• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Kitap Fuarı 19 Şubata kadar, Kaçırmayın!

Tuncay Şen

Akhisar Kitap Fuarı 19 Şubata kadar, Kaçırmayın!

  Akhisar’da ilk kez düzenlen Akhisar Kitap Fuarı törenle açıldı. Fuara yaklaşık 110 Yayınevi, 43 yazar katılıyor. Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin arka bahçesinde kurulan büyük çadırda ki stantlarda binlerce kitabı bir arada görmek insana coşku veriyor. Kalabalık ümit veriyor.

 Akhisar Belediye başkan Vekili Av. Zafer Aşkın, Belediye başkan yardımcısı Ali Velestin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve VAV Fuarcılık işletmecisi Coşkun Genç ile birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.

  Belediye başkan Vekili Av. Zafer Aşkın, açılış konuşmasında  “Kitap, insanların hayal, bilgi ve ruh dünyasına hitap eden çağımızın medyasının gerisinde kalmış bir unsurumuzdur” acı tespitinde bulundu. Hemen ardından “Ama bu tip fuarlar ile umarım görsel medyanın önüne geçecektir.” temennisi geldi.

  Fuar girişinde oldukça büyük bir afişte yer alan 43 yazarın hangi gün imza gününde bulunacağı verilmiş. Afişin altında katkılarından dolayı Akhisar Haber’e teşekkür yazısı yer alıyor. Akhisar Haber’in yazarı olarak gururlandım.  

  Fuarın her adımında hissedeceğiniz bariz bir kitap coşkusu var. Yediden yetmişe Akhisarlıları kitapla haşır neşir oluşunu görmek ne güzel.  Kitap stantları dışında kaligrafi, poster resim ve bibloların sergilendiği alanlar da var. Dışarıda mola verip çay kahve içeceğiniz, acıktıysanız köfte yiyeceğiniz alan unutulmamış.

   Üniversite yaptırma derneğinin standını fuarda görmek olumluydu “Akhisar Üniversitesini yapıyor.”ve “Bağışta bulunarak Akhisar’ın geleceğine iz bırakabilirsin” sloganlarının yer aldığı  stant acaba çok mu küçüktü? Neden çok dar bir alanda hapsolmuş? Neden bu kadar sessiz ve hareketsiz bir yer diye sordum kendime. Broşür ve kitapçıklar hazırlanıp izleyenlere dağıtılabilirdi. Multi-medya gösterimi ile Akhisar Üniversitesi için yapılan çabalar ve yapılması gerekenler görsel tanıtımı yapılamaz mıydı? Kötü niyet taşımıyorum bunları yazarken, kaçırılmış fırsatlar bir daha geri gelmiyor. Belki benim beklentim büyük, Sadece bir yardım sandığı konmuş. Şeffaf sandık içinde atılmış az sayıda ki bozuk paraları gördüm. Son gün de gidip bakacağım acaba ne kadar dolmuş diye. Sanki alelacele hazırlanılmış stant havasında gördüm. Belki benim ziyaret saatlerimde edindiğim havadır bu. İnşallah ilerleyen günlerde yanılırım.

   Kitap Fuarlarında İnanamayacağınız ucuz fiyatta kitap bulabilirsiniz. Tam tersi de olabilir.Gezmek gerekiyor. Yazarlarla karşılaşıp kitabını imzalatmak sonra sohbet etme imkanı yakalayabiliyorsunuz. Kitap fuarlarına bu yüzden mutlaka gidilmelidir. Sadece okurlar değil yazarlarda imza gününe katılmalı. Çünkü  okurla karşılaşıp tepkilerini ölçebiliyor. Kitabını yaşarak hissederek heyecan duyarak tanıtmak nasıl bir duygu acaba?

   Papillon Yayınlarında şiir dinletilerinde tanıştığımız şairleri Akhisarlı gönül dostlarını  gördüm. İlhan Koruyucu, Akhisarlı yazarlara şairler kitap çıkarmasında yardımcı oluyor. Emeği anlatılmayacak kadar büyük.

  İmza günü olan yazarları ziyaret etmeyi ihmal etmem.

  Yeşilçamın emektarlarından Kemal İnci kıyafeti ile dikkat çekiciydi. Rol aldığı filmleri akıma geldi.İsmi yazmasa kardeşi Bilal İnci zannedecektim. “Yeşilçam Anıları” ve Yalnızlar Rıhtımında” isimli birde şiir kitabı var. Her ikisini de alıp imzalattım. Yeşilçam da alışılmışın tersine önce yönetmen olmuş sonra oyunculuğa geçmiş birisi. Yapımcı ve senaristliği de var. “Yeşilçam Anıları” hala vazgeçemediğim eski Türk filmlerini anlatıyor. Hemen başladım okumaya.

