• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Belediye Basketbolda başkan ve koçtan önemli açıklamalar

Okunma Sayısı: 2718
Akhisar Belediye Basketbolda başkan ve koçtan önemli açıklamalar
Tarihinde ilk kez devreyi lider bitiren Akhisar Belediye Basketbol takımında Başkan Alper Ayan ve koç Levent Demirci sezonu değerlendiren bir basın toplantısı yaptı.

Akhisar Belediye Basketbolda başkan ve koçtan önemli açıklamalar
Akhisar Haber Ajansı –AHA
 

Tarihinde ilk kez devreyi lider bitiren Akhisar Belediye Basketbol takımında Başkan Alper Ayan ve koç Levent Demirci sezonu değerlendiren bir basın toplantısı yaptı. Akhisar Belediye Basketbol Spor Kulübü Başkanı Alper Ayan geçen sezonun üçte bir bütçesiyle yola çıktıklarını belirtti ve "Beklentilerimizin çok üzerinde bir başarı elde ettik ama haddimizi biliyoruz. Bana göre şampiyonluk hayal." dedi.

Akhisar Belediye Spor Salonu’nda yapılan basın açıklamasında konuşan Başkan Alper Ayan, “Akhisar Belediye Basketbol takımı olarak sizleri burada ağırlamaktan büyük şeref duyuyoruz. Ben kulübümüzle alakalı ligin ilk yarısını basketbol branşında geride bıraktık. Bunlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek, taraftarlarımızla gelişmeleri ve yaşananları paylaşmak istiyorum" dedi.

GEÇEN YILIN 3’TE 1’İ BİR BÜTÇEYLE BAŞLAMA KARARI ALDIK

Alper Ayan;" Belediyemizdeki şeffaf yöneticilik anlayışını burada da sürdürüp kulübümüzle ilgili merak edilen ne varsa paylaşmak için sizlerle birlikteyim. Sezona geçen yılın 3’te 1’i bir bütçeyle başlama kararı aldık. Bunun da yegane sebebi kimseye yük olmadan ve maaşları gününde ödeyerek sürdürülebilir yapıyı devam ettirmektir. Çünkü kulübümüzün isminde de belediye ismi var. Bu kulüp belediyemizin himayesinde olan bir kulüp. Fakat tüm maddi yükü belediyeye yıkmak gibi bir amacımız yok. Bunu geçen sene kulübümüzü kurduğumuzdaki basın açıklamasında da söylemiştim. Lokomotifimiz belediyedir ama tüm maddi yükü karşılayacak olan kurum belediye değildir. Çünkü belediyenin asıl işi Akhisar halkının ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara hizmet etmektir. Tabi amatör sporda halkın ihtiyaçlarından biri. Bizde bütçeden kendimize yasal kanunların bize verdiği hakkı alıyoruz. Onun haricinde sponsorlarımızla yola devam ediyoruz. Sponsorlarımız demişken, Alhatoğlu ailesine, Ramiz ailesine ve Baktat ailesine özel teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsunlar ilk günden beri maddi manevi her anlamda arkamızdalar. Onun haricinde ismine sayamayacağım kadar çok küçük sponsorlarımız var" dedi.

BU ŞEHİR BİR SPOR ŞEHRİ

Alper Ayan;" Yıllardır özellikle futbolda en üst ligde rekabetçi olduk. Avrupa kupaları oynadık. Ama basketbolda da 11 yıldır Türkiye basketbol liginde aralıksız oynayan tek kulübüz biz. Ve bu güne kadar hiçbir salonda bu kadar çok reklamı hiç kimsenin gördüğünü zannetmiyorum. Bunda tabi ki bizim emeğimiz var. Çünkü insanlara gidip yardım istemezseniz kimse kendi kendine gelip size destek vereyim demez. Ama biz işi o noktaya doğru evirmeye başladık. Özellikle son birkaç haftadır yaklaşık 10 tane firmadan kendiliğinden gelen sponsor olma talepleri başladı. Buda bizi ziyadesiyle memnun ediyor. İnşallah bunların sayısını daha da arttırıp Akhisar’ımızda güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

