• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Adnan Menderes Lisesi, Okulunu Geri İstiyor

Okunma Sayısı: 7073
Adnan Menderes Lisesi, Okulunu Geri İstiyor
Akhisar Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Adnan Menderes Lisesinin Anadolu Lisesi olması için okul önünde basın açıklaması yaptı.

Adnan Menderes Lisesi, Okulunu Geri İstiyor
Akhisar Haber Ajansı –AHA 

Akhisar Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Adnan Menderes Lisesinin Anadolu Lisesi olması için okul önünde basın açıklaması yaptı. “Susma Sustukça sıra sana gelecek” ”, Eğitim Hakkı engellenemez”, “Direne, Direne kazanacağız”, sloganları altında basın açıklamasını Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı Hilal Tınmaz okudu. Basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz, Eğitim-Sen, CHP, ÖDP, Halk Evleri, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Emekli-Sen destek verdi.

Öğrencilerin basın açıklamasına katılmamaları katılmaması ve katılan öğrencilerin disipline verileceğini Okul idaresi tarafından söylendiğini vurgulayan Okul aile Birliği başkanı Hilal Tınmaz, bu durumu basın açıklamasına katılan CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz'e iletti. Bunun üzerine Milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz, Okul Müdürü Nazim Tosun'u makamında ziyaret ederek, okul müdüründen bilgi aldılar.   

Ziyarette yapılan açıklamada CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel şunları söyledi. Özel;"  4+4+4 sistemi geldiğinden beri karşılaşılan durum mekansal dışında her türlü teorik hazırlık tamamlanmadan parlamento dışında yapılmış ve bizim baştan beri itiraz ettiğimiz konu da şuanda bir dengesizlik söz konusu. Mekan eksiklikleri var. Bazı yerlerde de olmadığı halde burada olduğu gibi, bazı şeyler bahane edilerek köklü eğitim kurumları hak ettikleri dönüşüm örneğin Anadolu Lisesi olma. Burada bir referandum yapsanız veliler arasında herkes Anadolu lisesi olmasını isterken burası başka bir okula dönüştürülmeye çalışılıyor. Burada ki öğrencilerin velilerinin de tüzel kişiliklerini temsil eden okul aile birliğinin de konuya ilişkin hassasiyeti son derece mantıklı. Siyaset üstü bir yaklaşım. Bu okulun velilerinin her dünya görüşünden olan insanları okulunun öğrencilerinin mekanının elinden alınmamasını ister. Bu konuda idarecilerin ve öğretmenlerinde benzer bir tavırda olmasını biz bekleriz. Eğitim sendikalarının gösterdiği duyarlılığı görüyoruz. Ama okul idareside bu okulun bu okul olarak kalmasını savunması gayet normaldir. Bu konuda bir irade beyanı beklenir. Öğrencilerin ders sırasında okul formalarıyla kapı dışına çıkmamasının gerçek bir uyarı olmadığını düşünüyoruz. Öğrenciler kendi eğitim haklarını savunuyorlar. Bu okuldan mezun olan bir öğrencinin kendi hakkını savunuyor olması anayasal haklarından ve yasal haklarından haberdar oluyor olması ve gün geldiğinde de hakkını aramayı bilen bireyler olarak yetiştiriliyor olmasını bekleriz. Kendileri dışında bir siyasi konuda katkı sağlamamaları gayet normal zaten olursa farklı değerlendirilir. Ama mesele kendi gelecekleriyken o geleceğe sahip çıkmayan öğrenci veya o geleceğine sahip çıkmasını engellemeye çalışan eğitimciyi de biz ne Akhisar’a ne Manisa’ya ne Türkiye’ye yakıştırmayız" dedi.

