• BIST 9054.82
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Okunma Sayısı: 2698
Akhisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı
Akhisar Belediyesi 2022 yılı Haziran ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında gerçekleşti.

Akhisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı
Haber Merkezi

Akhisar Belediyesi 2022 yılı Haziran ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında gerçekleşti.

9’u komisyonlardan olmak üzere 14 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısı öncesi Belediye Başkanı Besim Dutlulu belediyenin faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu kötü ekonomik duruma rağmen, yaratılan yeni gelir kaynakları ve tasarruf tedbirleriyle Akhisar Belediyesi olarak hizmetlerin aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Besim Dutlulu, sıcak asfalt, soğuk asfalt, parke taş döşemesi, arazi yolları ve tamir çalışmalarının hiç durmadan devam ettiğini belirtti.

ZEYTİNLİOVA’YA YAKLAŞIK 1 MİLYON TL DEĞERİNDE YATIRIM

Zeytinliova Mahallesi’nin altyapı çalışmaları dolayısıyla meydana gelen bozuk yolları için özel bir ihale yapıldığını belirten Başkan Besim Dutlulu, “Zeytinliova mahallemizde tamir bekleyen 300’e yakın yer var. Bu mahallemiz için özel bir ihale yaptık; malzemesi ile beraber 1 milyon TL’ye yakın bir fiyatı olacak. Ekiplerimiz Zeytinliova mahallemizin bozuk yollarını onarmak için çalışacak. Ama şunu belirtmek istiyorum; eğer Zeytinliova mahallesinin altyapısı kısa zamanda yapılmazsa, tamir ettiğimiz yerler daha sonra tekrar kazılacak ve ne yazık ki Akhisar halkının parası bu şekilde harcanmaya devam edecek. Bu konuda meclis üyelerimizin de bana hak vereceğini düşünüyorum. Biz Akhisar Belediyesi olarak, halkımızın mağduriyetini gidermek için üzerimize düşeni yapacağız. Haftaya Zeytinliova Mahallemizde çalışmalar başlayacak” dedi. 

“TÜRKİYE EKONOMİSİ EL VERDİĞİ SÜRECE ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Akhisar halkının kaynaklarını yine Akhisar halkına harcandığını belirten Başkan Besim Dutlulu, “Bildiğiniz gibi 2 adet sokak temizleme aracı aldık. Biz bu araçları Devlet Malzeme Ofisi üzerinden almak istediğimiz zaman 1 aracın değeri 400 bin TL’ydi. 800 bin TL bütçe ayırıp 2 araç sipariş ettik. Ama aylar geçti, Devlet Malzeme Ofisi fiyat belirleyemedi, şirket tedarik edemedi ve ne yazık ki 2 araç fiyatına 1 araç alabildik. 1 araca 800 bin TL civarında ödeme yaptık. Çünkü maalesef Türkiye’de her şey yüzde yüzün üzerinde zamlandı.

Göreve geldiğimizden beri, belediyemizin şirketi olan Akhisar Belediyesi Personel A.Ş.’ye 25 adet araç alarak, halkımızın hizmetine sunduk. Toplam değeri yaklaşık 12 milyon TL. Bunların yanı sıra finişer (asfalt makinesi), asfalt yama robotu, ekskavatör, bordür makinesi, yol süpürme araçları, çöp taksi, kamyonetler, otobüsler minibüsler vs gibi bunlardan oluşan ve toplamda güncel değeri  20 milyon TL olan araçlarımızı, Akhisar halkımıza hizmet etmek üzere Akhisar Belediyemizin envanterine kazandırdık. Bunun yanı sıra yine belediyemizin şirketi olan Akhisar Çağlak AŞ’ye 5 adet kamyon, 1 adet beton pompalı kamyonu, ayrıca minibüsü ve transit kamyonetinin değeri de bugünün parası ile yaklaşık 30 milyon TL’yi bulmakta. Yani Akhisar Belediyesi’ne göreve geldiğimiz günden beri kazandırdığımız araçların değeri 55-60 milyonu bulmuş durumda. Güncel fiyatlardan bahsediyorum; çünkü biz bunları çok daha düşük fiyatlara şehrimize kazandırdık. Akhisar’ımızda yaklaşık 10 yıldır çok ciddi bir araç alımı yoktu. Önceki dönemlerde kiralama yolunu tercih ediyorlardı. Saygı duyuyoruz tercihlerine. Ama şehrimize kazandırdığımız bu araçların hepsi artık Akhisar halkının kendi malı. Toplamda aldığımız araç sayısı 70.  Araç filomuzu güçlendirmenin yanı sıra, bu araçları güzel ve verimli bir şekilde kullanarak halkımıza gece gündüz hizmet vermeye devam ediyoruz. Türkiye ekonomisi el verdiği sürece de araç filomuzu güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Ulucami Cumartesi Pazarı, Seyitahmet Mahalle Kreşi ve Sağlık Ocağı’nda sona gelindi

Akhisar halkının her bir noktasında Akhisar Belediyesi’nin hizmetleri olduğunu ifade eden Başkan Besim Dutlulu, Ulucami Mahallesi’nde hayata geçecek Cumartesi Pazarı, kapalı otopark, yürüyüş yolu ve spor alanlarından oluşan proje ile Seyitahmet Mahallesi’nde sona gelinen Mahalle Kreşi ve Aile Sağlık Merkezi’nin de en kısa sürede Akhisar halkının hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi. 

Meclisin başlaması ile birlikte, meclise sunulan 3 ek gündem maddesinin gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi. Gündemde görüşülen 17 maddenin 1’i İmar Komisyonuna, 1’i Kanun nizam komisyonuna, 1’i de plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Komisyonlardan gelen 9 karar ise oy birliği ile kabul edildi. Diğer gündem maddelerinin 4’ü oy birliği ile 1’i oy çokluğu ile kabul edildi.

Dilek ve temennilerin ardından 2022 yılı Temmuz ayı meclis toplantısının 5 Temmuz Salı günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı.

akhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(1).jpgakhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(2).jpgakhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(3).jpgakhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(4).jpgakhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(5).jpgakhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(6).jpgakhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(7).jpgakhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(8).jpgakhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(9).jpgakhisar-belediyesi-haziran-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-(11).jpg

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.