• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • Manisa 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Füzün’den Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya cevap

Okunma Sayısı: 14788
AK Parti İlçe Başkanı Fatih Füzün’den Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya cevap
AK Parti Akhisar İlçe Başkanı Fatih Füzün, Akhisar Belediyesi 1.Olağanüstü Meclis Toplantısı sonrası yapılan yazılı basın açıklamasına cevap verdi.

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Füzün’den Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya cevap
Haber Merkezi

AK Parti Akhisar İlçe Başkanı Fatih Füzün, Akhisar Belediyesi 1.Olağanüstü Meclis Toplantısı sonrası yapılan yazılı basın açıklamasına cevap verdi.

İlçe Başkanı Fatih Füzün yaptığı yazılı açıklamada, “17 Mayıs 2020 tarihinde yapılan Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı sonucunda Akhisar Belediye Başkanı Sosyal Medya üzerinden ve yerel haber sitelerinde yayınlanan asılsız bir iddia da bulunmuştur.

Asılsız iddia ;

Olağanüstü Belediye Meclis gündeminin 2. maddesinde 6 milyonluk kredi alımı için yetki istenmiş ve  bu yetki kendisine Ak Parti ve MHP’Li Meclis üyelerinin hayır oylarıma karşılık Chp ve İyi partinin oyları İle kabul edilmiş olduğunu kamu oyuna duyurup  destekçilerine teşekkür ederek Ak parti ve MHP’yi  hizmeti engellemekle itham etmiştir.

Gerçekler;

6 Milyon liralık borçlanma yetkisi isteğinin  hemen ardından Ak Parti ve MHP Grubu adına söz alan Meclis üyesi “ biz bu konuyu kurulan komisyonda detaylı incelemek isteriz bunun için kaç kez olağanüstü gündemle toplanmamız gerekirse toplanır ve sonrasında Akhisar’ın ihtiyacı ise desteklemekten çekinmeyiz  “diye beyan etmesine karşılık Başkan hiçbir şartta komisyon kurulmasını kabul etmemiş ve kendi Meclis çoğunluğuna dayanarak maddeyi geçirmiştir .

Başkan meclis açılış konuşmasında “sizlerden AKHİSAR için hizmet istiyorum siyaset gözetmeyelim” çağrısında bulunmuştu.

Şimdi bizlerde Sayın Başkanı siyasi fayda gözetmeden BEYANDA SAMİMİYETE davet ediyoruz.

Sayın Başkan Belediyeciliğin en önemli etik ilkesi olan Şeffaflığı yok saymış ve denetimi reddederek Akhisar’ı 5 Ayda 16 milyon TL borçlandırmıştır. Daha önceki borçlanmalara Ak Parti grubu ve MHP grubu olarak onay verdik yine de Akhisar’ımıza hizmet için 6 milyonluk krediye ihtiyacı varsa biz Ak Parti grubu ve MHP grubu olarak kurulan komisyonlarca bu istekte belediye haklı görülürse sonuna kadar destekleyeceğimizi dün beyan ettik bugünde arkasındayız.

Tüm dünya beklenmedik pandeminin etkisiyle ekonomik denge ve istikrar peşinde koşarken başkanımızın taleplerinin istek mi ihtiyaç mı noktasında sorgulanması Akhisar’ımızın faydasınadır. Biz istenilen 6 milyonluk kredi için şeffaf bir beyan İle sorgulama talep ettik ki bu da Akhisarlıların bizden doğal beklentisidir.

Belediye gelirlerinde düşüş gerekçesi ile borçlanma talep edilmektedir.

Merkezi hükümetten belediyelere gelen vergi gelirlerinde cüzi bir düşüş meydana geldiği belediye başkanı tarafından beyan edilmiştir. Buna karşılık bizler biliyoruz ki  Hazine ve Maliye Bakanlığı Belediyelerin vergi payı ödemelerindeki borçlarına karşılık yaptığı kesintiyi Nisan Mayıs ve Haziran aylarında yapmayarak belediyenin borcu nispetinde yeni  bir kaynak yaratmıştır. 

Ayrıca Hükümetimiz tarafından sadece depremzedeler için kullanılmak üzere 1 Milyonluk hibe Akhisar belediyesine gönderilmiştir. Bununla birlikte Ak Parti  Millet Vekilimiz Uğur AYDEMİR’in katkılarıyla iller bankasından 2 Milyonluk katkı da Akhisar Belediyesine sağlanmıştır. Sayın belediye başkanı bu doğrultuda millet vekilimize belediye meclisinde teşekkür etmiştir. Hal bu ilken kendisinin bugün ki beyanları İle kendisi ile çelişmektedir.

Saygıdeğer Akhisarlılar,

Akhisar için son derece önemli olduğunu bildiğimiz esas konuya dikkat çekmek isteriz;

Olağan Üstü Meclis toplantısının 9. gündem maddesine konu olan çok değerli benzin istasyonu ruhsatlı parsel için belediye başkanı satım kiralama vb için yetki istemiştir.

İlgili parsel Akhisar yeni stadyumun önünde çevre yolunun açılması İle açılacak olan şehir ana arterinin üzerindedir. Bu nedenle ticari kullanımı Akhisar için son derece karlı bu alanın ne için kullanılacağı plan programları Akhisar belediye meclisinin üyeleri ve Akhisarlılarla paylaşılmadan, alelacele başkan tek yetkili kılınmış, denetimden uzak ve şeffaf yönetim ilkesinin dışında davranış sergileyerek Ak Parti ve MHP nin ret oylarına karşılık oy çokluğu ile yetki Belediye başkanınca alınmıştır.

Bu Parselin her şart altında Akhisarlının faydasına kullanılması gerektiğini düşünüyor CHP’nin geçmiş dönemlerde belediyeye ait taşınmazların satılmaması konusundaki  itirazını hatırlatarak  satışına veya başka bir şahsa kiralama ile tahsisine şerh koyuyoruz.

Covit-19 salgını  nedeni ile piyasaların durumu göz önünde bulundurularak böyle bir zamanda alelacele yapılması zihinlerde soru işareti yaratmaktadır. Ak parti grubu olarak bu yetkinin kullanılması aşamalarında konu takipçisi olacağımızdan Akhisar halkının hiç şüphesi olmasın.

Akhisar’ın faydasına olumlu ve doğru işlerde hiç bir siyası menfaat gözetmeksizin ortak hareket ettiğimiz Mhp grubuna Akhisarlılar adına teşekkür eder arzu eden Akhisarlıları Akhisar belediyesinin web sayfasından ilgili meclis oturumunu izleyebileceklerini hatırlatırız.

Saygıdeğer Akhisarlılara Saygılarımızla arz ederiz.

Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.