden beri çalıştık, fakültemize bir yer bulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akhisar’ın hayalini gerçekleştirdik. Şimdi de fakülte sayılarını arttırabilmenin hayalini ve Akhisar Üniversitesi’nin hayalini kuruyoruz. Bu hayalimizi de kurduğumuz dernekle gerçekleştirmek istiyoruz. Derneği kurarak kurumsal olarak hareket etmeye başladık. Akhisarlılar her şeyin en büyüğünü düşünürler, eminim ki Akhisarlılar elinden gelenin çok fazlasını yapacaktır ve Akhisar Üniversitesi de en kısa sürede faaliyete geçecektir.”

AKHİSAR’IN LEHİNE

AK Parti Milletvekili Recai Berber ise, sigara fabrikası arazisinin CBÜ’ye tahsisi için yıllardır uğraş verdiklerinin altını çizdi. Berber, “90 bin metrekare kapalı alanı ve bin 200 dönüm arazisi olan Akhisar Sigara Fabrikasını yıllardır bir türlü değerlendiremedik. Bunun birçok nedeni var. Şimdi amacımız buranın Akhisar’ın lehine nasıl değerlendirileceği oldu. Daha önce 30 dönümünün tahsisini yaptıramamışken, şimdi 220 dönümü üniversitemize tahsis etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 



Akhisar Sigara Fabrikasının, CBÜ'ye Tahsisi from akhisarhaber on Vimeo.

 


 





































 

  • Yorumlar 8
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.