• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • Manisa 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar AK Parti 6. olağan kongresinde konuşan Salih Hızlı, çok güzel başlangıç ve bitirişler oldu

Okunma Sayısı: 1898
Akhisar AK Parti 6. olağan kongresinde konuşan Salih Hızlı, çok güzel başlangıç ve bitirişler oldu
Akhisar Adalet ve Kalkınma Partisi 6’ncı olağan kongresinde konuşan AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı

Akhisar AK Parti 6. olağan kongresinde konuşan Salih Hızlı, çok güzel başlangıç ve bitirişler oldu
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Akhisar Adalet ve Kalkınma Partisi 6’ncı olağan kongresinde konuşan AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Akhisar yeni İlçe Başkanı İbrahim Sayın il 30 yıldır siyaset yaptığını bunun 15’ yılı ise AK Parti’de geçtiğini ifade etti.

Açılış konuşmasında konuşan Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Ben bu 6 kongrenin hepsine şahitlik ettim. Çok güzel başlangıçlar ve çok güzel bitirişler yaptık. Yine aynı güzelliği bugün de yaşıyoruz. Benden önce konuşan eski ilçe başkanımız İsmail Hakkı Şenyiğit’in söylediklerinin hepsinin altına imzamı atıyorum. İsmail başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız, gençlik kollarımız ve kadın kollarımız hep birlikte söyledikleri gibi çalıştılar ve buna şahitlik ediyoruz. Bu dünya ve ahirette de şahitlik edeceğiz inşallah. 6 tane büyük seçim geçirdik hep beraber ve hepsinden başarı ile çıktık. Burada İsmail Hakkı Şenyiğit ağabeyimiz, gerçekten isminde de olduğu bu işin hakkını vermiştir. Buna hep birlikte şahitlik ettik, güzel insanlar güzel yürüyüşler ve güzel bitirişler yaparlar. Çok güzel bir şekilde de bu kongrenin olmasını sağlamıştır ve çok da güzel bir nokta koymuştur sadece ilçe başkanlığına tabiki.

Yeni gelecek olan yönetim kurulu arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum ama İbrahim Sayın ağabeyimiz onunla ben 30 yıldır siyaset yapıyorum ve bunun 15 yılı AK Parti dönemindedir. Namı diyar üstat’tır bilirsiniz İbrahim Sayın ağabeyimizi o da inşallah daha önce ilçe başkanlığı yaptı ve kongrelere katıldık. Yine ilk seçimimizi onunla birlikte geçirmiştik. Dolayısıyla o da inşallah güzel bir başlangıç yapıyor tekrar. Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır. İnşallah İbrahim Sayın başkanımızın da yardımcısı olacak, yönetim kurulu üyesi arkadaşlar da yardımcısı olacak hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bize yakışan buydu çok güzel son ve çok güzel yeni bir başlangıç var. Hep beraber inşallah Akhisar’da siyaset üretmeye devam edeceğiz.

Bizler Akhisar’da siyaset yaparken Mevlana hazretlerinin bir pergel metaforu var bilirsiniz, bizim sabit ayağımız partimizin disiplini, genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yürütmüş olduğumuz bu davanın prensiplerine ve ilkelerine daha geniş anlamda bu ülkenin bu milletin değerlerine, dinimize, inancımıza, kültürlerimize bakarız. Diğer sabit olmayan ayağımıza da ülkemizde ve şehrimizde olan siyasi anlayışları zenginleştirmeye ve geliştirmeye çalışırız. İlkesel davranırız, günlük konjektörel şeyler bizi çok etkilemez. Dolayısıyla uzun soluklu bir yürüyüştür bu, milletimizin yürüyüşüdür.

Biz belediyede iş yaparken de daha çok öne çıkarmak istediğimiz şey bunlara yaparken ki anlayışımızdır. Dediğim gibi ben hükümetimizin, AK Parti dönemindeki ve belediyemizin iktidar dönemindeki işleri tek tek yaptıklarımızı saymaya kalksam herhalde burada uzun bir süre tutar. Fakat sadece iş yapış anlayışımızla ilgili bir şey söylemeye çalışıyorum. Biraz önce pergel metaforunda söylediğim gibi bizler Akhisar’da iş yaparken Akhisar Belediyesi olarak kendimizi kurumsal anlamda merkezde tutarak sürekli her işte paydaş olmaya çalıştık. Siyasi ayrılıklar ve farklılıklar gözetmeksizin merkezde durduk ve buradan modern karşılığı ile sinerjiyi bizim medeniyetimizdeki karşılığı ile büyük bereketler gördük.