AKHİSAR’IN ÇOCUKLARIYLA, BU İŞE GÖNÜL VERDİK

Alper Ayan;" Dediğim gibi takımımız sezona düşük bir bütçeyle başladı. Bunu yaparkenki asıl amacımız da, mümkün olduğunca yapıyı Akhisar’ın insanlarıyla, Akhisar’ın çocuklarıyla, bu işe gönül vermiş Akhisarlılarla yapmak istedik. İlk kadroyu kurarken de genel menajerimiz Ömer Ahlat, altyapılardan itibaren takımımızda zamanında görev almış ve oyunculuk yapmış. Sonrasında idari pozisyonlarda görev almış bir arkadaşımız. Yaşı çok genç olmasına rağmen bu işlerde son derece tecrübeli. Perde arkasını iyi yöneten birisi ve onu tercih ettik. Koç olarak da Levent Demirci, daha önce 6 yıl bu takımın kaptanlığını yapmış, Akhisar’da herkesin tanıdığı, bu camiadaki herkesin sevdiği ve örnek gösterdiği bir insan. Onunla yola çıkmaya karar verdik. Ve beraber sene başında oturduk, bütçemiz doğrultusunda nasıl bir takım kurabiliriz toplantısını yaptık" dedi.

TAKIMIMIZIN YAŞ ORTALAMASI 25

Alper Ayan;" Bunun sonucunda da nispeten yaş ortalaması genç, takımımızın yaş ortalaması 25, ve kendini ispatlamaya yönelik ve kendini ispatlamaya ihtiyacı olan oyuncuları tercih ettik. Allah’ta yüzümüze güldü. Her ne kadar sezona çok talihsiz başlasak da, daha lig başlamadan 13 tane oyuncumuz ve teknik personelimiz Kovid oldu. Takım halinde bir hastalık geçirdik. Onu atlattık ve ilk maça çıktık takım kaptanımız Ömer Sancaklı’nın çapraz bağlarında bir sakatlık meydana geldi. 3.5 ay oynayamadı. İlk defa geçen hafta Cuma günündeki maçta sahaya çıktı. Bu şekilde başlasak ta herkes birbirine inandı. Güzel bir aile ortamı oluşturduk. Arka arkaya galibiyetler almaya başladık. Kazandıkça daha çok kenetlendik, kenetlendikçe daha çok kazandık. Bu gün geldiğimiz noktada ligin lideri olarak tek başımıza 11 galibiyet 4 mağlubiyet ile ilk yarıyı geride bıraktık" dedi.

ŞEHİRDE UFAK UFAK BİR HAREKETLENME OLMAYA BAŞLADI

Alper Ayan;" Şimdi doğal olarak insanlarda  “şampiyon olacaksınız” veya “şampiyon mu olacaksınız”, “nereye gidiyorsunuz”, “ne planlıyorsunuz” gibi sorular oluşmaya başladı. Şehirde ufak ufak bir hareketlenme olmaya başladı. Taraftar heyecanlandı. Bu arada çok isterdim bu kovit belası olmasaydı inanıyorum bu salonun kapısında kuyruk olurdu. İnsanlar içeriye girmek için birbirini ezerdi ve sığamazdık bu salona. Maalesef bu gün bunu yaşayamıyoruz ve bu gerçekten içimizde büyük bir yara. Ama inşallah salgının yavaş yavaş sona erme sürecine girdiğini düşünüyorum. İnşallah ligin sonunda da olsa, birkaç maçta olsa o heyecanı burada taraftarımızla beraber yaşamak istiyoruz. Ama olmasa da yine de onların kalbi bizimle. Bu gün youtube üzerinden bizim ligimizin maçları ve en çok izlenen maçlar bizim maçlarımız. En çok izlenen, en çok tercih edilen takım haline gelmiş durumdayız. Buradan Akhisar taraftarına ve bizi izleyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

LİGE BAŞLARKENKİ AMACIMIZ BİR KÜMEDE KALMAKTI

Alper Ayan;" Lige başlarkenki amacımız bir kümede kalalım idi. Çünkü biz bir yıllık yada bir günlük hevesle değil daha uzun vadeli bir amaç için kurduk bu yapıyı. Ve kendi insanlarımızla bir yapı oluşturup daha rekabetçi, daha idealleri yüksek bir takım kurmak amacımızdı bu uzun vadede. Bir kümede kalalım, seneye daha iyisini yaparız diye başlamıştık. Fakat arka arkaya galibiyetler gelince dedik ki biz galiba kalacağız Play-Off moduna girelim. Çok şükür geldiğimiz noktada da iyi bir yere geldik. Amacımız bu yapıyı devam ettirip Play-Off’a kalmak. Mümkün olduğunca iyi bir yerden girip saha avantajını kazanmak" dedi.

