• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi

Okunma Sayısı: 2470
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Akhisar Altıeylül Gazetesi ve Akhisar Belediyesi ortak çalışmasıyla 11 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda “Medya ve Toplum” konulu panel ve “Medya Buluşması 3” ödül töreni gerç

Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar Haber Ajansı-AHA

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Akhisar Altıeylül Gazetesi ve Akhisar Belediyesi ortak çalışmasıyla 11 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda “Medya ve Toplum” konulu panel ve “Medya Buluşması 3” ödül töreni gerçekleştirildi.

Panlistler arasında Karşıyaka Haber Gazetesinden Avni Erboy, ve Akhisar’ın en eski gazetecilerinden Haldun Akyüz yer alırken programın moderatörlüğünü Engin Akyüz ve Süleyman Kollu gerçekleştirdi. Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan rahatsızlığından dolayı panel grubuna panelist olarak seçilmesine rağmen katılım gösteremedi.

Akhisar’a Değer Katanlar 2019 Ödülleri; Kültür-Sanat, Eğitim, Spor, İş Dünyası ve Sosyal Hayat alanlarında sahipleriyle buluştu. Programa Akhisar Protokolü, yerel ve ulusal basın mensupları, Akhisar kültür-sanat, eğitim, spor ve iş dünyası alanlarından ve şehir dışından gelen misafirler katılım gösterdi.

Moderatör Süleyman Kollu ve Engin Akyüz’ün giriş konuşmasını yapmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu. Moderatörler tarafından Akhisar Belediyesi Başkan Vekili Ruhan Tatlıdil açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Tatlıdil “Değerli protokol üyeleri sevgili konuklarımız, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla hazırlanan bu güzel programa hepiniz hoş geldiniz. Akhisar Belediyesi ve Altıeylül Gazetesi olarak birlikte hazırladığımız güzel bir program, panel izleyeceğiz birlikte, bilgileneceğiz. Öncelikle “10 Ocak Gazeteciler Günü” adına tüm emek veren, korkusuzca haber yapan gece gündüz bizleri yalnız bırakmayan tüm basın mensuplarının bu güzel gününü kutluyorum.  Emeklerinizin değer bulacağı güzel günler diliyorum ve sözü moderatörlere bırakmak istiyorum, teşekkürler.” dedi. 

Moderatör Engin Akyüz ve Süleyman Kollu tarafından program akışı okundu. Ardından açılış konuşmasını yapmak üzere Altıeylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Semih Gürmen kürsüye davet edildi. Gürmen “Saygı değer konuklar, değerli misafirler kısacık konuşma yapacağım, öyle söyledi moderatörlerimiz. Hepinize hoş geldiniz diyorum, hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum. Altıeylül Gazetemiz olarak ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne yönelik ilk defa böyle bir panel düzenliyoruz. Zaten gazetemizin kuruluşu 3 yıl öncesine dayanıyor. 3 yıldan bu zamana bunu gerçekleştirdik, ufak tefek hatalarımız ve kusurlarımız olabilir. Şimdiden affetmenizi istiyorum, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.Teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından panelde konuşmacı olarak yer alacak Karşıyaka Haber Gazetesinden Usta gazeteci Avni Erboy ve Akhisar'daki yerel basını temsilen davet edilen Duayen Gazeteci Haldun Akyüz kendileri tanıtması için söz verildi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Süleyman Kollu “Çalışan Gazeteciler Günü nasıl ortaya çıktı?” sorusuna açıklık getiren konuşmasını gerçekleştirdi. Kollu “4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan ‘212 sayılı kanun’ adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuş.

Söz konusu düzenleme, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması, sözleşmelere işin türü ve ücret miktarının yazılması gibi gazetecilerin sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümleri içeren bir düzenleme.

Bu yasa ile kendilerine yüklenen sorumlulukları kabul etmek istemeyen 9 gazete patronu (Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah) 212 sayılı yasanın ve Basın İlan Kurumu'nun oluşmasına ilişkin 195 sayılı yasanın mesleki sakıncalar doğuracağını iddia eden bir ortak bildiriye imza atarak gazetelerini 3 gün kapattıklarını duyurmuşlar.

“Dokuz patron olayı” olarak basın tarihine geçen bu gelişme üzerine gazeteciler, boykot boyunca “Basın” adlı bir gazete yayımlamaya karar veriyorlar. 11 Ocak günü yayına başlayan "Basın Gazetesi", üç günlük boykot süresince düzenli olarak yayınını sürdürüyor.

