• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Manisa 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

AK Parti ilçe başkanı Füzün gündemi değerlendirdi

Okunma Sayısı: 4852
AK Parti ilçe başkanı Füzün gündemi değerlendirdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akhisar ilçe başkanı Fatih Füzün, bugün saat 12.00’de parti binasında basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi.

AK Parti ilçe başkanı Füzün gündemi değerlendirdi
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akhisar ilçe başkanı Fatih Füzün, bugün saat 12.00’de parti binasında basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi. Düzenlenen basın açıklamasına ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

“YAPAMAYACAKSA SORUMLULUKLARINI DEVRETSİN BİZ GEREKENİ YAPARIZ”

İlçe başkanı Fatih Füzün yaptığı açıklamada:

“Bugün ki açıklamamız geçen gün Akhisar gazetesinde merkezi iktidarı sorumluluğa davet ettiler. Eski kapalı spor salonunun olduğu yer içindi. Bu salonun 65 yıllık bir geçmişi var. Zaten eski stadyumun olduğu yer ile ilgili projemiz vardı. Buraya da bir proje hazırladık. Hatta eski stadyumun projesi başladı. 260 gün sonra bitirme taahhüdüyle inşallah çok güzel bir yer yapacağız. Bakanımıza gittiğimizde bu kapalı spor salonunun Akhisar’a yakışmadığını, Akhisar’ın deprem bölgesinde olduğunu bununla ilgili çalışma yapmamız gerektiğini söyledik. Oraya da bizim bir proje hazırlamamızı buranın da yeniden güncellenip yenilenmesi ile ilgili tavizi bize verdi. Ama daha sonra Akhisar Belediye başkanı hem beni hem de vekilimizi arayarak buranın biraz durdurulmasını kendilerinin yeni bir kapalı spor salonu, spor kompleksi yapacaklarını, kendilerinin basket ve voleybol takımlarının olduğunu ve maçlarını Manisa’da oynamak istemediklerini söylediler. Biz de belediyeye karşı olan sevgi ve saygımızdan dolayı kabul ettik. Ama bunun üstünden 6-8 ay geçti. Belediye bununla ilgili bir şey yapmadı. Hatta mecliste kendisine ek bütçe istedi. Ek bütçe verdik, iller bankasından onaylanması için. Ama kendisini bununla ilgili bir şey yapmadı. Kendisinin ağzından bizzat duymadım ama şu anda yapamayacağını fiyatların 3 kat arttığını söyledi. Biz de ticaretle uğraştığımız için maliyet hesabı çıkardık. 6 ayda yüzde 60-65 oranında zam geldi. 3 kat gibi bir rakam yok. Yapamayacaksa sorumluluklarını devretsin biz gerekeni yaparız. Bizim projelerimiz hazır. Ben kapalı spor salonunu yapamıyorum, söz verdim ama bütçeden dolayı yapamıyorum derse biz her şekilde hallederiz.

SEMT SAHALARI İLE İLGİLİ PROBLEM GELİYOR

Bir de bize gelen birkaç problem vardı. Kayalıoğlu’ndaki semt sahası ve göletteki saha ile ilgili çok problem geliyordu. Kendisine duyuruyoruz bunların yapılması ile ilgili. Yapacak durumu yoksa biz bunu spor bakanlığına devredip yenilemesini de yaparız. Sonra ona devrini yaparız. Ama biz direk bakanlık olarak buna bir ödenek ayıramadığımız için gençlik spora devredilsin biz yenileme çalışmasını yaparız.

YOLLARIMIZ ÇOK KÖTÜ

Mecliste Akhisar Belediyesinin tavır ve tutumundan rahatsızım. Çünkü hukukta önemli bir kaide var usul esası bozar. Mecliste başkanın sesinden başka bir ses gelmiyor. Çok seslilik yok. Arkadaşlara söz verme de, hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda başka yere söz verme de kendisini bir kez daha uyarmak istiyorum. Akhisar senelerin kadim şehri, bundan önceki belediye başkanlarında böyle bir şey görmedik. Herkese eşit miktarda söz verilir. Sözler kesilmez. Bir de mecliste hep kendini övecek sözler; ‘Yol yapıyoruz’, ‘Sosyal belediyecilik yapıyoruz’ vs. Yollarımız hakikaten çok kötü. Yollarımızın kötü olmasından dolayı ben meclis üyesi olduktan sonra bir yıl boyunca vekilimizle Ankara’da gitmedik yer bırakmadık. Akhisar’da elektrik kesintileri vardı. Biz 40 ile 50 milyon arası TEDAŞ’a para getirdik. Bununla da ilgili yüzde 40’ı tamamlandı. Tabi yollar kazılıyor, bizim zamanımızda da Telekom kazıyordu. Bununla ilgili de isterse kendisi Büyükşehir başkanına gidip ondan da yardım isteyebilir. Elektrik yapar yapmaz ödeneklerini veriyor. Bu yolların acilen olması için Büyükşehir’den yardım isteyebiliriz. Kış da geldi, çok zorluk çekiyoruz.