KARŞILAŞMAYI TRT SPOR 2 YAYINLAYACAK

Alper Ayan;" Buradan bir müjde vereyim haftaya Cuma saat 15:00’te Akhisar spor salonunda oynanacak olan karşılaşmayı TRT Spor 2 yayınlayacak. Ligin 2. yarısından itibaren TRT Spor 2 her hafta Pazartesi ve Cuma olmak üzere 2 tane karşılaşmayı yayınlayacak. Başlangıcı da lig lideri olduğumuz için bizimle yapıyorlar. O maçı tüm taraftarımız televizyondan da izleyebilir. Velhasıl bu yönde ilerliyoruz. Uzun bir yola girdik. Yolu yarıladık şimdilik ama daha çok yolumuz var. Sakiniz, ayaklarımız yere basıyor ve haddimizi biliyoruz. Yeter ki taraftarımız bizi destekleme devam etsin" dedi.

İLK YARIYI 5 TANE SAKATLA KAPATTIK

Alper Ayan;" İlk yarıyı 5 tane sakatla kapattık. Son maçta hatta 3 tanesi oynamadı. Ama durumları çok kötü değil. Ufak tefek tedavileri devam ediyor. İnşallah ligin 2. yarısındaki ilk maça hepsi yetişecek durumda. Şu anki takımın kimyası çok iyi. Herhangi bir transfer dahil etmek istemiyoruz şu anda. Kulübümüze üye olmak isteyen herkese kapımız açık. Üyelik ücretimiz 1000 TL. Hem maddi hem manevi kulübümüze buyursunlar destek olsunlar. Öğrenci arkadaşlarımız içinde bu ücret 500 TL "dedi.

BAŞKANIMIZ BESİM DUTLULU’YA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Alper Ayan;" Belediye başkanımız sayın Besim Dutlulu’ya çok teşekkür ediyoruz. İlk günden beri yanımızda. Hepiniz bilirsiniz ki bu salon yaklaşık 50 yıllık bir salon. Bakımında mümkün olduğunca belediyemiz destek veriyor fakat bu salon artık yetmiyor Akhisar’a. Sadece Akhisar’da biz yokuz. Akhisargücü var, Taekwondo var, jimnastik var. Yani bir sürü spor branşı var ve sadece bir tane salonumuz var. Onun için belediyemiz bir proje çizdi. İnşallah en kısa sürede yeni bir spor salonunun temeli atılacak ve bu salon süperlig kriterlerine uygun bir salon olacak. İnşallah kısa sürede biter ve bir gün süperligte oynarsak tekrardan Manisa yollarına düşmek istemiyoruz. Düşersek de hemen 1 sezonda bitirip burada Akhisarlılarla bu heyecanı yaşamak istiyoruz" dedi.  

LEVENT DEMİRCİ: ÖNEMLİ OLAN SEZON SONU

Koç Levent Demirci, “2. yarıda çok fazla bir şeyi değiştirmek istemiyorum çünkü işleyen bir sistem var ve bu sistemin dışına çok çıkma taraftarı değilim. Bu sistemle biz ilk devreyi lider bitirdik. Bizi yaralayan tek şey ilk devre çok fazla sakat verdik. Bu sakatların da durumları maçlara yansımaya başladı. Kazanabileceğimiz bir iki tane maçı kaybettik. Ama uzun vadede bu sakatlıklar ciddi sakatlıklar olmadığı için bu adamların geri dönüşü daha çabuk olacak. 2. devre itibariyle bu sakatları da takım içine kattığımız vakitten sonra işlerin daha yoluna gireceğini düşünüyorum. Ama yapacağımız daha çok uzun işler var. Daha bir bu kadar daha lig oynanacak. Bu ligin gidişatı bizi nereye götürür bilmiyorum" dedi.

