• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

AK Parti ilçe teşkilatından depreme dayanıksız okullarla ilgili açıklama

Okunma Sayısı: 1677
AK Parti ilçe teşkilatından depreme dayanıksız okullarla ilgili açıklama
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatı, depreme dayanıksız, güçlendirmesi uygun görülen Akhisar merkez ve kırsal mahallelerindeki tüm okulların durumuyla ilgili açıklama yaptı.

AK Parti ilçe teşkilatından depreme dayanıksız okullarla ilgili açıklama
Haber Merkezi

AK Parti Akhisar ilçe teşkilatı, depreme dayanıksız, güçlendirmesi uygun görülen Akhisar merkez ve kırsal mahallelerindeki tüm okulların durumuyla ilgili açıklama yaptı.

AK Parti ilçe başkanı Fatih Füzün, yaptığı açıklamada:

“AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatı olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile her zaman yakın iletişim halindeyiz.

Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için çok önemli bir yere sahip olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul, kurum ve pansiyonlarda yapılması gerekenler ile ilgili yol haritamızı belirlemiştik ve çalışmalara 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden çok önce başlamıştık. Özellikle 2020 yılında Akhisar’ımızda yaşanan deprem afetinden sonra her türlü siyasi çekişmeden bağımsız, çalışmalarımızı süratle sürdürdük ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Öğrencilerimizin depreme dayanıklı,  güvenli ve sağlıklı okul ortamlarında eğitim öğretim görmelerini 1. öncelik haline getirdik. Bu doğrultuda Akhisar merkez ve mahallelerimizdeki tüm okullarımızın depreme dayanıklılık incelemelerinin yapılması sürecini yakından takip ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Akhisar’daki okul, kurum ve pansiyonlarımızdaki yapılan çalışmaları özetleyecek olursak;

Yapılan incelemeler neticesinde depreme dayanıksız, güçlendirmesi uygun görülen, Ali Şefik Ortaokulu binası, Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi A  ve C bloğu, Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu,  Şehit İstiklal Mustafa Çürük İlkokulu, Mecidiye Milli Eğitim Vakfı İlkokul ve Ortaokulu, Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlkokul ve Ortaokulu öğrencilerin güvenliği düşünülerek, gerekli tüm önlemler alınarak boşaltılmış ve hızlı bir şekilde güçlendirmesi tamamlanmıştır. Şu an öğrencilerimiz güvenli okullarında eğitim öğretimine devam etmektedir.

Ayrıca ekonomik ömrünü tamamlamış ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen;

-Çamönü Ertuğrul Özçubukçu Ortaokul binası yıkılarak, yerine 4 derslikli yeni bir ortaokul binası, Çobanhasan İlkokulu binası yıkılarak yerine 3 derslikli yeni bir ilkokul binası yapılmış ve hizmete açılarak eğitim öğretime devam edilmektedir. Zübeyde Hanım İlkokulu binası yıkılarak yerine, 16 derslikli yeni bir okul hizmete açılarak, Gazi Orta Okulu ve Zübeyde Hanım İlkokulu bu binada eğitim öğretime devam etmektedir. Medar Şehit Ali Mercan İlkokul ve Ortaokul binası yıkılarak yerine 8 derslikli yeni bina yapımı tamamlanmış ve geçici kabul sürecindedir. Eğitim öğretim için gün saymaktadır. Dereköy İlkokul ve Ortaokulu yıkılarak yerine yapımı planlanan 8 derslikli okul için 28 Mart 2023 tarihinde ihalesi yapılacaktır. Bu okulumuzun yapımı için gerekli ödenekler ayrılmış ve en kısa sürede yapımının tamamlanması planlanmaktadır. Yine Gazi Ortaokulumuzun güçlendirme çalışmaları, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü işbirliği ile hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yakın zamanda Misak-ı Milli İlkokulumuzun B bloğu da ekonomik ömrünü tamamladığı için A bloğa taşınmıştır.