Çalışan Gazeteciler Günü, bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıkıyor ve 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başlıyor, 1971'de “Çalışan Gazeteciler Günü” halini alıyor.” diyerek panele katılım gösteren kişilere konu üzerine bilgi akışı sağladı. Panalist katılımcılara moderatörler tarafından soru cevap yapılarak program akışı devam etti. Sorular Süleyman Kollu tarafından Karşıyaka Haber Gazetesinden Avni Erboy’a, Engin Akyüz tarafından Akhisar’ın en eski gazetecilerinden Haldun Akyüz’e yöneltildi.  Panelistlere “Sizce haber nedir? Gazeteci kimdir, nasıl olmalıdır; gazetecilik nedir, gazetecilik nasıl olmalıdır? Haberde objektiflik nedir, sübjektiflik nedir? Basının, medyanın topluma etkisi nedir, basın ya da medya toplumu etkilemeli midir? Yani basın 4. güç müdür? Böyle bir cemiyete neden ihtiyaç duyulmuş, gazetecilere faydası, etkileri nelerdir? Toplum niye gazete okumalı, okunacak gazete nasıl olmalı, güvenilir gazeteyi vatandaşlar nasıl bulmalı? Haber ve entry (giriş) arasındaki fark nedir? Haber ve bilgi kirliliğinin toplumun oluşumuna etkileri nelerdir? Bilgi kirliliğini önlemek için neler yapılmalıdır? Bugüne kadar basın yazılı ve görsel diye anılıyordu ama bir de yeni medya diye bir kavram var. Yazılı görsel ve yeni medya değişimi basını nereye götürüyor? Sosyal medya mecraları haber kaynağı mıdır, güvenilir midir, şu anki kullanımı itibarı ile bir tehdit midir, yoksa bir zenginlik midir? Ulusal medyayı bir ağaca benzetirsek, yerel medya bu ağacın kökleri, yaygın medya gövdesidir diyebilir miyiz? Bu bağlamda yerel ve yaygın medya ilişkisini anlatır mısınız? Yerel medyanın sorunlarından biraz bahsedelim mi? Çocukluğunuz burada geçti ama yıllardır dışarıdasınız oradan burası nasıl görünüyor? Güçlü bir medyanın topluma ve o kente katkıları nelerdir? Gazeteci gözüyle Akhisar'ı betimleyin desek ne dersiniz? Yarınlarda gazeteci olmak isteyen genç arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir?” soruları yöneltildi. Panelistler tarafından soruların yanıtlanması ve bilgi akışının sağlanmasının ardından daha önce ilk ikisi Akhisar Gündem Gazetesi tarafından düzenlenen “Medya Buluşması 3” ödül töreni Altıeylül Gazetesi tarafından gerçekleştirildi ve yapılan anketler sonucunda layık görülen kişilere ödülleri takdim edildi. Ödüller 8 kategoride layık görülen 32 kişiye verildi. Kategoriler “İş Hayatı ve İstihdam, Girişimcilik, En İyi Marka ve Ürün, Eğitim, Kültür ve Sanat, Sportif Etkinlikler ve Sportif Başarı, Kamu Hizmeti ve Sosyal Hayat, Umut Vadedenler ve Yaşam Boyu Onur Ödülü olarak belirlendi.

ÖDÜL ALAN KİŞİLER VE ALDIKLARI ÖDÜLÜN ALANI

İş Hayatı ve İstihdam ödülleri;

Çalışan ve İş Veren İlişkisinde En İyi Örnek Ödülü KAR-YER Firması’ndan Rudolfo Bottaro’ya,

Kadın İş Gücü İstihdamına En iyi Örnek Ödülü THY Tekstil A.Ş.’den Dilek Çetinkaya’ya takdim edildi.

Girişimcilik ödülleri;

Kadın Girişimcilerin Ufkunu Genişletip Birlikte İş Yapabilme Kabiliyetine Desteklerinden Dolayı Akhisar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne verildi.

En İyi Marka ve Ürün ödülleri;

Şehri En İyi Temsil Eden Marka Ödülü Köfteci Ramiz’e

Şehri En İyi Temsil Eden Marka Ödülü AS Kuru Kahvecisi’ne

Şehri En İyi Temsil Eden Marka Ödülü MRD Pide İşletmesi Sahibi Ufuk Merde’ye

Şehri En İyi Temsil Eden Marka Ödülü Akhisarspor’a takdim edildi.

Eğitim, Kültür ve Sanat Ödülleri;

Eğitim, Kültür ve Sanat Alanında Yaptıkları Başarılı Çalışmalar ve Şehrimize Kattıkları Değerlerden Dolayı; Mustafa Kuzucuk, Rengül Yazgan Altay, Hülya Arıcı Çap, Tuğba Akcan, Erdoğan Çatılı’ya verildi.

Sportif Etkinlikler ve Sportif Başarı ödülleri;

Sportif Etkinlikler Alanında Yaptıkları Başarılı Çalışmalar ve Şehrimize Kattıkları Değerden Dolayı Akhisar Gücü Spor Kulübü’ne, Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurul Başkanı Özgür Morbel’e, Taekwondo Barnşında Kazandığı Başarılardan Dolayı İbrahim Atamer’e ve antrenörü Emin Akarsu’ya

Spor Elçisi Ödülü Emin Kökçü’ye takdim edildi.

Kamu Hizmeti Ödülleri;

Şehrimize ve Halkımıza Katkılarından Dolayı Hüseyin Tavlı, Suudi Arslan, Halis Uysal’a verildi.

Sosyal hayat kategorisinde Akhisarı'ın tanıtımına yağtığı katkılardan dolay Mustafa Alhat'a plaket verildi.

Umud Vaad Eden Gazeteciler Olarak Altıeylül Haber Gazetesi Muhabiri Rüstem Savaş ve Akhisar Haber Muhabiri Hasan Şahin’e Akhisarlı Duayen Gazeteci Haldun Akyüz tarafından takdim edildi.

Yaşam Boyu Onur Ödülleri;

Yaşam Boyu Onur Ödülü Nevin Dağlı ve Hasan Alemdar’a verildi.” Hasan Alemdar rahatsızlığından dolayı programa katılamadığından ödülü onun adına yakını teslim aldı. Katılımcıların ve panelistlerin yer aldığı anı fotoğrafı çekilerek program son buldu.

Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi
Akhisar medya buluşması konulu panel düzenlendi

  • Yorumlar 3
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.