SOSYAL YARDIMLAŞMANIN REKLAMINI YAPMIYORUZ

Sosyal yardımlaşma konusunda fazla reklama gerek olmadığını, herkesin kişisel, çevresel olarak yaptığını biliyoruz. Bunların gündeme gelmesinden çok hoşlanmadığımız için reklamını yapmıyoruz. Normalde belediyenin bir senede sosyal yardımlaşma hizmeti biz sadece kaymakamlık olarak devlet olarak o parayı bir ayda Akhisar’a dağıtıyoruz. Ama hiçbir zaman reklamını yapmadık, yapılmasını da yanlış buluyorum. Eskiden budanan ağaçlar atılıyordu deniliyor. Salih başkan zamanında da ağaçlar kesilip ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyordu. Söylediği çoğu şeylerde arkasını doldurmak lazım. Kendi belediye çalışanlarına da sorabilir.

SEÇİM VAATLERİNİ YAPMIYOR

Seçim vaatleri vardı. Bu vaatlerle ilgili tren yolunu vermiyorsunuz diyordu. Ben bunlara artık inanmıyorum. Şu anda kendi dediği seçim vaatlerini yapmıyor. Ne kapalı spor salonunu, ne Çarşamba pazarını, ne otoparkları, ne istimlak yaptı. Her şey pahalandı diyor, daha sonra ben çok iyi belediyecilik yapıyorum, çok iyi para çıkarıyorum diyor sonra pahalandığı için yapamıyorum diyor. Ben yine de tren yolu ve diğer projeler bittiği zaman ona sunacağım yapabiliyorsanız yapın yapamazsanız biz devlet olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

BELEDİYE HİZMET YAPMA YERİDİR

Bir de üstüne vazife olmayan işler yapılıyor. Beton santrali, lokanta, kreşler bir belediyenin işi değildir. Belediye bir tane kreş yapar, o da kendi çalışanlarının çocukları için yapar. Onun haricinde kanunen belediyeler kreş yapıp işletemez. Bunlar Milli Eğitim’e bağlı yazılamaz. Ayrıca burada 5-6 tane beton santrali var. İnsanların işleriyle uğraşmak, belediye şirket yapma yeri değil, hizmet yapma yeridir. Beton santrali ve lokanta kurma amacını ve kreş yapma amacını ben anlayamadım. Bunun yerine herkese dokunacak vatandaşımızın işini bozmayacak işler yapması lazımdır.

2009’DA CHP BELEDİYELERİN DAĞITTIĞI BURSLARI KALDIRTTI

Biz köylü garajı ile ilgili bundan 8 ay önce Büyükşehir genel sekreteri Aytaç beyi arayarak burada proje yapacağımızı ve köylü garajını nereye alabileceğimizi sorduk. O zamandan beri gündemimizde. Birkaç yer önerdik. Büyükşehir bununla ilgili gerekli her çalışmayı yapıyor. Burslarla ilgili ise 2009’dan sonra burs verilmedi biz burs vermeye başladık demiş. 2009’dan önce CHP genel merkezi belediyelerin dağıttığı bursları anayasa mahkemesine verdi ve kaldırttı. Eskiden yapılmıyordu şimdi biz yapıyoruz demesi akla ve mantığa sığmıyor.

HALK EĞİTİM MERKEZİNE İZİN VERMEDİ

Halk Eğitim merkezine ilk geldiği 2019 senesinde ‘her yeri kullanabilirsiniz, sıkıntı yok’ demişti. Daha sonra 2020’de izin vermedi. Biz halk eğitim merkezi ile ilgili yeni bir çalışma yapıyoruz. Kendi yaptığı kültür merkezinde de yapılan kursların normalde sadece eğitici yönü var. Belge verme yönü yok. Onunla da ilgili yapmak istiyorsa gelsinler hoca alsınlar hem de belgeleri geçerli olur.