Akhisar’ımızda yukarıda bahsedilen güçlendirme çalışmaları ve yapımı yeni tamamlanan okullarımız dışında depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış, güvenli ortam oluşturmadığı için yıkılan okullarımız ve okul ihtiyacı için, AK Parti Manisa Milletvekili Sayın Uğur Aydemir ve İlçe Teşkilatımız tarafından 2022 yılı bütçe görüşmeleri esnasında Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, 2022 yılında Manisa’ya yapılması planlanan 7 büyük okul yatırımından 4 tanesinin Akhisar’ımıza kazandırılacağı ile ilgili müjdesini almıştık. Bu yıkılan okullarımızın aynı yerlerinde olmak kaydıyla, Atatürk Ortaokulu(16 derslikli), Akhisar Anadolu Lisesi (16 derslikli), Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(16 derslikli) yapılacaktır. Akhisar Anadolu Lisesi yapımı ihale aşamasında olup, en kısa sürede ihalesi tamamlanacaktır. Okullar bölgesinde yer alan Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu yanında yer alan Milli Eğitim Bakanlığımıza ait 18 dekar alanda, 32 derslik ve 5 atölye olacak şekilde yeni bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapımı planlanmış, proje aşamasına gelinmiştir. Bunlardan farklı olarak depreme dayanıksız olduğu için yıkımı yapılan Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlkokulu’nun ödenekleri 2021 yılında ayrılmış olup, projeleri Bakanlığımız tarafından kabul edilmiştir.

2023 yılında Atatürk Mahallesi ve Hürriyet Mahallelerinde yeni okul yapımı için görüşmelerimiz devam etmektedir. Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Ticaret Odası İlkokulu bahçesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile yeni bir 8 derslikli okul inşaatı yapımı,  proje aşamasındadır.

Ancak büyük bir gayret ve başarı ile Akhisar’a kazandıracağımız, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yaklaşık 200 Milyon TL ödeneği ayrılmış olan okullarımız ile ilgili iş ve işlemlerimiz devam ederken, Akhisar’ın büyük bir bölümünü kapsayan ve yapımı planlanan Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Cumhuriyet MTAL binalarının da içinde bulunduğu alanın 3. derece sit alanı olması sebebiyle ve Akhisar Belediyesi’nin gerekli çalışmaları yapmamaları sebebiyle, yapılması gereken bu yatırımlar farklı teknik engellere takılmakta, süreç sekteye uğramakta ve bu yüzden gecikmeler yaşanmaktadır. Ancak bu sürecin tamamlanması için teşkilat olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile süreci yakından takip ederek tamamlanması konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Ayrıca tüm bu süreçlerin dışında 2000 yılından önce yapılmış olan tüm okul, kurum ve pansiyonların deprem tahkikatları ve incelemesinin yapılması için kamu kurum ve kuruluşlarımız ile görüşme halindeyiz. Tüm binaların deprem tahkikatları yapılmakta ve incelemeleri devam etmektedir.

AK Parti İlçe Teşkilatı olarak ülkemizde yakın zamanda Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi öncesinden ve ilçemizde de daha önce yaşadığımız deprem hassasiyetimiz sebebi ile süreci yakından takip etmekteyiz. 185 bin nüfuslu Akhisar’ımızın her bir ferdinin, özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın can ve mal güvenliği, sağlığı, güvenli okul ortamlarında eğitim görmeleri bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi de etkileyen deprem felaketinde tüm ülkemizde olduğu gibi milletimizle her zaman el ele vererek çalışmalarımızı yürütüyor ve Akhisar'ımızı daha sağlıklı, daha güvenli yaşanabilir hale getirmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.

whatsapp-gorsel-2023-03-09-saat-15.21.44.jpgwhatsapp-gorsel-2023-03-09-saat-15.21.45.jpg

  • Yorumlar 3
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.