• BIST 8057.42
  • Altın 1874.798
  • Dolar 28.8759
  • Euro 31.1864
  • Manisa 10 °C
  • İzmir 12 °C
  • Eksen Kurs Merkezlerinde KPSS - ALES - DGS kayıtları devam ediyor
  • Dr. Dt. Simge Ayazoğlu Akhisar Ortodonti kliniği açıldı
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Yenileme kayıtları devam ediyor
  • Sosyal medya hesaplarımız
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar' da 14 Olan Mahallesi Sayısı 17' ye Çıkıyor!

Okunma Sayısı: 2325
Akhisar da 14 Olan Mahallesi Sayısı 17 ye Çıkıyor!
Akhisar Belediye Meclisinin almış olduğu kararla özellikle şehrin merkezindeki mahallelerin sınırları yeniden düzenlendi. Yeni uygulama ile bazı mahallelerin sınırları değişirken bazı mahalleler ikiye bölünerek 14 Mahalle  den  17 Maha

Akhisar’da mahallelerin yeniden düzenlenmesi halkla belediyeyi karşı karşıya getirdi.

AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Akhisar’da belediye meclisinin aldığı 13.02.2004 tarihli mahallelerin yeniden düzenlenmesi kararına Ulu Camii mahalle muhtarı Ali Rıza Turan Korkmaz  ve Mahalle halkı tepki gösteriyor

Akhisar Belediye Meclisinin almış olduğu kararla özellikle şehrin merkezindeki mahallelerin sınırları yeniden düzenlendi. Yeni uygulama ile bazı mahallelerin sınırları değişirken bazı mahalleler ikiye bölünerek 14 Mahalle  den  17 Mahalleye çıkıyor.  Belediyenin almış olduğu bu karar Ulu Camii Muhtarı Ali Rıza Turan Korkmaz ve Mahalle sakinleri  Tepki gösterdi. Adreslerin değişmesi, külfet ve kargaşaya neden olması şeklinde kendini gösteriyor. Bunun yanında mahallenin halka göre simgesi olan camilerin başka mahalle sınırları içine kaydırılması. Merkezde bulunan Ulu Cami Paşa Mahallesine,Paşa Camii Şeyhisa Mahallesine, Efendi Camii ise yine Şeyhisa Mahallesine geçiyor Bu duruma tepki gösteren Ulu Camii Mahalle Muhtarı Ali Rıza Turan Korkmaz “Bu uygulama ile Mahallemizden 72 sokak  Şeyhisa mahallesine geçiyor  Tapu, PTT, Nüfus, Emniyet ve Kaymakamlıkta ki isim, adres bilgileri değiştirilmek zorunda. Bu bir külfet ve kargaşa doğuracağı gibi insanların kafalarının karışmasına neden olacak. Muhtarlıktaki bilgisayarımda mahalledeki vatandaşların tüm bilgileri mevcut. Mahalleler bölündüğünde bu bilgilerin hepsi değişmek zorunda. Tarihi yapıların konumu hakkında da bilgi veren Ulu Cami Muhtarı Ali Rıza Turan Korkmaz “benim mahallemdeki Ulu Camii Şeyhisa  mahallesine  geçiyor. Benim mahalleme adını veren bu camiidir. Diğer mahalleler için de aynı durum söz konusu. Eğer böyle bir düzenleme zorunlu ise neden bu yapılar göz önünde tutularak yapılmadı  Kaymakamlığa verilen 5000 dilekçeye işaret eden Ali Rıza Turan Korkmaz “bu dilekçeler hala geliyor. Belediyeye ve Kaymakamlığa durumu bildirdik. Tüm devlet dairelerine dilekçe gönderdik. Bu iş yapılacaksa en azından şehrin göbeğine dokunulmasın. İmara yeni açılan yerler değiştirilsin. Yada kentsel dönüşüm projesinden sonra yapılsın. Şimdi yapılacak olan değişiklik kentsel dönüşüm projesinden sonra tekrar revizyona tabii tutulacak. Buna ne gerek var” dedi.

Efendi mahallesi muhtarı İbrahim Ertaş ise “bizim mahallemize adını veren Efendi Camii Şeyhisa Mahallesine geçiyor. Bu ne şahsım tarafından ne de mahalle sakinleri tarafından kabul edilebilen bir durum. Bu projenin yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı ise bu tepkilerin yersiz ve abartılı olduğu görüşünde. Kentin mevcut durumunun birçok sorunu beraberinde getirdiği ve bu sorunların çözümü için yeniden yapılandırmanın hayata geçmesi gerektiği belirtiliyor. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Proje bizim dönemimizden önce eski Belediye Başkanı Erdoğan Kanburoğlu zamanında  karara bağlandı fakat Akhisar için gerekli bir proje. Kent bilgi sistemi için ilk adımı oluşturuyor. Mevcut yapı bize bir çok sorun ve kargaşa yaşatıyor. Bazı sokaklar yan yana olmasına rağmen çok farklı numaralarla isimlendirilmiş. Bu revizyon ile neredeyse birbirinin içine girmiş mahalleleri ana arterlerden geçmek suretiyle yeniden sınırlandırdık. Bu şekilde adresler daha kolay tespit edilebilecek. Geometrik olarak ta daha uygun bir bölünme sağlandı. Zaten artık bu değişimi mutlak surette yapmak zorundaydık.” dedi. Halkın tarihi eserlerin mahalle dışında kalması eleştirisine ise Salih Hızlı şu ifadelerle açıklık getirdi: “Mahalle sınırları şehrin ana arterlerinden geçtiği için belli bölgeleri kapsadı. Bazı camiiler de bu bölgelerin dışında kaldı. Bu şekilde yapmasaydık zaten revizyonun anlamı kalmayacaktı. Zira söz konusu camiiler ana arterlerle çizilmiş sınırların dışında kalıyor. Bu sınırlar içine almamız mümkün görülmedi.” dedi. Revizyonla gerçekleşecek değişimlerin diğer Devlet kuruluşları ile irtibat halinde ve resmi yazışmalar yoluyla gerekli birimleri bilgilendirmek suretiyle karmaşaya mahal vermeyeceklerini belirten Salih Hızlı “zaten adreslerle ilgili bir veri tabanı oluşturduk. Bunlar kayıt altına alındı. Halkımıza da gerekli bilgilendirme yapılacaktır.” dedi. Yeni sistemle adreslerin çok kolaylaşacağını belirten hızlı artık karışıklığın son bulacağını sözlerine ekledi.








 

29 Nisan 2005 at 05:58:39

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.