• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 16 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Akhisarlı basın menuspları ile buluştu

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Akhisarlı basın menuspları ile buluştu
Akhisar sivil toplum örgütleri başta olmak üzere birçok programa iştirak edeceğini kaydeden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Akhisarlı basın mensupları ile buluştu.

Milletvekili Murat Baybatur, Akhisarlı basın mensupları ile buluştu
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Akhisar sivil toplum örgütleri başta olmak üzere birçok programa iştirak edeceğini kaydeden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Akhisarlı basın mensupları ile buluştu.

Gülbeyaz-ı Ziyafet Restorantta Akhisarlı basın mensupları ile kahvaltıda buluşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Akhisar ziyareti ardından Sarıgöl’e gideceğini belirtti. 16 Nisan halk oylamasından dolayı hem ilçe teşkilatı hem de Belediye Başkanı, meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte tüm milletvekilleriyle sahada olduklarını ifade eden Baybatur, sahada yapılan çalışmaların çok güzel gittiğini milletin 16 Nisan’da oynanan oyunu bozmak adına güzel bir neticeyi sandıkta vereceğini düşündüklerini kaydetti.

16 Nisan referandumun Türkiye Cumhuriyeti Devleti için tarihi bir fırsat olduğunu ifade eden Baybatur, “tarihi bir dönemeçteyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugüne kadar özellikle koalisyonlarla yaşamış olduğu istikrarsız dönemlerde yaşamış olduğu sıkıntıları inşallah 16 Nisan’dan sonra bir daha yaşanmaması noktasında bir neticeye varılacak gündür. Dolayısıyla 16 Nisan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin artık siyasi istikrar ile beraber ekonomik istikrarın daha güçlü bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istiklale ve istikbale emin adımlarla yürüyeceği bir dönemdir. Dolayısıyla bizler sizler aracılığıyla da Akhisarlı hemşerilerimizde ve tüm milletimizden bu konudaki desteklerini talep ediyoruz. Tabiki bu süreç içerisinde muhalefetin akla ziyan hakikaten hiç alakası olmayan eleştiriden öte artık bir dedikodu, bir iftira niteliğinde olan ne yazık ki ifadeleri var.

18 maddeyi açıp okuduğumuz zaman bu 18 maddenin içerisinde ne tek adamlık var, ne rejim değişikliği var ne de başka bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti’nin aleyhine olacak hiçbir husus yok. Fakat bu maddeleri okumak yerine Milleti denize dökmekten tutun da, başka noktalardan insanlara tabiri caizse üstten bakarak, alaycı bir şekilde ifadelerde bulunmaları milletimizi ve bizleri üzmektedir. Bizler açık ve net ifade ediyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 1923 yılında kurulmuş bir devlet, yani rejimi ile beraber Cumhuriyet noktasında herhangi bir sıkıntısı olmayan devlet olarak artık Cumhuriyet sistemini benimsemiş bir devletiz.

Gelen Anayasa Referandumu’nda ilk 4 madde ile alakalı yani muhalefetin ifade ettiği gibi rejimde değişiklik yaratacak hiçbir huşu yoktur. Kaldı ki biz bu çalışmayı Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber yaptık. Ne AK Parti ne de Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısını bozacak, rejimini değiştirecek yada Anayasa’nın 4 maddesi ile alakalı bir değişikliğe neden olacak hiçbir işin içerisine ne biz ne de MHP olmaz. Ama muhalefetin bununla alakalı ifadeleri tamamen boş, tamamen yalan üzerine kurulmuş bir husustur.

Son dönemde muhalefet tek adamlık diye tutturmuşlar. Biz şunu söylüyoruz, bu yeni yapılacak gelecek olan sistemimiz çift başlılığı ortadan kaldırıyoruz ve tek başlı bir yönetim haline çeviriyoruz. Bu tek adamlık demek değildir. Tek adam Saddam’dır, tek adam işte Kaddafi’dir. Bu tip ülkelerdeki yönetimi yapanlar diktatörler vardır. Bunlardır onlar tek adamlığı belirleyenler. Halbuki Türkiye’nin  yeni sisteminde tek adamlık diye bir husus yoktur, sandıkla gelinebilecek bir yerde sandığın konulduğu bir yerde tek adamlık olmaz. Ayriyetten seçilecek olan Cumhurbaşkanı 10 yıl en fazla görev yapıyorsa burada tek adamlıktan bahsetmek hakikaten akla ziyan bir durumdur” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, gençlik ve kadın kollarının katıldığı kahvaltı programı soru-cevap şeklinde son buldu.

(BG-HŞ-ED-MÖ)

İzlenme: 1453
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.