• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Manisa 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Akhisar’da 23 Nisan Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlanacak
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesinden Muhteşem Kutlama

Okunma Sayısı: 8990
Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesinden Muhteşem Kutlama
Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 159. Yıl Dönümü Kutlama programı kapsamında gün boyu etkinlikleri devam etti. İlk olarak kutlama etkinlikleri Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda saat 10:30’ da başl

Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesinden Muhteşem Kutlama
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 159. Yıl Dönümü Kutlama programı kapsamında gün boyu etkinlikleri devam etti. İlk olarak kutlama etkinlikleri Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda saat 10:30’ da başladı. İlk etkinlikte konuşmaların ardından şiir dinletisi, skeçler, sinevizyon gösterisi, şiir ve kompozisyonların okunması, halk müziği ve ödül törenleri yapıldı.

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 159. Yıl dönümü kutlama etkinliklerinde ilk olarak konuşan Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Kenan Dalardıç “Sevgili Öğretmen Adayları, Dünyanın her yerinde, eğitim olgusunun vazgeçilmez unsuru olarak kabul edilen öğretmenleriniz için büyük anlam taşıyan bir yıl dönümünü, Öğretmen okullarının 159. uncu kuruluş yıl dönümü”nü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Geçmişi 16 Mart 1848 2de Daru’l-Muallimin-i Rüşdi adıyla İstanbul’da açılan ilk öğretmen okuluna dayanan ve günümüze kadar çeşitli adlar altında faaliyet gösteren öğretmen okulları; Mesleki birikim ve heyecanın kazandırıldığı,Birlik ve beraberlik duygularının gönüllere nakış gibi işlendiği, Körpe beyinlerin, yurt ve insan sevgisiyle şekillendirildiği, Sadece öğretmenlerin değil, geçmişte yaşanan yokluk dönemlerinin olumsuz şartlarına bağlı olarak, ülkenin uzak bir köşesinde kaybolup gidecek binlerce yeteneğin;şair, yazar, sanatçı, bilim adamı kısaca birer aydın olarak insanlığa kazandırıldığı eğitim yuvaları olarak, önemli bir toplumsal görevi yerine getirmiştir.Öğretmen yetiştiren yüksek eğitim kurumlarına öğrenci hazırlamak ve daha küçük yaşlarda bu mesleğe ilgi duyulmasını sağlamak amacıyla 1989-1990 eğitim öğretim yılında Öğretmen Liseleri Anadolu öğretmen Liselerine dönüştürülmüştür. Geçtiğimiz on yedi yılda bu değişim hedeflerine ulaşılmıştır. Eğitim fakülteleri ilk sıralarda tercih edilen okullar haline gelmiştir ”dedi.

Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Öğretmeni  Mehmet Şahin, “İlk kez 16 Mart 1848 tarihind Tanzimat Dönemi içerisinde açılan ve o günkü adı Darülmuallimin olan Öğretmen okullarının 159. yıldönümü etkinliklerini kutlamak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Darülmualliminden, daha sonra ismi darülmuallimin-i Aliye’ye dönüşen bu okular, 20. yüzyılda bambaşka bir çerçeveye ve öneme sahip olmuşlardır.Okulumuz olan, Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin temelleri 1924 yılında kaymakam Talat bey ve General Fahrettin Altay’ın girişimleri ve ayrıca belediye başkanı Mehmet Müderrisoğlu’nun yardımıyla atılmıştır.1925 yılında yapımı biten bu okula Misak-ı Milli adı verilerek, o tarihte “Erkek numune okulu” olarak hizmete açılmıştır.08.03.1947 tarihinde, okulumuzun bulunduğu bina Misak-ı Milli ilkokulu olarak Türk Milli Eğitiminin hizmetine girmiştir.8 Yıllık temel eğitim uygulaması nedeniyle Misak-ı Milli ilkokulu ve Ali Şefik Ortaokulu birleştirilmiş ve Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim okulu olarak 2001 yılına kadar binamız hizmet vermiştir.Öğrenci sayısının artması ve binanın küçük gelmesi nedeniyle okul bahçesinin kuzeydoğusuna yeni binalar yapılmış ve Misak-ı Milli Ali Şefikilköğretim okulunun tüm bölümleri yeni yapılan binaya taşınınca bina, 2001 yılından itibaren Akhisar Anadolu Öğretmen lisesi olarak hizmete girmiştir.İki katlı olan binamız kalorifer ısıtmalı olup, 2002 yılında tadilat yapılmıştır. Okulumuzun, Öğrenci seçme ve Yerleştirme sınavlarındaki başarılarına bakıldığında ise, 2004-2005 yılında 587.5,2005-2006 yılında ise %80.76’lık bir başarıyı yakaladığı görülmektedir.Sözlerime burada son verirken, yüce önderimiz M. Kemal Atatürk2ün de, belirttiği gibi, cumhuriyetin düşünce, bilgi, fen, ve beden yönünden kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucularını yetiştiren öğretmen okullarının 159. kuruluş yıldönümünü bir kez daha coşkuyla kutluyorum” dedi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek,”İnsanoğlu edindiği bilgi birikimini hep bir sonraki nesle aktararak mevcut bilgileri kendisinden sonraki nesillere aktarımından sonra bugünkü bilgi ve teknoloji çağına gelişimize vesile olmuştur. Öğrenilen bilgileri de aktarmada öğretmenlere büyük görevler düşüyor. 6-7 yaşından itibaren çocuklarımızın bilgi ve toplumsal görevleri benimsemesine vesile olmuştur. Her ülke, her devlet her kurum bir takım medreseler oluşturarak iyi öğretmen yetiştirmeye bu öğretmenlerde gençleri ve vatandaşları iyi eğitmeye gayret sarfetmişlerdir. Osmanlı döneminde 16 martta 159 yıl önce kurulan öğretmen yetiştirilmesinde bir okul olmuştur. Daha sonra cumhuriyet döneminde öğretmen okulları, fakülteler ile bu süreç devam etmiştir. Ülkemizde 800 bin civarında öğretmenimiz 14 milyonu aşkın öğrencimiz mevcut bu toplumun önemli bir kesimidir. Akhisar’da 2001 yılında açılan ve bir süredir mezun veren Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri 159. kuruluş yılını kutluyorum. Manisa’da lise dengi okullar arasında başarıları bu öğretim yılı içerisinde Turgutlu Fen Lisesinden sonra ikinci sırada Akhisar Anadolu öğretmen lisesi geliyor” dedi.

Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerini  şiirler seslendirdiler. Öğrencilerinin hazırladığı  “Pazarlamacı Çocuk” isimli kısa skeç, Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri Mustafa Kemal Ölmez ve Serdar Sanağ’ın hazırladıkları sinevizyon gösterisinden sonra, öğrencilerinin hazırladığı  “Üniversiteye Hazırlık” isimli kısa oyunu oynadılar.

Manisa Test Üretim Merkezince yapılan  2. ÖSS Deneme Sınavında  derslere göre İl birinciliği kazanan Gizem Uludağ  Matematik- Kimya, Burcu  Bitir Matematik- Kimya, Rukiye  Özlem  Öztürk Tarih- Coğrafya, Mehmet Demircan Tarih, Gürkan  Akkaya Coğrafya, İlyas Ordu Coğrafya, Ezgi Zenger Kimya, Ali  Gereği Kimya, Emine Zıbaroğlu Kimya, Ünal Nazli Kimya, Şule Candan Kimya, Özge Özkan Kimya dalındaki ödüllerini Akhisar Kaymakamı Mustafa  Çek verdi.

Umut  Akbuğa Kimya, Şafak Gümüş Kimya, Gökçe Tanrıkulu Kimya, Büşra  Kahya Kimya, Selin Onbaşı Kimya, Fatma Çiftçi Türkçe, Zeliha Aydın Türkçe, Burak  Avcı Türkçe, Özge  Tosyalı Türkçe-Tarih, Medine Çetin Türkçe-Biyoloji, Deniz Tuğal Tarih, Sibel  Pehlivan Tarih, Özge   Yıldırım Tarih, Merve Atılgan Coğrafya –Biyoloji, İlayda  Paran Fizik, Berker  Atar Fizik, Nail Alacı Biyoloji, Sinem Özpınar Biyoloji, Başar Duman Biyoloji, Esra Başyiğit Biyoloji, Merve Kantarlı Biyoloji, Yurdagül Yılmaz Biyoloji, Duygu Eğrisöğüt Biyoloji dalındaki ödüllerini Akhisar Belediye Başkan Vekili Nihat Yıldıztaş verdi.

Öğretmen  Okullarının Kuruluşunun 159.yıldönümü sebebi ile Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından organize edilen İlköğretim kategorisinde satranç turnuvasında dereceye giren İlköğretim kategorisinde 1. Akhisar Koleji Takımı, 2. Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu İhtisas (MMASİ) takımı, 3. Özel Eminbey İlköğretim Okulu olurken ödüllerini Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın verdi.

Ortaöğretim satranç turnasında 1. Akhisar Anadolu Lisesi Birinci Takımı, 2. Akhisar Anadolu Lisesi İkinci Takımı, 3. Adnan Menderes Lisesi olurken ödüllerini Akhisar Adalet ve Komisyon Başkanı Muhammet Güney verdi.

Masa tenisi ilköğretim kategorisinde Akhisar Kolejinden 4 öğrenci dereceye girmeyi başardı. 1. Barış Başaran, 2. Barış Taşkınlar, 3. Tuna Taşkınlar, 4. Oğuz Öner olurken madalyalarını Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer verdi. Ortaöğretim kategorisinde ise Anadolu Lisesi 4 öğrenci ilk sıraları paylaştı. 1. Murat Curaoğlu, 2. Serkan Emre Gül, 3. Barış Karadeniz, 4. İrem Hatipoğlu olurken ödüllerini Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü verdi.

Masa Tenisinde  Takım Olarak Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi Birinci Oldu. Birinci  Koray Ufuk  Özdemir, 2. Emre Şen, 3.Yasemin Gün ve Takımın Antrenörü Fatih Tunç’a ödüllerini Okul müdürü Kenan Dalardıç verdi.

İlköğretim düzeyinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler 1.Abdülkadir  Akdeniz Zübeyde Hanım İöo, 2. Onur Çiftçi – Gazi  İöo, 3. Kübra Dinç Özel Akhisar Koleji’ ne ödülleri verildi. Ortaöğretim düzeyinde düzenlenen  karikatür  yarışmasında ise 1.Meryem Eralp  -  Namıkoğul  Lisesi, 2.Liğe  Layık Eser Görülmemiştir, 3. Fatma Nur Güvenç - Namıkoğul  Lisesinden oldu.

Kutlama programı çerçevesinde gece ise ilk olarak öğrenciler Hastalık Hastası Moliere tiyatro oyununu sergilediler. Ardından ise müzik gruplarının gösterileri ile dolasıya muhteşem bir gece geçirdiler.

 






































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.