Ziyarette konuşan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, şunları söyledi. Öz;" Burada eğer bir baskı unsuru varsa bu doğru bir unsur değil. Çocuklarda, sizde aynı mücadelenin içinde olmanız gerekir. Çünkü okulunuz başka bir okula dönüştürülmeyle ilgili bir çalışma var. Bu çalışma 3 yıl önce buranın Anadolu Lisesi olmasıyla ilgili yada velilerin, okul aile birliğinin, sizlerinde buranın Anadolu lisesi olması talebinin yerine sizin elinizden ve çocukların elinden, ailelerin elinden alınarak İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesiyle ilgili bir duruş belirlemeyle ilgili bir davranıştır. Onun için el birliği yapması gerekir. Çocukların üzerine baskı kurmak yerine çocukların haklarını alma yada gelecekleriyle ilgili karar verme konusunda baskı kurmanın doğru bir davranış olmadığı kanaatindeyiz. Sanırım öyle bir algı belirmiş. Bu algının çok yanlış olduğunu biz sizlere hatırlatmak isteriz. Onun için bugün buraya geldik. Başkan adayım ve vekilim Özgür Bey okul aile birliğinin bizlerden talebi doğrultusunda bizlerde onların temsilcisi olarak bu sorunun çözümü yönünde karar vermeye çalıştığımız için buradayız. Okulunuzun bu durumu ile ilgili bürokratların, yandaş bürokratların yani hükümetin emir eri niteliğinde bürokratların almış olduğu kararların doğru olmadığını, çünkü sizin burada Anadolu lisesine ihtiyacınız olduğunu, çocuklarınızın burada Anadolu lisesinde okumak istediğini, çocuklarınızın buradan başka yerlere gitmek istemediğini, gittiği zaman ailelerinde, çocuklarında ekonomik ve bir takım problemler yaşayacağını anlatmak için buradayız. Bizde bir idareci olarak sanırım bu duygu ve düşünceleri görüyorsunuzdur. Bunun üzerinde çocuklar üzerinde bir baskı kurmaya çalışmanız açıkçası algımız o yönde. Bu aldığımız algı inşallah doğru değildir. Siz bu algıyı yaratmak istemezsiniz diye düşünüyorum. Böyle bir algınız varsa da düzeltme yapmanız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Adnan Menderes Lisesi Okul Müdürü Nazim Tosun;" Ben her şeyden önce sizin duyarlılığınız için teşekkür ederim.Her ne kadar buraya Ankara’dan İmam Hatip Lisesi olmak üzere karar çıkmışsa da bizim okulumuz kesinlikle İmam Hatip Orta Okulu yapılıyor" dedi.

Daha sonra okul müdürünün yanından ayrılan CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz, Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı Hilal Tınmaz, Okul bahçesinde toplanan kalabalığa basın açıklamasını okudu.

Hilal Tınmaz’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;   

                                              BASINA VE KAMUOYUNA

Okulumuz Adnan Menderes Lisesi 1999/2000 Eğitim Öğretim yılında açılmış olup bu güne kadar binlerce mezun vermiştir. Bu gün hala Türkiye’nin değişik üniversitelerinde yüzlerce öğrencisi öğrenimlerini devam ettirmektedir. Okulumuz ilçemizde sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerde çok büyük başarılara imza atmıştır.

Geçen yıl alınan kapatma kararı ile bu yıl 9. Sınıflara kayıt yapılamamıştır. Bu nedenle bölgemizde bulunan 36.000 nüfuslu Atatürk, Seyit Ahmet, Reşat Bey mahallesinde ikamet eden öğrenciler bulundukları yerleşim yerlerinden çok uzakta olan Gölmarmara, Kırkağaç, Zeytinliova ve ilçemizdeki diğer uzakta kalan Anadolu Liselerine servisle gitmek zorunda bırakılmışlardır. Burada sormak istiyorum; Hani en iyi okul evine en yakın olan okul olacaktı?

Bu durum zaten kıt kanaat geçinen velilerimize ek bir yük daha getirmiştir. Ayrıca her gün yüzlerce öğrencinin uzak mesafelere taşınması kaza riskini arttırmaktadır. Özellikle her gün ilçemizden Zeytinliova Anadolu Lisesine servisle öğrenci taşınmaktadır. Türkiye’de, ilçeden beldeye Anadolu lisesine öğrenci gönderilmesi görülmüş şey değildir. Bu durumu kamuoyunun ve yetkili mercilerin dikkatine sunarız.

Biz Adnan Menderes Lisesi Okul Aile Birliği, veliler, mahalle muhtarları ve Akhisar Halkı olarak mahallemizdeki okulun kapatma kararının iptal edilerek en kısa zamanda okulumuzun Anadolu Lisesine dönüştürülmesini haklı ve tutarlı gerekçelerle istiyoruz. Velilerimizin daha az eğitim harcamaları yapmaları ve çocukları ile daha yakından ilgilenmeleri başarılı olmalarını sağlayacaktır. Çocuklarımızın zamanlarını servis arabalarında değil, eğitim, öğretim ve sosyal, kültürel, sportif alanlarda geçirmesini istiyoruz.

Şu bilinmelidir ki; Yukarıda belirttiğimiz haklı gerekçelerle okulumuzun kapatma kararının iptal edilerek Anadolu Lisesine dönüştürülmesi için; Okul Aile Birliği, veliler, mahalle muhtarları ve Akhisar Halkı olarak mücadelemize ara vermeden devam edeceğiz. Bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda Manisa Milletvekilimiz Sayın Sakine Öz’ün hazırlamış olduğu soru önergesi Milli Eğitim Bakanına yöneltilmiştir. Halkımızdan topladığımız 5.500 imzayı Manisa Valiliğine verdik. Valimizden randevu istedik ama muhatabımızın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu söylendi. Bizlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden randevu istedik ancak hala olumlu veya olumsuz cevap alamadık. Bu görüşmelerden sonrada buradan olumlu yanıt alamazsak bile bu haklı mücadelemize devam edeceğiz. Çocuklarımızın yani geleceğimizi emanet ettiğimiz yeni neslimizin iyi eğitim almalarını istiyoruz. Bugün burada geleceğimize sahip çıkmak için toplandık. Bize bu haklı mücadelemizde destek veren duyarlı Akhisar halkına, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilerimize ve millet vekillerimize ve sendikalarımıza teşekkür ederiz.

