• BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Manisa 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

AK Parti İlçe Başkanı Füzün’den önemli açıklamalar

Okunma Sayısı: 5594
AK Parti İlçe Başkanı Füzün’den önemli açıklamalar
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akhisar ilçe başkanı Fatih Füzün, ilçe lokalinde basın açıklaması düzenledi. AK Parti İlçe başkanı Fatih Füzün, yönetim kurulu üyeleri, Belediye meclis üyelerinin katıldığı basın açıklamasında Akhisar’ın gündemi üzeri

AK Parti İlçe Başkanı Füzün’den önemli açıklamalar
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akhisar ilçe başkanı Fatih Füzün, ilçe lokalinde basın açıklaması düzenledi. AK Parti İlçe başkanı Fatih Füzün, yönetim kurulu üyeleri, Belediye meclis üyelerinin katıldığı basın açıklamasında Akhisar’ın gündemi üzerine açıklamalarda bulundu.

“TOKİ EVLERİNİN DEVAMI GELECEK”

AK Parti ilçe başkanı Fatih Füzün: “Akhisar’daki TOKİ evleriyle ilgili Ankara’ya gittiğimizde gerekli bilgileri TOKİ Genel Müdürümüzden almıştık. Daire başkanlarıyla görüştük. Şu anda TOKİ evleri ne durumda kaç tane yapılacak? Bunlarla ilgili bizim çalışmalarımız vardı Uğur vekilimiz ile beraber. Bununla ilgili vatandaşlarımızın daha önce proje başvuruları vardı. TOKİ evleri gerçekten önemli. Çünkü ev alacak durumu olmayan, hiç evi olmayan vatandaşlarımızın devletin verdiği kolaylıktır. Bu daha başlangıç olacak. TOKİ Genel Müdürüyle görüştük. Bununla ilgili talep olup, elimizde daire kalmazsa bir yeni yer de TOKİ evlerinin devamı gelecek. 

“ESKİ STADYUM ALANI İHALEYE ÇIKIYOR”

Eski stadyumun olduğu yer ile ilgili ayın 10’unda Ankara’dan Manisa’ya geldik. Bütün her şey bitti. En son bir düzenleme olduktan sonra Manisa’da ihaleye çıkacak ve gerekli çalışmalar başlanacak. Eski tren garı projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Garın arka tarafında hangar vardı. Bununla ilgili sit problemi devam ediyor. Bölge müdürümüz değişti, yeni bölge müdürümüzle önümüzdeki hafta görüşme yapacağız. Burası sit alanı değil diyoruz biz çünkü demir yığını. Bir daha rica edeceğiz, bölge müdürümüzle beraber buranın sit alanı olmaktan kalkmasını ve o kötü görüntünün kalkmasını sağlamaya çalışacağız. O projemizde biraz yavaşlık olmasının sebebi o hangar kısmının sit alanı olarak ilan edilmesi. Oranın sit alanı olarak ilan edilmesi biten projelerde değişiklik olmasına sebep oluyor.

“ŞEHİT PİYADE TEĞMEN OSMAN AK BARAJI 2023’DE BİTECEK”

Karasonya gölet çalışmamız hızlı bir şekilde sürüyor. Bugün Karasonya’ya gideceğiz, oradaki müteahhitler ile buluşacağız. İnşallah oranın 2022’de bitmesi planlanan bir projemiz. Şehit Piyade Teğmen Osman Ak barajında yüzde 38’lik fiziki oranı gerçekleşmiştir. Bakanımızın talimatıyla, bölge müdürümüzün gayretleriyle de 2023 yılında bu Gördük barajımız bitecektir.

“ZEYTİNLİOVA KAVŞAĞI 30 AĞUSTOS’A KADAR BİTECEK”

Zeytinliova kavşağı da zeytin sezonu gelmeden hepimizin bitmesini istediği bir kavşak. Bunun da uzamasının sebeplerini anlatmıştım. Ama bu 30 Ağustos’a kadar bitecek. Bayramdan sonra üst tabliyeleri atmaya başlayacaklar. 2 gün önce müteahhit arkadaşlarla görüştük, bizde herhangi bir sıkıntı yok. 30 Ağustos’a kadar da orayı bitirmeyi düşünüyoruz dedi. Yeni Hastane projemiz vardı eski sigara fabrikasının olduğu yerde bununla ilgili de 450 yataklı devlet hastanesi statik izolatörlü uygulama projesi 2022 yılının içinde vekilimizin de bizlerin de gayretiyle projemizin yapılmasıyla ilgili süreç devam edecek.

SPOR SALONU MÜJDESİ!

Yeni Kaymakamlık binası ile ilgili 4 Haziran 2021 tarihinde ihalesi yapıldı. Süreç hızlı şekilde devam ediyor. Bir itiraz olmuş onunla ilgili süreci bekliyoruz. TOKİ evleri yer teslim edildiği zaman onu da en kısa sürede ilan edeceğiz. Ayvaz Dede İmam Hatip Lisesinde geçen bakanımızın yanına gittiğimizde orada bir spor salonu eksiğimiz var dedik ve birkaç tane söz almıştık. Okulun bahçesine çok amaçlı spor salonu inşaatımız başladı. Daha 2-3 tane söz aldık inşallah onları da yavaş yavaş bakanımızdan rica edeceğiz. Zübeyde Hanım ilkokulunun da kaba inşaatı bitti. Orayı da TOKİ yapıyor, hızlı bir şekilde yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor.

“TOKİ EVLERİNİN SAYISI 327’YE YÜKSELDİ”

TOKİ evlerinde müracaatların 16 Aralık 2019’da 5 Ocak 2020 tarihleri arasında Ziraat Bankasına yapılmıştı. Kuralar da 24 Ağustos 2020 tarihinde çekilmişti. 2+1 daire olarak 88, 3+1 daire olarak 37 adet toplamda da 125 adet TOKİ’de vatandaşlarımızın kura çekimi yapılmış, kişiler belirlenmişti. TOKİ’ye çok başvuru oldu. 2+1’e 405, 3+1’e de 665 başvuru oldu. Bunun için bizlerin ve vekilimizin gayretleriyle TOKİ Genel Müdürüne anlattık. 18 tanesi dükkan olmak kaydıyla 327 adet konuta çıkardık. Bu da bizim için iyi oldu. Çünkü Akhisar’da afat bölgesi olduğu zaman 70 tane vatandaşımıza soruldu. Kendi yerinizde mi istiyorsunuz yoksa TOKİ konutlarından ev mi istiyorsunuz denildi. AFAD Bölge müdürümüzle de görüştük. 70 adet evi depremden zarar görmüş vatandaşlarımıza teslim edilecek. Geride 132 yer kalıyor binaların yüzde 30’u bittikten sonra yeniden müracaatlar açılacak. 2+1 ve 3+1 olarak. Ondan sonra bunların da kurası çekilecek. Bunlara da bayramdan sonra ilk kazma kürek vurulacak. 2+1’ler 4 bin 500 lira geliri üstünde olmamak kaydıyla evi olmayan kişiler, 3+1 de sadece evi olmayan kişiler başvurabilecek. Onun haricinde bin lira Ziraat Bankasına 2+1’ler 3+1’ler de 2 bin lira para yatırıp kura hakkına girecek. Kuradan çıkacak sonuçlara göre de 500 iş gününde 327 adet konut projemizin teslimi yapılacak.

emr_3477.jpgemr_3480.jpgemr_3486.jpgphoto-2021-07-09-11-35-28.jpg

  • Yorumlar 33
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.