  Nalan Güven’e  imzalatmak için “Ayten” isimli romanı ve ”Sevdanın Adı Bulut” isimli şiir kitabını  seçtim. Kapak resmi beni al diye cezbetti ondan bunu tercih edişim. Kitabı bazen ismi sattırır bazen de kapak resmi. Bunda çiftte  başarı var.

  Gölmarmara lı yazar Gazanfer Sanlıtop çok üretken bir yazar. Beş Şiir kitabının yanı sıra, üç Kişisel Gelişim, Biyografi, deneme ve romanları olmak üzere ondan fazla kitabı var. Ben en çok satan “Çanakkale geçilmedi/Yüzbaşı Mehmet Hilmi” ve “Hülle” isimli romanlarını aldım. Kitaplarının gelirleri Gölmarmara Hulki Sanlıtop Anadolu Lisesine bağışlamış. Bu okulu onlar yaptırmış. Sohbet edince Tıp Fakültesinden ayrılıp Mühendisliğe geçtiğini öğrendim. Akhisar’dan evlenmiş, Akhisar’ın damatları arasına katılmış. Hoş sohbeti olan bir yazar. Kurduğumuz  iletişimin artarak devam edeceğini düşünüyorum.

  Akhisarlı lise öğrencisi Büşragül Çelik’in yazdığı Hayat melodisi” kitabını almayı unutmadım.

 Fikret Eroğlu ile sohbet ettikten sonra ilgi alanıma girdiğini görüp “Ben Ayşe, İlk Kıyam“ ve “Araf’ın Sakinleri” romanlarını imzalattım. İsmini hiç duymadığınız bir yazarın imza gününde mutlaka sohbet etmeyi deneyin.

 Salim Nizam’ın yanına gidip “Ömrüm Uzaklarda Azalmasın” aldım. Onun tavsiyesi ile. Eğer beğenirsen zaten diğer kitaplarını merak edip elbet almak isteyeceksin.

  Arada dışarıda çay, kahve içip dinlendikten sonra birkaç tur daha attım. Fuardan hemen ayrılmayın. Vakit ayırın, teslim olun.. kitaplar size hükmetsin.

  İmza günü dışında  onu aşkın kitap almışım. Fuarın daha ilk gidişimde bu .

  Fuar 19 Şubatta sona erecek. Okuyucuyla değişik günlerde buluşacak 43 yazar var. İşim dolayısı ile bir çoğunu kaçıracağım için üzgünüm. Ama bir yolunu buldum. Bir arkadaşım bana alıp imzalatacak.

  Akhisarlı yazarların keşke hepsi katılsaydı fuara. Daha görkemli bir tablo oluşurdu.

   Akhisar da ilk kez yapılan Kitap Fuarının organizasyonunu genel olarak başarılı buldum. İleriki yıllarda devamı gelsin. Emeği geçen herkesi kutlarım.

   Kitaba verilen paraya acımayın. Hele imza günü olan kitaba.“İyi kitaplar en gerçek dostlarımızdır.” diyen Bacon’u düşünüp harcadığımız para için hiç de boşa gitmiyor, dost kazanıyoruz. Dostumuzu ağırlarken ne kadar harcadığımızı önemsemediğimiz gibi.

  İmza gününe gelen her yazarı görmek, kitabını imzalatmak gerek aslında.  Ayağımıza kadar gelmiş kitap emekçisi. Emeğine saygı anlamında bir kitabını almak çok görülmemeli.

Cebimde nakitim az diye üzülmeyin. Stantlarda kredi kartı geçiyor!

  İyi kitap alış verişleri dileğiyle.

 

 Dr.Tuncay Şen

drtuncaysen@akhisarhaber.com

 

Not: Haber sitemizde Kitap Fuarının açılış haberi ve videosunu aşağıda ki linkten ulaşabilirsiniz

https://www.akhisarhaber.com/1-akhisar-kitap-gunleri-fuari-acildi-30973h.htm

akhisar-kita-gunleri1-(1).jpgakhisar-kita-gunleri1-(2).jpgakhisar-kita-gunleri1-(3).jpgakhisar-kita-gunleri1-(4).jpgakhisar-kita-gunleri1-(5).jpgakhisar-kita-gunleri1-(6).jpgakhisar-kita-gunleri1-(7).jpgakhisar-kita-gunleri1-(8).jpgakhisar-kita-gunleri1-(9).jpgakhisar-kita-gunleri1-(10).jpg

Bu yazı toplam 4142 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
    Yazarın Diğer Yazıları
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.