ZEYTİNLİOVA YOLU 1 YA DA 2 AYA BİTECEK

Zeytinliova yolu ile ilgili CHP Belediye başkanı arkadaşımız sosyal medyadan sorumluluğa davet etmiş. Sosyal medyadan bir belediye başkanı böyle davranamaz. Gece saat 8’den sonra belediye başkanımız değişiyor. Başka bir kimliğe bürünüyor. Bir sıkıntısı varsa bizi arar söyler. Biz Zeytinliova yolunda iki tane trafik ışığı konulup bundan 6-8 ay önce açılacak bir yoldu. Sadece köprü yoktu. Manisa’da ne zaman çevre yolu yapıldı ve Manisa’nın daha o köprüsü yok. Işıklarda duruyoruz, yarım saat beklediğimiz günler oluyor. Biz bunu getirene kadar o kadar uğraştık ki bazı arkadaşlar 3-4 ay geç geldi diyor. Onu getirmek 10 seneye bedel. Biz burada Akhisar’ın 100 yılını açtık. Biz müteahhittin söylediği sözlere tarih verdik. Müteahhitin sıkıntısı yok, ödenek sıkıntısı yok. Sadece, büstlerin içindeki özel çeliklerin Türkiye’de üretimi yokmuş. Bunu yurtdışından getiriyor ve 15-20 gün deneme süresi varmış. Ondan dolayı geç kaldı. Halkımızdan özür diliyoruz. 1 veya 2 ay sonra yüzde 100 bitecek müteahhit o sözü verdi. Aşağıdaki fabrikalarla ilgili yol verilmesi istendi. 5-6 ay muvafakatname ile uğraşıldı. Hatta yüklenici firma oradaki yeri kendi üstüne almak zorunda kaldı. İnşallah bittiği zaman hepsi unutulacak ve Akhisar’ın 100 yılı kurtulacak. Devletimize ve milletvekilimize teşekkür ediyorum Akhisar için çok güzel iş yaptık.

DEMİRYOLLARI PROJESİ ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Devlet demiryolları projesini Ankara’ya gönderdik. Projeler işlendi, Büyükşehir ve Akhisar Belediyesine ya geldi ya da gelmek üzeredir. Herkes burası için ben istedim vermediler diyor. Plan tadilatı olmadan devlet burayı kimseye veremez. Biz plan tadilatını bitirmek üzereyiz. Plan yapıldıktan sonra bu yerler verilebilir. Çevre şehircilik bakanlığından da onaylandıktan sonra biz bu alanı demiryolları proje hazırladıktan sonra belediye başkanına sunup yapabiliyorsan yap diyeceğim. Yapamıyorsa biz Büyükşehir’e ya da Çevre ve Şehircilik bakanlığı olarak yapacağız.

4 YILLIK ÜNİVERSİTE KONTENJANI AKHİSAR’A GELDİ

Üniversite konusunda Akhisar’a 4 yıllık kontenjan geldi. Rektörlükte bekliyor. Bu arkadaş bunu ben yapacağım diye yola çıktı. Ama yapamıyorsa gitsin Celal Bayar Üniversitesine teslim etsin biz ondan sonra ne gerekiyorsa yapacağız. Ama hem elinde tutup hem de burayı yapamayacağım deyip Akhisar’ın kaderi ile oynamasın. Biz Akhisar için her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

SALİH HIZLI’NIN İSMİNİN VERİLMESİ MANİDAR

Cumartesi pazarı ile ilgili üstünün kapanması ile ilgili biz belediye başkanımızdan hızlandırılmasını istiyoruz. Çok güzel bir Çarşamba pazarımız vardı babası yaptı Allah razı olsun. Salih başkanımız Cuma pazarını yaptı. İsmi de oraya verildi. Bir belediye başkanı 15 yıl hiçbir şey yapmadı çaldı çırptı dedikten sonra oraya isminin verilmesi manidar. 15 yıl hiçbir şey yapmadı denilen belediye başkanı Akhisar’a her şeyi yaptı. Saymakla bitmez. Ama cumartesi pazarının bir an önce açılmasını istiyorum oradaki nüfus çok kalabalık. Hatta birkaç CHP belediyesinde de gördüm. Şemsiye şeklinde güzel şeyler yapıyorlar. Orası da öyle kapanırsa teşekkür ederiz” dedi.

kmo_3741.jpgkmo_3743.jpgkmo_3745.jpgkmo_3747.jpgkmo_3749.jpgkmo_3750.jpgkmo_3752.jpgkmo_3754.jpgkmo_3757.jpgkmo_3760.jpg

  • Yorumlar 43
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.