LİGDE TAKIMLAR BİRBİRİNİ YENEBİLECEK GÜÇTE

Koç Levent Demirci," Bizim amacımız Alper başkanla bu takımı en başta kurarken bir 10 galibiyet alıp ligde kalmayı garantilemek, ondan sonra yapabiliyorsak bu takımı play-off’a sokmaktı. Şimdi evet lideriz ama bu bizim için kısa vadeli bir başarı. Bunu daha ne kadar ilerletiriz onu da bilmiyoruz. Gittiği yere kadar gitsin. Amacımız zaten play-off’a girmek ve yapabiliyorsak bu takımı play-off’tan bir yere getirebilmek. Ligte takımlar birbirini yenebilecek güçte. Yani bu sene şu takım çıkacak diye kesin bir şey diyemiyoruz. Çok acayip bir lig yaşanıyor. Korona da bunun üstünde çok etkili olmaya başladı. Ligin başından beri çok sporcu hastalandı. 11 tane sporcumuz korona geçirdi. İşte avantajımız bütün sporcularımızın birden korona geçirmesi. Biz bir şekilde koronayı böyle atlatmış olduk. Bu bizim için iyi bir avantaj oldu diyebilirim ben. Ama diğer takımlarda böyle bir şey söz konusu değil. Oyuncular parça parça korona geçiriyorlar. Bu da takımı çok ciddi anlamda yaralıyor "dedi.

BİZİM İÇİN LİGİN SONU ÖNEMLİ

Koç Levent Demirci," Oyunculara da bunu söylüyorum. Şimdi değil de ligin sonunda ne yaptığımız bizi alakadar ediyor. Her zaman bunu söylüyor ve arkasında duruyorum. Sezon başında yaptığın hiç bir şey akılda kalmıyor, sezon sonunda yaptığın işler akılda kalıyor. Bizde umarım sezon sonunda yaptığımız işlerle bir yerlere geleceğiz. Lig'de çok kaliteli maçlar geçiyor. Bunu yakın çevreme de söylüyorum. Süper Lig maçlarını takip etmektense TBL maçlarını takip etmelerini tavsiye ediyorum. Gerçekten çok rekabetçi ve mücadeleci bir lig oluyor. İzleyenler gerçekten bu lig'den keyif alıyorlar. Bu lige biraz daha fazla değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ligin arkasına Süper Lig gibi iyi bir sponsor koyup bu ligin kalitesini daha fazla yukarı çekmek gerekiyor" dedi.

İLK DEVREYİ LİDER BİTİRECEĞİMİZİ HAYAL BİLE EDEMEZDİM

Koç Levent Demirci;" Bizim adımıza işler iyi gidiyor. Açık söyleyeyim ilk devreyi lider bitireceğimizi hayal bile edemezdim. Çok özel işler yapıyor oyuncularımız. İyi bir ekip ve iyi bir birliktelik var. Bu sinerjiyi bozmazsak ligin sonunda da çok farklı bir yerde bitirebilir diye düşünüyorum. Şampiyonluk bizim için bir hayal. Niye olmasın? Evet olabilir ama onu konuşmak için daha çok vakit var. Çünkü ligte çok inişler ve çıkışlar olacak. Herkes birbirini yenecek. Dediğim gibi uzun vadede bu takımı düşürmeden play-off’a sokabilirsek ciddi bir iş yapmış olacağız. Bundan sonra kazanacağımız her maç bizim için bonus olacak. Bizi daha fazla yukarı çıkaracak. Evet yukarıdayız ama aşağıda gelebiliriz. Belki dokuzunculuğa bile düşebiliriz. Bu yaşanılabilir bir şey. Bunlara hazırlıklı olmak lazım” dedi.


alper-ayan-(1).jpgalper-ayan-(2).jpgkmo_4558.jpgkmo_4569.jpgkmo_4572.jpglevent-demirci-(1).jpglevent-demirci-(2).jpg

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.