Basın açıklamasından sonra CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ver Sakine Öz'de birer konuşma yaptı.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz; "Bugün burada bir okulun devam edebilmesi için bir mücadele vermek zorunda kaldık. Biz buraya gelip öğrencilerle sohbet ettiğimizde okullarının elinden alındığıyla ilgili bilgi geldiğinde hemen TBMM’de bu konuyla ilgili gerekli araştırma ve soruşturmaları yapmaya çalıştık. Soru önergeleriyle milli eğitim bakanlığına sorduk. Bu okulumuz Akhisar’da Anadolu lisesi hizmeti vermesi gerekirken neden başka bir alana dönüştürüldüğüyle ilgili milli eğitim bakanlığına sorularımızı sorduk. Sizlerde biliyorsunuz ki 4+4+4 eğitim garabetinin arkasından ülkemizde okullar dönüştürülmekte. Okullar farklı amaç ve mantıklarla dönüştürülmekte. Biz çocuklarımız en düzgün eğitimi alsın istiyoruz. Ama AK Parti iktidarı diyor ki benim çocuklarımın kutularının içindeki paralar diyor. Bunun haricinde ki bizim çocuklarımızın eğitimi onları hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Bugün burada veliler ve öğrenciler buranın Anadolu Lisesi olarak devam etmesini isterken ne yazık ki Milli Eğitim Müdürünün ve Vali’nin yani yandaş bürokratların etkisiyle bu okulumuz ihtiyaç olup olmadığı belli olmayacak nitelikte İmam Hatip Lisesine dönüştürülüyor. Sanmayın ki biz imam hatip liselerine karşıyız. Sanmayın ki biz meslek liselerine karşıyız. Biz ihtiyaç varsa İmam hatip lisesinin bir binası yapılarak hizmete açılmasının taraftarıyız. Burada ki çocuklarımız Anadolu lisesi okuyabilmek için Kırkağaç’a veya başka Anadolu liselerine gitmek zorunda kalmışlardır. Biz veliler olarak çocuklarımızın yollarda zebil olmasını istemeyiz. Bunun için bu okulun Anadolu Lisesi olarak eğitime devam etmesini talep ediyoruz. Biz çocuklarımızın en iyi eğitimi alması için her zaman onların yanında olduğumuzu belirtir hepinize saygılar sunarım" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel;"  Burada yapılmaya çalışan çok sayıda okumak isteyen öğrenciye bulunamayan bir fiziksel alanı yaratmaya çalışmak falan değil. Bugün burada öğrendik ki imam hatip lisesi yapıldığında buraya gelecek öğrenci sayısı 30. oysa buradan mağdur edilecek öğrenci sayısı 900’e yakın. Burada yapılmaya çalışılan yıllardan beri simge siyaseti üzerinden beslenen, simgeleri birbirine çarpıştıran orya çıkan gerilimden de adeta kan emen bir vampir gibi beslenen birilerinin yeni aradıkları bir argüman. Burada birileri bu okul için bir şeyler söylesin. Bir diğerleride imam hatip lisesi burası olmasın diye buradan bir gerilim çıksın, bir siyasi rant elde edelim istiyorlar. Oysa mesele bu değil. Öyle olsa bir başka mekan bulunur bir çözüm üretilir 30 tane öğrenciye 30 kişilik bir okul yapılırdı. Onların ihtiyacına göre 100 kişilik bir yerde bulunurdu. Ve ya bir okulun bir binasının bir katı tahsis edilirdi. 900 öğrenciyi okulsuz bırakmak 30 tane öğrenciye bin kişilik okul açmak akıl karı değildir. Güneş çarığı çarık ayağı sıkar. Yukardan aşağıya gelen baskıyla aslında 15-20 gün önceden tüm siyasi partilere tüm milletvekillerine yapılan bilgilendirmeler okul yönetiminde yapılan görüşmeler sonucunda biz burada açıklama yapalım öğrenciler izlesin slogan atmasınlar diye okul müdürlüğüyle okul aile birliğinin varmış olduğu iş birliğine rağmen bugün son dakikada öğrenciler “eğer bu eylem sırasında okulda olursanız üniformanız üstünüzde olursa disipline gidersiniz “ diye korkutuldu. Oysa bu okulun eğitimcilerinden hak aramayı bilen anayasadan haberdar çağdaş bireyler yetiştirmesini bekleriz. Bu hakkın ellerinden alındığı başbakandan uzanan bu despotik anlayışın bu okulun dersliklerine kadar sirayet etmiş olmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz. Eğitim haktır engellenemez" dedi.

 
























































  • Yorumlar 14
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.