Birkaç tane örnek vermek isterim, bu iş yapış şeklimizle ilgili. Bir şeyin az olması onu değersiz anlama getirmiyor her işte biz yan aktör olarak yer aldık yada bir yardımcı olarak yer aldık. Sivil toplum örgütlerimizin hepsi ile iş yaptık ve iş yapmaya çalıştık. Akhisar’da yapılan hiçbir işte Akhisar Belediyesinin olmadığı hiçbir iş ben hatırlamıyorum bizim dönemimizde. Mutlaka biz işin bire ucundan tutmuşuzdur. Bu bizim genel bir anlayışımızdır.

Bu paydaş olmamız sonrasında oluşan bereket ile ilgili birkaç tane örnek vermek istiyorum. Mesela Akhisar’da Fen Lisesi kuruluşu aşamasında o gün ki Milli Eğitim Bakanımızın bana verdiği söz ile sadece ismini veririm ama gerisine karışmam demişti. Biz Akhisar’da milletvekillerimizin de gayretleri ve destekleri ile bir iş adamımız 1 milyon lira buraya katkıda bulundu. Biz Akhisar Belediyesi olarak buranın arsasını aldık, çevre düzenlemesini yaptık sonra da hükümetimiz bunun yanındaki yurdu devam ettirdi. Dolayısıyla biz burada paydaş olmakla 5 milyonluk bir işi her beraber bitirmekle ilgili bir gayret sarfettik. Son günlerde Akhisar’ımızda çok önemli bir yatırım gerçekleştiriyoruz. İhtisas Zeytin Organize Sanayi Bölgesi, Akhisar Belediyesi olarak biz buraya paranın maliyeti ile birlikte 500 milyon liralık masraf ettik. Fakat sonrasında Akhisar Belediyesi bu işte birincil olarak yer alması zorunda değildi, yaklaşık 150 milyonluk bir yatırımı Akhisar’a getirdik. Akhisar stadyumu yapılırken Akhisar Belediyesi olarak 20 milyon liralık bir katkı sağladık fakat yine 100 milyon liralık bir yatırımı Akhisar’ın gerçekleştirmesini sağladık. Spor Toto’nun destekleri ve Cumhurbaşkanımızın çok özel talimatları ile Akhisar’ımıza kazandırdık. Bunlar Akhisar Belediyesinin birincil hizmetleri değiller. Biz yaptığımız arıtmalardan, kollektörlerden, yağmur suyu ve kanalizasyon kollektörlerinden bahsetmiyoruz. Bunlar zaten yapmamız gereken işlerdi. Ama biz Akhisar’ın turizmine, ekonomisine, sporuna katkı sağlamak için sürekli bu şekilde modellerle Akhisar’a hükümetimizin de desteği ile milletvekillerimizin özel destekleri ile birlikte Akhisar’ımıza çok önemli yatırımlar sağladık.

Türkiye’miz büyüyor ve gelişiyor, bu dönem içerisinde bütün ilçe başkanlarımızla, bütün kadın kollarımızla ve gençlik kollarımızla birlikte Akhisar’ımızı bu büyümenin gerisinde bırakmadık. Akhisar’ımız da eş zamanlı olarak ülkemizle birlikte büyüdü ve gelişti. Burada çok farklı siyasi düşünceleri bir arada barış içerisinde bir araya da getirmeyi başardık ve ben buna inanıyorum. Akhisar’da siyaset dendiği zaman herkes bir arada olabiliyor. Dolayısıyla bu da çok önemli bir kazanım, fiziksel mekanların inşaasının yanında bir anlayışı da inşaa ettik aynı zamanda. Bundan sonra da bu anlayışa hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz önemli bir gelenek oluşturduğumuzu bıraktığımızı düşünüyorum.

Akhisar’da her şey bizimle başlamadı, bizimle de bitmeyecek amacımız bize ait dönemde yaptığımız işin hakkını vermeye çalıştık. İnşallah bundan sonra da Akhisar var oldukça bu tür Akhisar’ın değerli evlatları bu şehre hizmet etmeye devam edeceklerdir”dedi.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.